אצפר שיח

אצפר שיח

צבעים- אצפר שיח اصفر شيح......... מה זה شيح? אחמר דם احمر دم ומה עם שאר הצבעים? . . .

DORIY1

New member
ל - rivers of babylon

אסוואד קיג' اسود قيغ , אבייאצ' תלג' ابيظ ثلج

DORIY1

New member
ל - rivers of babylon

זה נכון اخضغ سلق ירוק כמו תרד . מה שלא ברור לי , המילה " סילק " כ"כ דומה לסלק והיא לא סלק אדום אלא תרד ירוק . למי פתרונים . مشكله عويصه

דורי-גרמת גם לי להתלבט בסוגיה

חיפשתי במילון ערבית-עברית שבאינטרנט את המילה سلق -לא היה זכר לתרד בפירושים. כשחיפשתי תרד, הפירוש בערבית היה اِسبَانَخ . אז מאין הגיע הפירוש سلق למילה תרד? מעניין אם למישהו יש תשובה

DORIY1

New member
לסועד

..אז למה קוראים ללשוונדר סלק ? הרי סילק זה עלים ירוקים ואילו הסלק אדום .

סועד

New member
דורי, הסלק האדום נקרא שוואנדר ולא

סלק. הסילק זה סלק עלים ולכן צמד המילים אח'צ'אר סילק.

DORIY1

New member
ל - rivers of babylon

אצפג' שיח - חסר לו דם בפנים , צהוב כמו כורכום .

DORIY1

New member
ל - rivers of babylon

اصفر شيح = شحّ الدم فى وجهه = נתמעט צבע הדם מהפנים ונהיה צהוב כמו כורכום . שיח = צנע , מעט , "קחט "=قحط

DORIY1

New member
תיקון

לאחר שקלא וטריא עם המומחים לדבר [ לב אחד ] מתברר שהאותיות ש ח כשהם בשפה הערבית הצחה , אינן כמו האותיות ש ח כשהן בלהג העממי המדובר . וההבדל ביניהן גדול . בעוד אשר בערבית צחה הן מצביעות על צנע قحط , הרי במדוברת הן طوخ = غامق اللون . ומכאן , אצפג' שיח = אצפג' טוח' غامق = צהוב חזק . בדומה ל " אחמר דם" כפי שציינת .

השכלתי- תודה לדורי וללבאחד

מעניין שבמקרה הזה יש פער גדול בפירוש בין הערבית הצחה והעממית

לבאחד

New member
RIVERS OF BABYLON - צבעים

לריורס, שלום רב- צבעים בקשר לצבעים , אני מפנה את תשומת לבך למחקרו של ד"ר צדוק מצליח שנקרא: Coulors in Iraqi Arabic ,שפורסם בכתב העת הגרמני: Sonderdruck aus Zeitschrift fur Arabische Linguistik Herausgegeben von Werner Arnold und Otto Jastrow 43 (2004) בעבודה זו ,הכתובה באנגלית, מופיעים יותר ממאה צבעים שונים בערבית עירקית מוסלמית. אזכיר מהם כ-20 צבעים , לפי סדר הופעתם : אַחְמַרְ, red אַצְפַ'רְ yellow אַזְרַקְ blue אַבְּיַט'ְ white אַסְווַדְ black אַחְ'טַ'רְ green אַרְגֻ'וַואנִי red with a tint of blue בֻּנִּי brown אַקְהַוַואנִי blossoms of chamomile plant חִנִּי orange- redish חַ'רְדַלִי yellow orange in colour פַאי זַאהִרְ a blackish- green colour כַּפ'וּרִי off white נַאגְ' וַרְדִי a violet pink-like colour דַארְסִינִי a light red in colour קַהְוַואיִי coffee coloured

למעלה