אצל הבן דוד במרתף

עב

New member
אצל הבן דוד במרתף

נשמע כמו סרט אפל... בן דודי התקשר בחגים לאחל וגם לספר שיש לו ספר כפול ובו הקדשה של אביו לזכר קרובי משפחה שנספו בשואה. הערב ביקרתי את בן דודי בסוכתו כדי לאסוף את הספר. לא היו שם חידושים מלבד הידיעה שהדוד שלי למד בישיבה בקוסוני (אמא שלי לא זכרה היכן אחיה למד|
.) אח"כ ירדנו למרתף לראות את הספרים שפינו בני הדודים שלי מדירת הוריהם אחרי שאמם נפטרה לפני כשנה. התברר שלדוד שלי היה מנהג לכתוב הערות משלו בספרים. למשל: את הספר הזה קיבלתי מבן דודי היקר זה וזה בירושלים בהזדמנות זו וזו. עם תאריך כמובן. את הספר הזה נסעתי לצלם בספרייה הלאומית! (זוכרת חוה?) כי לא ידעתי שבן דוד שלי מחזיק אותו במרתף! ספר שסבא שלי הקדיש לנכדו הבכור כאשר זה הלך לחדר. ספר של רב מסוים ושם דודי כתב איך הוא הכיר את הרב הזה וכמה פעמים אכל על שולחנו ובאיזה הזדמנויות. גלויה של הדוד מהישיבה ועוד ועוד. בספר אחר כתובים יאר צייטן (ימי זיכרון) של האחים והאחיות של סבא שלי - כמה טרחתי לחפש אותם בבודפשט! ראינו מחזור מלפני 125 שנה, ספרים ממונקאטש של הסבא שלנו ועוד. החידושים: שמו העברי של אחד מאחיו של סבי (אליהו) ונסיבות מותו של אח אחר (בגטו בודפשט). אבל בעיקר היה משעשע לראות את ההערות האישיות של סבי ודודי. סיכמנו שבעתיד נחזור לחפש בספרים, השאלה רק מתי...

חוה3

Member
לא יאומן איזה אוצר מצאת!

ואיך אני יכולה לשכוח את הבלוי שלנו בספריה הלאומית? נהנתי מכל רגע! כאלו מאמצים ובסוף הכל כל כך קרוב אליך, באמת קשה להאמין. בהצלחה בהמשך ואם את רוצה לקבוע שוב בספריה אשמח
מרגש מאוד מה שאת מספרת , ושיהיו עוד הרבה תגליות כאלו!

מה יעלה בגורלם של הספרים ?

האם בן הדוד מתכוון לשמור עליהם ? האם הם מונחים במרתף כאבן שאין לה הופכין ומהווים נטל על המחזיק בהם ? האם התאפקת ולא רמזת לו שהם יוכלו למצוא משכן של כבוד אצלך ? בשעטו"מ ! רוני

עב

New member
וודאי שישמור

הדוד שלי ירש את הספרים של אבא שלו ב - 54 (כלומר סבי). עכשיו הם ברשותו של בן דודי. הם פינו את דירת ההורים לפני כמה חודשים - אחד לקח ספרים, שני לקח תצלומים ושלישית (המעשית מכולם) לקחה את הסירים... כדי שלא תחשבו שאין לי כלום אז דעו שאני מחזיקה במכתבים של הסבא שלנו. בני הדודים שלי הזמינו אותי לעבור אתם על הדברים. רק היום הגעתי לבן דוד שלקח את הספרים. הוא רצה שאראה את הספרים כדי להבין מה ההערות האלה והאם זה קשור אלינו? מה זה ראצפארט (אויפהרטו) ומי היה הרב ראזענבערג שהדוד אכל על שולחנו (הרב האחרון של אויפהרטו). אני בטוחה שהוא יעלה את הספרים לספרייתו וישמור אותם. אם ארצה לצלם זה אפשרי. שמחתי שהבן דוד מגלה ענין במשפחתולוגיה והתחיל לשרטט לעצמו כל מיני דברים. הבן דוד עם התצלומים עדיין בהמתנה. מקווה להגיע גם אליו בבוא העת.

segev018

New member
אני תכף עולה לבדוק מה כתוב בספרים

שלי.. איזו מציאה! תהני!

bilen

New member
לא יודעת למה... אבל זה מסוג הדברים

שתמיד מרגיזים אותי. לשמור אוצרות כאלה במרתף....
קחי לך יום שלם, ציוד צילום (מצלמה דיגיטלית טובה), קבעי עם הבן-דוד וצלמי שם את כל ההערות, תוך שאת כותבת לעצמך הערות לפי סדר הצילום. זה מצטלם מצויין, תוכלי לראות את זה בעצמך. דאגי שתהיה שם תאורה טובה, כדי שיחד עם הפלאש תקבלי תוצאה טובה. אל תרפי עד שתחסלי את הכל ! דברים כאלה לא משאירים ביד הגורל. אכן, מתנה יפה לחגים !! בהצלחה !!

ענתר

New member
../images/Emo140.gif זה בגלל שחשבת שאת לקראת

סוף הספר. עכשיו תצטרכי לעבור על כל ההערות, ולהכניס אותם לפרקים הגמורים איזה כיף

עב

New member
זה הספר הבא...

הספר הנכתב עתה קשור למשפחת אבי... המציאות החדשות שייכות למשפחת אמי - לספר הבא, אינשאללה.

שרי סילבר

Active member
אני שונאת לקנא, אבל אני מקנאה ../images/Emo5.gif איזה כיף לך! מהר מהר למצוא זמן ולהיפגש על-מנת לנבור בספרים (אני בכלל חושבת שלנבור בספרים זה דבר נפלא, בלי קשר לטיב המציאות האישיות שמוצאים שם...). ואחרי זה מתפלאים אצלי במשפחה שאני כל הזמן מפצירה בהם לחטט בבוידעמים, בארונות, בחדרי-ארונות ובמרתפים אצל מי שיש, ולא לחכות לפסח... ../images/Emo8.gif

למעלה