אצל הבן דוד במרתף
נשמע כמו סרט אפל... בן דודי התקשר בחגים לאחל וגם לספר שיש לו ספר כפול ובו הקדשה של אביו לזכר קרובי משפחה שנספו בשואה. הערב ביקרתי את בן דודי בסוכתו כדי לאסוף את הספר. לא היו שם חידושים מלבד הידיעה שהדוד שלי למד בישיבה בקוסוני (אמא שלי לא זכרה היכן אחיה למד|
.) אח"כ ירדנו למרתף לראות את הספרים שפינו בני הדודים שלי מדירת הוריהם אחרי שאמם נפטרה לפני כשנה. התברר שלדוד שלי היה מנהג לכתוב הערות משלו בספרים. למשל: את הספר הזה קיבלתי מבן דודי היקר זה וזה בירושלים בהזדמנות זו וזו. עם תאריך כמובן. את הספר הזה נסעתי לצלם בספרייה הלאומית! (זוכרת חוה?) כי לא ידעתי שבן דוד שלי מחזיק אותו במרתף! ספר שסבא שלי הקדיש לנכדו הבכור כאשר זה הלך לחדר. ספר של רב מסוים ושם דודי כתב איך הוא הכיר את הרב הזה וכמה פעמים אכל על שולחנו ובאיזה הזדמנויות. גלויה של הדוד מהישיבה ועוד ועוד. בספר אחר כתובים יאר צייטן (ימי זיכרון) של האחים והאחיות של סבא שלי - כמה טרחתי לחפש אותם בבודפשט! ראינו מחזור מלפני 125 שנה, ספרים ממונקאטש של הסבא שלנו ועוד. החידושים: שמו העברי של אחד מאחיו של סבי (אליהו) ונסיבות מותו של אח אחר (בגטו בודפשט). אבל בעיקר היה משעשע לראות את ההערות האישיות של סבי ודודי. סיכמנו שבעתיד נחזור לחפש בספרים, השאלה רק מתי...
נשמע כמו סרט אפל... בן דודי התקשר בחגים לאחל וגם לספר שיש לו ספר כפול ובו הקדשה של אביו לזכר קרובי משפחה שנספו בשואה. הערב ביקרתי את בן דודי בסוכתו כדי לאסוף את הספר. לא היו שם חידושים מלבד הידיעה שהדוד שלי למד בישיבה בקוסוני (אמא שלי לא זכרה היכן אחיה למד|