אצות

Dana19866

New member
אצות

שלום לכולם... יש לי שאלה לגבי האצות,מקווה שזה מתקשר לפורום... (צמח, מרפא, נו איכשהו...) שמעתי שבאצות יש כמות די גדולה של יוד, ושזה דבר שעלול להיות מסוכן "לא בריא" לאנשים מסויימים, לכאלו שסובלים מיתר פעילות בבלוטת התריס, אבל לעומת זאת שמעתי שיש לאצות הרבה דברים חיוביים כמו כמות גדולה של סידן וגם כממריץ את חילוף החומרים או משהו כזה.. השאלות שלי הן, מה הדבר "הכי נורא" שיכול ליקרות אם אוסיף אצות לתפריט היומי שלי אם נגיד בלוטת התריס שלי לא עובדת כמו שצריך (כי היו בעיות בעבר ואני חושבת לעשות שוב בדיקות). האם זה עד כדי כך מסוכן? והאם יש למישהו מתכונים טובים שבהם ניתן להוסיף אצות (מתכונים דיאטטיים) כי דבר אחד שמתי לב שיש באצה, דבר די דומיננטי- הן מסריחות ויש להן טעם של המזח בחוף הים... איך אפשר להפוך את חבורת העלים הירוקים הללו לטעימות ומגרות? תודה לעונה...

saritsh

New member
בלוטת התריס

אכן אצות לא מומלצות לאנשים עם יתר (היפר) פעילות של בלוטת התריס בגלל כמות היוד שהם מכילים. בלוטת התריס היא בלוטה שבנוסף לדברים אחרים אחראית גם על יצור ואיזון הפרשת היוד במערכת האנדוקרינולוגית. מערכת זו אחראית על ייצור כל ההורמונים והמינרלים בגוף ועל שמירת האיזון בינהם!!!וכוללת כמה בלוטת- יותרת המוח, יותרת הכליה (האנדרנל) התריס(המכונה גם - המגןאו התירואיד,) הפארתרואיד ועוד, וקשורה ישירות להיפותלמוס במוח. אנשים שסובלים מפעילות יתר של בלוטת התריס, זה אומר שבלוטת התריס לא עובדת נכון וייצור היוד ע"י הבלוטה הוא גבוהה מהנדרש עד כדי כך שההיפתלמוס לא מצליח לפקח ולאזן ולווסת אותו ( את רמת הייצור). הפרשה מוגברת של ההורמון מתבטאת בבלט עין, ירידה במשקל למרות אכילה מרובה, הזעת יתר, רעד, אי יכולת לסבול חום, עצבנות ושלשולים,לגרום למחלות אוטואמיניות כמו אישמוטו. השאלה היא למה את מתעקשת על אצות..למה לשאול מהו הדבר הכי נורא שיכול לקרות? האם את צריכה להגיע לדבר הכי נורא? אם את רוצה את תוספת הסידן את יכולה לקבל אותו מהמון מקורות טבעיים אחרים, שמן שומשום, טחינה, כרוב ועוד. אם היתה לך פעילות יתר בעבר,לא הייתי מסתכנת והייתי מחפשת מקורות אחרים למינרלים או ויטמינים שאת רוצה להוסיף, ושלא עלולים להזיק. בריאות

Dana19866

New member
לא לא התכוונתי לחוסר פעילות של

בלוטת התריס. ולא בגלל שיש לי איזשהו תשוקה לאצות, פשוט אני יכולה לאכול כמות די נכבדת של סושים ובעבר עשו לי בדיקה בגלל חשד של תת פעילות הבלוטה, אז לא ידעתי אם כדאי להמשיך לאכול או להפסיק. ואם כן, אז רציתי לאכול אותן בעוד מאכלים, כי הבנתי שזה די בריא.

saritsh

New member
אצות...

אם נמצא בבדיקות שיש לך תת פעילות אז אפילו מומלץ לאכול אצות. כמו כל דבר רצוי במידה ובלי הגזמה. אבל נראה לי קצת שיש בלבול בהודעה הקודמת ממנה משתמע כי דובר על יתר פעילות. תעשי בדיקה, כי כדאי שתהיי בטוחה מה המצב. בעיקרון כדי למצוא מתכונים של שילוב אצות בבישול, חפשי האינטרנט באתרי מתכונים ובעיקר באתרים שעוסקים במקרוביוטיקה ואוכל יפני. פשוט תכניסי לגוגל שאילתא בנושא "אצות מתכונים" ותקבלי לפחות 500 תשובות. בתאבון

למעלה