אצות להרחבת הרחם

רני85

New member
אצות להרחבת הרחם

אני בשבוע 23 אני אמורה לעבור גרידה ביום חמישי אך בגלל שההריון גדול אני אמורה קודם לעבור הרחבת צוואר הרחם אני ממש מפחדת מאוד קשה לי בכלל עם כל זה אני מרגישה את העובר חי ובועט זה פשוט נורא לחשוב שאני גורמת לו מוות מישהוא יכול להרגיע ולהגיד אם זה כואב האצות קראתי שזה לא נעים מה הכוונה לא נעים אחרי או ההחדרה . כאב או מה?

mamajoni

New member
מצטערת מאוד על מה שאת עוברת

זה מאוד קשה לעבור את התהליך
, אני יודעת שהחדרת למינריום זה מאוד אישי, יש אומרות שזה סביר, יש בנות שסבלו מזה, אבל נראה לי מוטב לקחת שני אופטלגין לפני ההחדרה. ועוד, אני מבינה שאת נמצאת בסערת הרגשות והמון רגשי אשם, אבל את לא סתם עושה את זה, בטוח שיש לך אינדיקציה רפואית ברורה וההחלטה שהתקבלה היא נבונה מאוד. אז כמובן שאת מרגישה נורא, אבל אולי תנסי כבר עכשיו להתרכז בלהיפרד מהעובר - תעשי את מה שהלב שלך אומר, אולי תגידי לו מילות פרידה, מילות סליחה, שחררי אותו לשלום, בקיצור תהליך הפרידה עכשיו יכול להקל על התקופה שאחרי האובדן. תחזיקי מעמד, שיהיו סביבך אנשים שאת יכולה לדבר איתם, לספר להם מה את מרגישה. ואת מוזמנת לכתוב כאן ותקבלי את התמיכה מבנות הפורום

מקוםבלב

New member
../images/Emo7.gifשלום רני,

צר לי מאוד על הפסקת ההריון שאת עומדת לעבור. שלה החדרת הלמינריות והשהות איתן כמה שעות לפני הגרידה הוא בהחלט לא הכי נעים. במיוחד בשבוע שלך יש צורך בהחדרה של כמה למנריות. אבל, כאב הוא דבר מאוד סוביקטיבי ולכן אי אפשר לדעת מה יהיה. אם יכאב , תבקשי משכך כאבים או שתקחי לפני כדי שהגוף יהיה רפוי יותר. באיזה בית חולים את עוברת את הגרידה? מחבקת אותך ושולחת הרבה ניחומים.
תעדכני אותנו מה איתך ואם יש עוד משהו שתרצי לדעת אנחנו פה.

רני85

New member
יש לי שאלה

את האצות מתי מוציאים? מחדירים כמה בפעם אחת או כל כמה זמן אחת? ביום הגרידה מה ההכנות?

מקוםבלב

New member
היי רני,

את האצות מוציאים בזמן הניתוח. הן משמשות להרחבת צוואר הרחם לפני הגרידה. אלו מקלות קטנים שעשוים מאצות. הם סופחים אליהם נוזלים וע"י כך מרחיבים את צוואר הרחם בכדי שלא יהיה נזק עתידי לצוור הרחם. את הלימנריות מחדירים בד"כ לילה קודם או כמה שעות טובות לפני כדי שהפעולה תתבצע. ביום הגרידה, את נפגשת עם המרדים כדי שהוא יידע האם יש רגישיות לתרופות, האם את אסמטית או חולה במחלה מסוימת או כל דבר אחר שיכול להשפיע בזמן ההרדמה. חשוב למסור כל מידע שנראה לך רלוונטי. מגיעים לניתוח בצום של 6 שעות. הניתוח עצמו אורך כ20-30 דקות ואחריו את בהתאוששות עם אינפוזיה. אחרי שאת מתאוששת וכל המדדים בסדר מורידים אותך למחלקה ואת ממשיכה להתאושש. אוכלת משהו, יורדת לשירותים וכו'. ברגע שרואים שהכל בסדר משחררים אותך הביתה עם אנטיביוטיקה וימי מנוחה. תביאי איתך מהבת תחבושות הגיניות כי אלו שנותנים שם מאוד לא נוחות. וגם גרביים. לי היה נורא קר אחרי הנתוח ובזמן ההתאוששות. אם יש עוד משהו שאת רצה לדעת אל תהססי לשאול.

רני85

New member
שוב שאלה

אם זה מקלות קטנים למה זה אמור לכאוב? והאם מכניסים כמות של האצות בפעם אחת או כל זמן מסויים אצה אחת?

מקוםבלב

New member
היי רני,

אני רואה שנושא האצות נורא מדאיג אותך. בסוף תתאכזבי שזה ממש לא נורא כפי שסיפרו לך. המקל קטן אבל מחדירים אותם לרוחב כדי להרחיב את הצוואר. ואז בעצם נוצרת פתיחה כפויה על צוואר הרחם וזה מה שכואב. מחדירים את כולם בבת אחת אלא אם יש הרבה ואז לפעמים עושים בשני שלבים. אבל ברוב הפעמים בשלב אחד. מציעה לך לקחת היום רסקיו במשך היום כדי להרגיע את עצמך.קחי כל כמה שעות. אני יכולה ממש לחוש את הגוף שלך מכווץ וחושש. את בדיים טובות. את בערב הולכת להחדרת הלימנריות? את יודעת מי מנתח אותך? (אמרת תל השומר. נכון?)אם זה אכן בתל השומר יש סיכוי שהרופא שלי ינתח אותך ואז את יכולה להיות רגועה כי הוא איש מקסים. קוראים לו דר' אוסואלדו רבינוביץ. שולחת לך אנרגיות מרגיעות.

אמאני1

New member
מצטערת לשמוע

אצלי החדירו אצה אחת (הייתי בשבוע 12 כך שאני לא יודעת,אולי תצטרכי יותר) ברגע הפעולה זה לא נעים אבל נסבל בהחלט. לא לקחתי משככי כאבים. זה כאב לכמה שניות וזהו. במשך כל הלילה לא הרגשתי דבר. מקווה בשבילך שזה יעבור בקלות ( לפחות החלק הפיזי של העניין) מקווה שיש לך אנשים בסביבתך שיתמכו בך וגם אנחנו פה, מניסיוני יש פה הרבה בנות שמבינות בדיוק מה שאת עוברת. שולחת לך חיבוק חם

mיכלי5

New member
עברתי את זה אתמול

לצערי היום עברתי גרידה בבית חולים אסף הרופא. הייתי בשבוע 18 והחדירו לי אתמול 8 למינריות. היה בהחלט לא נעים אבל די נסבל. לא היה לי כאבים אחר כך. אם תרצי לשאול עוד משהו - בשמחה!! שיעבור הכי בקלות שאפשר חיבוק חם!

רני85

New member
תודה באמת אף אחד לא מבין מה אני מרגישה ...

כולם מספרים לי על נשים שחוו בעבר הפלה או שמת הילד לאחר לידה אבל אף אחד לא מתייחס לפחדים שלי ולמה שאני עוברת באמת לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובות באמת תודה תודה תודה אין לי מושג איך אני עוברת את זה זה מעבר לכוחות שלי אני מרגישה שברגע האמת אני פשוט מתמוטטת

לוקה108

New member
../images/Emo140.gif זה נורא קשה

רק תדעי שאת לא לבד בתוך האופל הזה ומותר גם להתמוטט

נילישלי

New member
היי

אני חושבת שכל אחת מרגישה כאב בדרגות שונות.. אני עברתי את זה פעמיים, ומכל התהליך של ההפלה זה מה שאני זוכרת.. זה מאוד לא היה נעים.

donga1

New member
למינריות

אני עברתי את זה לפני כשנה, שבוע 18. הכניסו לי 3 למינריות. הרגיש לי כמו בדיקת פאפ. לא כאב אבל לא נעים. לקח בערך 2 דקות כולל כל ההתארגנות. אמרו לי שאם משהו נופל אז לא לנסות להחזיר - כאילו שהייתי מנסה. לקחתי בהמלצת הרופאה במיון אופטלגין נוזלי בכמות מקסימלית והלכתי הביתה לישון. כלום לא נפל הכל נשאר בפנים... בבוקר אפילו התקלחתי עם זה...בחדר ניתוח אחרי ההרדמה הם מוציאים את זה. שיהיה לך בהצלחה. אני חושבת שבהתחלה ההתעסקות בפחדים ובניתוח אפילו עוזרת...קצת משנה פוקוס ממה שקרה. תרגישי טוב.

למעלה