אצבע בפה

star78

New member
אצבע בפה

בוקר טוב לכולן. שאלה לי אליכן..בתי(3 חודשים) גילתה את תענוגות האצבע בפה ולי יש רגשות מעורבים בנושא. אני מבינה שזה יכול לפגוע בצמיחת השיניים ושזה יותר קשה לגמילה מאשר מוצץ אבל היא נרגעת מזה ונראית כנהנית. בנוסף, הרבה פעמים היא עם האצבע בפה במקום לגעת בחפצים וצעצועים שאני שמה לה (גם אם זה באופן ספונטני). אני שומעת מאימהות שזה הסתיים אצל התינוקות שלהן בדיוק כמו שזה התחיל.. ביום בהיר אחד, ואני שומעת אצל אחרות שזה לקח שנים. איך זה אצלכן? ממה נובע השוני לדעתכן? האם כדאי להוציא לה את האצבע מהפה ולהציע לה תחליף אחר, בידיעה שהיא לא מוכנה לקבל את המוצצים השונים שניסינו לה? (נראה שבסוף זה יצא יותר מ"שאלה לי אליכן".. סליחה)

גם שלי ככה ואין מה לעשות אי אפשר

לקשור לה את היידים, זה חלק מהגילוי שלה האם היא מוצצת אצבע או דוחפת אצבעות לפה, לא הבנתי שזה פוגע בצמיחת השיינים , יש כאלו ילדים שזה מסתיים אצלם צי'ק צ'ק ויש כאלו שזה נמשך, אצלי היא עשתה את זה הרבה בהתחלה ועכשיו פה ושם......בעיקר שהיא מאוד עייפה ורוצה לישון. לדעתי תני לה כמה ימים שבועיים בערך ויכול להיות שהיא תפסיק ואם זה מאוד מפריע לך אז תנסי בעוד כמה ימים לתת תחליפים להעסיק לה את היידים עם צעצועים אחרים.

liya11

New member
../images/Emo192.gifגם שלי בשלב הזה

נראה שכל כך נהנה מהתגלית החדשה אצבעות ידיו גם מסתכל בהן וגם דוחף את האצבעות לפה נראה שזה טעים לו גם לי בא לקחת ביס חחחחחחחחחחחח

אביטלתל

New member
זה לא אומר שהיא הולכת למצוץ אצבע

היא בשלב האוראלי החלק הכי מפותח בגוף שלה מבחינת תחושה הוא הפה לכן הכל נכנס לפה והיא גם חוקרת את הגוף שלה, ולכן האצבעות נכנסות לפה זה שלב טבעי בהתפתחות ובכל מקרה, כמו שאת רואה בעצמך, לך אין שום שליטה על העניין אז עדיף לתת לה להנות מעצמה ולא להכנס למאבקי כוחות (כל הזמן להוציא אצבע, להציע מוצצים).

michal@gal

Active member
מנהל
אם זו באמת מציצת אצבע

ולא רק גילוי הידיים, את יכולה לנסות להחליף לה את האצבע במוצץ כל פעם, ולקוות שהיא תסכים להחלפה. אצל הבן שלי זה לקח בדיוק חודש עד שהסכים למוצץ במקום אצבע.

גאיה 73

New member
ווידוי: אני מצצתי אצבע עד גיל 14 :-

ושום ניסיונות גמילה לא עזרו. בסוף באופן טבעי הצורך נגמר. אמא שלי אומרת שהייתי תינוקת וילדה מאוד רגועה. היום לאחר טיפול אורטודנטי בגיל העשרה יש לי שיניים מדהימות. אני לא רוצה להתרברב, אלא רק להבהיר שלדעתי יש למציצת אצבע גם יתרונות.

מיהדר

New member
הילדה שלי בת 4 ומוצצת אצבע

זה התחיל באמת כמציצה חמודה בערך בגיל חודשיים שלושה וזה נמשך עד היום, עם עליות וירידות. אנחנו לא מנסים לגמול אותה (ולמען האמת אין ממש איך, מלבד לדבר איתה על זה). זה נכון שזה לפעמים נוח יותר. זה עוזר לה להרדם ןלישון טוב יותר, וזה היה משמעותי כשהיא הייתה קטנה יותר, היא כמעט ולא הייתה מעירה אותנו מהשינה. אבל הסימנים של לסת עקומה כבר נותנים את אותותיהם, וחבל. אין לי ממש עיצות לתת לך, אבל ילד שרוצה למצוץ אצבע קשה מאוד למנוע את זה ממנו. היא בזמנו סרבה בכל תוקף לקחת מוצץ. מקווה שאצלכם זוהי רק תקופה חולפת.

mimor2

New member
אין ממש מה לעשות

הבת הגדולה שלי (היום בת 6 וקצת) מצצה אצבע מגיל 3 חודשים בערך עד גיל 5. לקראת גיל 3 וחצי היא התחילה להרגיש שלא בנוח בגן עם האצבע ועברה למצוץ אותה רק בבית (מרגע שהיתה חוזרת מהגן היא לא היתה מוציאה אותה לשנייה!) אח"כ זה עבר להיות רק בלילה ומעצמה היא הפסיקה עם זה. נכון שאומרים שיותר קשה לגמול מאצבע, אבל יש לזה גם יתרונות - לא מאבדים את האצבע בלילה במיטה, ולכן לא קוראים לאמאבא בבכי שרוצים מוצץ...

למעלה