אצבעות שום

זושי1

New member
אצבעות שום ../images/Emo13.gif

שבת שלום, רציתי לשתף אתכם בכמה הצלחות שלי השבת...ככה כי באמת היה מה לשבוע ולחייך...למרות האווירה המדכאת שבה אנו נמצאים כעם ...רציתי לאפות ולהשכיח ממני את העצב הזה ולו במעט. בצק שמרים התחלתי: כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרית כוס מים חמימים כף סוכר. לתת לתערובת לבעבע ואז: 1 קג' קמח לבן רגיל 4 כפות שמן זית כוס מים חמימים ועוד כוס בפינה ליתר בטחון.... לשים את השמרים והבצק ליצירת בצק חלק ולא נדבק כ 7 דקות לישה אם יש צורך להוסיף לבצק מעט מים, משתמשים ב"שלוקים" מהכוס ליתר בטחון עד שמקבלים מרקם של מסטיק לעוס .עד שהוא גמיש כמו מסטיק, מכסים במגבת ונותנים לו להכפיל את עצמו. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל4 חלקים ומרדדים. ואז עם סכין חדה חותכים פסי אצבעות ומניחים על מגש של תנור עם נייר אפייה. הכנת חמאת שום: לכמות זו: 100 גר' חמאה כפית מלח 2 כפיות שום 2 כפיות עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה יבשה. על האצבעות מורחים כמויות של חמאת שום , עם מכחול למריחה או עם כפית..חמאת השום צ"ל בערך כפית לכל אצבע. אופים בחום גבוה כמה דקות (לדעתי 7-8 דקות) הלחמניות מוכנות כשהן משחימות ואז כשהן מתקררות הן דומות ומזכירות את אצבעות השום של סבארו.

זושי1

New member
פטריות מיובשות ומעלליהן../images/Emo15.gif

ובכן, אני רוצה לספר כאן על פטריות שחורות מיובשות הבאות מחנויות מזרח רחוק או מחנויות טבע, השרתי אותן במים והן טפחו למימדי נייר שחור ענקי, עם סכין קצצתי אותן והשתמשתי בהן להכנת רוטב פטריות בנוסף לשמפיניון שהיה לי: 4 פטריות שמפיניון גדולות (בערך כ 200 גר' פטריות. פטריות שחורות מיובשות כחצי חבילה, מושרות במים כ 6 דקות.ואח"כ קצוצות לסרטים כמו כרוב לסלט. 150 גר' חמאה 2 שמנת מתוקה לבישול 4 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות. כפית גדושה אגוז מוסקט. כפית או שתיים מלח לפי הצורך. 100 גר' פרמזן קצוץ דק דק הכנה: מטגנים בחמאה את הבצל וכשהוא מזהיב, מכניסים לשם גם את הפטריות שמפיניון ופטריות הרצועה השחורות...לאט לאט מוסיפים תבלינים ולסיום את 2 השמנת . ממתינים למעט ייצוב וסמיכות ואז מורידים מהאש. מפזרים פרמזן ומבליעים אותו פנימה בהומוגניות. הרוטב מצויין למילוי בורקסים, אמפנדס, שניצלים שהכנתי אתמול, פשוט מילוי מעולה ואינו נדרש אבקת מרק שהיא רוויה במונוסודיום גלוטמט...ונכון שחמאה ושמנת זה ים של כולסטרול...אני נשבעת לכם , לא נגעתי, רק הכנתי. וממליצה להרשמת אורחים...לילדים זה פשוט אידאלי אם הילדים חובבי בצל ופטריות.

זושי1

New member
אצבעות שום גרסה מתוקנת

שבת שלום, רציתי לשתף אתכם בכמה הצלחות שלי השבת...ככה כי באמת היה מה לשבוע ולחייך...למרות האווירה המדכאת שבה אנו נמצאים כעם ...רציתי לאפות ולהשכיח ממני את העצב הזה ולו במעט. בצק שמרים התחלתי: כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרית כוס מים חמימים כף סוכר. לתת לתערובת לבעבע ואז: 1 קג' קמח לבן רגיל 4 כפות שמן זית 2 כפיות מלח כוס מים חמימים ועוד כוס בפינה ליתר בטחון.... לשים את השמרים והבצק ליצירת בצק חלק ולא נדבק כ 7 דקות לישה אם יש צורך להוסיף לבצק מעט מים, משתמשים ב"שלוקים" מהכוס ליתר בטחון עד שמקבלים מרקם של מסטיק לעוס .עד שהוא גמיש כמו מסטיק, מכסים במגבת ונותנים לו להכפיל את עצמו. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל4 חלקים ומרדדים. ואז עם סכין חדה חותכים פסי אצבעות ומניחים על מגש של תנור עם נייר אפייה. הכנת חמאת שום: לכמות זו: 100 גר' חמאה מלוחה כפית מלח 2 כפיות שום 2 כפיות עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה יבשה. על האצבעות מורחים כמויות של חמאת שום , עם מכחול למריחה או עם כפית..חמאת השום צ"ל בערך כפית לכל אצבע. אופים בחום גבוה כמה דקות (לדעתי 7-8 דקות) הלחמניות מוכנות כשהן משחימות ואז כשהן מתקררות הן דומות ומזכירות את אצבעות השום של סבארו.

זושי1

New member
עוגת גבינה לחובבי המשקל "שלמה המלך"

לחברות של מירי לא חסה, ושמנמנה זה בעסה, למלאות עם רצון עמוק ורוחב צינוק.. לעמותת דקה בפה ושנה בתחת....הנה עוגה מאוד מוצלחת.... אני מכינה בתבנית חד פעמית בסיר לבישול איטי בבוקר כשהג'חנונים משתזפים מעליה: 800 גר' גבינה 5% 760 קלוריות 360 קלוריות שומן 3 ביצים 288 קלוריות 190 קלוריות שומן 50 גר' קורנפלור 190 קלוריות (5 כפות של קורנפלור). 133 גר' סוכר 532 קלוריות (חצי כוס סוכר) תמצית וניל טובה. אני הוספתי גם קינמון וציפורן אבל זה לא ממש במתכון המקורי. מערבלים הכל יפה אחיד וחלק ויוצקים לתבנית שנכנסת למשל לסיר לבישול איטי ואם יש צורך ממלאים עוד תבנית. מבשלים כ שעתיים ...או פחות לפי הצורך. סה"כ 1768 קלוריות ו 550 קלוריות שומן 31% שומן לפי חישוב קלורי אם מניחים שמהכמות הזאת נקבל 24 פרוסות קטנטנות אז: 74-75 קלוריות לפרוסה וזה סביר וממש זהה למעדן חלב בגודל כזה..נטולת רגשות אשמה אני עומדת להמתין בסבלנות לתוצאה וגאה להכריז, אני אוכל לפחות 3 חתיכות.... האמת כרגע כבר יש לי 7 חתיכות בבטן ומתביישת להודות בזה כל כך פשוטה וטעימה.... אני מאוד רציתי לצרף תמונה...אבל גנבו לי בלילה את הכבל שמעביר צילומים..נו אחד המתבגרים כנראה יצא עם זה לטיול לילי...וטרם הודה באשמה, תיאלצו לדמיין את זה בפעם הבאה אצרף תמונה...

silvey

New member
זזושינקה...מה עושה מי שאין לה סיר

לבישול איטי? איך אפשר לנצל מתכון כל כך פשוט ובריא לתועלתי האישית? מרגישה כבר את הטעם בפה...

זושי1

New member
אפשר לאפות גם בתנור../images/Emo141.gif

תראי בכמה דרכים אפשר לעשות אותה: 1. בתבניות מאפינס בתנור בחום נמוך של 110...ל 40 דקות 2. בתבנית עגולה על באן מארי בכירי הגז. או בסיר פלא בתוך באן מארי. 3. בסיר לבישול איטי 4. על פלטת שבת . איך אני? נכון גמישה.....

זושי1

New member
עוגת קליעה למטרה, זברה ../images/Emo28.gif

נו זאת עוגה שהכנתי שנייה אחרי ש baker בחור צעיר בווי נט, הכניס אותה ואיכשהו ציפה לשדרוג או המלצת הגשה....לא יכולתי להשאר אדישה לנוכח בקשתו, זה מה שהיה...לא נגעתי: הטכניקה להכנת ה"זברה" הנה היא: מצרכים: קופסת יוגורט לבן (השתמשתי בדנונה 3% 150 מל') - מעתה קופסת היוגורט תשמש למדידה. קופסה שמן רגיל (בערך 125 מל' שזה קצת פחות מכל הקופסה של היוגורט) 3 ביצים 3 קופסאות של היוגורט מלאות בקמח 2 קופסאות סוכר חצי שקית אבקת אפיה (שקית זה 10 גר' אז אנחנו נשתמש ב 5 גר') שקיק סוכר וניל (או תמצית למי שחוסך בסוכר) 3 כפיות שטוחות של קקאו. אופן הכנה: לקערה: יוגורט, שמן וסוכר. לערבב לבלילה אחידה להוסיף 3 ביצים ושוב לערבב להוסיף את 3 קופסאות הקמח, מעל הקמח לפזר את אבקת האפיה, שקיק הוניל ולערבב טוב טוב טוב, לנסות להגיע למרקם חלק ללא גושים. לשמן ולקמח תבנית (איזה שבא לכם, מאורכת, מעוגלת עם חור וכו') לשפוך כמעט את כל התערובת לתבנית (לשמור מעט בקערה) לפזר את כפיות הקקאו על הבלילה שבתבנית, לתת כמה תנועות עם כפית שיכניסו את הקקאו פנימה יפה ולכסות עם שאר הבלילה. להעיף לתנור שחומם ל 180 מעלות, במשך 40 דקות. לתת להתקרר, לפזר מעט אבקת סוכר מעל אם רוצים, ולחסל חצי (זה מה שקרה פה...) את החצי השני לשמור לקפה של מחר בבוקר שיפורים: הייתי שם קצת מיץ תפוז (נכון אני הוספתי עוד 150 סמ"ק מיץ.) הנה השדרוג שלי: עשיתי בדיוק כמו שהמלצת...הוספתי עוד 150 סמ"ק כמעט גביע , של מיץ תפוזים עם הגרד שלו....חציתי את הבלילה, חצי בלי קקאו חצי עם...ויצקתי לתבנית עגולה במצקת, בוכטה לבן, בוכטה שחור...כלומר יצרתי עוגת קליעה למטרה שכשנחתוך אותה כשתהייה מוכנה יהיו לה בפנים פסים של זברה כאלה...עכשיו תגיד...שנשפוך עליה איזה זיגוג מיצי כזה כשתצא או שנשים עליה אבקת סוכר כמו שהמלצת? מהר מהר כי היא בתנור כעת ממש! ותודה שעשית לי חיוך שמזמן כבר לא היה לי...הוצאת אותי מהדיכי...ילדון והנה הלינקים לעוגה כי חייבים לראות את זה בעיניים טוב, וכדי שלא תטעו, אני לא גאון הדור, אני לקחתי את הפטנט הזה מסמדר מוואלה, אז הנה המקור עם המתכון והכל...חייבים לציין שהיא מוצלחת חיצונית מהזברה שלי, וממילא הכנתי אותה כבר 7 פעמים...תהנו.

../images/Emo51.gifזושי נראים נפלא../images/Emo3.gif

ושאלה - אין במתכון מלח? או שאת המליחות מקבלים מהחמאה?

זושי1

New member
../images/Emo4.gif את צודקת בטח ברח לי

ובמציאות אני מגזימה עם מלח בטירוף שכל הזמן שואלים אותי "מה את מאוהבת?" ומה אני אגיד...שלא? הרי אני נשואה לחתיך שלי כבר המון זמן....

../images/Emo51.gifמתוקה, אז למען הארכיון

אם אפשר
מתכון מתוקן בתוספת כמות המלח + תמונה. המיקסר כבר עובד
ותודה על המתכון

זושי1

New member
עשיתי חמודה, בלי שתבקשי אפילו..

עכשיו את יכולה למחוק את כל האיכסוסים שמסביב כולל המתכון הפותח...

../images/Emo91.gif המתכון יצא ../images/Emo59.gif טעים../images/Emo3.gif

אני עשיתי אצבעות ארוכות וצרות יותר מרחתי מעט מאוד מחמאת השום שלי (נירל'ה זוכרת?) וכך אפיתי לאחר האפיה חתכתי באמצע ומילאתי סנדביץ' אחד עם סלט ביצים בייתי ואחד עם סלט טונה בייתי. מומלץ מאוד.

למעלה