אצבעון כסופר לורד.

La Gamba

New member
אצבעון כסופר לורד.

סתם תהיתי, משהו שם לב לעלייתו המסחררת של אצבעון, ספירה מהירה מעידה על 3 חלקות אדמה שיש לו, (יותר מכל לורד אחר), מספר טירות- הארנהול, והטירות של קן נשרים, וחוסר נאמנות לאיש. ולמרות זאת, אין איש הנושא את דגלו. אגב, שיפסיקו לקרוא לסמלו הציפור החקיינית, האם לא מדובר בזמיר?

נכון

לכן אהרנול נחשבת כטירה, אך ה"לורד הריבון של הקלשון" הוא תואר ריק מתוכן מכיוון שגם ככה נהרן ושאר הטירות באזור במצד מאוד רע ואין סיגוי שיקבלו את אצבעון שלורד.כנ"ל קן נשרים. אני בטוח שאצבעון יודע שהוא הולך על חבל דק ואני גם בטוח שהוא יודע בדיוק מה לעשות.

osravan

New member
הסמל של אצבעון

הוא mocking-bird שהיא ציפור חקיינית בלשון אבותינו. באנגלית יש לזה ערך מוסף, כי אצבעון כשחקן אמיתי במשחקי הכס באמת לועג לשאר הלורדים וחשובי הממלכה, שחושבים שהם מנהלים את הענינים, בעוד הוא מתמרן אותם ביד אמן.

MIniMage

New member
במקרה שמישהו לא הבין

כל מה שקרה בווסטרוז (מדרום לחומה) הוא מאסטר פלאן אחת גדולה של אצבעון. כל הפעולות שלו הובילו למצב הנוכחי. הוא תכנן שהדברים יהיו ככה, ולכן הם ככה, והוא גם בטוח תכנןו לטווח ארוך. אני בטוח שהוא ידיע למעמד ממש גבוה, ויצבור הרבה עוצמה.

Vrock

New member
אהממממ...

אבל כמעט שאין לו נושאי דגל. יהיו לו בטוח-אבל לא אנשים גאים, או אנים חזקים מספיק. יש לו רק אדמות ונתינים. הוא לא יוכל להיות בחצרות זרות לנצח כשיש לו כ"כ הרבהע אדמות. וגם אני לא בטוח מה השפעתו על סטאניס. בכ"א אצבעון הוא גאון אבל נראה לי שהוא סתם סובל מרגשות נחיתות ונראה לי שהוא בהיי כי התוכנית שלו עבדה ושכל הפגמים שלה (דאני ואצבעון, סטאניס(?), סאנסה(?)) יתפוצצו לו בפנים וזה יביא למותו כאדם עלוב.

לגוטל

New member
אני מסכים עם חלק מהדברים

ברור שהוא לא יוכל להחזיק בכל האדמות/טירות שיש לו עכשיו, אין לו צבא והוא לא High-born ... הוא הגיע לשיאו מהמבחינה הזו של כוח והשפעה. אבל אני לא מסכים שזה יתפוצץ לו בפנים, לדעתי הוא יודע את הגבולות שלו ויודע שהמוות של טייוין לא טוב בשבילו, הוא יצליח לתמרן את דרכו בלי שינסו להוריד לו את הראש ויצטרך לעשות כמה ויתורים. ולגבי סטאניס, לדעתי הוא יצא ממשחק הכס לזמן לא קצר... הוא בעצמו אמר את זה לג'ון, רק חשוב לו שיהיה שקט בצפון לפחות שבו הוא נמצא, וכמובן שעוד מעט החורף מגיע עם המלחמה ב- others אז ייקח זמן שהיא תסתיים, ונראה אם סטאניס בכלל ישרוד אותה, בעיה של אצבעון הוא לא.

MIniMage

New member
דווקא לי לא ממש נראה ככה

אצבעון תכנן את הכל כדי להשיג שליטה בווסטרוז. אם הוא יעשה את זה לפני שדאני באה זה יהיה גדול! עכשיו דאני היא לא פגם בתוכנית, מעטים מאוד האנשים שיודעים על מעשיה..) סטאניס (למה פגם בדיוק??), אני בטוח שהוא תכנן גםבשביל סטאניס משהו. וסאנסה... היא בהחלט הפגם בתכנית שלו, ומה שלדעתי רבים יגרום לנפילתו של אצבעון.

Vrock

New member
כי אין לו שום קשר עם סטאס...

סטאס יכול להפיל אותו בלי בעיה אם הוא ירצה בכך...הם לא מעניינים אחד את השני אבל אם הם יתחילו זה יהיה עקוב מדם.

Gregor Power

New member
אצבעון מטפס גבוה מאוד

לכן הנפילה תהיה אכזרית. והוא ייפול כמו שכולנו יודעים. גורלה של ליסה היה טוב יותר. וכמו שנאמר כאן, פטיר תכנן הכל מראש, אבל כבר בסוף הסופה רואים שהאריג שלו מתחיל להפרם בקצוות, ולא ברור אם הוא יצליח להשתלט על העניינים אם המצב יתדרדר. אגב, ל-Mocking Bird, סמלו של פטיר, יש משמעות עמוקה. חבל שבעברית זה הלך לאיבוד. אולי היה אפשר לרמוז על זה אם המתרגם היה בוחר ב"עורבני" במקום ב"זמיר", למרות שנאמנות למקור גם היא חשובה.

Demonisk Angel

New member
יש פה כמה עניינים שדורשים סידור:

א', נכון, סאנסה היא נקודה רגישה בעבור פטיר, אבל זה לא אומר שהיא תגרום למפלתו. לבחורה, לפחות כרגע, אין את השכל הנדרש כדי לעשות משהו שאכן יוכל להפיל את פטיר. כל עוד היא בקן נשרים, היא לא יכולה לעשות שום דבר. ב', פטיר הוא בהחלט דמות מפתח כאן, ואני מאד בספק אם הוא לא הביא את דאינריז בחשבון. אתם שוכחים שהוא כן היה במועצת המלך, הוא כן שמע את הדיווחים ואת החדשות על דאינריז, הוא כן ידע שהיא חיה וקיימת. לא ייתכן שהתוכנית שלו התעלמה ממנה. ג', אתם מעט מזלזלים ביכולת ההתקדמות של פטיר. נכון, הוא התחיל מכלום. אבל הוא סבלני. הוא המתמרן הכי טוב כאן, כי הוא בוחר את נקודות האחיזה הכי טובות. הוא בוחר נקודות אחיזה שבהן הוא יכול לבחור בכל רגע לאן נוטה נאמנותו. לדוגמא, קן נשרים הייתה בחירה מעולה מסיבה מאד פשוטה- כבר מתחילת המלחמה קן נשרים הייתה מעוז נייטרלי. כל עוד הוא שם, הוא יכול לשבת ולהרהר למי תמיכתו נתונה ומי ישרת את מטרותיו הכי טוב. ד', העניין של פטיר בסאנסה לא נובע רק מדמיונה לקייטלין. אם טיריון מוסר מהדרך, פטיר יכול להתחתן עם סאנסה. וכרגע, לסאנסה יש זכות גדולה מעין כמוה לדרוש שליטה על הצפון, גם אם הוא מובס. כרגע זה יכול להיראות מוזר, אבל כנראה שפטיר יודע משהו שאנחנו לא יודעים. כל כמה שנראה כאילו סאנסה מהווה נקודה רגישה אצלו, אני בספק אם היא כזו באמת. ה', הדבר היחידי, אולי, בכל העסק, שיכול לזעזע את התוכנית של פטיר ליסוד הוא טיריון. וואריז, כל כמה שציפוריו הקטנות מלחשות, ממוקד יותר מדי בתוכנית מסוימת, שלפי דעתי היא להביא את דאינריז לווסטרוז. טיריון לעומת זאת, הסיר סוף סוף כל מגבלה משפחתית-חובתית שהייתה לו. הדבר היחידי שנותר לקוות זה שעכשיו שהוא הולך לאיפה שדאינריז נמצאת, הוא יתחיל לעשות קצת יותר אקשן. ו', ביננו- אני לא בטוחה שפטיר רוצה להיות על כס הברזל. ממש ממש לא. פטיר יודע שכס הברזל הוא הנקודה הרגישה כאן. הוא יודע שבגלל זה יש עכשיו את הכאוס הנוראי הזה שמאפשר לו לטפס לאט וגבוה. לא נראה לי שזו המטרה הסופית שלו. לעומת זאת, אי אפשר לדעת מה כן.

למעלה