אצבעאוכל

אצבעאוכל

אני מצטרפת חדשה ואשמח לקבל עצות. יש לי ילדה בת 9 חודשים, שמתחילה לאכול אצבעאוכל ואני מחפשת רעיונות של מה להכין לה, דברים קלים להכנה וטעימים. תודה....

אנאבל 1

New member
פינגרפוד = אוכל אצבעות.

"אצבע אוכל" נשמע מפחידדדדדד אוכל אצבעות הכוונה למאכלים שתינוקות מסוגלים להחזיק ביד ולאכול בלי חשש..

חלילית1

New member
הגישה הקצת שמרנית שלי שלא

מתאימה לגישת טיפת חלב, הרופאים, משרד הבריאות וכו' אומרת שאין מה למהר עם אוכל שאינו טחון. אפשר להתחיל בתור חטיף עם ביסקויט או ירקות מבושלים מהמרק וגם זה רק לקראת גיל שנה וממש לא במקום ארוחה. צריך לדעת שהפירוק הראשוני של המזון נעשה בפה בהשתתפות הלשון, הרוק ו...השיניים הטוחנות שבגיל הזה אינן בנמצא אצל רוב הילדים. מכיון שכך-הרי שהאוכל אינו מתפרק כראוי ובודאי שאבות המזון, המינרלים והויטמינים הדרושים לא מתקבלים. תני לה בינתיים להמשיך לאכול אוכל טחון ורק בעוד חודשיים-שלושה הוסיפי לה קישוא או בטטה או גזר מבושלים היטב ואפשר גם ביסקויט כחטיף. רק כשיש שיניים טוחנות אפשר להחליף ארוחה שלמה באוכל טחון.

limim

New member
זה לא מדויק, מה שכתבת

גם ילדים שטרם הצמיחו שיניים יכולים לתרגל את פעולת הלעיסה - באמצעות החניכיים. מה יעשה הורה לילד בן שנה+ שטרם הצמיח אפילו שן אחת? ברור שבשלב זה עדיין לא נותנים להם סטייק מידיום-ריר, אבל תפו"א מבושל הם כן יכולים ללעוס. ההיכרות עם פינגר פוד גם חשובה לצורך היכרות עם מרקמים וטעמים שונים וכן לצורך תרגול מוטוריקה עדינה.

limim

New member
יש הרבה אפשרויות:

חתיכות לחם (בלי הקשה) מרוחות בגבינה - בהנחה שכבר מותר לה גבינות כנ"ל עם חומוס או טחינה או ,שקדיה, פסטה קצרה מבושלת ירקות מבושלים - כדאי להתחיל מבטטה או תפו"א, שהם מאוד אוהבים פירות - מלבד תפוח, מחשש לחנק. קומפוט הם מאוד אוהבים.. עוגיות מיוחדות לתינוקות או "לשון חתול" אצלנו היה להיט בזמנו: עגבניה קלופה (אחרי חליטנ 5 דקות במים רותחים) מעורבת ביוגורט ומעט שמן זית

למעלה