אצבוע עבור אקורדים

gironi1

New member
אצבוע עבור אקורדים

התחלתי ללמוד לפני שבוע . יש לי שמיעה מוזיקלית ואני מנגן ללא בעיה ביד ימין. הדבר שאני מתקשה בו, וברור שזה רק ענין של תרגול הוא המעבר בין האקורדים C , G , F (האקורדים הבסיסיים שאיתם מתחילים). אשמח לשמוע עצות מהמנוסים שבפורום איך הם התגברו על זה. האם קודם כל המקלדת צריכה להיות "מצוירת" בראש ורק אז זה הולך יותר בקלות? האם במעבר בין האקורדים הייתם פוזלים לעבר הצד השמאלי של האורגן או שהשינוי באצבוע היה אוטומטי לאחר כמה תרגולים. זה לא שאני מנסה למצוא קיצורי דרך, וברור שדרוש הרבה תרגול, אבל בתור מתחיל אשמח לשמוע כמה טיפים מהמנוסים והמקצועיים. תודה מראש.

רק תירגול

הבעיה היא בפקודות של המוח שלנו.למעשה אנחנו דורשים ממנו להתרכז בשני מחוזות שונים בעת ועונה אחת.מלודיה וליווי. הוא קצת מסרב בהתחלה.במשך הזמן הענינים מסתדרים.איזה אורגן יש לך

gironi1

New member
יש לי 4 אוקטבות :

YAMAHA-PSS390 וגם CASIO-MA150 עם הצג שבו אתה רואה את התווים שאתה מנגן. את האחרון אני עומד לתת למישהו מהמשפחה כי הבטחתי...אז אין ברירה, אבל דווקא את הראשון אני יותר אוהב כי יש בו אקולייזר מעולה והרבה יותר אפקטים וכלים , אף על פי שהוא "ותיק" יותר בשוק. אני לא עובד עכשיו מהמחשב שלי, אבל אוכל לשלוח לך תמונות של שניהם או שפשוט תקיש את מילות המפתח שכתבתי בגוגל . הבנתי כבר מהתגובות שלך ושל אחרים בפורומים נוספים שאין כאן קיצורי דרך, אבל ניסיתי לחפש כמה טיפים. מישהו כתב לי על היפוכים של אקורדים כאשר הכוונה היא לשינוי האצבוע, ואני מנסה לאמץ כמה טיפים שמתאימים לי. ברור לי שהמפתח הוא ללמוד בע"פ ולהריץ בראש את סדר הקלידים במקלדת ובמיוחד את השינויים בין אקורד לאקורד. כמה זמן לוקח בממוצע (שעות תרגול ליום) עד שאתה מצליח ממצב של מתחיל להגיע למצב שתיארתי?

זה

מהסידרה הישנה. אני ממליץ בעתיד להחליף לאורגן עם כונן דיסקטים שקורא שירים ומקצבים החל מהPSR550 זה יקל עליך ויוסיף צבע לעבודה.תוכל להתעדכן באינטרנט,להוסיף מקצבים ושירים וללמוד יותר בקלות. לגבי הממצוע ושעות התירגול זה תלוי בכישרון שלך ובסוג המוזיקה שאותה אתה אוהב,מעדיף ולומד

gironi1

New member
תודה על התשובה . אז ככה :

עכשיו אני עם המחשב שלי והנה התמונה של CASIO . את ה-PSS קיבלתי במתנה לפני 15 שנה (זו לא טעות דפוס...) והוא במצב חדש כי כמעט לא נגעתי בו. הדבר המפליא הוא שה-CASIO150 (צירפתי תמונה) הוא חדש יותר אבל אין בו אקולייזר, יש בו פחות מקצבים וצלילים ואין בו אפילו אפשרות להקליט מנגינות שאתה מנגן. מה שבכל זאת יש בו , וזה יתרון אדיר, זה הצג שמאפשר לך לנגן שירים מבנק השירים המובנה באורגן , לראות איך זה מוצג באמצעות תווים, וללמוד צעד אחר צעד. =כדי להסביר את המצב שלי ,מה שאני מתרגל עכשיו זה את המינואט של בך עם האקורדים C,G,F ואני מניח שיקח לי שבועיים כדי לשלוט ולנגן בקצב שנשמע טוב לאוזן וללא טעויות בהחלפת אקורדים, כך שאני רק בהתחלה. אין לי בעיה בניגון ביד ימין. הבעיה מתחילה כאשר אני משלב אקורדים. המעבר בין אקורדים והיפוכי האצבוע עדיין לא יושבים אצלי טוב. לגבי מה שכתבת : כונן דיסקטים שקורא שירים ומקצבים החל מהPSR550... אתה יכול לפרט מעט . מה למשל אוכל לעשות שאני לא יכול עכשיו : להוריד שירים מהאינטרנט כך שיוצגו לי התווים, למשל?

לא פרטת

באיזה סוג של מוזיקה אתה מעוניין. באינטרנט יש אין ספור של קבצי מידי.בגלל המשקל הקל של הקבצים המדיה יעילה ונפוצה. אם תקח למשל את התיקיה שלנו ברשימת הקישורים. אתה יכול לשמור קבצים על דיסקט,להשמיע אותם באורגן עם כונן וללמוד הרבה גם את האקורדים האורגן רושם כשהוא מנגן קובץ מידי. כמו כן ניתן להתעדכן במקצבים שאחרים יצרו ועוד

gironi1

New member
אז

זה די דומה ל-BANK SONG שמאפשר לך ללמוד תו אחרי תו, אבל "הקפצת" אותי מהר מדי למים העמוקים. אני מקווה שתוך חודש אוכל לנגן למשל את המינואט של באך אבל עם החלפה טובה בין האקורדים C,G,F ואז אוכל לראות איך מתקדמים הלאה. אני חסיד של כל הפלאגינים ל-WINAMP ותוספים למיניהם. אם הזכרת מידי, הורדתי תוכנה חינמית שבטח אתה מכיר, VAN BASCO'S KARAOKE PLAYER שמנגנת קבצי מידי ושם אתה יכול לשלוט במגוון הכלים שקיימים : מה לשמוע מהם ואת מה לנטרל. כמו כן אפשר לשחק במהירויות ועוד כמה דברים.

gironi1

New member
כמו בשיר של אריק אינשטיין:

לך עם זה לאט ואז תוכל פשוט לרוץ מהתחלה. רוב תודות על תשובותיך.

למעלה