אפשר?

בדד1

New member
אפשר?

לפרסם את המכתב הזה אצלכם ולבקש מכם לפרסם אותו בכל קהילה בתפוז בה אתם כותבים? חברים יקרים, למי שיודע ולמי שלא אז בתפקידי אני מזכירת פרוייקט PACT המוקדש כולו לקידום הקהילה האתיופית בעיר רמלה. פרוייקט מדהים, עבודה עם נשמה וכיף לא רגיל. אז הנה מכתב ששלחתי לראש עיריית אור יהודה בעקבות החלטתו על סגירת שערי העיר בפני בני הקהילה. אשמח לשמוע חוות דעתכם בנושא. תודה, אורנה ראש עיריית אור יהודה, אני כותבת אלייך בעקבות הפרסומים על "סגירת" העיר בפני עולים אתיופים. נדהמת, מתביישת בשבילך ובשביל כל מי שידו בהחלטה מזעזעת מתובלת בגזענות לשמה. לצפות בחדשות בטלוויזיה, באם בת 73 שכל מבוקשה הוא להתגורר בסמוך לילדיה אותם לא ראתה מספר שנים – והדבר נמנע ממנה בגלל אפלייתם של אתיופים בעירך המפוארת.... איך הגעת למצב כזה?? איך אתה מסוגל?? כל משפחתי כולל אמי מתגוררים בעיר אור יהודה. אמי, ממוצא לובי, אינה שוכחת שכשהם עלו ארצה ריססו אותם כדי למנוע כינמת..... האם גם לך זכור מקרה דומה.....? האם זכור לך איך התייחסו לעלייה של "השחורים" המזרחיים.....? שתי מילים לי אלייך: תתבייש לך. אין מקומך בשום ראשות עיר. אין מקומך בשירות הקהילה כלל וכלל. ויש מקום לפנות את תפקידך לאדם מבין ורגיש יותר לצרכי הקהילה בפרט ובכלל. אני מתגוררת בעיר רמלה בה הקהילה האתיופית מונה כ-5,000 נפש. אני גאה להיות חלק מקהילה מדהימה, בעלת תרבות ומורשת מכובדת , חברים, חברות למכביר. ואני מה אני בכלל??? אם ל-3 ילדים (שסופגים תרבות מורשת ואנשים יוצאי אתיופיה באהבה) ילידת העיר רמלה – ביתי ומבצרי מאז ומתמיד בת להורים ממוצא מזרחי – אבי עיראקי ואמי כאמור נולדה בלוב. ומה אתה??? בדיוק אותו דבר. אל תתנשא. ועדיין הכיפה מתנוססת על ראשך – כאדם מאמין באלוהים איך אתה מאמין בצדקת דרכך? יש עוד מקום לסליחה מאלוהים – שנה את החלטתך ! על החתום, אורנה ק. המכתב נשלח ע"י אורנה 42 החברה בקומונה "בית חם לגרושים וגרושות במרכז" ואולי כאן בתפוז תתחיל המחאה הגדולה נגד הקליטה המקולקלת של עולי אתיופיה בארץ הפיצו בבקשה את המכתב בכל קהילה שבה אתם חברים

מיקי 43

New member
בזיון אחד גדול ההפליה הזאת

ובכלל מה סגירת העירבפני בני העדה מה עם חופש התנועה חופש העיסוק כבוד האדם וחירותו באור יהודה עיר החושך לא שמעו על אלה? מה זה זה מעשה גזעני ממדרגה ראשונה ולא משנה באיזו טוענה האיש צריך לתת את הדין על האמירות והמעשים הגזעניים האלה בני העדה האתיופית אנשים טובים נעימים ומגיע להם מה שמגיע לכל אחד ואחת מאיתנו הם משרתים את המדינה בנאמנות רבה ומתייחסים אלייהם כאזרחים סוג ב לא למדנו כלום מטעויות שנות החמישים וחבל שכך יש לתקן זאת ומהר ככל שניתן אני אפיץ את המכתב הנוגע הזה בכל מקום אפשרי מיקי

אייל 401

New member
מיקוש ,ראש ערית אור יהודה

הוא אחד מאלה בשטעות ניבחר ,עסקן אפרורי שתקוע לו אי שם על עץ נמוך ומרקיב ולא מצליח לשחרר את אחיזת ציפורניו הארוכות נכון בזיון אבל הנמוך הזה ניבחר לראש רשות מוניציפלית במדינתינו .

רות 2

New member
מסכימה עם המחאה אך...

בוירטואליה.... זה לא מספיק ........ צריך כלי חזק יותר ..מעשי יותר ולא אין יכולת או הכוח או הידע איך להפעיל התקשורת..ואת בני העדה עצמה לא פחות....

בדד1

New member
צריך להתחיל היכן שהוא

למה לא אני,את,מיקי ואולי עוד כמה אם כל אחד יפיץ את זה במספר מקומות זה יכול לגלוש(אח איזו מילה) גם מעבר לתפוז העיקר להאמין

ozzz64

New member
זה נחמד להיות יפה ...

אבל שמעתי שיש באור יהודה הרבה אתיופים , העיר הזו כבר קלטה . בואו נראה אתכם ממנים לאתיופים דירות לא רחוק משם ,סביון לדוגמה , או ממש ליד הישוב היוקרתי ששכחתי את שמו,צמוד לאור יהודה,או לכפר שמריהו . שיהיה פיזור בכל הארץ. ומי כאן היה נשאר בבנין שחצי ממנו עולים חדשים לא משנה מהיכן.

קטי30

New member
כמו שאומרת דניאלס דפנטלי לא יקרה

Rinattt

New member
מה את לא???

סמאללה ואני עוד ישנתי איתך
מעניין איך לא הרגשתי כלום... כנראה היית רכה במיוחד

קטי30

New member
../images/Emo18.gifאוחחחחחחחחח../images/Emo46.gif

אני אישה יא חוצפניה
חשבתי הצצת לי במקלחת
אבל בחורה .... יו כפרע' הייתי מוכנה שלמת "כל הון ביתי" (שאין לי ובכל זאת) בשביל להיות בחורה שוב
עכשיו אני כבר לא בחורה יותר אני אישה קפיש
אבל אם הייתי
הייתי בטוח עושה אותך
ראי הוזרת

Rinattt

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo12.gif../images/Emo5.gif

איזה פיחודים... בטח היית עושה לי בררררררררר בררררררררר באמצע ואח"כ מחבקת ואומרת לבלבות אני אותך

קטי30

New member
בטח שבוודאי ללא צל צילו של ספק

ספייקא
אני אוהפ'ת תותך לעולם לעולם
מוכר לך ??

בדד1

New member
לזה אני אגיב בשעות יותר נורמליות

אבל בקטן אומר שהמחשבה שלך מובנת אם כי שגויה

וואו

מדהים. פשוט אין מילים. אם יש ראש אירגון אתיופי..היה צריך מיד לשים תביעה אזרחית בשם אותה סבתא אתיופית והעידה.. על אפלייה ולתבוע מליונים ..ולתת אותם לקהילה הזו או לאלו שמטפלים בהם. ליישם חוגים וקורסים כדי להביא אותם לשוק העבודה ללמד ולתת סיוע במגורים תביעת ענק זה מה שהייתי עושה.

ב ד ר ך

New member
צריך לעשות

הפרדה בין עיר שלא מוכנה כלל לקלוט עלייה של אתיופים או אחרים ובין עיר שקלטה וכילתה כבר את כל משאביה בעזרה לנקלטים. כל עלייה חדשה, היא הוצאה כללית עצומה לעירייה היא הסבת משאבים עצומים לעזרה בחינוך, בדיור, בעזרה הנפשית ועוד. אם אני לא טועה עיריית אור יהודה קלטה הרבה עולים חדשים , הן מחבר העמים והן מאתיופיה וזה אך טיבעי שהיא מבקשת פיזור של העולים ולא ריכוז גדול מידי אצלה בעיר דבר שמקשה על ההתנהלות הכלכלית של העיר הזאת. מעניין מאוד ... האם בהרצליה , רעננה, כבר קלטו חצי ממה שקלטו באור יהודה ?? נכון שהכותרת נשמעת מזעזעת וגיזענית, "ראש עיריית אור יהודה לא רוצה לקלוט אתיופים". נכון שהסיפור של הגברת בת 73 מקומם , כי לכל החלטה צריך שיהיו גם מקרים שבהם מתפשרים. גם אני זוכרת את סיפורי הריסוס וההשפלה שעברו סבא וסבא ואמא שלי כשעלו לארץ את ההשפלה, את המעברות שבהם הם רוכזו. אבל דווקא היום כשעברו כמה עשרות שנים ולמדינה יש יותר מודעות ויכולות , אני מצפה שיפיקו כמה לקחים שלא ירכזו עלייות ב"מעברות" חדשות אלא ישתדלו ליצור פיזור בכל הארץ. אפשר להבין את ראש עריית אור יהודה הוא רק צריך יחצנות והסברים יותר מדוייקים ואמירות פחות מקוממות.

אני לא מסכים איתך../images/Emo88.gif

אני כאדם שעובד בפרוייקט של המדינה עבור אוכלוסייות קשות יום ומוגבלי הכנסות רואה יום יום עשרות מקרים שהם לא רק אתיופים ואומר לכל אחד כאן,פיתחו את העיניים וראו מה קורה מסביבכם,אנשים שאך זה הגיעו ארצה יהודים כשרים לכל דבר ועיקר מופלים לרעה ע"י השילטונות ולא נותנים להם להיתרומם מעל העוני שנוצר להם בגלל המדינה שלא יודעת לקלוט אותם נכונה. האתיופים בכל מקום בולטים בגלל צבע עורם אך דעו לכם ,אנשים מדהימים עם מוטיבציה מאוד גבוה לתת למדינה ולא מבקשים תמורה אלה רק שקט תעשיתי ועזרה בשפה שזה להם. גם אני הייתי פעם עולה חדש ולכן גם מבין אותם יותר.הם לא באו מארצות רווחה אך ראו מה הם נותנים במערכת הצבאית ,המשטרתית או בכל מקום שהם נקלטים בו ותבינו שהם מחפשים רק להיתפרנס בכבוד ולא מחפשים תמיד את טובתם הם.

למעלה