אפשר?

noaaaa

New member
אפשר?

יש לי שלושה ילדים.
הריונות תקינים, לידות מצויינות, הלוואי על כולם, מהיר וללא אפידורל. תענוג!

ואז הגיע ההריון הרביעי- דימום בשבוע 11, גילו שאין דופק , נקבע לי תור לגרידה אבל אז נפל טבעי .
הייתי עצובה, בכיתי כמה ימים, ולבסוף התגברתי

אחרי חודשיים הריתי שוב והפעם שוב היו 2 אירועי דימום והייתי בטוחה שזהו אך לא, איכשהו זה התייצב (המטומה) וההריון המשיך תקין. שקיפות, סקירה, חלבון עוברי, הכל תקין..יופי! יש דופק, קצת השמנתי, בטן נפוחה בערבים, תלונות רגילות של כבד לי (בכל זאת להיות בהריון עם 3 ילדים קטנים לא קל) ואז קבענו לדיקור מי שפיר.
נכנסנו ואז הרופא עושה קודם אולטראסאונד , הוא מסתכל על הסונר ואומר "מה זה, יש כל כך מעט מי שפיר".
הוא אומר שהוא לא יכול לדקור אותי ושוח אותי למיון בשל מיעוט מי שפיר ניכר.
נזכרתי שביומיים האחרונים באמת כשקמתי באמצע הלילה שמתי לב שהתחתונים שלי רטובים אז החלפתי והמשכתי לישון. לא חשבתי שזה יכול להיות קשור למי שפיר אלא להפרשות.
הייתי עם בן זוגי ועם הילד הבכור שבא איתנו למיון (שתי הבנות אצל הסבתא) שם החליטו לאשפז אותי ללילה.
למחרת בדקו אותי שני רופאים שגילו שאין מי שפיר בכלל. בכלל. אין מים.
העובר יושב מקופל.
הוחלט על הפסקת הריון. אני בשבוע 19. אין לעובר סיכוי אם אמשוך את ההריון ואני מסתכנת בזיהום. השעון מתקתק עד שהזיהום יגיע כך נאמר לי.
הוחלט על הכנה לגרידה במקביל לניסיון ללדת .
הכניסו לי למינריה וגם נתנו לי צטוטק במקביל שיצרו אצלי צירים.
כאב לי, לקחתי אקמול.
בחצות ניסו להכניס לי שוב למינריה ולא הצליחו, כאב לי נורא, הייתי בצירים, נתנו לי משכך כאבים חזק יותר ולנוח קצת.
עדיין כאב י ואז צעקתי לבן זוגי שמשהו יוצא ממני, האחיות והרופא רצו אלי ופשוט ילדתי. ילדתי על המיטה ככה...
ראיתי אותו, חמוד וקטן, אפילו היה לו קצת שיער, תנוחת עובר כזה, ממש קטן. ראיתי אותו.
אמרתי איזה חמוד הוא ואפילו חייכתי כשראיתי אותו. ואז עטפו אותו.
שאלתי מה עושים אתו עכשיו, אמרו שקוברים אותו.
הרגשתי הקלה מסויימת שהצלחתי ללדת וכבר לא כאב לי וחסכתי לעצמי את הגרידה.
לקחו אותי מיד לחדר ניתוח להוציא את השיליה ואת השאריות בהרדמה.
זהו. נגמר.
ואז הגעתי למחלקה ובכיתי ובכיתי ובכיתי.
קיבלתי חופשת מחלה של שבועיים ואני בבית, לא הולכת לעבודה.
ואני לא מבינה מה קרה.
אני מחפשת סיפורים דומים באינטרנט וזה איכשהו עוזר לי לקבל את מה שקרה , שזה לא אשמתי, זה לא כי אולי לא שתיתי מספיק, כי אולי הייתי צריכה יותר לנוח,פחות להתרוצץ, לא לאכול יותר מידי גלידות, אולי, אולי אולי..
שזה קורה ואני עוד אחת שסטטיסטית זה קורה לה.
אבל אני קוראת על סיפורים של כאלה שזה קרה להם בחודש תשיעי, לידה שקטנה בחודש תשיעי ואני בוכה מכאב וחושבת מה את בוכה על עצמך, תראי מה עבר עליהם, בחודש תשיעי, ריבונות של עולם, מה את בוכה, בסה"כ היית בשבוע 19.
אבל אני עוד לא יוצאת מזה שעוד כמה שבועות של אי נוחות זמנית היה לי תינוק בבית, הייתי יכולה להיות אמא לארבעה.
והגדול אמר לי אוף אמא זה כבר פעם שנייה, מתי יהיה לנו תינוק, את בטוחה שהוא יצא מת?
יש לי עוד שבוע מנוחה בבית אבל עדיין אני אפ אנד דאון.
יש לי שלושה ילדים בריאים ומתוקים. זה בעלי יותר לחץ על ילד רביעי, אני סתם הייתי בהתלבטות אז למה זה כל כך כואב???

עינתי555

New member
למה זה כ״כ כואב?

כל ילד הוא בפני עצמו ואובדן הוא אובדן בכל שלב בהיריון ... ולא משנה כמה ילדים יש לך בבית.. לי קרה מקרה דומה מאוד לשלך עם מיעוט קיצוני מאוד של מים .. אם תרצי לדבר ולשמוע מניסיון, דברי איתי בפרטי.

זה כואב כי זה אובדן לכל דבר

זה כואב כי איבדת ילד,
איבדת את הילד שלך!
זה כואב כי את יודעת מה הוא יכל להיות, איך הוא נראה, איך הוא היה יכול להתפתח ומי הוא יכל להיות...
זה כואב כי אבדו כאן חיים של תינוק קטנטן.
אני עברתי לידה שקטה בשבוע 35, ממש נושקת לחודש תשיעי,
אני שלושה וחצי חודשים אחרי וזה עדיין כואב בטירוף.
ואני לא חושבת שהעובדה שאיבדת את שלך בשבוע 19 מפחיתה מהחשיבות והמשמעות,
אני לא חושבת שהעובדה שיש לך כבר ילדים משפרת את ההרגשה,
אני לא חושבת שהעובדה שזה ילד שבא כתוצאה מזה שבעלך יותר לחץ יכולה להפחית את הכאב.
זה כואב כי זה היה הילד שלך, ילד שלא יגדל, שלא יהיה אח לעוד שלושה מלאכים קטנים,
ילד שלמרות הכל ציפית, חיכית וקיווית שיוולד והכל יהיה מושלם, משפחה של ממש עם ארבעה ילדים קטנים.

rayar79

New member
סיפור אישי

כל אובדן הוא האובדן שלך גם אם זה שבוע 6 ואין אף אחד בעולם שיכול להבין אותך.
אני עברתי משהו דומה כמה פעמים לצערי , בפעם הראשונה בשבוע 21 עם תאומים . מבחינתי זה היה אובדן תמימות . עד שהכניסו אותי לחדר לידה לא הבנתי מה קורה והייתי בטוחה שעוד מעט הולכים הביתה וההריון ממשיך .אני עד היום לא חושבת שעברתי את זה . אחרי זה היה לי עוד 5 הפלות שבועות שונים וילדה אחת מושלמת בת 3.5. כל פעם שאני חוזרת אחרי עוד הפלה אני מנשקת ומחבקת אותה ומבינה שאין ברירה וחוזרים לשיגרה בשביל הילדה .
אני מחזיקה לך אצבעות שתתאוששי בקרוב .

d and r

New member
זה פשוט כואב!

ראשית, מצטערת לשמוע על האובדן שלך.
גם אני מוצאת עצמי אומרת, יש לך 2 ילדים בריאים, לפחות זה לא קרה לך בחודש תשיעי אלא "רק" בשבוע 24, ועדיין... זה פשוט כואב. זה עצוב וזה לוקח זמן.
וכן, גם הבן ה"גדול" שלי (5) שואל שאלות ורוצה תינוקת. אין לי מילים שינחמו, כי הרי צרת רבים נחמת טפשים, אבל אני יודעת איך את מרגישה ואני סוחבת את הכאב הזה איתי לכל מקום שאליו אני הולכת ורק מקווה שבקרוב יתחילו ימים טובים יותר.
שולחת לך חיבוק ענק ומחזק ומקווה שגם אצלך יגיעו ימים טובים יותר בקרוב

דלית1979

New member
איתך בכאבך

מצטערת על האובדן הכואב...
בתור אחת שאיבדה בסוף חודש תשיעי חשוב לי להגיד ולהבהיר שהכאב הוא אותו כאב- כאב האובדן, העתיד שדימיינת לעצמך, החלומות שרקחת, ההכנות הנפשיות וכ"ו, כולנו חלק מהמשפחה הכואבת הזאת.
אל תקטיני את הכאב שלך, והכי חשוב- אל תאשימי את עצמך! סביר להניח שלהרבה עוברת השאלה- מה אם... גם אני מידי פעם חושבת "אם הייתי מתעקשת על ניתוח קיסרי, אולי...." ואז אני עוצרת את עצמי ומפסיקה כי זה לא נכון זה לא עוזר, וזה בטח לא מה שיחזיר את התינוק.
אני מתארת לעצמי כמה זה קשה לשמוע את התגובות של הילדים ששואלים בתמימות "מתי יהיה כבר תינוק"?, ולא מבינים כמה התשובה כואבת.
יכול להיות שבעלך לחץ על לעשות ילד רביעי- אבל את גידלת אותו בתוכך, הרגשת אותו, נקשרת אליו, חיכית לו- בגלל זה זה כ"כ כואב...
מאחלת לך שתשאבי כוחות מילדייך, ואל תתייאשי לגבי ילד רביעי!!! תרגישי בנוח לשתף ולשפוך פה באתר- יש פה בנות מקסימות ואת גל שמלווה וכ"כ עוזרת, תראי שתוכלי לשאוב הרבה כוח ותמיכה מכאן!

למעלה