אפשר תמיכה בכל זאת?

irisgh

New member
אפשר תמיכה בכל זאת?

למרות שזה יותר פורום התייעצות, ופחות תמיכתי? (יצא לכם פשוט להיות 'הפורום שלי'). אז ככה, אני מהבוקר כמעט ומשתגעת. לפני שבועיים רשמתי את יניבי לצהרון של גן X. זאת אחרי שקיבלנו מכתב מהעירייה שאנחנו שייכים לרשת גני X, ומהרשת (שהיא רשת של גני עירייה עם אפיון מסויים) שנבוא לרשום לצהרון. באנו ורשמנו. יניבי היה ברשימה כמו כל היתר, כמובן. אז גם אמרו שכנראה תהיה אסיפת הורים ויודיעו בהמשך מתי בדיוק. חיכיתי חיכיתי, השארתי הודעות בתא הקולי של הרשת, ולא חזרו אלי. היום בבוקר, כבר לא יכולתי להתאפק, ובאתי עם יניבי להראות לו את הגן מבחוץ. בחוץ פגשתי את הגננת שבירכה אותו ושמחה לשמוע שהוא בגן X. רק מה, פרט קטן: השם שלו לא מוכר מהרשימה. אצתי והתקשרתי לרשת, למח' הגנים, לאן לא. במחלקת הגנים בעיריה כמובן לא עונים היום, בשום שעה. ברשת, ענו בסוף, ואמרו שאכן אנחנו לא רשומים אצלם. התקשרתי לבעל שילך לעירייה. שם הסתבר, שהעבירו אותנו לגן אחר. גן Y, נגיד. אכן, בזמן ההרשמה, לפני 5 חודשים, ביקשנו את גן Y, שלא בשכונה שלנו, בטענה כי אנחנו מתכוונים לעבור לשכונה הסמוכה. לא קיבלנו את בקשתנו. במכתב מהעייריה לא התיחסו כלל לבקשת ההעברה, רק כתבו שקיבלנו את הגן המקומי X. כתבו אז שניתן לערער, והחלטנו שלא לערער. מטעמים שונים, והגן אחד מהם!, החלטנו להשאר בדירתנו. אז כבר נשאר פה, הילדים לומדים פה וחבריהם יהיו פה. הכל בסדר. הרי אם נערער, לא נדע אם נקבל, ובתחילת החודש היינו צריכים לחתום על חוזה לשנה נוספת. וסה"כ, גן Y הסתבר כמתאים, בשכבת הגיל שלו, ובפרמטרים נוספים. בכל אופן, היום בבוקר, ורק בגלל שפנינו! הסתבר שהעבירו אותנו לגן Y שבשכונה הסמוכה! הם טוענים שהודיעו לנו, אבל אנחנו לא קיבלנו שום הודעה, ואני קצת חושבת שהם ממש לא הודיעו. אמנם ביקשנו את אותו Y פעם, אבל כבר המשכנו את חיינו, בין היתר, על סמך ההבנה שהגן יהיה בשכונה הנוכחית. בהמשך הבוקר, התקשרה הגננת מהגן החדש (המועבר) להזמין אותנו למפגש ילד-גננת שנערך בתוך שעה.. איך זה? בדיוק התקשרו אליה מהעיריה ודיווחו שבני בגן הזה. איזו מיקריות
ומה, אם בבוקר לא הייתי מתקשרת, ובעלי לא היה מגיע, אף אחד לא היה מודיע לגננת מי הילדים שהתווספו לגן?
הייתי באה עם יניבי ביום הראשון, והיו שולחים אותנו הבייתה? כל הנושא הזה משגע אותי. הילדים שמתחת לבית, הולכים לגן X. כל הקיץ כבר הסתגלתי למחשבה שזה מה שיהיה, למדתי לאהוב אותה, וראיתי יתרונות בזה שאנחנו בשכונה שלנו, ונכיר את השכנים. (ואגב - מאף אחת מהגננות אי אפשר היה להתרשם בשנה שעברה ביום הפתוח: שתיהן גננות שהועברו לגנים הללו השנה.) עכשיו אני לא יודעת מה לחשוב. לעבור דירה כרגע אני כמובן לא רוצה ולא יכולה. אפשר להסיע אותו ל Y, זה בעצם ממש קרוב, אבל זה לא כמו הילדים מהשכונה. זו פשוט השכונה הסמוכה. את יניבי לא לקחתי בנתיים לשום גן. לא לבלבל לו את המוח סתם. ולא ברור לי מה יהיה. הייתי היום באסיפת הורים של גן X, והגננת נראתה לי. ביקרתי גם בגן Y, וקצת פחות התחברתי (למרות שמביקור של עשר דקות בלי הילדים באמת שאי אפשר להתרשם. וגם לא מאסיפת הורים ללא ילדים). ובכל זאת, אפילו התחושה הטובה שלי שווה משהו, לא? בקיצור, הבלאגן בעירייה חוגג, ואני הולכת לא להרדם מרוב מתח. מה אתן אומרות? (גם לבנים מותר)

לורליי43

New member
יש מקום בגן X?

כי אם יש מקום, לא נראה שצריכה להיות בעיה שיצטרף לשם- בגלל הכתובת הנוכחית. אם אין מקום- זו כבר בעיה לעיריה לשבץ אותו בגן. איך הגננת בגן Y?

irisgh

New member
את צודקת, אבל אין מקום ../images/Emo10.gif

שמעתי עליה דברים 'לכאן ולכאן'. אולי לא האסון הכי גדול, אבל אני לא מאוד התרשמתי ממנה, מפגישה פנים אל פנים ( לא ראיתי אותה 'מגננת').

לורליי43

New member
אז תסתכלי על זה ככה-

את עדיין לא מכירה אותה, ואם הילדים נחמדים, אז יהיו לו עוד חברים מלבד אלה בשכונה. מקסימום, אם תראי זה לא זה, תבקשי לעבור לגן X בשנה הבאה ותבדקי שזה אכן קורה (אולי אפילו תכיני אותם לזה השנה בעיריה). הכל תלוי איך הילד ירגיש.

|חיבמנסיון תסמכי על האינסטיקטים שלך

היה לי מקרה דומה שביקשתי גן מסוייים וקיבלתי גן אחר נתתי צאנס ומהרגע הראשון התחושה שלי אמרה שזה לא זה, רציתי להעביר מייד בהתחלה אך בעלי התנגד וטען שאני יותר מידי מגוננת בדיעבד מסתבר היום כי טעיתי טעות קשה(ואם תקראי את קורתי תביני). היום זה קצת בעייתי להעביר את הילד ולכן נותר לי רק להילחם שיהיה יותר טוב. לסיום אני מציאה לך לא לוותר כדי שלא תסתובבי כל השנה עם בטן מלאה ומועקות וכמובן שלילד יהיה הכי טוב כי כך מגיע לו. בהצלחה תעדכני.

Tamar b

New member
הי איריס

שני דברים שעולים לי כרגע זה לגשת היום שוב בעצמך לעירייה ולברר את מהות הבלגן הזה. לא בטוח שיעזור בגלל שזה כבר ממש הרגע האחרון, אבל בכל זאת... ואם לא, להתחיל את השנה עם ראש פתוח. להלחם ביתר עוצמה במערכת תוכלי תמיד (יש לא מעט מעברים גם במהלך השנה), אבל אולי זה באמת לא יהיה גן רע ליניב? מבינה אותך מאד, אנחנו במצב דומה. לנו בנתיים הניסיונות להעביר לגן שקרוב אלינו ושרצינו מאד לא ממש הצליחו וגם הבטן שלי מתהפכת לקראת מחר. בהצלחה!

לאה_מ

New member
נראה לי שכרגע את יכולה לקבל רק

תמיכה
אם אין מקום בגן X - אני לא רואה כרגע פתרון אחר מלבד לשלוח את יניב לגן Y, להיות עם האצבע על הדופק, להפגין מעורבות בגן ועם הגננת, ולקוות לטוב (ובסך הכל, כאשר ביקשתם העברה לגן Y חשבתם שהוא טוב, לא?). אני חושבת שההתנהלות של העיריה בסיפור הזה היא שערורייתית, ובהחלט הייתי יושבת וכותבת מכתב תלונה מפורט, גם אם אין כרגע דרך אופרטיבית לעזור לכם. אני כן חושבת שאת צריכה ללכת היום עם יניב לגן Y. ממה שאת מספרת נראה ברור שלפחות את תחילת השנה הוא יעשה שם, אם לא את כל השנה, ונראה לי שחשוב מאד שיהיה לו מידע על הגן לפני שהוא מתחיל. אנחנו היינו אתמול בפגישת היכרות עם הגננת בגן העירוני שאורי ילך אליו השנה, וזו היתה פגישה מאד חשובה - הוא הכיר את הגננת והסייעת, הסייעת עשתה לו סיור בגן והראתה לו בדיוק איפה נמצא כל דבר (איפה השרותים, איפה תולים את התיק בבוקר, איפה אפשר למלא מים בבקבוק, איפה נמצאים הצעצועים והפינות השונות וכו'), הן סיפרו לו קצת על הגן ומה יהיה שם (כל מיני דברים שגם אני לא חשבתי לספר לו - למשל, שכל ילד מביא מהבית כריך ופרי לארוחת עשר וכולם אוכלים יחד), היתה לו הזדמנות לשאול כל מיני דברים ולקבל תשובות, והאווירה היתה מאד נעימה ונינוחה. אני חושבת שעדיף לעשות כך את ההיכרות הראשונה, ולא להגיע פשוט ביום הראשון ללימודים בבוקר ולקפוץ למים. ביחס לגן Y - מה עם תכניותיכם לעבור דירה? נגנזו בינתיים או רק נדחו? אני שואלת, כי בגן עירוני יש כבר משמעות לשאלה עם מי הילד ילך לכתה א', ואז לפעמים כדאי אפילו לשלוח לגן בשכונה הסמוכה אם את יודעת שלכתה א' הוא כבר יעלה יחד עם הילדים מגן Y. סך הכל, אם המדובר בשכונה סמוכה ולא מרוחקת, לא נראה לי שיש בעיה נוראית - מן הסתם חלק מהילדים בגן Y באים אחר הצהרים לגינה בשכונה שלכם, ואתם ודאי יכולים ללכת לגינה בשכונה הסמוכה, וזה באמת לא יצור אצל יניב איזה נתק חברתי. נראה לי שכדאי להתחיל את השנה באופטימיות, עם הפנים קדימה, בתקווה לשנה מוצלחת, ואני מאד מאד מציעה לך לגלות מעורבות רבה בגן החדש - מה שיתן לך גם תחושה טובה של עשיה וגם יכולת גבוהה להשפיע.
ואנחנו כאן - גם לתמיכה

אל תוותרי...

וחושי רגועה. אם החלטת שהוא יהיה בגן X, אז את צריכה להיות מעכשיו בתחושה שהוא שם, זה רק העיריה שהתבלבלה

כמה רסיסי מידע שאולי יעזרו לך

אצלנו היו רשומים לגן ילדים שאני יודעת שילכו לגן אחר. אז הם אמנם רשומים בגן, יש להם מגירות מוכנות, אבל אני יודעת (מהיכרות אישית, ומתוך סיפור ארוך של פתיחת גן פרטי) שרק מחר יוודע לגננות שהילדים האלה לא מגיעים לגן, ואולי רק יותר מאוחר, כשהבלבול של תחילת השנה יגמר. בנוסף, ידוע לי על ילדים שעברו אחרי תחילת השנה, אחרי שכבר אמרו שבשום אופן אין מקום. תמיד מוצאים, בסופו של דבר. השיבוץ אמנם נעשה, אבל אלה דברים שאפשר לשנות. הבעיה היא שאם את מוותרת את מאפשרת לאחרים לקבל את שלהם, כי פתאום יש פחות בקשות למעבר. בקיצור, לפי דעתי התעקשות אסרטיבית ומנומסת, תעזור לך מאד. שיהיה בהצלחה

מאיו

New member
כמה ילדים יש בגן X?

תמיד אפשר 'לדחוף' עוד אחד. אני מציעה שתגשי לעיריה שוב ושוב (אפשר עם הילד), תדברי, תבכי, תתחנני ותצעקי. לעיתים קרובות זה עוזר

irisgh

New member
35. אפשר יותר מ35? ../images/Emo12.gif

כי התיחסו ל 35 כאל מספר שהוא בערך חוק טבע. (ולא שאני רוצה גנים מפוצצים, אבל...)

לאה_מ

New member
ובקול רם: עם כל האמפתיה שלי לאיריס

ולהורים אחרים שמוצאים את עצמם במצב דומה - אם אני הייתי אמא של אחד מ-35 הילדים בגן, לא היה ממש מעניין אותי שיש גנים שיש בהם 37 ילדים - גם 35 נשמע לי מספר גדול מדי, ולא הייתי רוצה שיגדילו את מספר הילדים בגן כדי לתקן טעויות של העיריה. אגב, אני כן מסכימה עם מה שנאמר כאן בתשובה קודמת, ששווה לנסות להתעקש ולהיות אסרטיביים בעניין, כי יתכן שבסופו של דבר לא יהיו 35 ילדים בגן, אז כדאי שהמקום שהתפנה לא יתפס ע"י מישהו אחר.

למעלה