טינה
שלום לך
אני חושבת שללמוד לקבל את היד המושטת, או לפני כן להיות מסוגלת לבקש עזרה, זה עניין של תהליך, של יכולת להשלים עם החולשות שלך. לדעת שכל אחת מאיתנו צריכה עזרה בשלב כזה או אחר בחייה ואין מה להתבייש בלבקש את העזרה.
לצערי בגלל מגבלת הראייה נאלצתי , בדברים מסוימים ,לבקש (ולקבל) עזרה מאחרים. באותה מידה מצאתי את עצמי לאורך כל החיים עוזרת לחברות, מתנדבת בכל מיני מקומות (הלוואי והיה לי זמן עכשיו להתנדב...)
אני זוכרת מייד אחרי הגרושים הייתי צריכה לעבור ניתוח גיניקולוגי ממש קשה שאחריו הייתי כמו נכה לא הייתי מסוגלת אפילו להתלבש ולהתקלח לבד...וזה היה ממש מביך שהייתי צריכה לשכור מישהי זרה לטפל בי באופן כל כך אישי, זה היה מביך שהגוף שלי היה חשוף לעיניים של אישה זרה...אבל השלמתי עם המצב שהיה אז ועם העובדה שהוא היה זמני...
כך שתנסי לחשוב, בכל פעם שאת צריכה לבקש עזרה, שזה שלב ואולי יבוא זמן שתמצאי דרך לעזור למישהו אחר.
זה בדיוק הרעיון של "בנק הזמן", לא יודעת אם יש את הפרויקט הזה במקום המגורים שלך, אבל פה בירושלים יש. הרעיון הוא שאת "מפקידה" זמן , כלומר את עושה איזושהי התנדבות ועוזרת למישהו, לדוגמה לעזור לאישה זקנה לעשות קניות, או להוציא את הכלב של מישהו לטיול (תתפלאי אבל יש אנשים שמבקשים גם דברים מהסוג הזה...
) ובתמורה, לפי כמות השעות שהשקעת, את "מושכת" זמן מה"בנק" כלומר את יכולה לבקש עזרה לאותה כמות שעות בתחום כלשהו שאותו את צריכה (זה לא אותו אדם שאת עוזרת לו שעוזר לך, למרות שקיימות גם החלפות כאלה.) כך זה מוריד את תחושת הקושי לבקש עזרה, עצם זה שאת מועילה למישהו אחר. זה גם נותן הרבה סיפוק.
כמובן תמיד קיימת גם האפשרות פשוט להתנדב באיזה מקום בלי לקבל "החזר" אבל הסיפוק הוא עצום! (לדוגמה לימדתי ציור בהתנדבות במועדונית לילדות עם בעיות רגשיות. היו לי שם 16 בנות מגיל 6-11 היה מאוד לא פשוט איתן, אבל לראות איך הן היו בתחילת השנה ואיך הן היו בסוף, היה שווה את כל המאמץ של זמן ונסיעות...! חבל שסגרו את המועדונית, אין לי מושג לאיפה שמו את הבנות האלה שבאו מבתים הרוסים או לא מתפקדים כראוי...)
בקיצור תחשבי על זה שזו לא בושה לבקש עזרה- וגם לקבל אותה!
לבשה.