אפשר שאלה אישית?

yonitbrk

New member
והחשיפה שלי

את הגדול ילדתי, בתקופה בה שירתתי במשטרה, עם ותק של מעל עשר שנים, עבודת משמרות עם כל מה שכרוך בה. הגדול נולד בחודש 7 לאחר רעלת הריון ובמשקל של 900 גרם, לערך. כמובן שלקחתי חל"ת למשך שנה, ולאחר מכן כשהיה בן שנה החלטתי לחזור לעבודה, לשעות עבודה יחסית נוחות -730-1600 כאשר אימי היתה עדיין בחיים ועזרה לי עם לקחת ולהחזיר מהמעון ולשמור עליו עד שאחזור מהעבודה. אבל, בגלל היותו קטן מאוד במשקל ובעל רגישות יתר מבחינה בריאותית, התחלנו בעלי ואני ,לסירוגין ,להפסיד ימי עבודה בצורה מטורפת, עקב המחלות שהילד חטף במעון. עד שבסופו של דבר הרופא פנה אלי ואמר שאם אני רוצה ילד בריא אני חייבת להוציאו מהמעון. למחרת כבר הודעתי בעבודה שאני לוקחת עוד חל"ת עד שאמצא מטפלת, ואז מתוך מחשבה שכל שארוויח ילך למטפלת, החלטתי לעזוב לגמרי את העבודה ולשבת בבית. לקראת גיל שנתיים הכנסתי את הילד שוב למעון, אך אז כבר הייתי בהריון עם התאומים ,וכמובן שלא חזרתי לשוק העבודה. כשהקטנים היו בני שנה וחצי, וזה עוד לפני האיבחון של טל, אשר אובחן ראשון, הכנסתי גם אותם למעון ויצאתי לעבודה שוב, במשרה מלאה. וכשהתחילו המחלות, שוב התחלקנו בעלי ואני בהעדרויות מהעבודה. כמובן שלא החזקתי מעמד באף מקום עבודה מעבר לשלושה חודשים, והיו מקומות בהם הבוסים , שראיינו אותי , לא התביישו לאמר לי שעקב גילם הצעיר של הילדים, והסכנה של העדרויות רבות מהעבודה, אני לא מתאימה להם. בגיל שנתיים וחצי אובחן טל, וזאת לאחר שפוטרתי ממקום העבודה האחרון שלי, ואז גם ידענו שגן מעון רגיל לא יתאים לו, חזרתי לשבת בבית ופשוט הייתי פנויה לריצות איתו לכל הטיפולים שקיבל אז, וכמובן פנויה בשעות אחה"צ לשניים האחרים. מאז ועד היום אני בבית. כולי פנויה לילדים. בבקרים מקדישה את עצמי לבית, ומהצהריים כאשר רז מגיע ראשון, אחריו עומר ואחרון חביב טל, אני כולי שלהם, ובצורה כזו, מצליחה להקדיש תשומת לב לכל אחד מהם ואף אחד לא מקופח. אבל כאן בא האבל האמיתי: לאחרונה התחלתי לחוש חוסר סיפוק. התמרמרות על כך שאני מקפחת פה את עצמי. כיום אין לי אפשרות לפרגן לעצמי, אם זה יציאה ללימודים כלשהם, או חוגים, התדירות שאנו יוצאים לבילויים ,נמוכה מאוד, עקב המצב הכלכלי שלא מאפשר, ושגורם לנו לחשוב כל הזמן על מה יותר חשוב, ומה קודם, ובקיצור, לשים את עצמנו במקום האחרון. והתחושה הזו נותנת כבר את אותותיה. אני יותר עצבנית, מצבי הבריאותי נפגע. שלא לדבר על המצב הנפשי. וזה כבר מתחיל לפגוע במשפחה. אגיד לך שהיום אני שמחה על כך? אני שמחה שזה מועיל לילדים, ומעבר לכך , לא מאלץ אותי להעדר מהעבודה או לאחר כאשר קוראים לי מבתי הספר, ישיבות צוות וכו'. מצליחה לשבת על השיעורים ולקדם את עומר ורז, שמגיעים כאמור יותר מוקדם. עוזרת להם ללמוד למבחנים וכו'. וכמובן שכשטל מגיע אני כבר אחרי הכל ופנויה עבורו. אם אצא לעבוד אז לא יודעת אם מצבנו הכלכלי יהיה טוב יותר, היות והמשכורת שאביא תצא על מורות פרטיות, תצא על בייבי סיטר שתגיע ותקבל את עומר, כיוון שלא ארצה שרז יקח את האחריות עליו, אם זה לקבל מההסעה, או לתת לו לאכול כשחוזר. איך בעלי אומר, עכשיו אני שלהם, בתקווה שבעתיד, כשיגדלו קצת , אולי אוכל לפרגן לעצמי. אם זה לצאת לעבודה, או באמת לעשות משהו למען עצמי. לגבי המלצות. רק את יכולה להחליט אם כן או לא ואם זה יתאים לך. שבי ותחשבי. יתרונות מול חסרונות ואז תחליטי.

אתם אנשים יקרים, תודה על

הנכונות לחשוף מהחוויות שאתם עברתם ועודכם עוברים. ברור הרי שאין תשובה אחת נכונה, ואין ערכיות לאמא שמקבלת החלטה כזו או אחרת. ממה שאני מתרשמת - סט הפרמטרים אצל כל אחד מאיתנו כל כך שונה, לכל אחד מאיתנו מערכת אילוצים שונה, ועל כל אחד מאיתנו לשבת בינו לבין משפחתו ולקבל החלטה בהתאם לכל הגורמים המאפיינים ייחודית את משפחתו שלו. כואב לי לקרוא על התסכול של כמה מאיתנו, זו עסקת חבילה שמלווה את נסיבות חיי ילדינו המקסימים. מצד שני, בחרתי גם לקחת לתשומת ליבי כמה עצות והמובחרת שבהן היא: סמכי על תחושות הבטן שלך. זה נכון, הן מעולם לא הכזיבו. אני מקווה לדווח פה בעוד כמה חודשים על שינוי חיובי, לפחות בתחום הבריאותי שלי כי די נמאס להרגיש שבר כלי. ולאחר מכן אולי אפילו על התפתחויות חיוביות נוספות בהתקדמותו של הדר (אינשאללה אמן ואמן!! טפו טפו!) תבורכו על התשובות החכמות והאמיצות, המון תודה! מיותר לציין שעשיתם לי את היום...נכון?!

doroniz

New member
ואוסיף את תשובתי

אוףףףףףף......כתבתי תשובה ארוכה ומפורטת והמחשב אכזב אותי.....אני אנסה לשחזר. עיקרה של תשובתי בהחלט נסוב סביב אימוץ תחושות הבטן שלך ושלכם - אין כמו הדרך הזו. שנינו (אשתי, שחוגגת היום את יום הולדתה ה......
) ואני מתחום הכלכלה והכספים - היא כלכלנית ואני סטטיסטיקאי. רותי למדה במסגרת העתודה ועם שחרורה משרות צבאי פנתה לתחום הבנקאי ואחרי תקופה החליטה להשלים לתואר בראיית חשבון. לקראת סיום לימודי ההשלמה והסטאז' עומר אובחן ומעט לאחר מכן היא פוטרה מהסטאז' (בצורה מגעילה, אם אפשר לומר). אני עובד בחברה ציבורית במקצוע ובתקופה ההיא היה לי כבר ותק של כמה שנים. קיימנו שיחה משפחתית (ב-4 עיניים) והגענו למסקנה ברורה וחד משמעית: שנינו חייבים להיות מועסקים גם בשביל הקיום הכלכלי וגם לטובת הנפש. היות ובמקצוע המיוחד שלי יהיה קשה מאוד למצוא עבודה, בטח ובטח בתנאים שאני מועסק בהם הוחלט שאני לא מוותר על מקום העבודה שלי. היה שמץ של מחשבה להפסיק את הלימודים לתואר שני, אבל הוא נגנז מהר מפני שהיה לי ברור שאם אפסיק לא אחזור אליהם לעולם ובשלב הזה הייתי כבר די קרוב לסיום. סה"כ לימודי לתואר שני ארכו כ-7 שנים!!!!! אני נשארתי במקום העבודה שלי, ובחודש יולי האחרון חגגתי 12 שנות ותק (לא להאמין שהגעתי לותק הזה). רותי ויתרה על קריירה בראיית חשבון ופנתה ללימודי הנהלת חשבון וכצפוי היא דילגה בקלילות על קורס סוג 2 טגם סוג 3. בכדי להשלים את התמונה, אחרי תקופה נוספת מימשנו חלום נוסף ועזבנו את העיר הגדולה (חיפה) ועברנו לגור בגליל. גם במעבר הזה (שקרה לפני כ-6 שנים) רותי ויתרה על מקום העבודה שלה מתוך מחשבה שהמקצוע שלה מבוקש די. בפועל התברר שלא כך הם פני הדברים, אבל אחרי מאמצים נמצא מקום העבודה שקלט את רותי אליו באופן זמני (היא החליפה מישהי בחופשת לידה). בשלב מאוחר יותר היא פוטרה (מראש היא נכנסה על בסיס זמני) ושוב חזרנו למעגל חיפוש העבודה. אחרי תקופה נוספת נמצא מקום העבודה הנוכחי שבו היא מועסקת נכון להיום. אני, ממשיך לעבוד באותו מקום עבודה ציבורי, נוסע יום יום לחיפה וחזרה (שעה+ לכל כיוון) וכדי להשלים הכנסה מלמד גם באוניברסיטה את אותו מקצוע השנוא על כולם ואהוב עליי. דורון.

אז קודם כל מזל"ט לרותי!

זה לא משנה בת כמה את, אלא בת כמה את מרגישה! ודורון, זה לא מילה גסה לומר סטטיסטיקה...

RUTHIE1

New member
משלימה את דברי האיש שאיתי...

אכן עשיתי ויתור ועליו איני מצטערת. היה קשה להחליט וקשה יותר לבצע, ויתרתי על מקצוע מעניין לטובת יותר זמן בבית עם עומר (בדיעבד, גם עם אופיר). אז לא הבנתי זאת אבל היום אני מבינה שלא סביר שאחזור לראיית חשבון, והאמת היום אני לא ממש רוצה...למדתי להנות מזה שיום העבודה נגמר ב-15:30 ודי... היום אני מבינה מה שלא הבנתי אז: - ונא לא לקחת את המשפט הבא אישית!!! לי הרבה יותר חשובה המשפחה מאשר הקריירה...

ריקי 04

New member
נושא כאוב...

אני אומרת שהקריירה שלי עשתה קפיצת ראש לבריכה ריקה... עזבתי את העבודה כשהתאומים נולדו, במטרה להיות איתם שנתיים בבית. אחרי שנה כבר די התחרפנתי, ורק חיכיתי לגיל שנה ותשע, פתיחת שנת הלימודים. מיהרתי לרשום אותם לגן, ולקחתי אוויר. בשנה וארבע, אמרנו פעם ראשונה שהילד אוטיסט, במכון להתפתחות הילד הבהירו לנו שאנחנו ממש טועים... אבל עדיף מסגרת קטנה מגן. החלפתי את הרישום - למשפחתון. והתכוונתי להכניס אותם למסגרת ולהתחיל לחפש עבודה. בתחילת אוגוסט נטרפו כל הקלפים, והבנו שלא מאבחנים לנו את הבן בגלל הגיל ולא בגלל שהטענות שלנו לא נכונות. באחד בספטמבר התחילה תוכנית ה-ABA הבייתית שלנו, על עבודה כבר לא היה מה לדבר... בשנה הראשונה שולב רק פעם בשבוע לשלוש שעות, בהמשך - פעמיים בשבוע שלוש שעות. בשנה הבאה כבר הצטרף מהמניין - עם צוות ה-ABA, ועדיין גן של שמונה עד אחת, כשהמקצוע שלי דורש משרות מלאות ורצוי בתל אביב - בקיצור, לא היה מה לדבר על קריירה... עברתי תקופות קשות, הרגשתי מתוסכלת, וכל פעם המראה של החברות שלמדו איתי בטכניון... שלוש עצמאיות והולך להן יופי, אחת מרצה באוניברסיטה... בהמלצת בנות מהקבוצה שאני משתתפת בה בבית לורן, החלטתי לפתח תחביב כדי שבכל זאת אני אעשה משהו חוץ מהילדים (מי שיש לו תוכנית בייתית יודע שלא משעמם: להכין חומרים, לסכם ישיבות צוות, לכתוב את התוכניות...). התחלתי עם פימו, לפני שנתיים, בעקבות סדנא שהגעתי אליה במקרה עם הבת - עברתי לעוגות מעוצבות בבצק סוכר. התכוונתי לפתח את הנושא לעיסוק צדדי (אני אפילו תקועה עם תיק עוסק פטור במס הכנסה...), אבל אז נכנסתי להריון וירדתי מהרעיון... היום לעשות עוגות זה על חשבון הזמן של הקטנה - אז רק מסיבות ממש ממש טובות (וקשורות לילדים). וכלכלית - שמחה מאד שמראש בחרתי בתחום לא כלכלי (ארכיטקט שכיר לא מרוויח הרבה...), כך שהוויתור לא גדול.

למעלה