אפשר קצת להירגע

• פותח הנושא mt22
  • פורסם בתאריך

mt22

New member
אפשר קצת להירגע

ראשית אין כל כך הרבה פסקי דין לקרוא מקסימום 12 והם מאד קצרים. בדיני עונשין להבדיל מחוזים המחוקק הוא בעל הבוח ואחד מהיסודות הוא שאסור שהפסיקה תיצור חוקים כלומר כאן הפס"ד לא כל כך משמעותיים. לא צריך להכנס ממש ממש לפרטי פרטים. בכל אופן אני בקבוצת התרגול של דפנה למי שצריך. ואם למישהו יש שאלה שאיעלה אותה כי בנתיים אני די רגוע אולי אני צריך לפאניקה. נ.ב. המבחן הוא אמריקאי-פתוח וכל השאלות מן הסתם תקבלנה תשובה מחר ב18:00 בתרגול אם אני לא טועה.

מיקה מ

New member
בשימחה!

וכמו שאמרתי - אם יש לי משהו משלי ויש לי אפשרות לחלוק אותו - אז מה איכפת לי!? "מי שמציל נפש אחת בישראל.." אומרים...

M22

זה ממש לא מדויק מה שאתה אומר לגבי דיני עונשין בהחלט לבית המשפט יש את האפשרות ואף את היכולת והסמכות ליצור תקדימים, אם לכך התכוונת כי חוקים אסור לה בשום תחום ליצור זה לא מתפקידה לא בעונשין לא בחוזים ולא בכל תחום משפטי אחר, לחוקק חוקים זה תפקיד המחוקק בלבד אך תקדימים בהחלט מותר להם גם בתחום הפלילי וגם בתחום האזרחי, כל העניין הוא שהשופטים פשוט מפרשים את החוק כפי שנראה להם ולעיתים זה לא מתיישב עם כוונת המחוקק. רצוי שתקרא את הפס"דים כי הם עוזרים יותר מכל דבר אחר להבין את החומר, עדיף שתקרא פס"דים ולא את דברי המלומדים אם חסר לך זמן, למרות שחשוב לקרוא את שניהם, אך אני חוזרת ואומרת שאם יש קוצר בזמן, תמיד עדיף פס"דים בכל תחום משפטי, שכן אם תשים לב הם מרבים להזכיר גם את דברי המלומדים במקרה של עונדשין את דברי פלדמן היקר וכפי שציינתי הם מבהירים את החומר. מעבר לכך, כעו"ד לעתיד זה יהיה אחד הדברים שתעשה הכי הרבה, לקרוא פס"דים ולדעת לנתח ולהתאימם למצב שאתה נתקל בו. על כל פנים אני מאחלת לך ולכל חבריך לשנה א' בהצלחה. דרך אגב אל תרגישו שלא בנוח בשל הלחץ שבו אתם מצויים כל המלעיזים והלועגים היו באותו מצב וגם אם הם יגידו שלא הם משקרים. אבל קחו בחשבון שזה לא הולך ונעשה קל יותר עם השנים אך בהחלט ככל שעובר הזמן לוקחים את הדברים בפרופורציות אחרות כך גם לגבי עבודות. גם אני בשנה הראשונה ישבתי לא שעות אלא ימים על עבודות עד שקלטתי את הפרנציפ,לכל עבודה תתנו את היחס המתאים, כלומר, אם נותנים 5 נקודות על עבודה, אז תשקיעו פחות זמן בעבודה ויותר בלימוד למבחן למרות שאני חייבת להודות בכך, שכמה שלא היינו מתוסכלים מכמויות העבודות שנתנו לנו, עבודות רק עוזרות כי תגידו את האמת אם לא היו העבודות, כמה ממכם באמת היו טורחים לקרוא את החומר עד המבחן. כלומר לכל מינוס יש פלוס. אז שוב שיהיה בהצלחה במבחנים חיזקו ואימצו. לילה טוב!

למעלה