אפשר עצות?

אפשר עצות?

אני קוראת קבועה אבל לא כותבת הרבה ונראה לי שכאן אקבל עצות שיתאימו יותר לאופן חיי מאשר בפורומים אחרים אז אם אפשר כמה שאלות:
1. אנחנו גרים בחול ויש אורחים מהארץ בדרך, יש לכן רעיונות מה לבקש בשביל הילדים מהארץ? איזה ספרים (לא הקלסיקות אלא דברים חדשים) מומלצים לילדים בני שלוש ארבע? משחקים לימודיים?
2. אני שוברת את הראש מה לתת מתנה לבר מצווה לילד אמריקאי שיש לו הכל. נראה לי שעדיף משהו סמבולי שאפשר להביא מישראל, רעיונות?
3. וזו שאלה מצחיקה קצת - יש דבר כזה יותר מידי סלק? בן שלוש אוכל רק סלק אם יש בסביבה, כלומר יאכל כל דבר אחר אם אין סלק אבל כשיש... אז אני ממשיכה לקנות, לא כל יום, כי בכל זאת בריאות אבל האם זה יכול לשלשל? לעשות עצירות? נזק כל שהוא?
תודה מראש

regvuv1

New member
כמה רעיונות

1. ספרים - יש כמה של רינת הופר שאני מאוד אוהבת: חנן הגנן, איילת מטיילת, קפודה עם מזוודה. ברחוב ירמיהו ממש יפה לדעתי. משחקים ישראליים - אם אין לכם בעיה עם פלסטיק אז תבקשו סברס ממישהו, לא ראיתי אותו בארה"ב בשום מקום בינתיים. משחקים לימודיים - מה במשבצת, לא ראיתי משהו באותה רמה בארה"ב, ואנחנו מתכננים לבקש שישלחו לנו את "מה עוד במשבצת". למרבה האירוניה זה המשחק הראשון שהם מראים לכל בייביסיטר שבאה לפה (בגלל הרגל השבורה שלי) ואנחנו צריכים להסביר למסכנות את הכללים, כי ההוראות הן בעברית.
2. הילד דתי במידה כלשהי? טלית, ספר תורה, מזוזה לחדר שלו... אם לא דתי - אולי שווה לשאול ילד ישראלי בגיל קרוב, למרות שסביר שהוא ירצה בעיקר דברים מאמריקה

3. אני לא יודעת על נזק שסלק יכול לעשות, אבל כמו כל דבר - כנראה שעדיף לא להגזים, אז אני הייתי מגבילה לו לפעם ביומיים, אם כל הארוחה הופכת לארוחת סלק (אצל הילדים שלי ארוחה זה המון אוכל, זה היה אומר שהם היו אוכלים שניים-שלושה סלקים בבת אחת, אולי שלך אוכל פחות...)

dreams123

New member
המלצות ספרים

1- נמרת. ספר מקסים ומתוק על ילדה שחלתה ב"נמרת" (משקל אדמת, שעלת) והפכה לנמרור קטן ופעלתן. מקסים מקסים.
2- אבא בונה עוגה. מתאים יותר לבני ארבע ומעלה מאשר שלוש אבל גם הוא חמוד. אבא מחליט להכין עוגה לבת שלו. מביא כל מיני "מצרכים" משונים כמו קרטונים ומקלות ארטיק ובסוף הבת מגלה בסגנון בלשי שהוא בונה לה בית בובות שעליו חלמה.
3- יש הוצאה חדשה ויפה של "הילד הזה הוא אני".

ת ש ר י

New member
יש שני חדשים יחסית של גרוסמן, נפלאים לגיל הזה

"יונתן בלש ממש" ו"שק קמח". שניהם יופי.

קיבלנו במתנה את "שק קמח"

אני מאוד אוהבת את הספר
קטנצ'יק ממש לא מתחבר לעת עתה. הקראנו פעמים בודדות והוא לא רוצה שאקריא אותו, גם שאני מציעה

יעלה 999

New member
טינקרטנק

ספר די חדש של נורית זרחי. אנחנו חורשים עליו ארוכות לאחרונה. ספר פשוט מקסים עם איורים נהדרים של דוד פולנסקי.

תודה לכולן

תודה על העצות. האמת שמתחשק לי את כל מה שהצעתן אבל בארץ הכל כל כך יקר שאין סיכוי שאבקש יותר מספר אחד לילד.
ונרגעתי לגבי הסלק, למרות שהוא אכל קערה שלמה לארוחת ערב.

יש עכשיו מבצעים בסטמצקי וצומת ספרים

4 ספרים ב100 ש"ח. אם אין בעיה עם המשקל - זה הזמן לבקש...

מעבר לספרים של דוד גרוסמן ורינת הופר ואנחנו מאוד אוהבים גם את מאיר שליו וסיפורי קרמר החתול (מתאים יותר לגיל 3).

MamaHen

New member
הספרים של מאיר שלו לילדים - הם פשוט מקסימים

כתובים נפלא ומלאים בהומור, שגם את תהני להקריא אותם.
יש עכשיו מבצעים של 4 ספרים ב- 100 ש"ח/99 ש"ח בסטימצקי.

2. אין לי רעיונות... סורי.

3. אני חושבת שכל דבר כדאי לאכול במידה, גם סלק. הגבילי ל 2-3 ימים בשבוע, בשאר הימים תציעי רק ירקות אחרים.

למעלה