אפשר עצה בבקשה..?

תמרה24

New member
אפשר עצה בבקשה..?

היי.. אני חדשה כאן. שמי תמי אני בי"ב מירושלים.. נסענו עם השכבה לפולין. יומיים אחרי שחזרנו אחיה של חברה מאוד טובה שלי נפטר. עבר פחות מחודש.. בהתחלה היא נראתה עצובה ופחות מטופחת. עכשיו היא נראת כרגיל, שמחה ועליזה. יש לה חבר חדש שאני חושבת שממש נותן לה מן תקוות לעולם טוב יותר.. הוא משמח אותה ומן הסתם עוזר לה להמשיך הלאה. כל יום כשאני רואה אותה אני לא יכולה שלא לחשוב על אחיה המסכן, ועל הטראומה שהיא עברה. ולפעמים כשהיא צוחקת אני מרגישה כאילו שבפנים בפנים היא מרגישה שזה "לא יפה" שטוב לה. אני אמורה לעשות משהו? לדבר איתה על זה? לנסות לגרום לה להפתח עוד קצת? אני גם לא רוצה להכאיב לה, לגרום לה לפתוח את הפצעים שעוד ממש חדשים.. מצפה לתגובות בקרוב...

gshalmonit

New member
אין חוקים...

אני חושבת, כמי שנמצאת שם. ובאמת לפעמים חושבת שמה פתאום אני מחייכת אפילו? ויש יסורי מצפון! ויש מה יחשבו או יגידו. שאין לזה חוקים, יכול להיות שהיא צריכה שידברו איתה ויכול להיות שלא. לפתוח את הפצעים? לא, לא תיפתחי כי הם עוד לא הגלידו! אני יכולה להגיד לך בוודאות - שגם כשהיא מחייכת בפנים היא כואבת, מבחוץ זה נראה בסדר, אבל בפנים הכל כואב. אצלי, בכל פעם שרק רוצים לדבר איתי על בעלי ועל כל נושא שקשור אליו, זה עושה לי רק טוב, יותר מטוב אפילו נפלא! גם לדבר עליו וכך זה עוד יותר מנציח אותו וגם מזכיר לי לפעמים כל מיני דברים נוספים עליו. זה פשוט הכי טוב לי לדבר עליו. אני כמעט בטוחה שגם לחברתך זה יהיה טוב להזכיר את אחיה שוב ושוב. נסי, מקסימום אחרי הפעם הראשונה תדעי מה טוב ואפילו אולי כדאי שתשאלי אותה, שתפי אותה בהתלבטות. והסבירי לה שחשוב מאוד לדבר עליו כמה שיותר גם אם זה קשה! כי זו ההתמודדות שלה עם הכאב וכך היא תתחזק הכי הרבה.חשוב תמרה שתהיי שם בשבילה כל הזמן וגם תגידי לה את זה הכי ברור, שברגעי המשבר היא יכולה תמיד לפנות אלייך. זה מאוד חשוב. קחי הרבה כח וסבלנות, כל הכבוד על הדאגה יש לה לחברה שלך מזל שאת שם.

LostInTheSky

New member
לדעתי ...

גם אני איבדתי אחי.. וגם אני תקופה קצרה אחרי שהוא נפטר "המשכתי בחיים"... היא אמנם צוחקת אבל הכאב קיים .... את זה את יודעת... אני אישית לא אוהבת כשחברות שלי מעלות את הנושא. לא שמפריע לי לדבר על אחי, פשוט יש רגעים שאני רוצה "קצת שקט" מהדיבור עליו ... וכשאני רוצה לדבר עליו אני מדברת בחופשיות... אבל אצל כל אחד זה שונה... את יכולה לנסות לדבר איתה עליו ולראות את התגובה שלה. אם היא משתפת פעולה אז זה בסדר אבל אם את רואה שהיא מסתייגת מהנושא תרפי ממנה ואל תדברי איתה על זה... כשהיא תרגיש בנוח היא תדבר איתך... חוץ מזה שעבר רק חודש מאז שהוא נפטר, היא צריכה זמן לעכל את זה ... להרבה מאוד אנשים קורה שרק אחרי שנה בערך מתחילים להבין מה קרה ...

תמרה24

New member
תודה רבה

תודה רבה לשתיכן ששיתפתן אותי... אני עדיין מתלבטת על איך לגשת אליה.. העניין הוא שבגלל שאחיה היה ילד עם בעיות, בעצם היא לא הכירה אותו לאף אחד.. והיא לא דיברה עליו בכלל בעבר.. מה שהכי כואב לה מבחינתי, זה שבדיוק שבוע לפני שהוא נפטר היא אמרה שהיא רוצה להתחיל לדבר עליו.. ואז כל זה פתאום קרה. אני מקווה שבאמת אוכל להיות שם לצידה כשהיא תצטרך מישהו.. תודה רבה באמת על התגובות שלכן. אני באמת מעריכה את זה, אין לכן מושג עד כמה.

למעלה