אפשר עזרה?

1ענתות

New member
אפשר עזרה?

שלום, אני אמא לילד בן 6.5 שהתחיל ללכת השנה לכיתה א'. אתמול נפגשתי עם המורה שלו והיא הציעה לנו לעשות אבחון במרפאת קשב וריכוז (היא אומרת שהוא לא מקשיב בשיעור). חיפשתי חומר בנושא, וככה מצאתי את הפורום הזה. אז - אם תוכלו לעזור לי אני אשמח. אין לי בכלל מושג איפה עושים את האבחון הזה. בקופת חולים (כללית) אמרו לי שאין להם מרפאת קשב. מכונים פרטיים מצאתי את מכון רותם ומכון רום פילת. אבל אין לי מושג לאן כדאי לפנות, והאם באמת אין לכך מענה במסגרת קופת חולים. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.

אפשר להתחיל ברופא הילדים

אנחנו במכבי, אבל בטוח שגם בכללית יש מרפאות להתפתחות הילד. אם לא מרפאה כזו, חפשי בכללית נוירולוג ילדים או פסיכיאטר ילדים. ראיתי שבתל השומר יש שני מכונים כאלה והגישה אליהם היא לקהל הרחב.

1ענתות

New member
תודה

אמא ואספי שכתבה גם בפורום הורים+?? כי אם כן, אז אנחנו מכירות וירטואלית משם

05 מיכל

New member
שלום לך!

במסגרת קופ"ח הכללית את יכולה לפנות למרכז לקשב וריכוז של גהה, שנמצא בפ"ת. אני מצרפת לך קישור. אני מצרפת קישור נוסף, כדי שתוכלי לקרוא עוד קצת על הפרעות קשב וריכוז ולהתרשם אם בנך עשוי להתאים לקטגוריה. אם תספרי לנו עליו עוד קצת, אולי נוכל לעזור יותר.

../images/Emo140.gifברוכה הבאה../images/Emo70.gif

מניסיון אישי, ממליצה מאוד על מרפאת קשב וריכוז בפ"ת, שהיא יח' השיכת לכללית.(פרטים בתגובתה של מיכל)

meivari

New member
תור של 9 חודשים

נכון להיום תור לאבחון מלא בקשב וריכוז הוא של 9 חודשים, יוצר בעיה למי שצריך עזרה עכשיו.

אנימא

New member
לא צריך לחכות לאבחון. אפשר לנהוג

בילד כאילו יש לו הפרעת קשב ולהגיש לו סיוע מבית. האבחנה היא פעמים רבות רק כותרת. חוץ מריטלין מה עוד יתנו לילד עם הפרעת קשב ? יחד עם ריטלין יש לתת טיפול פסיכולוגי. אפשר לתת לילד טיפול פסיכולוגי ללא קשב לאבחנה. כלומר, שלא תבינו לא נכון. את האבחון יש לעשות. אבל, יש גם הרבה מה לעשות כדי לעזור לילד גם לפני האבחון. זה לא שעוצרים את הנשימה עד לקבלת תשובת האבחון. בעצם ההורים יודעים מה תשובת האבחון עוד לפני שהם עושים אותו לילד.

אנימא

New member
אני גם בעד להתחיל מההתחלה לא

לנסות קיצור דרך כי הם רק מאריכים את הטיפול ואת הסבל. הבעיה הכי "קשה" בתחומים האלה היא הבעיה הבירוקרטית. העובדה שלהרבהאנשים אין כתובת אחת שגם מאבחנת וגם מטפלת. זה סיוט הענין הזה שההורים בעצם נאלצים לרוץ בין הגופים, וה\אנשי המקצוע השונים כדילנסות לקבל תמונה שלמה. זהו הסיוט האמיתי. לפעמים אפילו יותר מהבעיה עצמה. להתחליל מבראשית בצורה מסודרת. רופא ילדים רצוי התפתחותי (בטח יש בקופה).

דליה.ד

New member
טיפול פסיכולוגי?

הפרעת קשב אינה נובעת מגורמים פסיכולוגיים, אלא מגורמים ביו-נוירולוגיים. אם הילד אינו פנוי ללמידה בשל בעיות רגשיות כלשהן, זוני לא הפרעת קשב! אבל, נכון, הפרעת קשב יכולה לגרוום לקשיים רגשיים, בעיקר במוטיבציה ודימוי עצמי, בשל הכשלונות המצטברים. אני דווקא ממליצה - קודם - על אבחון דידקטי, בדרך כלל הוא יכול להתבצע תוך שבוע שבועיים. המאבחנת תתרשם מהילד ותראה האם עולה חשד להפרעת קשב ותפנה בהתאם. בינתיים יהיו להורים, למורה ולבית הספר כלים מיידיים לעזור לילד על מנת לא ליצור תחושת כשלון מצטברת. ובזמן הזה - לפנות לאבחון נוירולוגי - אם הומלץ כך. בהצלחה.

חוטהשני

New member
ואני הבנתי שאבחון דידקטי לא מספיק.. לפני שנתיים עשינו, באופן פרטי (חמותי התעקשה על זה..) אבחון פסיכו-דידקטי בו הפסיכולוגית מצאה שיש לבתי הפרעת קשב... זה היה אחרי ש2 ניורולוגים גם אמרו (אחד מהם אמר את זה כשהיא היתה רק בת שנה וחצי ../images/Emo2.gif) זאת.. ולכן הנחתי שבאמת יש כאן בעית קשב ולא רק בעיה קטנה אחרת (כמו למשל בעית ויסות שגם יכולה לגרום לילד להתנהג כמו ילד עם בעית קשב..) כך שלא המשכנו הלאה לבדוק (היא לא עברה למשל את מבחן טובה..) וכאן הבנתי פעם שבעצם פסיכאטר אמור לאבחן את הבעיה.. אז מי באמת מוסמך לאבחן את הבעיה ?????

דליה.ד

New member
קצת סדר באבחונים

רק נוירולוג/פסיכיאטר רשאי לאבחן הפרעת קשב. אבחון פסיכו דידקטי הוא אבחון שקובע לקויות למידה אבל יכתב : "נחוצה הוראה מתקנת". בגלל שהם לא מורים מומחים ולא מאבחנים דידקטיים הם אינם יודעים מה הם דרכי הלמידה וההתערבות המומלצים לילד הסציפי. לכן אבחון דידקטי יתן למחנכת, להורים, לבית הספר ולמורה להוראה מתקנת דרכי התערבות ספציפייים והתאמת דרכי למידה והיבחנות. אבחון דידקטי קביל בבית הספר ובוועדות שילוב על פי בג"ץ! בית ספר שלא מקבל אבחון דידקטי, עובר על החוק..... ומה זה בדיוק, בקישור הבא:

חוטהשני

New member
מאד חשוב לגשת לרופא ילדים שמתעסק בנושא התפתחות הילד/ניורולגיה וכד'.. הם נחשבים למומחים בנושא הפרעות קשב. מה בדיוק הבעיות שלו בכיתה ?? בדקי אם אין שום הפרעה אחרת שגורמת לו להתנהג בצורה שבה נראה שיש לו הפרעת קשב (לעתים למשל קושי בויסות חושי יכול להראות כתנועות של ילד שיש לו הפרעת קשב...) המון בהצלחה

1ענתות

New member
תודה ועוד פרטים

קודם כל אנירוצה להודות לכולכם על התגובות והעזרה. בינתיים המשכתי לבדוק את הנושא גם בעצמי, ואני רואה שהבלבול רב. לנו המורה המליצה על אבחון כי היא אומרת שהוא לא מקשיב לה בכיתה. כשקראתי עוד על התופעה ראיתי עוד תסמינים שלה שיש לילד שלי, אבל כמובן שזה לא ודאי ואני לא ממהרת לתייג אותו. פניתי לקופת חולים - הם אמרו שאני צריכה תור לנוירולוג ילדים. יהיה להם תור בחודש ינואר (!!) לד"ר מולצ'ניקוב שלא שמעתי עליו המלצות נלהבות עד כה. פניתי לשרות הפסיכולוגי של בית הספר (פניתי אליהם בנושא אחר ובאותה הזדמנות ביקשתי המלצה על נוירולוג) -הם כעסו על המורה על שהעלתה את העניין ואמרו שרק לפסיכולוגית של בית ספר יש סמכות לעשות זאת ושאני איפגש איתה. התקשרתי למכון פרטי בבאר שבע שקיבלתי המלצות על הנוירולוג שלהם (מכון אדר של ד"ר עדי אדר). שם מוכנים לקבל אותנו אפילו מחר למבחן TOVA ושבועיים אחר כך לאבחון של הנוירולוג. בקיצור, שוב אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. אני אנסה לגשת היום לרופאת ילדים שלנו בתקווה שיהיה לה תור פנוי אלינו

למעלה