אפשר עזרה?

אפשר עזרה?

שלום לכולם.

במקרה נתקלתי בפורום הזה.. קראתי קצת ואני חייב לציין את התמיכה, האהבה והעידודים שהולך פה.. תבורכו!
אני בד"כ לא נכנס לפורומים אבל הפעם אני צריך קצת עזרה..

בשביל הפרטיות אעדיף לא לחשוף את השם. אני בן 22 וגר במרכז. עד לפני שנה הייתי עם בנות והייתה לי מערכת זוגיות ארוכה. בשנה האחרונה התחלתי להתעניין בגברים ומאז יוצא לי לעשות סטוצים פה ושם.. בעיקר עושה מה שעושה לי טוב מבלי לחשוב מה חושבים אחרים.

לפני חמישה חודשים במקרה נפגשתי עם גבר בשביל סטוץ.. כי כולנו בני אדם.. ומהסטוץ הזה יצאה אהבה.. לא תיארתי שאכנס בצורה כזאת דרסטית לאהבה ועוד עם גבר אבל ברגשות כמו ברגשות -אי אפשר לשלוט. בסופו של דבר כולנו מתאהבים בנשמה ולא במין.. ככה אני חושב בכל מקרה.

באותה תקופה שהכרתי אותו הוא היה גר במרכז, ממש 20 דקות ממני.. באותו לילה שהכרנו הוא סיפר לי שהוא כבר חי פה בשכירות שנה ושלושה חודשים ואחרי תקופה ארוכה של בדידות ולבד הוא החליט שזה לא בשבילו והוא חוזר לבית של ההורים באילת.

למרות המרחק ולמרות כל מה שנלווה החלטנו שלא נוותר על זה ונתן צ'אנס. ונכון, הכרתי אותו בדיוק חודש לפני שהוא עזב ואני יכול להגיד שזה היה החודש בין המאושרים שזכיתי לקבל בחיי. היינו כל כך הרבה ביחד וגם ידענו לתת את החופש אחד לשני.

ההתאהבות הייתה מהירה ותמיד דאגנו לשמור על זה בשליטה ולא לתת לזה להסחף או לאבד את זה מהר כמו שזה הגיע מהר.

אחרי חודש מושלם הוא חזר בחזרה לבית של ההורים שלו. העזיבה הייתה קשה לשנינו אבל עדיין האמנו שאפשר לשמר את זה ולעשות את זה בצורה טובה, גם אם זה מרחוק.

עברו מאז ארבעה חודשים.. בחודשיים הראשונים היה טוב.. הוא בא לת"א פעם וביקר פה.. אני ירדתי לאילת כמה פעמים.. היה נחמד והצלחנו עוד לשמור על זה.

בחודשיים האחרונים המרחק קצת תפס מקום בקשר ואפשר לומר שהתרחקנו.. הקשר בינינו הפך להיות פחות כמו אז.. אם אז היינו מדברים כל יום בהודעות וטלפונים אז היום אנחנו מדברים כמה פעמים בהודעות ואולי בשיחת טלפון..

לא פעם ולא פעמיים דיברנו על זה שהמרחק קשה ולפעמים יש הרגשה שאנחנו לא זוג אלא חברים טובים וזה לא אמור להיות ככה. בגלל המרחק הענק אנחנו רבים הרבה, יש הרבה ויכוחים.. באיזה מקום גם יש שאלות של אמון.. אבל עדיין מנסים להחזיק את זה בין הידיים. המחשבה שאני צריך אותו, או שהוא אותי ואין לנו אחד את השני.. קורעת.. אין לנו מושג מתי נפגש שוב ואין לנו מושג מה יהיה בהמשך.. מה שאנחנו יודעים זה שיש אהבה.. אבל, גם אהבה לא תמיד מספיקה.

לפני שבוע אחרי ויכוחים ענקיים ואין ספור ריבים.. הוא ביקש פרידה.. והוא הסביר שהוא לא הפסיק לאהוב אותי ושהוא עדיין אוהב אותי אבל הוא עושה את הדבר הנכון לשנינו בשביל שנפסיק לכאוב. בהתחלה היה קשה לי להבין אותו, הרי יש אהבה.. אז אתה מוותר עליי? אחרי מחשבה של כמה שעות הבנתי שבאיזה מקום הוא צודק.. וגם אהבה, לא תמיד מספיקה.. בסופו של דבר אנחנו צריכים אחד את השני קרוב..

אני יודע שהוא סבל פה ושהיה לו חרא וקשה ולפני שלושה שבועות דיברתי איתו ושאלתי אותו אם הוא מוכן לחזור בחזרה לפה ואני והוא נגור ביחד.. אמרתי לו שזה בסדר שהוא לומד והוא יכול להמשיך ללמוד מבלי לדאוג, אני אדאג לשכר דירה ולכל מה שנלווה עד שהוא יתייצב וירגיש בטחון.. שאין לו ממה לחשוש.. שעכשיו יש לו פה אנשים והוא בטוח.. -הוא לא ממש שיתף פעולה ואמר שזה לא קל ושההורים שלו לא יקבלו את זה שהוא רוצה לחזור אחרי שהם הבינו שקשה לו כ"כ ושזה לא הולך ככה.. באיזה מקום התאכזבתי אבל הבנתי אותו.

הוא הציע לי לעבור לאילת לתקופה. למצוא דירה, להשכיר אותה ולעבוד בעבודה רגילה. בהתחלה זה נשמע סבבה.. קצת צרב לי שהוא הציע לי לעבור לשם ולא אמר שהוא מוכן לעבור לגור איתי ולשתף פעולה אבל אני מקבל את זה ששנינו בארון והוא קצת יותר נעול על החיים שלו מאשר איתי, שאני יותר פתוח וחי את החיים בדרך שלי.

יש לי ידידה באילת שרוצה לעבוד ולהשכיר איתי דירה וזה לא בעייתי. אני יוכל למצוא גם עבודה ולעבוד שם.. אבל שבוע שלם אני כבר בדילמות ומחשבות עם עצמי ולא יודע מה לעשות. אני אוכל את עצמי יום יום והראש שלי נשרף.

מצד אחד זה לעזוב את הבית שלי. לנסוע למקום שאני לא מכיר. להיות שם שנה בערך.. או כמה שאצליח.. להתנתק מהחברים, מכל מה שיש לי פה

מצד שני

שנינו יודעים שאם אני לא אעשה את הצעד הזה תהיה הפרידה ונפסיד אחד את השני.

חברים שלי, שיודעים עליי לא תומכים בי ואומרים שאין לי מה לחפש שם ואני לא צריך לעזוב את החיים שלי פה בשביל בן אדם.

אני כל כך אובד עצות ולא יודע מה לעשות, כאילו הכל מונח עליי. זה פשוט קורע אותי.

אפשר קצת עזרה? בבקשה?

שמע אחי,

חח אני קורא תהודעה שלך, ובדיוק ברדיו שמים תשיר של טיטאניק, סלין דיון, ו..זה קורע, המילים שלך שהן כל כך מהלב..

שמע, אני לא חושב יותר מדי.
אתה צודק שאהבה לא מספיקה,
אבל היא כן מספיקה בשביל לעבור לאילת בשבילה.

אם לא תעשה את זה, והקשר יתנתק, כל החיים אתה תכה על חטא,
ולא תסלח לעצמך על שלא עשית כל מה שאפשר בכדי להמשיך את האהבה הזו.

תחשוב ככה, בשביל יהלום ששווה מיליארד דולר, היית נוסע לשנה לאילת? כמו גדול אני מאמין.
אם אתה שואל אותי, יש לך בידיים, לא יהלום ששווה מליארד דולר,
אלא יהלום כל כך יקר, עד כדי שאי אפשר להעריך אותו בכסף.

אהבה זה מצרך יקר אח שלי,
אל תיתן למטרים של אספלט לגרום לה לחמוק לך מבין הידיים.

סע לשלום

ואל תשכח להביא מתנות (-;

Acoustic 3

New member
אני לא יודע מה אתה צריך לעשות

אבל בקצרה אומר שאני לא הייתי נוסע. לא הייתי מנתק את כל חיי ממני רק כדי לחבר אלי אדם אחד..
האהבה היא לא הכל.. היא תוספת מדהימה לחיים שמפיחה קסם אבל בכל זאת - האהבה היא לא הכל.
אתה צריך להבין שמטבע הדברים, היחסים אינם כשהיו כיוון שמספר חודשים שאתם רחוקים מהותית אחד מהשני.

אם בכל זאת אתה מחליט לעבור לשם בשבילו - אז במקומך הייתי עושה את זה בידיעה מוחלטת שזה הולך לעבוד.
הרי, הייתם על סף פרידה, לא?
אז רד לאילת.. לנופש של שבוע או יותר - ותהיה איתו..
ושם תראה מה קורה.. אם שווה לעבור, או אם לא..

אבל בשום אופן - אל תחשוב כמו עוגית מזל.
האהבה היא לא הכל.. אתה עלול לשכור דירה עם הידידה שלך ופשוט להבין שזה לא המקום שלך, שהוא כבר לא שלך ושהכל אבוד.
מנגד, אתה גם יכול פתאם להבין שזו ההחלטה הכי טובה שעשית בשנה האחרונה.. שתביא להרבה אושר בתקופה הבאה..

בהצלחה, תעדכן אותנו..

וגם אני יורד לאילת

מסתבר שיש פסטיבל של גייז בזמן שאני שם... לא ידעתי!

...

הוא ביקש פרידה.. והייתה פרידה של יומיים.. הייתי צריך ביומיים האלו לגרום לו להבין שאני כן אוהב אותו והוא חלק חשוב ממני ובסוף הוא הודה שהוא עשה טעות מבלי לחשוב.. רק בגלל שכל זה לא קל לו ושהוא נקרע מכל הסיפור.

לא אשקר ואסתיר שאני לא אוהב את אילת ושאני לא בן אדם שאעזוב הכל בשביל מישהו וארד לחיות את החיים שלי שם. מצד אחד זה כואב שאני צריך לוותר על כל מה שיש לי. אפילו עם זה מועט, ומצד שני .. אני יודע שאם לא אעשה את זה אצטרך לאבד אותו..

Acoustic 3

New member
ומה יותר כבד על המאזניים?

הבחור? או שאר הדברים?

מעבר לזה, פה בארץ אחרי שירות צבאי של 3 שנים אנשים קצת בלחץ מהזמן. רוצים להספיק לעבוד, לטייל, ללמוד...
מה איתך? האם אתה מוכן לעקור לאילת ולהתחיל לבנות את החיים שלך שם? או שאולי תקפיא את כל התכנונים שלך?
או שאתה לא במרוץ הזמן שהרבה נמצאים בו?

תחשוב לאן אתה רוצה להגיע ואיך המעבר לאילת משנה את התוכניות או אולי מבטל אותן. תוכנית היא לרוב בסיס לשינויים.. אבל המטרה נשארת.
תחשוב מה יותר נכון לך... אני יודע מה התשובה שלי...
אני מאמין גדול באהבה.. אבל מאמין בעוד דברים אחרים..
'לחייך תמיד' אמר לך הרבה דברים יפים.. לפעמים נראה לי שאני הקונטרה שלו פה בפורום. הוא כ"כ אופטימי.. ואני נגטיבי, ריאלי ולא תמיד אופטימי (על גבול הפסימיות כנראה).
אז הנה לך שתי דעות יחסית מנוגדות - שלו ושלי..
ואני בכל זאת אגיד.. זו הדילמה שלך.. לא שלי ולא שלו.. ולנו קל לייעץ מבלי להיות כל כך מעורבים רגשית כמוך.

תקח את הדברים שלנו ושל שאר החברים פה ותגיע למסקנות שלך..
תעדכן אותנו.. נשמח לשמוע מה איתך..
וברוך הבא לפורום.

kombinaizer

New member
חבר יקר

אני מבין את האידיאל של אהבה בכל מחיר אבל האם זהו באמת המצב שאתה תרצה להיות בו?
לדעתי אתה צריך לסיים את הקשר הזה עם כל הכאב שבפנים, יש אהבות שנועדו להיות קצרות.
אתה לא צריך לזרוק את כל החיים שלך בגלל בן אדם, האהבה מסנוורת.

...

אם היה לך את אותה הסיטואציה, והיית יודע שרק הבן אדם הזה מסוגל לעשות אותך שמח ושטוב לך איתו.. רק איתו, כרגע.

לא היית מסכן בשבילו?

hold me1

New member
אחי, דילמה לא פשוטה...

כמובן שההחלטה בידיים שלך.
אני לא הייתי מוכן לעזוב את כל מה שיש לי (משפחה, חברים, עבודה מספקת ?) כדי לבדוק מהי כוחה של אהבה.

לעניות דעתי אתה עושה טעות אם אתה מוכן לוותר בשבילו. אל תשכח שהוא לא היה מוכן לוותר בשבילך ושכבר היו לכם מריבות.
כמובן שבכל מערכת יחסים יש את הצד היוזם ויש את הצד המתפשר.

לפעמים כשאתה מאוהב אז אתה חושב לעצמך: "אולי זאת אהבת חיי..." ואחרי זמן מה אתה מבין שלא כך הדבר.

החיים לא פשוטים.
לא חשוב מה תחליט - בכל מקרה אתה עדיין צעיר וכל החיים לפניך. אתה עוד עשוי להתאהב ולחיות בזוגיות וכו'

שיהיה בהצלחה בכל מקרה.
מאחל לך רק טוב !!

white star

New member
דילמה לא פשוט

מצד אחד לא ללכת זה לחיות במשך הרבה זמן עם הרגשה של "מה אם..."
מצד שני, זה להתנתק מכל מה שאתה מכיר בשביל מערכת יחסים. כמה שזה נשמע רומנטי, במציאות זה מאוד קשה.

אני חושב שהיחידי שיכול לתת את התשובה האמיתית מה אתה רוצה לעשות זה אתה.
אבל אתה צריך לחשוב בלי כל הרעש מסביב.
מה שאני מציע זה להיות במקום שקט מאוד, נייטרלי שאין בו כלמיני גירויים חיצוניים (טלויזיה, מוזיקה וכדומה) ופשוט לזרום עם המחשבות.
תן לעצמך לא כמה דקות אלא שעה שעתיים ופשוט תזרום עם המחשבות בנושא.
ככה תדע את התשובה שמחכה לך

ItsikH

Member
בא לי קצת להיות זקן מטיף מוסר לרגע
ראבק, אתה בן 22! אתה מדבר כאילו אתה בן 50 - כאילו יש לך מחויבויות משפחתיות או פיננסיות או קריירה שתחמיץ אם תנסה את מזלך איתו. מקום שאתה לא מכיר... אנשים בגילך עוברים למדינות אחרות בהן מדברים שפה שהם לא מכירים!

מה שבאמת חשוב לך לשים על הכף כנגד האהבה הוא הצרכים שלך מעבר לאותן מחויבויות שאינן - מהם אותם צרכים שלך שהעיר הגדולה ממלאת ולא תוכל למצוא באילת. לגבי חברים - אתה לא תאבד חברים בגלל מעבר כזה, אם אתם קרובים באמת, כי בניגוד לקשר זוגי, קשר חברי הוא גמיש ואפשר לנהל אותו מרחוק ולהפגש פחות כשהמציאות מכתיבה את זה. האם אתה זקוק לאורח החיים שהעיר מספקת? בילויים? מסיבות? ריגושים? האם אתה מתכנן קריירה כלשהי או לימודים שלא תוכל לפתח באילת? אלו דוגמאות לצרכים שחשוב להביא בחשבון, כי כשאתה מוותר על צורך מהותי לטובת קשר זוגי, התסכול עלול לכרסם באהבה. אם אין צורך מהותי כזה, ורק הפחד משינוי עומד על הפרק - לך על זה. אבל רק אתה תוכל לדעת, זה ברור שתצטרך לעשות עם עצמך.

למה שלא תיסע לאילת לשבוע-שבועיים

תתחיל לחפש עבודה, לראות בכלל אם אתה מצליח למצוא, לראות אם אתה מתחבר לאילת, לראות אם הזוגיות מתקדמת..

makel1

New member
ללא ספק אין כאן תשובה חד משמעית

אבל אני חושב שאהבה אמיתית יכולה להתקיים גם ממרחק. אני אפילו חושב שמצב כזה יכול להעצים את האהבה, אבל אין ספק שטמון כאן קושי.
יחד עם זאת, אני לא חושב שזה יהיה נכון מבחינתך להעתיק את חייך למקום כל כך ״שונה״ בשביל שיהיה יותר קל להמשיך בזוגיות.
שים לב שאתה גם די חדש בכל ה״תחום הזה״. עברת שינוי יחסית משמעותי וצפויות לך התמודדויות נוספות בהמשך. מההודעה שלך ניכר שאתה בתהליך של להכיר את עצמך וללמוד מי אתה באמת. אני לא בטוח שזה הזמן בשבילך לקחת כזה צעד משמעותי שיקשה עליך בהמשך.

תשתדל לא להיסחף אחרי הרגשות שלך, גם אם לדעתך מדובר באהבה אמיתית וזה באמת האחד. קח את העניינים באיזי ושמור על שליטה. אל תשכח שמדובר פה בצעד גדול מאוד בשבילך. כי מעבר להחלטה שלך להמשיך בקשר אתה הולך לשנות הרבה מאוד דברים בסיסיים (איזור מגורים, דירה חדשה, עבודה חדשה כנראה, מגורים עם בן זוג)

תחשוב על זה טוב טוב כדי שלא תיפגע בסופו של דבר.

בהצלחה:)

למעלה