אפשר עזרה קטנה?

n e t a n e l k

New member
אפשר עזרה קטנה?

אני נער בחטיבה ואני צריך להגיש עבודה על תכנית ההתנתקות, אם מישהו יכול לעזור לי ולתת לי צדדים בעד (את הצדדים נגד יש לי) אני אשמח. תודה מראש

ronen1981

New member
צדדים בעד.

(תחת הנחה שמי שמעלה אותם הוא בן לעם היהודי.) יש את הטיעונים "יפי הנפש" הכיבוש משחית,לצמצם את השליטה שלנו על עם אחר וכד.... יש טיעונים רציניים יותר כמו להקטין את החיכוך עם האוכלוסיה הפלסטינית ,לצמצם את הצורך שלנו בכמות גדולה של חיילים כדי לשמור על אותו השטח (עזה) ,להביא לחזרה לגבולות 67 והכרה בינלאומית תוך תקווה שכמו שביציאה מדרום לבנון הדבר הביא לרגיעה זה יביא לרגיעה גם הפעם. להביא להפרדה ביננו לבין הפלסטינים ככל הניתן תחת העיקרו שגדר טובה יוצרת שכנות טובה וכד...ולהחזיר לעצמנו את השליטה על גורלנו ואת הריבונות שלנו ככל הניתן, יש המאמינים שאם היציאה מעזה יחדלו לראות בנו אחראים לגורל הפלסטינים ולכן נוכל להגיב ביד קשה יותר כנגד הטרור . יש שאומרים שממילא בעתיד נצא מעזה ולכן טוב יהיה אם נצא משם עכשיו ונחסוך את הכספים שמושקעים ויושקעו אם לא נצא משם . יתכן ויש עוד טיעון שניים מוצלחים שאני כרגע מפספס אבל אילו בעיקרון רוב הטיעונים הרציניים בעד ההתנתקות. אגב הכותב כפי שההתנתקות מבוצעת כעת לא נמנה על תומכיה . אגב האם אתה בטוח שיש לך את כל הצדדים נגד? גם אילו הרציונלים (ולא רק אילו המשיחיים.)

n e t a n e l k

New member
תודה רבה!!!

עשית לי את היום, באמת, המורה שלי היה הורג אותי. יש לי את כל הצדדים נגד, כי אני נגד וכל מי שאני מכיר מתנגד (חוץ מ2\3) ושוב תודה רבה!! נ.ב. נראה יל שאני יודע את כולם, כי מדברים על זה המון!!!

Haemek

New member
וגישה קצת אחרת.

ישראל בורחת, מתקפלת, מדושנת ועייפה, נסוגה ונמלטת תחת אש, רוצה לתפוש כמה חודשים של שקט, ומחליטה על בריחה המונית והתרוקנות מכל מה שאולי מסוכן. האויב כמובן רואה שהוא שבר את ישראל, ממתין בשקט שישראל תבצע את הבריחה והנסיגה תחת מטר פצמרים וקסמים ופצועים והרוגים (סליחה, התכוונתי ל"התנתקות ונסיגה חד צדדית כן אנחנו חזקים ורק רוצים להוריד נקודות חיכוך"). וכמה נעים וקל לחשוב שאלה ההרוגים והפצועים בצד שלנו - זה לא כי החמאס רוצה מתי שבא לו להרוג בנו - זה לא זה! החמאס הורג בנו כי הוא רוצה "להביך את אבו מאזן" - אם כך אז הכל בסדר, אלה הם שוב "קורבנות השלום שממשש ובא". ובא גואל לישראל. או שלא. או שזו רק הפסקה וכל הפצרים והקסאמים הנופלים כמטר ללא תגובה שלנו, זוהי הדגמה לבאות. "המלך הוא ערום" וכולם טוענים שזאת רק תוכנית מקורית שלו והוא הרי יודע מה שהוא עושה. אני לא בטוח.

למעלה