אפשר עזרה בבקשה!!

אפשר עזרה בבקשה!!

מצורף כאן פספורט של סבי,עם הכתובת שלו בפולנית,אשמח לקבל תרגום של כל הפספורט ,תודה רבה !מירי!

יעקב 1948

New member
תמצית תרגום

הדרכון על שמ BRAND.לא הצלחתי לפענח שמו הפרטי ומקצועו.יליד לודז' 1909 גובה בינוני שיער בלונד עיניים חומות כצבע הבירה. לדעתי יש עוד עמוד ובו תאריך ניפוק הדרכון. יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
קצת סדר

את רואה שמנסים לעזור לך אבל את לא נצמדת לשרשור אחד.אני מניח שיש לך את שמו הפרטי של סבך ששם משפחתו BRAND.אולי תספרי לנו כי בדרכון זה מטושטש.כתובת אינה רשומה בדרכון. מה זה כתובת?האם בית הוריו או הבית בו התגורר?האם זה בלודז'? בקשתי דפים נוספים מהדרכון.עדיין לא קבלתי. אני מניח שעכשיו ברור לך שבקשותיך צריכות להיות ממוקדות יותר ואף אחד לא יחפש לך בגוגל חומר על פשמישל.אפשר לעשות זאת לבד. יעקב רוזן

הסבר...

א-אני חושבת שדי היתי ממוקדת בקטע של הדרכון,בכל אופן אני יסביר על הדרכון קצת ואם בבקשה תוכל/תוכלו לעזור לי,למעשה סבי משה ברנד היה יהודי מלודז',הקטן ביותר בבית למשפחה בת 12 נפשות,שנתים לפני המלחמה הוא נשלח לארץ וכל משפחתו נשארה אי שם בלודז' ונספתה כולה,סבא שלי לא היה מדבר כלום על המשפחה זה היה נושא שמאוד כאב לו ,הוא לא הזכיר כלום ממש כלום,לא על אביו ולא על אמו ולא על אחיותיו שכבר היו נשואות עם ילדים, אמי מצא את הדרכון הזה אחרי שסבי נפטר ובו מופיע שם אביו -יעקב,ושם אמו -אנחנו לא יודעים אם חיה/חוה. אמי שלא יודעת פולנית אמרה שבדרכון הזה רשומה הכתובת בה הם התגוררו בלודז',וכמו כן עוד מספר פרטים.. מדוע חשובה לי הכתובת?מעיון בדפי עד של יד ושם ודפים של נספים בגטו(מהאתר של יד ושם)מצאנו שם של אחד העונה לשם של אביו של סבי ,וגם השנה והמקום מתאימים אנחנו רוצים לדעת האם הכתובת מתאימה לכתובת שהם התגוררו בה?.. ואגב יעקב צבע שערו של סבי היה שחור פחם ולא שטני כפי שתרגמתה לי...(אבל בכל אופן תודה על התרגום). בנוסף מצאתי דף עד שדי מסקרן אותי מי הצהיר עליו כי הפרטים יכולים להתאים,איך פונים לזה שהצהיר?..(פונים ליד ושם ומבקשים שיקשרו בנינו?) (ויעקב!לגבי פשמישל-זאת היתה סתם שאלה שבכלל לא קשורה לא לברנד ולא למשה אבל לא משנה בכל אופן תודה על התשובה)

עב

New member
דפי עד

בכל דף עד רשומים פרטיו של המעיד. במקרים רבים המעידים החליפו כתובת ויש כאלה שנפטרו. הפניה למוסר הדף מוטלת עלייך, עפי"ר יד ושם אינם מקשרים בין מוסרי הדף לבין המתעניינים. אינני בקיאה בגטו לודז', אולם יש לדעת כי הגטאות היו בשטח מצומצם ויהודים רבים נאלצו לעזוב את בתיהם ולעבור לגטו. כלומר, לא מן הנמנע שהכתובת בדרכון לא תתאים לכתובת שהייתה בגטו. את יכולה לסרוק את שאר דפי הדרכון ולהעלותם כאן או בפורום תרבות פולין. אם תבקשי יפה ותסבירי את מטרותיך יעזרו לך.

יעקב 1948

New member
רישומי גטו לודז

ברישומי הגטו 114 בעלי שם משפחה BRAND הקישור למטה.ההרשמה חינמית.עכשיו את צריכה לשבת עם אמא ולעבור אחד אחד.לא פשוט אבל חובה. http://www.jewishgen.org/databases/Poland/LodzGhetto.html יעקב רוזן

למעלה