הסבר...
א-אני חושבת שדי היתי ממוקדת בקטע של הדרכון,בכל אופן אני יסביר על הדרכון קצת ואם בבקשה תוכל/תוכלו לעזור לי,למעשה סבי משה ברנד היה יהודי מלודז',הקטן ביותר בבית למשפחה בת 12 נפשות,שנתים לפני המלחמה הוא נשלח לארץ וכל משפחתו נשארה אי שם בלודז' ונספתה כולה,סבא שלי לא היה מדבר כלום על המשפחה זה היה נושא שמאוד כאב לו ,הוא לא הזכיר כלום ממש כלום,לא על אביו ולא על אמו ולא על אחיותיו שכבר היו נשואות עם ילדים, אמי מצא את הדרכון הזה אחרי שסבי נפטר ובו מופיע שם אביו -יעקב,ושם אמו -אנחנו לא יודעים אם חיה/חוה. אמי שלא יודעת פולנית אמרה שבדרכון הזה רשומה הכתובת בה הם התגוררו בלודז',וכמו כן עוד מספר פרטים.. מדוע חשובה לי הכתובת?מעיון בדפי עד של יד ושם ודפים של נספים בגטו(מהאתר של יד ושם)מצאנו שם של אחד העונה לשם של אביו של סבי ,וגם השנה והמקום מתאימים אנחנו רוצים לדעת האם הכתובת מתאימה לכתובת שהם התגוררו בה?.. ואגב יעקב צבע שערו של סבי היה שחור פחם ולא שטני כפי שתרגמתה לי...(אבל בכל אופן תודה על התרגום). בנוסף מצאתי דף עד שדי מסקרן אותי מי הצהיר עליו כי הפרטים יכולים להתאים,איך פונים לזה שהצהיר?..(פונים ליד ושם ומבקשים שיקשרו בנינו?) (ויעקב!לגבי פשמישל-זאת היתה סתם שאלה שבכלל לא קשורה לא לברנד ולא למשה אבל לא משנה בכל אופן תודה על התשובה)