אפשר סתם לפרוק? ארוך

אפשר סתם לפרוק? ארוך

לרוב אני לא גולשת פה, אבל אני מעדיפה להתלונן או לפרוק את מה שיש לי על הלב בקרב אנשים אנונימים ולא בקרב משפחה. אני אוהבת את אימא שלי, באמת. היא אישה מוערצת בעיניי, והיוותה מודל לחיקוי מאוד קשה עבורי ועבור אחיותיי. היא ידעה להחזיק את הבית כמו שצריך ושילבה קריירה, בית ילדים וזוגיות בצורה מופתית. כילדה, אני חושבת שהיא לא עשתה ולו טעות אחת בחינוך שלי ושל אחיותיי. כבוגרת לימודי תואר של מדעי החברה, באופן אוטו' עושים בדיקה פסיכולוגית של העבר לראות עם אילו שריטות אנחנו מגיעים ל"עולם המבוגרים" ואני באמת שמחה לומר שההורים שלי בנו לנו בית יציב וחם. אבל דווקא כאדם בוגר, החל מגיל 18-20, אני מוצאת את עצמי מתאכזבת ומתעצבנת שוב ושוב, בעיקר מאימי וחשה רצון להתרחק ממנה ומבני משפחתי עד כמה שניתן. אחות אחת כבר עשתה את זה (עברה למדינה אחרת) והיא אומרת שעם כמה שזה קשה, לפעמים זה ממש שווה לה את זה(היא לא עברה בגלל זה אבל כשאנחנו דיברנו הנושא הזה עלה כיתרון מול חיסרון). אני ילדה גדולה, באמת, עוד מעט בת 28. נישאתי ואני מצפה לילדה מתוקה שתהפוך אותי להיות אימא בעצמי בעוד כחודש. אני נשואה לאדם מקסים ואני מאושרת על פי רוב. לאחורנה, בעלי ואני רכשנו דירה, והיא תתפנה רק בקיץ, עד אז הוחלט בהחלטה משותפת שבעלי ואני נעבור לגור אצל ההורים, בחופשת הלידה אוכל להיעזר באימא שלי, במיוחד כשבעלי עובד שעות ארוכות, ולאחר מכן, אנחנו עוברים לביתנו הקט והצנוע. לאור המעבר, ההיכרות עם ההורים שלי, והתנסות קודמת של אחותי, החלטנו, בעלי ואני להשתתף בהוצאות חלקיות של הבית כדי לא להפוך לנטל כלכלי. חשמל אנחנו משלמים באופן יחסי בהתאם לחשבון החשמל שמתקבל, והחלטנו שאנחנו משלמים 100 ש"ח לשבוע על אוכל. כביסה אנחנו עושים בעצמנו, ומקפידים לשים את הבגדים בסל כביסה משלנו. כשאמרתי לאימי שאנחנו משלמים פר שבוע 100 ש"ח על אוכל, התגובה שלה הייתה, אבל זה לא כולל את האוכל שלך (אני אלרגית לגלוטן וזה מצריך קניה מיוחדת של מוצרי מזון), באמת שאנחנו לא רוצים ליפול לעול כלכלי, אבל זה כ"כ עצבן, אני יודעת כמה אנחנו מוציאים על אוכל בשבוע, אחרי הכול אנחנו גרים כשנתיים + מחוץ להורים ומכלכלים את עצמנו, ואני יודעת שזה לא עולה לנו 100 ש"ח ובכל זאת, העקרון, התגובה שלה, ועצם העובדה שהיא קיבלה את זה. כולנו יצאנו מהבית, נשארה אחות אחת בגיל העשרה, אימא שלי מתנהגת כאילו אין להם כסף. אני לא מתכוונת לעשות לה את החשבונות שלה, אבל אני מרגישה שזה לא הבית שלי ואני פה על תנאי. אחותי שעברה לגור עם חברה שלה עברה אחר כבוד לחדר הישן שלה, ולנו, לי לבעלי ולילדה, הקצו שלושה מדפים, ושתי מגירות. חמישה מדפים בארון שממוקם בלדר שלנו מאוכלס בבגדים של אחותי, הארון בחדר שלה מאוכלס בבגדים שלה ובעוד דברים של שאר בני הבית . למה זה מעצבן אותי? כי כשאני ואחותי השניה עזבנו את הבית לגור עם בני הזוג שלנו, היא הכריחה אותו לקחת את כול הבגדים, ועם שתי האחיות האחרות שלי היא הרבה יותר רכה וקלה איתם, גם אם זה בא על חשבוני (כמו לדוגמא להצטמצם יתר על המידה כשיכולנו להינות מקצת יותר מרווח), אני שונאת שהיא מעשנת לידי. בעלי גורס כי זה הבית שלה, והוא צודק אבל יחד עם זאת, אני בהיריון, ואני לא חייבת לסבול את העשן הזה, אני רוצה שזה יבוא ממנה, כמו שאני רוצה שיהיה ברור שלזוג לא מפנים שלושה מדפים (במיוחד כשאפשר יותר, אם אחותי תיקח את הבגדים שלה לבית שלה), כמו שאם אנחנו משלמים על האוכל שלנו וזה גם ככה מוגזם שזה יכלול את האוכל שלי (ואני לא קונה הרבה מסוג האוכל שלי כי הוא די מגעיל). אני לא חושבת שהיא חייבת לי, אבל אני לא רוצה להרגיש כמו שאני מרגישה. אני מוצאת את עצמי מצטערת שוב ושוב על זה שעשיתי את ההחלטה הזו... אני לא אצא עכשיו לשכירות כי זה פונקציה של חצי שנה מינוס פלוס, ובאמת אחרי שהתינוקת תיוולד אני אשמח לעזרה. בעלי עכשיו הצטרף למפוטרי ההי טק, אני לא רוצה לפול עליה לעול כלכלי (שנינו אוכלים ארוחות צהרים בעבודה, שנינו לא אוכלים כלום בבוקר ובערב לרוב זה משהו קל) אבל הייתי מצפה ממנה כאימא שלי, במיוחד כשאין עוד אנשים בבית מלבד ההורים ואחותי, להקל עלינו ולא לקבל את ההצעה שלנו. באמת שהצעתי מכול הלב, ולא מתוך צביעות אבל המצב מלחיץ אותי כנראה (למרות שאם לא היינו חיים אצלם עדיין היינו צריכים לשלם את הדברים האלו)...ואני יודעת שאצל ההורים של בעלי המצב הזה לא היה בא לידי ביטוי גם בסוגיות האחרות אני מרגישה מותשת. אני לדוגמא לא רוצה שיבואו לבקר אותי בבית החולים לאחר הלידה. אני רוצה ביות מלא, ואני לא מבינה את הנהירה הזו לבית החולים כאילו שהולכים למסיבות חתונה. מדובר על 48 שעות שאני רוצה לצבור כוח, להתרגל למצב החדש, במיוחד כשאני לא יודעת איך תהיה הלידה וזה מלחיץ אותי. היא נורא התעצבנה שזה לא מקובל ואני מעמידה אותה במצב לא נעים. אמרתי לה שתפיל את זה עליי, שתגיד ש**אני** לא רוצה, ושיבואו לבקר בבית שלה. כול המשפחה המורחבת שלי גרה באותה עיר שלי. אמרתי לה שאם היא תכפה עליי את זה אני פשוט לא אומר לה שאני הולכת לחדר לידה, ולא אתן לה להיות על ידי בלידה(אני די עושה זו בשבילה)התגובה שלה הייתה, שאני גרה אצלה ואני לא יכולה להסתיר את זה...למה בכלל אני צריכה להגיע למצב כזה? למה היא לא יכולה לכבד את הבקשה שלי? אוףףףףףףףףף גם ככה יצא ארוך ממה שחשבתי, תודה על ההקשבה/קריאה.

ברמת העקרון הכללי, התכוונתי רק לפרוק

אבל ברור שכאשר אנחנו בוחרים לרשום בפורום רחב שיש בו רשות וגישה לכלל, אנחנו חשופים לדעת של אחרים. "מכל מלמדי השכלתי", אולי מישהו יראה לי זווית אחרת שבה לא התמקדתי (אף על פי שמדובר כמובן בדברים אישיים ותחושות אישיות). בקיצור- אשמח לשמוע את דעתך..

אז זה נשמע לי כאילו

אימא שלך לא רוצה אתכם שם. לא יודעת למה- אולי אחרי שהיתה אימא למופת כל השנים, עכשיו היא רוצה את הזמן והמרחב לעצמה? אפשר להבין אותה. אפשר להבין גם אותך, שמאוכזבת מזה שאימך לא יכולה או לא רוצה כעת לספק לך את רשת הביטחון שאת זקוקה לה. בכל אופן, לא הייתי נשארת שם. אחרי לידה סביר להניח שתיהי עוד יותר רגישה מעכשיו, וזה נראה לי מתכון לפיצוצים מיותרים. לדעתי שווה לשלם כל מחיר כלכלי בשביל יחסים תקינים עם ההורים, במיוחד בתקופה כל כך רגישה בה את הופכת לאם בעצמך, ובמיוחד כאשר את מספרת שזו לא בעיה יסודית בהתנהגות של אימך ושהיחסים איתה היו טובים עד כה. באמת שסבתא טובה זה דבר שלא כדאי לך לפספס. ובכל אופן- אם את חוזרת הביתה בגיל 28, ועוד עם בן זוג בעיניי ברור שאת צריכה להתאים את עצמך אליה ולא היא אליך.

אכן מצב מורכב.

אינני מנסה לחפש את הסיבות להתנהלות אימך. אין לי מושג עד כמה נכון לה שתחיו שם את פרק הזמן הזה ואני מנסה לחשוב האם היא מתנהגת כך לנוכח העובדה שאתם גרים איתם כי לא היה לה נעים לסרב לך. בגרתם ויצאתם לחיים, היא התרגלה לחופש עם בעלה והבת הצעירה ועתה נופל עליה עול נוסף וגם אם אתם מתחשבים ללא גבול, עדיין אתם שני בוגרים בעלי צרכים, עוד תנועה בבית ובעיקר חיכוך, אגב היכן חלקו של אביך? בעוד חודש יתווסף בשעה טובה תינוק. הבית כולו יתנהל אחרת לטוב ולרע. מבחינתי למרות הקשיים שציינת אני מציעה לך להתפשר. בית בשכירות יהיה יקר בהרבה יותר. זכרי, יש לך מקסימום 6-7 חודשים כאשר במצב של אחרי הלידה לא תצליחי לראות ולהתעניין בשום דבר מלבד בתינוק ובאושר הגדול שהוא הכניס לחייך. אני גם רוצה להאמין שהוא ירכך את אימך ויאפשר לה להוציא מעצמה שוב את הרוך והחמלה שנתנה לכם בצעירותכם. ובאשר לבית החולים- שיהיה לך ברור שהויכוח הוא ויכוח עקר כי בכל מקרה לא תהיה לדיעה שלך משמעות היא תעשה מה שהכי נכון לה. אז פשוט תזרמי.......... והסיגריות? היא תעשן גם ליד התינוק? שיהיה לך בשעה טובה. בהצלחה

ברשותך, מספר תגובות

ברור שלא פרסתי פה את כל המערכת יחסים שלי איתה אבל כן, אחד הדברים שאחותי ואני שמענו הרבה זה מחויבת לנו עד גיל 18 ואז מהגיל הזה אנחנו ברשותנו באותה נשימה היא תמיד אמרה שזה הבית שלנו, ותמיד יהיה לנו לאן לחזור. הרעיון לחזור לגור שם, לא בא בצורת בקשה שלי והסכמה שלהם, זה עלה בשיחות וקיבל הסכמה בהחלטה, אני שתקתי, ובעלי שתק, ולכולם היה ברור, ואחרי שיצאנו הוא אמר שהוא מקווה שלא נתחיל לריב ולצרוח על ידו כי זה לא נעים לו רק שהפעם הוא יגור שם ולא רק יבוא לבקר והוא לא יכול ללכת לשום מקום.. אבא שלי הוא מהאו"ם, הרבה דברים שהיא עושה או שהם חלק מגישתה הוא לא מסכים איתה, הוא לא יצא נגדה, ואני כמובן לא רוצה ולא מצפה זאת ממנו, אבל הוא מבחינתו, אין בעיה, דווקא אצל אימא שלי אני מרגישה שאחד בלב ואחד בפה, מצד אחד הציעה כי אולי חשבה שזה מצופה ממנה ומצד שני לא שלמה עם זה, אי אפשר לדעת כי בשיחה היא מכחישה. אנחנו יוצאים מהבית בשעה 7:30, חוזרים הביתה (אני ב-17-18) בעלי חוזר ב(19-21), מהרגע שאנחנו מגיעים אנחנו יושבים קצת איתם (אני יודעת שזה יפריע לה אם ישר נרד לחדר) ויורדים לחדר שלנו, מתקלחים והולכים לישון (הבית בן שתי קומות, החדר שלה והסלון למעלה ושאר החדרים למטה-כך שאין קשר בין אחד לשני)...היא כמעט ולא רואה אותנו ולא מרגישה בנו.כך שאין לה שום צרכים שלנו לדאוג להם...ארוחת צהרים, וארוחת בוקר כמובן לא באים לידי ביטוי, ארוחת ערב לפעמים אוכלים ולפעמים לא, ותמיד עושים את הכלים אחרינו (בניגוד לאחותי הקטנה שתמיד משאירה לה את הכול) - בקיצור, היא רק נהנית או לא חסרה מהמצב הזה. אגב, היא הציעה לטפל בתינוקת עד גיל שנה אחרי הלידה, והיא מצפה שאני אבוא אליה לחופשת לידה(גם כשגרנו בנפרד), היא אומנם אומרת שאני אעשה מה שאני רוצה, אבל אני מכירה אותה מספיק זמן לדעת שהיא תעלב אם לא הייתי מגיעה, כמו שהיא תעלב אם לא הייתי מבקשת ממנה להיות בלידה...התינוקת לא תרכך את אימא שלי, לאימא שלי יש לב רך, אני יכולה לשחק על המצפון היטב כמו שאני רוצה והיא תעשה מאי נעימות מה שאני רוצה, אני לא רוצה להגיב למצב הזה(אחותי עושה את זה ואני לא אוהבת, אני לא חושבת שבן אדם צריך לעשות משהו מתוך כפיה). בקשר לבית חולים, זה ממש לא ויכוח עקר, ואמרתי לה שאם היא תכפה את רצונה, אני יכולה פשוט לבחור לא להתעלות מעל עצמי, ולהית מגעילה, ואני אהיה. אוי ואבוי לה, ואני ממש לא צוחקת, אם היא תעז לעשות משהו כזה. אני גם ככה מחוממת עליה בקשר לדברים אחרים הקשורים להיריון הזה....והורה צריך לדעת לכבד את רצונותיו של ילדו גם אם לא נראים לו נכונים במיוחד כשמדובר בילד כמעט בן 30... היא אומרת שעל יד התינוקת היא לא תעשן כי לא מעשנים על יד תינוקות, ועל יד נשים בהיריון שהעשן עובר את השילייה ומגיע לתינוק כן מעשנים???!!!! בכלל, אני לא מעשנת, והיא יכולה להתחשב, לא רוצה להכניס את הרעל הזה לתוכי, אז נכון שאין לי הרבה אופציות ברחוב, ואני נוטה לקלל שם את כולם, אבל בבית של אימא שלי אני יכולה (אני מקווה) לצפות לקצת התחשבות.

תראי, את כותבת שאת מצפה לדברים מסוימים שלא

מתרחשים כרגע. אולי תעשי שיחה ם אמא שלך? שיחה רגועה, שתיכן יחד (אולי תעלי את הדברים על הכתב כדי שלא תשכחי). תהיי גמישה גם את - תגידי לה מה הקוים האדומים שלך ואת לא רוצה להתפשר - ועל מה את כן מוכנה להתפשר ולבוא לקראתה בתקופה הזו. רק לצפות ממנה לשינוי - זה לא פייר.

היי ליידי, רשמתי לך תגובה כה ארוכה

והיו לנו בעיות חיבור-חבל. אני רוצה להגיב רק בנוגע לשינוי. אני לא מצפה לשינוי ממנה. אני גם לא רוצה לדבר איתה על זה מהסיבה הפשוטה, זו היא. היא עושה המון בשבילנו, את חושבת שאני לא יודעת את זה? אני יודעת כמה עולה שכ"ד, כמה עולה מים, חשמל וארנונה, ובכלל כמה הוצאות היו צריכה להוציא אם הייתי שוכרת דירה במקום לבוא אליה. אבל, יחד עם זאת, הייתי באמת רוצה להרגיש בבית. הייתי רוצה שהיא תבין שזה מפריע לי שהיא מעשנת לידי, ונכון שזה הבית שלה וזו זכותה, אבל שתכבד את הזכות שלי לא לסבול את עשן הסיגריות קל וחומר כשאני בהיריון. הייתי רוצה שאימא שלי תכבד את זה שאני מציעה להשתתף בהוצאות של הבית. נכון, היא סיימה לגדל אותנו והיא לא צריכה "לקבל" אותי ואת התוספת שלי, אבל אני מכירה הורים שבהחלט עוזרים לילדים שלהם מתוך רצון אמיתי לעזור ולא מתוך תחושת חובה. אולי אני טועה אבל כרגע אני מרגישה ככה כלפי אימא שלי והעזרה שלה עבורי. עכשיו, משבעלי הצטרף למפוטרי ההי טק, הייתי רוצה שהיא תקל על הילדה שלה, שלא תיקח את ה-100 ש"ח או שתיקח ותכליל בתוכם את האוכל שאני אלרגית אליו, כי גם אני וגם היא יודעת, שאת ארוחת הצהרים והבוקר אנחנו אוכלים בעבודה, ארוחת הערב, לא משנה איך נסובב את זה לא תעלה 100 ש"ח לשבוע. הייתי רוצה כשהיא נותנת לי את האוטו, היא תדאג שיהיה דלק, אני אמלא דלק בכול מקרה, כי ככה חינכו אותי, אבל מה שהיא עושה זה להשאיר מיכל כמעט ריק, שמחייב אותי למלא. היא יודעת שאני לא אמלא ב-50 ש"ח. אני מרגישה שהיא מתקטננת איתי על הכסף. אני לא אכנס איתה לחשבונות הבנק שלה, ולא לכמה יש לה מול כמה אין לה, אבל אני בכול זאת גרה פה ויודעת (וגם לפני), אם היו דחוקים בכסף אני האחרונה שהייתי מתלוננת על כך ואני לא מצפה שייתנו לי ממה שאין וגם לא ממה שיש. אני חושבת שאני ממש לא לוקחת כמובן מאליו את העזרה שלהם, אני לא מכירה הרבה אנשים שחוזרים להיעזר בהורים שלהם ודואגים להפריד את הכביסות כדי שאימם לא תצטרך להתחיל לכבס כמות בגדים יותר גדולה, אני לא מכירה הרבה אנשים שמשתתפים עם ההורים בהוצאות החשמל או האוכל, הרווקים והנשואים שבינהם. אני לא מוצאת את זה כאידליה, אבל לתקופה מוגדרת אני חושבת שזה קטנוני. אני אולי התמקדתי רק בעניין הכסף אבל ברור שיש עוד דברים שמפריעים לי, רק שעכשיו העובדה שאני גרה כאן מחדדת את הדברים האלו ומשגעים אותי. לא הייתי רוצה שתתמקדו בדוגמאות של הכסף כפונקציה למה שמפריע לי ומציק לי. אין לי מה לדבר איתה, כי הייתי רוצה שההבנה כי זוג צריך יותר משני מדפים ומגירה תבוא ממנה, שהדרישה שלה לקחת את הדברים שלנו תהיה שווה בין כול אחיותיי, ולא לאפשר לאחות אחת להשאיר את כול הדברים שלה (ובגלל זה אנחנו מצטמצמים) בשני ארונות בבית. הייתי רוצה שההבנה שלא מעשנים על יד אישה בהיריון תבוא ממנה הייתי רוצה שההבנה שכל אישה חווה אחרת היריון ולא לשפוט אותי שההיריון שלי קשה לי הייתי רוצה שהיא לא תנצל את העובדה שאני נעזרת בה כדי לכפות עליה את רצונה, שתכבד את רצוני זה ועוד דברים אחרים הם שמעיקים עליי..

מה טוב בה? במי , באימי? יש לה המון

יתרונות, אני מודעת לכולם, אבל מה שמכעיס אותי זה מה שגורם לי לעלות את זה בפורום...

חני ב

New member
כי אני לא הייתי רוצה מעורבות יתר של טיפוס כמו

אימך. יש כ"כ הרבה מטפלות מעולות. אמא שלך תטפל בתנוקת ואז תרשה לעצמה להתערב בכל דבר שקשור בה. כמובן שאלה חייך ואת תעשי מה שאת רואה לנכון.

אני מקווה שאתבדה אבל נראה לי

שהיא תדע את מקומה ולא תתערב בחינוך שלה, וחוץ מזה אל תשכחי שאנחנו נגור אצלה עד שהילדה תהיה בעה בת 5.5 חודשים, הכול פונקציה של רווח והפסד ועד שבעלי לא ימצא עבודה אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להתפזר ולשכור מטפלת בסביבות 4000 ש"ח -+ כשאימא שלי פנויה. אני אעבוד מהשעה 8 בבוקר עד 16 אחה"צ תוסיפי נסיעות ואני נעדרת מהבית בין 7 ל-17, ככה אני יודעת שאימא שלי תיתן לה לאכול חלב אם שיוכן ולא מטרנה, אני יודעת שאימא שלי לא תיתן לה לבכות כי היא רואה טלוויזיה, אין לי שום ספק שלא תהיה אלימות, אבא שלי מגיע בצהרים וגם אחותי, כך שהיא תהיה מוקפת בבני משפחה וזה עדיף בהרבה ממטפלת שתבוא עם הדרישות שלה, לא תפנק ולא תיתן לילדה מעבר למה שצריך....אני מקווה שעד אז לבעלי תהיה עבודה (אני בטוחה בכך) ועל כל חסרונותיה, יתרונותיה גבוהים בהרבה. תודה על העצה בכול מקרה

חני ב

New member
אני בטוחה שהיא תהיה האדם הטוב עבורה

בזה אין לי ספק, השאלה מה זה יצטרך לגבות ממך?

לגבות ממני? יש לי מעט חוקים לגביה בגילאים

האלו, לא לעשן על ידה, לא לתקוע אותה מול הטלוויזיה, להמשיך לתת לה חלב אם שאני אשאב לה(אם אצלליח בעה), ואם אפשר לא "לזרוק" אותה במיטה, אלא לדבר אליה ולהשמיע לה מוזיקה, אבל את זה אני באמת לא בטוחה שאני לוקחת מתוך פנטזיה או שזה מציאותי, אבל את החלק האחרון נשאיר בסימן שאלה, כמובן, לא לתת לה לבכות בלי הפסק, לשים לב לחום וכדומה, לא להוציא אותה בגשם ואם חייבים אז להקפיד, לא לצעוק על ידה, בטח לא עליה. את כל זה אימא שלי תוכל למלא ותמלא, היא תרצה את טובתה בדיוק כמו שאני רוצה. יש מטפלות בגילאים האלו שמתעללים בילדים, דודה שלי משלמת 5000 ש"ח למטפלת שלוקחת את הילדים של דודה שלי לבית שלה (של המטטפלת) והבת שלה בת 12 הדביקה את התינוקת בת שנה בכנים, והתינוק (הם תאומים) התחיל להרביץ ולהיות קצת אלים. לא יודעת, למיטב ידעתי אלימות לא טבוע בנו אלא אם כן אנחנו מחקים משהו או מישהו, במיוחד בגילאים האלו...הרבה דרשני עולה לי מהסיפור הזה שהוא התחיל להכות...ככה אני לפחות רגועה, וזה שווה את המחיר. כמה חינוך אפשר בגיל 3 חודשים??? אין פה הקניה של טוב ורע וההבדלים בינהם, הדברים המהותיים הם מה שאני הייתי עושה אם הייתי נשארת איתה ומזה דווקא אין לי חשש.

חני ב

New member
לא לזה התכוונתי

אלא החשש שלי שאם היא מטפלת בילדה, היא תרשה לעצמה לחנך אותה, לחלוק על דרך החינוך שלך ושל בעלך.

לא ביקרתי אותך באף אחד מהמשפטים

קראתי בעיון. זה מצב לא קל. אספר לך שאני לפני 20 שנה כאשר חזרתי מחדר לידה עם בני השני. הייתי כבר בלב השיפוץ והבניה. יום אחרי ברית המילה עם שגעון ההורמונים גודש נוראי של חלב ושני ילדים פיניתי את הבית עברתי לגור ליד אחותי במושב נתיב העשרה כי שם היה לי הכי זול לשכור בית. לא הלכתי לגור בבית הענק של הורי במושב אחר. פשוט עשיתי את חשבון הקושי שלי. ותאמיני לי שזה ממש קשה לעבור אחרי לידה להיות לבד עם שני ילדים בעלי נשאר במרכז כדי לפקח על הבניה ולהמשיך לעבוד. שנה שלימה נסעתי לתל אביב ללימודי שנת השבתון שלי עם תינוק יונק. ואני מספרת לך כי אני מבינה שישי בדרך קשיים רבים ואני רק רוצה לחזק אותך. כי אני יכולה להרגיש בדיוק מה את עוברת ליבי איתך בהצלחה.

למעלה