אפשר משהו |א-ת|?

כבשה200

New member
אפשר משהו |א-ת|?

יש מישהי שעובדת איתי שגרה באותו רחוב כמו שלי, גליתי את זה ממש לא מזמן ונסעתי איתה אפילו ערב אחד שבוע שעבר חשוב לציין כי אני יוצאת ממש מוקדם בבוקר לעבודה וחוזרת ממש מאוחר לפעמים אתמול, שלחתי לה סמס מתי היא יוצאת בבוקר, כי חשבתי שיהיה נחמד לנסוע איתה , עכשיו אני מדגישה שוב, אנחנו גרות באותו רחוב לא מדובר בלעשות סיבוב בישוב בשבילי ולא בהארכת הזמן או הדרך אני אציין גם שלהגיע מהישוב בו אני גרה לעבודה זה ממש לא קל ולא כיף בתחבורה ציבורית (2 אוטובוסים או אוטובוס ומונית שירות) ולוקח זמן רב היא ענתה לי להודעה רק היום בבוקר, בטענה שהיא רק עכשיו ראתה עניתי לה שלא משנה ,ואולי מחר היא ענתה "זה בעייתי" אז שאלתי: "למה, מתי את יוצאת?" אז היא ענתה לי "זה לא קשור"? מה אתן חושבות? אני חושבת שזה ממש לא יפה

כבשה200

New member
רציתי, אבל לא הספקתי

בתכלס, זה אותו דבר כמו שהיא נוסעת, זה לא שהיא עושה מאמץ מיוחד בשבילי, ואני אוסיף גם ואומר שעוד שבוע אנחנו עוברים דירה וזה השבוע האחרון שאני צריכה לנסוע מכאן לעבודה

אוסיף ואומר אם זה השבוע האחרון שלך

עזבי אותה בשקט עם התירוצים שלה. תמשיכי לנסוע כמו שהיה עד כה, זה הרי רק עוד שבוע אז אמת לא נורא.

ספיישיל

New member
רציתי ותכלס..

זה הבעיה של אנשים כמוכם שתופסים טרמפ על מישהו,כשהכל עליו,הוא לא עושה מאמץ מיוחד,רק שהוא לא חייב לכם. דלק,זה לא עולה? אם את רוצה להיות הוגנת,תני לה או שימי לה כסף באוטו .אם היא תסרב,זה בחירתה.את עשית את שלך. אם תסעי בתחבורה ציבורית, זה בלבול מוח. לנסוע על חשבונה,זה בסדר,כן?

כבשה200

New member
סליחה? מי את שתשפטי אותי בכלל?

מה זה "אנשים כמוכם" אנשים כמוני זה אנשים שאף פעם לא היה להם רכב, אנשים שלהורים שלהם לא היה רכב. אנשים שכל בוקר נוסעים ב2 אוטובוסים לעבודה ולא מתלונננים! אז כן, הבחורה זו יודעת כמה קשה לי הנסיעה בבוקר בתחבורה ציבורית כי דיברנו על זה. אני לא יודעת מה הסיבות שלה, אבל אני חושבת שהייתי זכאית להסבר יותר מספק, ואם זה משהו אישי הייתי מסתפקת בהסבר הזה, וכן, הייתי משלמת לה דלק גם אם היא הייתה מסרבת למרות שזה גם ככה בדרך שלה חצופה שכמותך, לא מכירה אותי בכלל וכבר שופטת תתביישי לך

MoRoSH11

New member
שאלת מה בנות פה חושבות

אבל שעונים לך לא כמו שאת רוצה את תוקפת

כבשה200

New member
עונים לא כמו שאני רוצה.????

היא שפטה אותי, הכלילה, והחליטה בלי להכיר אותי בכלל שאני אדם מנצל ואגואיסטי. אז כן, אם מישהו שלא מכיר אותי מדבר אלי ככה אין לו שום זכות לכך!

MoRoSH11

New member
אויש. היא ממש לא שפטה אותך וכו'

שאלת משהו- קיבלת תשובה

כבשה200

New member
אני מצטטת

"זה הבעיה של אנשים כמוכם שתופסים טרמפ על מישהו" זה לא לשפוט??

ענתר

New member
זו קביעת דעה קדומה

והכללה, עדיין לא שפיטה, כשמתכוונים לשפיטה מתכוונים למשהו רע. אם הייתה מוסיפה: ומביאים לו מליון מתנות, זו הייתה שפיטה לטובה, כלומר לא שפיטה. לצורך הדיון, היא בהחלט הסיקה מסקנות שלא קשורות למה שכתבת, כנראה על סמך נסיון אישי רע שהיה לה, ולדעתי לא הגיע לך. לצורך השאלה הראשונית שלך, השבוע כבר נגמר, וזה לא רלוונטי. אם אני הייתי יודעת שרוצים טרמפ לשבוע אחרון, הייתי בהחלט מסכימה. יתכן שגם הייתי מסכימה למשך זמן רב, כי לא היה נעים לי להגיד לא. אני יודעת שכיום, הנסיעות משמשות לי זמן דיבור עם כל מיני אנשים, ולקחת טרמפ מפריע לזה. בהצלחה במעבר

ספיישיל

New member
(ההיא חזרה)...מתוך דברייך נכתב:

בפתיח של ההודעה,כתאור הסיטואציה מעינייך: "יש מישהי שעובדת איתי שגרה באותו רחוב כמו שלי, גליתי את זה ממש לא מזמן" כשמישהו כותב:"גיליתי"...זה אומר שהמצב היה מראש מגמתי: לתפוס מישהו/מישהי שתיסעי איתו. הכל טוב ויפה ואפילו די נחמד. תאור הקושי והסבל שלך לנסוע בתחבורה ציבורית. הוא מובן כשלעצמו. וברור שעם כל ההיגרררות שלך לאוטובוס וההמתנה לו-בעד הנסיעה הזו-את משלמת לחברת האוטובוסים:טבין וטקילין.נכון? וזה די בלתי ניסבל,נכון? למה הבחורה הזו משלמת מכיסה על הדלק ולצריכה לספוג אותך בנסיעה? אבל....עם כל הפגיעות שנכנסת אליה כלפיה?...והסבל מצידך שכרוך בזה?....
....הגזמת קצת.(לדעתי האישית וה פ ר ט י ת )מה הקשר בדיוק? היא לא חייבת לך כלום!

שוני30

New member
../images/Emo46.gifמה ההכללה הזו?

יש לי שכן שעובד גם לידי ובסוף היום הוא תופס איתי טרמפ הבייתה. הוא מחכה לי כבר ליד הרכב. מה אכפת לי? אפילו שאני אוהבת את הלבד בסוף היום אני שמה מוסיקה וזהו. לא צריך לדבר. הוא לא נוסע על חשבוני, זה לא דורש ממני מאמץ מיוחד. כשלא היה לי רכב הוא הסתדר ואפילו לא הציע לי טרמפ עם הטרמפ שלו או לחלוק בהוצאת המונית. אז מה? הוא לא חייב כמו שאני לא חייבת לו! שורה תחתונה, לא צריך להתעצבן.יש מספיק דברים לכעוס עליהם.

אולי באמת זה לא קשור - אולי מישהו אחר

לוקח את האוטו, אולי היא התחייבה למישהו אחר לאסוף אותו, אולי היא אוהבת שקט בבוקר בלי אף נוסע? אולי תתקשרי ותשאלי אותה?

את לא אמורה לכעוס בכלל

הרבה אנשים בבוקר אוהבים את השקט שלהם. גם אני כזו. לי אישית גם מפריע לקחת אנשים בבוקר,אחרי הצהרים אין לי בעיה. בבוקר תמיד ממהרת,יוצאת לעבודה מתי שבא לי,יש שעות גמישות,ולא מוכנה להיות מוגבלת בגלל אף אחד. אחרי הצהרים מי שרוצה בא איתי. אז באמת לא צריך לכעוס

ספיישיל

New member
זה גם בנוסף.

יש אנשים שלא אוהבים שניתקעים להם בפרצוף בבוקר. לפעמים גם נהיגה היא דבר מאד אישי. (ואסביר...) במיוחד שזה לא מישהו מאד קרוב כמו חבר.זה ממש לא נוח. אחיות שלי (לדוגמא)מנצלות את הנהיגה לעשות איתי שיחות אישיות. כי הנהיגה בבוקר לעבודה ,אחי שהורידו את הילדים,היא זמן מת שאפשר בו לנצל אותו לשיחות אישיות. לפני כל הטירוף של היום. רוב האנשים,מנהלים שיחות בפלאפון דרך דיבורית,כי אסור ע"פי חוק להחזיק את הפלאפון ביד. כך שכל השיחה נשמעת לכל נוסעי הרכב. לי, לרוב לא נוח לדבר כשיש לי נוכחים נוספים לשיחה,ואז אני מבקשת מהמתקשר לעשות את השיחה בזמן אחר.ושאני אחזור אליו. על חשבון זמן אחר. במצב שלא היה לי נוסע ברכב,הייתי ממשיכה את השיחה.

ענתר

New member
לא קשור לבוקר

גם אני אוהבת ניהול שיחות בפלפון בזמן הנהיגה, חוסך לי זמן אחר. ולכן לעתים קרובות לא עוצרת לטרמפים כי רוצה להמשיך את השיחה. ולכן הסרוב של הבחורה מובן לי. ולא מובן למי שאין מכונית, ורגיל לעשות שיחות כאלו גם בתחבורה ציבורית, שכל קרון הנוסעים שומע על ההתפתחויות האחרונות ברומן

smagi

New member
את ממש לא צריכה לכעוס.

גם אני לא אוהבת להיות תלויה באחרים, אולי את תאחרי, אולי היא תחליט לצאת מאוחר ובגללך היא תהיה מחוייבת לצאת קודם. אם היא תראה אותך על הדרך ולא תעצור - זה מגעיל, אבל להיות מחוייבת ממש לא!

יכול להיות

שזה "לא יפה" - מצד שני היא לא חייבת לך כלום. ממה שהיא ענתה לה אני מבינה שלא מתאים לה טרמפיסטים - וסיבותיה עמה.

למעלה