אפשר לשתף????

נסיכה ג

New member
אפשר לשתף????

נסעתי עם ילדי ביום חמישי לאילת בתחבורה ציבורית. מה אגיד ומה אומר 5 שעות של נסיעה ולא הרגשתי את הילדים!!!! הם פשוט היו מקסימים, קראנו ספרים שיחקנו קלפים ואף נוסע באוטובוס לא הרגיש כי נוסעים באוטובוס שלושה ילדים. בסופה של הנסיעה הנהג אמר כי הוא חשש למדי מהתנהגות הילדים במהלך הנסיעה, אבל להפתעתו הרבה הוא לא הרגיש אותם, וחילק מחמאות למכביר. גם במלון הם התנהגו למופת, לא השתוללו ולא עשו בלגן בחדר האוכל הצוות בקלאב מד היה מוקסם מהם. מה קרה ל ADHD שלי? הכיצד הפכו את עורם?

zivadina

New member
לפעמים ילד שוכח שהוא ADHD.....

וגם, אנחנו יודעים שהם מתפקדים נהדר במצבים בלתי שגרתיים, כי החידוש מסעיר אותם וגורם לעבודה נכונה של המוח. אני מבטיחה לך שאם הנסיעה הזאת הייתה שיגרתית עבורה, הם לא היו מתנהגים כך.

נסיכה ג

New member
תודה זיוהדינה

מעניין מאוד היה לקרוא על התופעה. אני כל הזמן לומדת דברים חדשים. מכירה את המשפט " לומדים לומדים ובסוף מתים טיפשים"?
ודרך אגב... מכיוון שאני לא יודעת להעלות קישורים וראיתי שאת כותבת גם בפורום המקביל האם תוכלי להעלות את הקישור הנ"ל גם שם? יש שם לא מעט שתוהים לגבי תופעות כאלה ואחרות ונראה לי כי זה יוכל לעזור להם!

zivadina

New member
אפשר לעזור למי שרוצה להיעזר

את הקישורים האלה הבאתי גם לשם, אבל אנשים שם מתמקדים בפריקת לחצים יותר מאשר בלימוד של ההפרעה. אגב, הקישור מופיע גם במדור מבוגרים עם ADHD שלנו, אשר מנסה לתעד אפיונים שונים של ההפרעה אצל מבוגרים. במדור הזה יש הרבה קישורים אשר נלקחו מפורום המבוגרים.

msorit

New member
סליחה אבל לא הבנתי את הקשר בין

התיאור של ה"נסיכה" לבין הקישור שלך שמתאר בדיוק את המציאות ההפוכה, למיטב הבנתי המשחק שמדובר עליו מסביר התנהגויות חריגות ולא "נורמליות" על כל פנים אני מסכימה עם העובדה שההתנהגות שתוארה נגרמה בגלל החידוש שבארועים גם לי היו הפתעות כאלה לפעמים

zivadina

New member
הסבר

מכיון שילד ADHD זקוק לערור של מערכת העצבים כדי להתנהג "בסדר", ומכיון שכל פעילות שחורגת מן השגרה מהווה ערור וריגוש לילד, נראה לי שזהו ההסבר לכך שהילדים של הנסיכה (הנסיכים הקטנים) התנהגו באופן רגוע.

msorit

New member
אם כך אז תאמרי למשל שבמצבים כמו

חתונה שבה יש ללא ספק עירור תתקבל תוצאה דומה אבל נדמה לי שבמצבים כאלה הילדים הולכים לאיבוד ולאו דוקא נרגעים, אני יכולה לחשוב על עוד המון ארועים מעוררים שלא "ירגיעו" את הילד... אני מבינה את ההגיון שבדומה לריטלין שהוא ממריץ מע' העצבים המרכזית ארוע שימריץ את המערכת ירגיע אותם, אבל זה לא מסביר מצבים מעוררים שלא מרגיעים אותם. זה עוזר מאוד לקבל את התופעה שמצליחים למצוא הסברים מושכלים והגיוניים לתופעות שקשורות בADHD אבל נדמה שעדיין יש הרבה נסתר בעניין ..

zivadina

New member
כמובן שכל הסבר נכון רק עד לפעם הבאה

ומטרת ההסברים לנסות למצוא הגיון בהתנהגות הזאת, כדי שנוכל לחפש פתרונות לעתיד. ברור שהתנהגות של ילד ADHD לא צפויה בדיוק כמו של ילד "רגיל". אבל אני מעדיפה לנסות ללמוד מן הנסיון ולנסות לחפש קווים מנחים מאשר להגיד שהכל לא צפוי ואין מה לעשות. מה דעתך?

לא תמיד מצבים חדשים, בהכרח ירגיעו

חתונה, מסיבה, אלו ארועים מלאי המולה ורעש- די בכך בכדי לגרום להם אכן ללכת ל'איבוד' או להכנס למצב רוח משתולל במיוחד וחסר מעצור. החידוש שבנסיעה באוטובוס, כנראה עשה פעולה הפוכה. אני מניחה שגם האמא היתה רגועה יותר, תשומת הלב המלאה שלה והמשחקים לאורך הנסיעה, עשו את שלהם כנראה. גם ילדיי מתנהגים אחרת בבתי מלון, הם פשוט אוהבים את זה. לא רוצים שניסע לבד בפעם הבאה...
יש המון נסתר,זה נכון. אבל עם הזמן, לומדים מראש מה יקרה במצב מסויים, או למה לצפות. לדוגמא- אצלנו בבית, בשעה שלפני השינה, אני מקפידה על פעילויות רגועות, לא מרשה פעילות פיזית- או שובבית- אחרת- ההשתולות באה, השינה בורחת...

למעלה