אפשר לשאול

אפשר לשאול

מי אלו ברוך ובזרת ולמה הם תמיד אשמים? אני רואה מכר ברחוב, ושואל לשלומו והוא עונה ב-"ברוך אשם", כשאני שואל "מי זה ברוך?" הוא מצחקק ,כשאני ממשיך בדרכי ופוגש במיודע, ושואל אם הוא מתכנן להגיע לחתונה של השכן הוא עונה ב-"בזרת אשם", אני לא מבין למה הוא מאשים את בזרת. הלכתי לספר טלפונים וחיפשתי, אחר ברוך ובזרת המסתוריים, מצאתי כמה כאלה באיזור ירושלים ועוד כמה באיזור ת"א , בסופו של דבר אמר לי ברוך, זה שחיפשתי אותו שמאשימים אותו כל הזמן, לא משנה מה הוא יעשה, יסתגר בביתו חודשים ותמיד יופנו כלפיו האשמות, כשדיברתי עם בזרת נוכחתי לדעת שהעניין לא כל כך מעסיק אותו, הוא אומר שהוא אדם מאוד אלמוני ואם מזכירים אותו ברחוב אז זה כבר הישג בשבילו.

Blackpanter1י

New member
כל הכבוד כפיים../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זה בדיוק הזמן לשחק אותה ראש קטן, ולצחוק! מתי שעם ישראל בצרה... תתבייש לך חוצפן!

אפס

בן דוד שלי היה מעורב במה שהתחולל בצפון והוא יצא מזה ברוך אשם בשלום. העובדה שאני מפקפק בקיום האלוקים, לא קשורה לזה. תסבירו לי למה יש כל כך הרבה סבל בעולם הזה, למה אלוהים, אם קיים ברא עולם שרובו אם לא כולו סבל, הוא פשוט נהנה לראות את המשפחות סובלים? כאילו מה הוא, סדיסט?! איך אפשר להתפלל לאלוהים לא מועיל כזה?

Blackpanter1י

New member
על קושיות של ילד בכיתה ג'...

אני לא מתכוון לענות, ואין לי את הרצון והכח, להסביר לך אני לא יאכיל אותך בכפית... מה שכן תקרא ספרים ותראה הרצאות בנושא... (סדרת הספרים מסילות אל האמונה, של הרב יוסף גבאי, מכתב מאליו סדרה של 5 ספרים של הרב דסלר ז"ל, הכוזרי עם פירוש "מדרכי הלב היהודי" של מרדכי נויגרשל, הספר "לאן?" של הרב אביגדור מילר ז"ל, מי מפחד משאלות של הרב אברהם הורוביץ', ועוד עשרות רבים וטובים, וכמובן גם ללמוד תורה, ולראות הרצאות! יש ברחבי הרשת, מאות הרצאות וסרטים). ורק אז לשאול כפיש?!

למעלה