אפשר לשאול ?

shilat

New member
אפשר לשאול ?

שלום לכם.

קיבלנו את תוצאות המבחן והסתבר שהתאומה מחוננת והתאום לא עבר.
האם נתקלתם במצבים דומים ? מה לדעתכם הכי נכון מבחינת העברה ה"בשורה" לשניהם?

וגם -
מכיוון שהתאום עשה את המבחן עם חום גבוה - אני בודקת אופציה למבחן חוזר.
למיטב הבנתי - אין אופציה של ערעור אלא בחינה חוזרת בשנה הבאה.
מה שלא מובן לי - האם בשנה הבאה הוא יעשה שוב את המבחן הניתן לכיתות ב' למרות שיהיה ב- ג' ?

ושאלה נוספת - אם לא מעוניינים ביום שליפה, האם ידוע לכם על העשרות למחוננים שמתקיימים בשעות אחר הצהריים או שהעשרת המחוננים הינה רק על דרך כיתת מחוננים / יום שליפה ?

תודה מראש לכל התייחסות !!

בכיתה ג'

הוא יבחן על חומר ברמה של כיתה ג', למיטב ידיעתי.
ברכות לתאומה!
שולחת לך מסר.

tomi32

New member
לא פשוט

אבל המסר צריך להיות הפוך - זה כן פשוט, אף פעם אי אפשר שההצלחה של שניהם תהיה שווה ולא מדובר במשהו שאין לו תחליף (בפרט אם הולכים להעשרה אחר הצהריים שאז יש חוגים אחרים למחוננים).
גם לי יש תאומים, קטנים יותר, וחשש עמום שבעוד 3 שנים אהיה במצבך. אשמח אם תשתפי אחרי שתבשרי להם.

לעניין מבחן חוזר - לפי נהלי משרד החינוך, כל אחד נבחן לפי הכיתה שלו. אין לי ניסיון מעשי בעניין.
בהיבט אחר, לדעתי צריך לשקול טוב אם רוצים מבחן חוזר. כשלון נוסף יכול להיות הרבה יותר קשה מאשר הכשלון הראשון ועצם הבחירה במבחן החוזר מצביעה על חשיבות מאד גדולה של העניין, שאולי אין לה מקום.

mikilk

Active member
בהחלט סיטואציה לא קלה

ואין לי עצות טובות מניסיון אלא אינטואיציה.
בדרך כלל ילדים שוכחים מהר... נכנסים לשגרת חיים, אך במקרה כשלכם יש לו דגל מול העניים שמתנוסס ומזכיר לו כל פעם מחדש.
אני חושבת שראוי לשבת ולהסביר לו שאין משמעות רבה מבחינת היכולת, אתם מבינים את המצב שאליו הוא נקלע (חום בזמן הבחינה) ונותנים לו חופש להחליט אם לגשת שנה הבאה שוב (ולהסביר שעלול להכשל) או לא.
אני חושבת שבגלל שמדובר בבן ובת יכול להיות מעט קל יותר.
העשרת מחוננים תלויה מאוד באזור שבו אתם גרים. בדרך כלל מדובר על יום שליפה או כיתת מחוננים, בנוסף יש בחלק מהמקומות גם תוכנית מצויינות אחה"צ (בדרך כלל מיועדת לאחוזון הבא אחרי מחוננים - אילה שלא הוגדרו כמחוננים).
בהצלחה! בהחלט נשמח לעדכון...

היי

באמת מקרה מעניין עם תאומים
לא פעם שמעתי שאם אח תאום נכנס לתכנית
ואחיו לא עבר
קיימת זכאות לגשת למבחן חוזר
ראיתי שזה רשום באתר של משרד החינוך
ידוע שערעור על המבחן מתקבל אך רק בנסיבות מסוימות
(לא כל מי שמערער זכאי למבחן נוסף)
לרבות, הסיבה אותה ציינתי
תוכלו לכתוב לרפרנט המחוזי באזור מגוריכם על המקרה
וכן שהילד היה גם חולה באותו יום
יבדקו את הקרבה לנקודת החתך תוך התחשבות בנסיבות שאח תאום עבר ושהילד היה חולה
במקרה הזה לדעתי יש לכם סיכוי מאוד גבוה לזכאות למבחן חוזר
(אבל זו רק דעתי, כמובן)
ב ה צ ל ח ה

shilat

New member
תודה לכל העונות ! בהחלט מחכים

ו"מסדר מחשבות". אעדכן אחרי שאשוחח איתם.
בינתיים הם לא מבינים איך כולם קיבלו תשובות ורק הם לא.....
סופשבוע נפלא ושוב תודה !

:)

רצוי לבשר להם
הקטנים האלה מאוד נבונים!
כבר חושדים שמשהו קצת לא בסדר
הרי כולם קיבלו תשובות והם עדיין לא
מבינה את הקושי שבבשורה
לשמח ילד אחד והאחר לא
בעיקר כשמדובר בתאומים
אבל אני בהחלט חושבת שיש לכם זכאות למבחן חוזר
ובמקרה הזה אני (באופן אישי) הייתי הולכת על זה
ומצרפת את הילד השני אחרי שנה
(במידה ויעבור ואם לא , לא נורא)
הטיעון שלך כנראה מאוד מוצדק משום שהאחות התאומה כן נכנסה לתכנית
והוא לא עבר
ובמקרה באותו יום גם היה חולה
בכל זאת הוא רק ילד

נטלי22

New member
אצלנו בכיתה יש לפחות 2 תלמידים

שהם חצי מזוג תאומים (בכיתה של 18 ילדים בסה"כ).
אין ברירה אלא להגיד להם את האמת, ולהגיד שכרגע התאום לא נמצא מתאים, אבל שתבקשו לנסות שוב בשנה הבאה, ובינתיים התאומה יוצאת ליום שליפה (שזה הרבה פחות "גרוע" לעומת מה שיש אצלנו, שזה כיתת מחוננים של יום שלם וממש מעבר לבי"ס אחר).

את יכולה לשלוח מכתב ערעור עם הסיבות שלכם לרפרנט המתאים באגף למחוננים, ואם הציון במועד הראשון היה מספיק קרוב לחתך, יאשרו לכם לנסות שוב בשנה הבאה.
כמובן שבכיתה ג' יש מבחן ברמה אחרת, המותאמת לכיתה ג.

אצלנו בפתח תקווה יש חוגי העשרה בשעות אחה"צ במימון ההורים, שילדים מחוננים/מצטיינים מופנים אליהם אוטומטית, אבל גם ילדים אחרים יכולים להתקבל אם יש להם תעודה טובה, כמובן על בסיס מקום פנוי. האמצעי שלי היה השנה בקורס "שעשועי חשיבה" לכיתות ה'-ו' (מתמטיקה ברמה גבוהה), והקטנה היתה בחוג מדעים לכיתה ב' וכנראה תמשיך גם בשנה הבאה.

שיהיה בהצלחה לשניהם!

yoavrofe

New member
לגבי מבחן חוזר יש סעיף מיוחד לעניין תאומים.

נסיבות אישיות - מחלה בעת הבחינה, איחור משמעותי לבחינה, נסיבות משפחתיות מיוחדות, המבקש הוא אח תאום לתלמיד שהתקבל לתוכנית, המבקש נבחן באופן אינדיבידואלי על ידי פסיכולוג חינוכי מומחה וקיבל ציון משכל 140 ויותר.

למעלה