אפשר לשאול.....

מצב
הנושא נעול.

Tonks

New member
אפשר לשאול.....

אפשר לשאול.....
למה אתם משקיעים כ"כ הרבה מאמצים בהפרייה מלאכותית, במקום לנסות לאמץ? אני לא מתיימרת להבין משהו בתחומים האלה, אבל נראה לי מאד לא הוגן שאתם צריכים לעבור כל-כך הרבה סבל נפשי, פיזי ופיננסי, כשבאותו זמן יש כמות אדירה של ילדים שכבר סובלים באותה מידה כי אין להם הורים. לא נראה לכם שזה שאתם לא מסוגלים להרות זאת דרכו של הטבע לדאוג לילדים היתומים שלו?

sagivkr

New member
קצת תשובות...

אפשר לשאול.....
למה אתם משקיעים כ"כ הרבה מאמצים בהפרייה מלאכותית, במקום לנסות לאמץ? אני לא מתיימרת להבין משהו בתחומים האלה, אבל נראה לי מאד לא הוגן שאתם צריכים לעבור כל-כך הרבה סבל נפשי, פיזי ופיננסי, כשבאותו זמן יש כמות אדירה של ילדים שכבר סובלים באותה מידה כי אין להם הורים. לא נראה לכם שזה שאתם לא מסוגלים להרות זאת דרכו של הטבע לדאוג לילדים היתומים שלו?
קצת תשובות...
קודם כל, אני חייבת לציין כי אני מציגה כאן את דעתי האישית, ואני לא מדברת בשם כל חברי / חברות הפורום הזה. ואתחיל עם מס' תיקונים: 1. והתיקון החשוב ביותר : יש בין חברי הפורום גם כאלה שבמקביל לתהליך הטיפולים פתחו גם תיק אימוץ. אפילו מנהלת הפורום (שיר) אימצה ילדה מקסימה, ולכן אין להכליל ולומר שאנחנו כאן נגד אימוץ בצורה נחרצת. 2. אני את כותבת: "זה שאתם לא מסוגלים להרות..." - מי קבע את זה??? אני חייבת לחלוק ולעדכן אותך שאנחנו כן יכולות להרות, אבל לא מהביציות שלנו. וההוכחה לכך היא ש- 18 מחברות הפורום בהריון (כולל אותי, שאני בשבוע 22 מתרומת ביצית). 3. לא כולן עוברות סבל וייסורים (כפי שאת מתארת), ויש ביננו גם כאלה שהצליחו להרות אפילו די מהר. ועכשיו אני אתייחס לשאלותייך: אני השקעתי מאמצים בהפרייה מלאכותית ולא באימוץ א. כי מאוד רציתי לחוות הריון. ב. כי אם הגנים שלי לא יוכלו לעבור הלאה לילדים שלי, אז לפחות שהגנים של בעלי... ג. תהליך האימוץ בארץ אינו פשוט בכלל וכרוך בזמן המתנה רב (לפי מה שהבנתי מדובר בהמתנה של שנים!), ותהליך האימוץ בחו"ל עולה הרבה מאוד כסף. ולסיום, אני חייבת להוסיף שאני ממש לא חושבת שהבעייה שלנו היא הדרך של הטבע לדאוג ליתומים שלו. מצטערת... אני לא מסכימה עם הקביעה הזאת. מקווה שעניתי על שאלותייך. יפעת

תמיד אפשר לשאול ../images/Emo13.gif

אפשר לשאול.....
תמיד אפשר לשאול

אני לא יודע מאיפה לך הנתון שבו את קובעת "כשבאותו זמן יש כמות אדירה של ילדים ". עם היה כמות כזו של ילדים אז התור המתנה לאימוץ ע"י שירות למען הילד לא היה נמשך 5-7 שנים. בנוסף החוק קובע שגיל ההורה המאמץ המבוגר מבין שתיהם חייב להיות מתחת לגיל 42, אז ההרשמה חייבת להתבצע בגיל 38. מה לעשות למרות שאיתי צעירה אני הייתי בן 38 כאשר עלינו על הבעיה של שלנו. יש פה גם הבט כספי.עלויות אימוץ ילד מחו"ל בצורה פרטי עולה בין 20,000$-25,000$. ביצוע מחזור של תרומת ביציות עולה בין 3000$-5000$. ופה יש לי סיכוי לקבל יותר מילד אחד, לעומת אימוץ שזה זה המחיר לילד בודד. לגבי אימוץ אנחנו דווקא בעד ומאד היינו רוצים אך כפי שציינתי מבחינת החוק דרך שירות מען הילד דרכי חסומה ובדרך פרטי, אין לנו את המשאבים. לגבי סבל, תהליך תרומת ביציות אינה כרוכה ביותר סבל מכל טיפול פוריות אחרת ואפילו פחות מזה.

Tonks

New member
תודה על ההבהרות ../images/Emo187.gif

תמיד אפשר לשאול

אני לא יודע מאיפה לך הנתון שבו את קובעת "כשבאותו זמן יש כמות אדירה של ילדים ". עם היה כמות כזו של ילדים אז התור המתנה לאימוץ ע"י שירות למען הילד לא היה נמשך 5-7 שנים. בנוסף החוק קובע שגיל ההורה המאמץ המבוגר מבין שתיהם חייב להיות מתחת לגיל 42, אז ההרשמה חייבת להתבצע בגיל 38. מה לעשות למרות שאיתי צעירה אני הייתי בן 38 כאשר עלינו על הבעיה של שלנו. יש פה גם הבט כספי.עלויות אימוץ ילד מחו"ל בצורה פרטי עולה בין 20,000$-25,000$. ביצוע מחזור של תרומת ביציות עולה בין 3000$-5000$. ופה יש לי סיכוי לקבל יותר מילד אחד, לעומת אימוץ שזה זה המחיר לילד בודד. לגבי אימוץ אנחנו דווקא בעד ומאד היינו רוצים אך כפי שציינתי מבחינת החוק דרך שירות מען הילד דרכי חסומה ובדרך פרטי, אין לנו את המשאבים. לגבי סבל, תהליך תרומת ביציות אינה כרוכה ביותר סבל מכל טיפול פוריות אחרת ואפילו פחות מזה.
תודה על ההבהרות

ובהצלחה

שיר5520

New member
כן, אפשר לשאול!

אפשר לשאול.....
כן, אפשר לשאול!
ההחלטה לאמץ או לעבור טיפולים היא מאוד אישית ואינדווידואלית. יש הרבה אנשים ונשים שמאוד חשוב להם להיות בהריון, ללדת, לגדל ילד עם הגנים של בני הזוג (או של חלק מהם) וכו'. זה עניין של הרגשה אישית וזה שיש המון ילדים מסכנים בעולם שאין להם בית זה ממש לא אומר שכל זוג מוכן נפשית לקחת ילד כזה. רוב האנשים מרגישים שהם רוצים ילד מהריון שלהם. (אני אגב, לא שותפה לתחושות האלה, אבל יודעת שכך מרגישים רוב האנשים. כמובן שיש עוד המון סיבות נוספות , כמו למשל העובדה שאימוץ ילד מחו"ל עולה בסביבות 30 אלף דולר ואימוץ בארץ לוקח 7 שנים.

צוקה1

New member
אפשר לשאול? -you are well come

אפשר לשאול.....
אפשר לשאול? -you are well come
היי, נדמה לי שיש בדברייך גם טון של אמפתיה-אז קודם כל תודה על כך . אכן מסלול תרומת הביצית הוא קשה להרבה מאיתנו אבל בחרנו במסלול הזה משום שאנו מאמינות שאנו מסוגלות להרות ומשום שמן הסתם,אנו רוצות בכך מאוד. אהבתי את צורת החשיבה שלך בנוגע לסדר העולם וחוכמת הטבע יחד עם זאת נראה לי שהטיעון שלך איננו במקומו משום שנושא זה של הולדה והורות הוא כל כך טעון ,אישי, אמוציונלי ועמוק שטיעונים רציונלים לא ישכנעו כאן.גם כשכבר מישהי /מישהם פונים לאימוץ הם עושים זאת בד,כ לא מטעמים אידיאולוגים רציונליים אלא ממניעים רגשיים והייתי מוסיפה שבהרבה מן המקרים גם מניעים איטרסנטיים מובהקים (הם פשוט רוצים להיות אמא ואבא ולא להציל את העולם). הסיבות שבגללן בחרתי במסלול הזה ולא לפי סדר כרונולוגי: -אני רוצה לחוות הריון ולידה -אני רוצה לגדל את ילדי מיומו הראשון -אני אוהבת מאוד ומעריכה מאוד את בעלי ונורא רוצה ילד שישא את הגנים שלו -רואה את עצמי כחלק מבעלי ולכן ילד ביולוגי שלו יהיה חצי ביולוגי שלי (לפחות על פי התחושה ) -בעלי מעדיף ילד ביולוגי שלו -רוצה למזער פגיעות רגשיות בילד המתוק שלי ,שעדיין לא נולד (נראה לי כי ילד מתרומת ביצית, שהוא ביולוגי של הורה אחד וגדל מיומו הראשון אצל הורים חמים ואוהבים, הוא ילד עם נתוני פתיחה טובים יותר מילד מאומץ). -אין ספק שהורות לילד מאומץ היא מורכבת וקשה יותר לפחות בפוטנציאל והייתי רוצה להקל על עצמי גם מהבחינה הזאת . וכמה מילים על אימוץ להרבה מאיתנו יש רתיעה מאימוץ מסיבות שונות אבל מקריאה ממושכת בפורום אימוץ למדתי שגם זו דרך נפלאה ומופלאה להפוך להורים ושלמרות הקשיים ואיפוא אין קשיים? יש אושר גדול ווהרבה סיפוק והילדים כמו ילדים מדהימים ומתוקים. מה שמזכיר לי שמזמן לא ראיתי את נוגה בתמונה אז אנא אמא שיר -תעשי משהו בנדון -כי ת'געגענו צוקה

מצב
הנושא נעול.
למעלה