אפשר לקטר קצת ....

אפשר לקטר קצת ....

היי לכן בנות יקרות . אני רוצה קצת לפרוק עול ומתח שעברו עליי בשבוע האחרון. אז ככה עבר חודש וחצי מאז הניתוח שעברתי כשהלכתי לביקור אצל סוריאנו לאחר 3 שבועות אחרי הניתוח הוא השרה עליי אופטימיות ותקווה שניתן גם לנסות להיכנס להריון טבעי ואולי לחזור לטיפולי הזרעות ולא ivf ובכל אופן שאני אתייעץ עם ד"ר הורביץ במחלקת ivf בתל השומר היכן שטופלתי לפני הניתוח כי לשם היה ברור לי שאני אחזור אחרי הניתוח ולא פרטי כי אין באפשרותי כרגע. בכל אופן כשהגעתי לד"ר הורביץ (מרכז את כל תיקי הבנות עם אנדומטריוזיס בתה"ש) פגשתי רופא עם יחס מאד נחמד אך מה שהוא תיאר לי והקרין זה פשוט לראות שחורות(לא יודעת אם הוא כזה מקצועי אשמח לשמוע עליו. כשנכנסתי פעם ראשונה לפורום הנ"ל הבנתי שיש חילוקי דעות ביון רופאי הפריון לרופאי כירוג.יחד עם זאת גם הקשבתי לרופאים ובהמשך הדרך הלכתי גם לפי אינטואציה והקשבה לגוף שלי (כמו הניתוח הרופאי פריון המליצו להמשיך בטיפולים ואני התעקשתי לעבור ניתוח בשל כאבים עזים ולא טעיתי). ד"ר הורביץ אמר לי שטוב שעשיתי את הניתוח אך יחד עם זאת שאל אם אני רוצה ישר ילדים אמרתי שכן והוא המליץ ישר לחזור ל - ivf הוא לא הציע הזרעות הוא אמר שאפשר לנסות טבעי אם אני רוצה עד שיתחיל הטיפול . הוא לא נתן לי אולטראסאונד רק נתן לבצע פרופיל הורמנלי וישר להתחיל ivf הוא טוען שמבחינתו גם אם עשיתי ניתוח המחלה תמיד קיימת כרגע אי אפשר לדעת אם זה חזר או לא רק בלפרוסקופיה שוב בכל אופן הוא אמר שה - FSH לפני הניתוח היה 10 שזה גבולי לגילי כנראה שהאנדו פגע לפני הניתוח . ובנוסף יכול להיות שבניתוח שנגעו בשחלות זה אולי יצר מצב יותר גרוע כששמעתי את זה זה היה בשורות נוראות מבחינתי ואולי הוא צודק . אבל אולי המצב יכול להיות גם להיפך יותר טוב האם יש סיכוי כזה מה אתן אומרות? הוא דיפדף בתיק שלי והגיע למסקנות על סמך טיפולים קודמים שעברתי +דוח סיכום ניתוח בלי לתת בדיקות אחרי ניתוח האם זה תקין ? בכל אופן החלטתי לדחות את הטיפול בחודשים ולנסות קודם טבעי אפילו שלבעלי יש הפרעה קלה. הפרוטוקול שנתן לי ד"ר הורביץ הייתה טעות באחת התרופות וביקשתי מהאחות שתיכנס אליו ושתבקש שישנה את זה לאור הבעיה שהייתה לפני שנה באחת הפרוטוקולים שנתנו לי אני לא רוצה לעבור מרופא לרופא בבית חולים ולשמוע מילון דעות אבל נורא התאכזבתי גם מלשמוע את הרופא וגם שכל השבוע התבשרתי ש2- בנות דודות שלי בהריון +אחות של בעלי בהריון+ו - 2 חברות נוספות שעברו טיפולים בהריון . בכל פעם שבישרו לי זאת נורא שמחתי בשבילהן ואז גם בכיתי בשבילי מי יודע מה צופן לי העתיד וגם שמנסים להיות אופטימיים לפעמים זה מאד קשה . בפורום שדיפדפתי כאן ראיתי משהו על שירת הבריאה האם מישהי יכולה לפרט לי על כך יותר מידע . רווש

שילת6

New member
גם לי מותר לקטר????

אני הצטרפתי אליכן בשבוע האחרון בעקבות אבחון של חשד לאנדו מטופלת אצל פרופ' שולמן . הפרפ' שלח אותי לצילום רחם ..כמובן שחיכיתי למחזור ולא חיכיתי ... הייתי ביומיים איחור אתמול שקבלתי טלפון מגיסתי "חלמתי שילדת בת " וגם חמתינו חלמה שאת שוטפת כלים עם חלוק יפה ויש לך בטן יפה . אוףףףףףף דווקא עכשיו שאני באיחור ? יהיה לי עוד יותר סיבה להכנס לאשליה???????? אתמול בעלי החליט שאני חייבת לעשות בדיקה ביתית ...יצא שלילי ..היום בבוקר הצצתי שוב על המקלון וראיתי שני חלש ..אבל ההפתעה האמיתית היתה בשרותים ...קבלתי ובגדול..........שלא נדבר על הכאבים ... עכשיו אני צריכה לעשות את הצילום רחם לבדוק האם החצוצרות פותחות ויש סיכוי להזרעה .. מישהי יכולה להכין אותי לצילום???. אני מתה מפחד

זואילי

New member
מקווה שכבר קבעת את הצילום

כי צריך לבצע אותו בין יום 3 ל 8 למחזור. (פלוס מינוס). מכל הבירורים שעשיתי - המומלץ בתחום הוא ד"ר טוגנדרייך. אין לי מה להגיד עליו. רק על החווייה.... כל אחת עוברת את הצילום אחרת. לחלק כואב ולחלק לא. את יכולה לעשות גוגל על זה ותראי מליון סיפורים. הסיפורים הכי יפים הם על אגדת צילום הרחם... אומרים שאח"כ יש סיכויים טובים להרות... הצעתי - קחי משכך כאבים כשעה לפני הבדיקה. אני הוספתי לזה גם חצי כדור הרגעה. הדבר היחיד שלא היה לי אישית נעים בבדיקה - זה כרגיל, הספקולום... את הזרקת היוד והתפשטותו (או שמא אי התפשטותו) - לא הרגשתי. כמה דקות - ונגמר. קחי איתך תחבושת, שיהיה בכל מקרה. עדיף שיגיע איתך מלווה. אני אח"כ נסעתי ליום עבודה + קורס בישול כאילו כלום. רק הייתי בהיי מהכדור הרגעה. בהצלחה!

שילת6

New member
זואילי !!

כמו שציינתי הובחנתי כאנדואית עקב אי פריון אך אני לא סובלת מכאבים שמצריכים ניתוח כמו שאני קוראת כאן איך שאתן סובלות ונשלחות לניתוחים יש לי כאבי אגן במהלך החודש אבל די חלשים ותמיד קישרתי את זה לזה שאני תמיד על עקבים גבוהים מאוד . וגם יש לי פעילות מוזרה בשחלות מידי פעם במהלך החודש (בלי קשר למועד הביוץ ) . אני קראתי כאן שיש בנות שלא יכולות להרות ומשלימות עם זה .. אני הסטרית לא ישנתי כל הלילה ... תעזרי לי..

זואילי

New member
שילת....../images/Emo201.gif

אני חוששת שאינני יכולה לעזור... כי גם אני די משלימה עם זה...
נכון שחלקינו מגיעות לניתוח בשביל לשפר את איכות החיים, ויש לך מזל גדול שאינך סובלת מכאבים, אבל אנדו זה אנדו וכשיש אבחנה ודאית (וזה רק בניתוח), אז כן. יש בינינו גם מי שהפריון נפגע. (לא כולן! את מוזמנת לקרוא על הריונות הפורום). וההתמודדות עם הידיעה לא פשוטה. שילת יקרה, כשהבנתי מה המחלה יכולה לגרום לפריון שלי לא ישנתי לילות ובכיתי שבועיים רצופים. אח"כ החלטתי על סדרי עדיפויות בחיי. נעזרתי בפסיכולוגית. היום - יש לי מטרה - להיות אמא, ויש דרכים להגיע לשם. יקירה, מלבד חיבוק גדול והבנת הקושי והצער, אני לא כ"כ יכולה לעודד, כי אין לי שום דרך לייפות את המצב. הנסיון הפרטי שלי לא מאפשר לי את זה...

שילת6

New member
שאת רושמת ישמטרה להיות אמא

את מדברת על דרך לאמהות ביולוגית או דרכים אחרות .. הפריה לא עוקפת את הבעיה ?

זואילי

New member
תקראי שוב את תשובתה של נעמי

כל מקרה לגופו. ואם את עכשיו מבררת ועומדת בפני בדיקות - תלכי צעד צעד. IVF עוקף חצוצרות. זה הכל. כל ההפרייה נעשית "בחוץ". אצל אישה עם אנדו ומצב פוריות תקין + מצב תקין אצל בן הזוג - יתכן הריון. הרי יש כ"כ הרבה משתנים בכל נושא ההריון באופן כללי בלי קשר בכלל לאנדו. כשאני מדברת על עצמי ועל אימהות, אני מדברת גם על ביולוגית וגם לא ביולוגית באותה נשימה. המילה אימהות נטו.

נעמי 17

New member
רגע רגע תעצרי את רכבת השדים../images/Emo24.gif

רוב רובן של נשות האנדו נכנסות להריון ויולדות! אך בכל דבר בחיים השאלה היא מה את מוכנה לעבור עד שאת מגיעה לתוצאה המיוחלת. בדרך כלל עם המעקב על האנדו נשים בגיל הפריון והרופאים מתייחסים לצורך להרות ומכוונים את הטיפול כך שמערכת הפריון לא תפגע. ולכן זו בעיה שאין לה פתרון אחד, מצד אחד טיפולי פריון מחמירים את האנדו, מצד שני הריון מביא לעצירה זמנית של התפתחות המחלה. אין ולא יכול להיות סף אחיד לכל אישה, כל אחת על פי אמונתה והרופא שלה תחיה. נשים כמוני לדוגמא שמראש הנושא הגנטי לא היה חשוב כלל והשגת הריון היתה פחות חשובה מהעובדה שאהיה אמא, בחרנו באימוץ. לא כי הרופאים הרימו ידיים אלא מסיבה פשוטה אחרי מספר נסיונות והתנסויות כאלה ואחרות הגעתי למסקנה קודם כל עם עצמי על סדר העדיפויות שלי ושל בעלי. יש רבות שנכנסות להריון במהירות ולא מתלבטות בדילמה. עצתי לך, אל תכנסי ללחץ מדברים שאת עדיין לא צריכה להחליט בהם. צעד צעד, טורקי טורקי. יתכן מאוד שלעולם לא תצטרכי לבחור.

שילת6

New member
נראה לי שאני הולכת רחוק מדי

או שאני פרנואידית או שאני בחלום סך הכל הוא ראה "נוזל מאחורי הרחם " ולא רצה לעשות הזרעה לפני הצילום רחם אני בהכרח אנדואית ??. בא לי למות ...זה היה החלום שלי להיות אמא וזהוווווווווווווווווווווווו

זואילי

New member
נכון

זה בטח ללכת רחוק מדי עוד כשאין אבחנה וודאית לאנדו. וחוזרת ואומרת - יש נשים עם אנדו שהרו והן פה בינינו. כשאני עונה לך ומספרת מנסיוני - אני מדברת אך ורק עלי ועל המקרה הפרטי שלי. אבל מצד שני אני מאוד מבינה את הלחץ והמתח. בוודאי כשיש חוסר ידיעה. לכן בכל זאת עונה לך... אם את רוצה לדעת בוודאות אם את אנדואית - רק בלפרוסקופיה לוקחים את המימצאים לבדיקה ואז יש או אין אבחנה לאנדו.

שילת6

New member
אני מבולבלת ..מיואשת

לא מספיקה לבכות זנ כבר מחליש את בעלי .. על מילה הכי קטנה מביאה לי בכי ..אין לי כח.................. הצילום רחם ביום שני יכולה להיות איזו הבחנה מינמלית שכדאי לי לשאול את הרופא ?

זואילי

New member
שילת יקרה

את יכולה לבכות פה אצלנו בלי להחליש אף אחת מאיתנו, אבל חכי רגע. תנשמי עמוק ותביני שצילום הרחם בודק אם יש מעבר תקין בחצוצרות, וזו בדיקה שנותנים לכל אישה שמנסה תקופה להרות. את בתחילת הבירורים וזה מצויין כי כל בדיקה היא צעד נוסף לקראת הגשמת החלום שלך.

נעמי 17

New member
החלום שלך תקף

ואת תהיי אמא ! צילום רחם עוזר לו ולך לראות שהכל תקין ברחם לקראת כל תהליך שהוא כולל תהליך של הריון טבעי. לא את לא בהכרך אנדואית, ויתכן שיש לך אנדו קל מאוד. רבות עם אנדו קל בעזרת טיפול קל נכנסות להריון טבעי. אצלי זה היה אחרת ותרשי לי לא לספר לך את כל התסמינים בכדי שלא תכנסי לעוד סרטים.... שחררי לחץ. אין לך ברירה אחרת , או שאת מעדיפה לחיות בסיוט דימיוני שאת יצרת לעצמך? לא חבל?

שילת6 ענו לך ואני מוסיפה

כל עוד לא אובחנת כאנדואית .....קחי צעד אחורה ותתחילי מהתחלה..... 1. את מטופלת את אחד הפרופסורים הכי טובים בארץ בתחום הפיריון. 2. תעשי את צילום הרחם. 3. לא להכניס רעיונות לראש עד שלא הוכחו. 4. תלכי ליעוץ במרפאת אנדו בתה"ש. ועכשיו...... אם תקראי קצת כמו שאמרה לך זואלי את תראי שיש כאן המון הריונות...אם בטיפולים ואם בספונטני. כל אחת לאחר אבחון והבנה של מצבה מחליטה באיזו דרך לבחור.... גם אני מאוד רציתי להיות אמא .... והיום אני אמא.......אימצתי תינוק מדהים שכל כולו שלי שלי שלי. כשהבנתי שיש לי אנדו והבנתי שהפריות שזו היתה הדרך היחידה שלי להרות (ללא חצוצרות ורק עם שחלה אחת) והבנתי שהפריות כמו שכתבה נעמי17 יכולים להחמיר את מצב האנדו שהיה גם ככה חמור אצלי (רב איברים) החלטתי למרות דעת הרופאים שחשבו שאני בהחלט יכולה להרות....החלטתי לא להחליט .... התייעצתי פעמיים עם שולמן ועשרות פעמים עם דר' סוריאנו...עם הכירורג האורולוג ורופא הריאות שניתחו אותי כדי לדעת שלא תהיה פגיעה חוזרת.....ושלוש שנים מאז עדיין לא סגרתי את הנושא .... בנתיים אנחנו הורים מאושרים מאושרים עד השמים למרות שקר ואני אישית לא אוהבת קור........... אז יקרתי לפני שאת רצה במסלול ומפספסת הרבה מסביב ......תעצרי קחי נשימה עמוקה תעשי את הבדיקות .....תבקשי להתייעץ במרפאת אנדו בתה"ש.....תוודאי שבאמת יש לך אנדו'....משם אנחנו כאן להיות לך למשענת בכל שלב ושלב....ובכל דרך שתבחרי..... אנחנו כאן בהחלט

שילת6

New member
בנות אתן מהממות ...

אין לי מילים איך להודות לכן .. אני שותה את תגובותיכם בצימאון .. אני מפנימה...וכנראה אשמע לעצתכן ואמתין לתוצאות צילום הרחם ומשם ביחד איתכן אחליט על הצעד הבא אני בנתיים איתכן ...

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שמחה שמצאת אותנו ושהבית הזה מהווה לך לעזר כל כך משמעותי.. שוב אחזור על הנאום השחוק שלי שבכל פעם כיף לי לראות מה הבית הזה עושה לפחד,לתהיות ולשאלות הרבות שמגיעות עם המחלה.. בזמנו (לפני כמעט 6 שנים -אלוהיי איך שהזמן עובר) לא היה את מי לשאול ועם מי להתייעץ, ופשוט כל אחת התמודדה עם הפחדים האלו בעצמה ועם עצמה.. אמנם עדין לא הקמנו עמותה אבל מחמם את הלב לראות שגם הפורום תרם,תורם וימשיך לתרום את חלקו
אז כעת לשאלותייך, גם לי נראה שאת לוקחת את הענין יותר מידי רחוק, אין מקום לפחדים שלך,לפחות לא עכשיו. תחזרי עם תוצאות צילום הרחם ונוכל להמשיך ולתת עצות. בטאגליינס יש את סיפורי ההריונות של הפורום - אם את עדין בלחץ את מוזמנת לעיין, וגם אם זה נשמע לך מפחיד ומאיים עכשיו יש כאן אמהות מאמצות שהן 100% אמהות
בהצלחה

זואילי

New member
הי רווש

גם אני אצל הורביץ ולא מכירה אותו מספיק בשביל לענות לך לגבי האיש.... עשיתי עליו בירור והוא לא ממש מוכר... אני מניחה שאם כבר היית בסיבוב של IVF, אז באמת אין טעם בהזרעות. תראי, גם אני בהתחלה רציתי הזרעות, אבל רק בגלל העובדה שמעולם לא הייתי בהריון או ניסיתי להרות. וגם רציתי לנסות את זה בלי גירוי הורמונלי. בעצם כמו "ספונטני". הורביץ הצליח לשכנע אותי לוותר על ההזרעות, בטח אחרי תוצאות צילום הרחם הלא מרנינות. תמשיכי לשים לב למה רושמים לך. בטח אם את כבר מנוסה בטיפולים. אם הוא לא מפנה אותך לאולטרסאונד - תדרשי ממנו שעם כל פרופיל הורמונלי תעשי אולט'. אמנם הטכנאיות שם בורות, אבל אם תיתקלי באיזה סימן שאלה - תוכלי להפנות את תשומת לב המחלקה ואז רופא יעשה לך אולטר'. (אני באחד הימים דרשתי ממנו בדיקות וזה היה בכלל בשעות הצהריים כשכבר לא שולחים לבדיקות, ותיזזתי אחות למעבדה - כי הוא קיבל את דעתי ונתן הוראה). האם את מצפה לאיזה שהן בדיקות? האם כל החומר שהראית לו לא מספיק לדעתך? הרבה הרבה

למעלה