אפשר לקבל יבול מעגבנייה ביתית?

assafA23

New member
אפשר לקבל יבול מעגבנייה ביתית?

שנה שעברה הנבטתי עגבנייה שקניתי בסופר והיא היתה עקרה (חודשיים ללא ירק). עכשיו הנבטתי שוב, אני מקווה שזה לא יקרה לי שוב. ייתכן שהעגבניות בישראל מיוצרות בהכלאה בין שני זנים?(זן X פורה וזן Y פורה לקבלת זרעים שיפיקו זןZ לא פורה?)

bcrowl

New member
אין בעיה בזרעים

אני כבר שנים מגדל מס' זנים מזרעים שיובשו מעגבניות סופר, וכולם יוצאים יופי

Lord bigfoot

New member
לא הרבה, היו לך פרחים?

לעגבניה יש לפעמים בעיית הפרייה, חקלאים עוזרים לה. יכול להיות שזה מה שקרה.

assafA23

New member
כמה זמן בערך? וגם.....

אז גידלתי רק שיח אחד בודד, יתכן שעגבניה היא דו ביתית ואז אני צריך צמח זכר וצמח נקבה כדי לבצע הפריה או שהיא חד ביתית (פרח זכר ופרח נקבה באותו צמח). בזמנו לא היו לי פרחים כלל, המתנתי בערך חודשיים. השאלה היא כמה אני צריך להמתין כעת כדי להחליט על השמדה וגידול מחדש? הפעם אני מגדל 14 נבטים בעציצים נפרדים אותם אעביר לגינה מאוחר יותר, 4 מהם ישארו באותו עציץ בחלון בתקווה שיפרו אחד את השני (עציץ 20 ס"מ קוטר) - אני מקווה שזה יעזור להם להפרות אחד את השני. לעובדה שאין פרחים אין כל קשר לבעיות הפריה חמורות יותר - צמח שאינו מכוון גנטית לפתח צמחים בשלב מסויים (מריסטמת העלה לא הופכת בשלב למריסטמת פרח) לא ייתן פרחים. האם זה היה כך בעגבניות שלי? לבסוף הכי חשוב לדעת מה הזמן בין נביטה עד פריחה בתנאי העונה הנוכחית.

הנבטת 'עגבניות סופר'

התוצאה ע"פ המעקב שלי לא אחידה, חלק לא נובט, חלק נובט ולא פורה. פרט (שיח) עגבניה יכול להאביק את עצמו. הזמן בין נביטה ופריחה לא ארוך יחסית. לא עקבתי ממש- אבל אני 'זורק'- שלוש שבועות בתנאי החום הנוכחיים. לדעתי צמח שפורח מוקדם הוא צמח שגדל באדמה עניה באופן יחסי, ויניב פחות בסופו של דבר. יש לציין שלעומת זמן הפריחה המוקדם, לוקח זמן רב עד ההאבקה, וההבשלה. בערך חודש מפריחה עד הנבה.

assafA23

New member
לפי מה שאתה אומר אין

עגניות סופר שיבניבו לי עגבניות?

צפנתי

New member
זה לא מה שנכתב. נכתב שחלק לא נובט.

מי שכן נובט, חלק ממנו פורה וחלק לא, תלוי בזנים.

למעלה