אפשר לעשות סקר קטן?

שכחתי לציין למה=]

אני יודעת שעכשיו אני אקבל תגובות גורפות,אבל הכפייה שהחא מביאה על ריקו (
) הורגת אותי. חיי ותני לחיות קרציה.

כפיה של מה?

ריקו נראה מתוק אבל הוא גבר שוביניסטי ושמרן שמקבל את שוק חייו כשהוא מגלה שהאישה שלידו (וונסה) חזקה ממנו בהרבה. סופיה היא דמות די אומללה וברור שבעיניה כל האמצעים כשרים במאבק הקיום שלה.

אני רואה את זה בדרך שונה...

לדעתי ריקו בנאדם רגיש וזה די בולט שבנוסף לזה הוא גם חלש אופי... וההוכחה הגדולה ביותר לכך זה בעצם שהוא העניק לה [לסופיה] בלי לקבל תמורה,ואני בטוחה שהוא גם לא התכוון לתמורה. זה שבהמשך קרה והם שכבו זה אך ורק בגלל ששוב ,הוא חלש אופי. לא מצדיקה אותו.. וזה די ברור שוונסה [המדהימה בלי שום קשר,שחקנית מדהימה בכל התחומים] היא ה"גבר" בבית וזה ניראה שהוא חיי עם העובדה הזו. לא תמיד במערכת יחסים בין אוהבים הגבר הוא הגבר,לפעמים האישה תופסת את מקומו,וזה מאוד נורמאלי,לפחות במאה הזו... אני לא יודעת למה אלן בל האגדי התכוון במערכת היחסים הזו,אבל אני בטוחה שבאיזשהי דרך אני צודקת וכן הבנתי למה הוא מתכוון (למרות שאני לא אומרת זאת במאת האחוזים),הוא רצה להראות לנו שיש זוגות שסטו מהנורמאל,וזה לגיטימי. אני בטוחה שלמרות שהוא חלש אופי זו מעידה חד פעמית... [ולא רק בגלל שצפיתי במעט מהפרקים של העונה החמישית, אלא בתור אחת שלפעמים נכנסת לעומק הדמות ואני מרשה לעצמי להרגיש שאני "מכירה" את הדמות לעומק,כמו חברות אמת.=]]

מה שרציתי להגיד לגבי סופיה

ושחכתי כי סטיתי מהנושא מעט.. זה שהיא כופה עליו "לילדה חסר X ולילדה חסר Y " היא מבקשת ממנו יותר מדי, כופה את עצמה עליו..והוא כמו כל חלש אופי נופל ברשת שלה.

הוא *בחר* להענות לה

אני לא מקבלת את הסטנדרט הכפול של האישה הפתיינית והגבר התמים ש"נפל ברשתה". האחריות לשימור הנישואין חלה על השותפים למערכת ולא על אנשים מחוצה לה. לדעתי את מסירה ממנו אחריות יותר מדי בקלות. אנשים בוגרים צריכים לקחת בחשבון שמהרגע שמכניסים צד ג' לתמונה, אין שום דרך לדעת איך הדברים יתפתחו והם בהחלט עלולים לצאת משליטה כפי שקרה. זה סיכון צפוי, שהוא לקח מרצונו החופשי ועליו לשאת בתוצאות. ריקו בחר להכנס למועדון חשפנות, ריקו בחר לקיים איתה יחסי מין, והוא יכול היה בכל רגע לנתק איתה הקשר ותחת זאת הוא בחר להגיע אליה הביתה שוב ושוב. נכון שהוא לחצה עליו וניסתה לתמרן אותו אבל בסופו של דבר היא זו שנמצאת בעמדת נחיתות ואין לה כלים אחרים לשרוד.

הקשר היה מיני מהרגע הראשון../images/Emo70.gif

זה בפירוש לא נכון שהקשר עם סופיה לא נוצר על רקע מיני. כבר בערב הראשון - ריקו ראה את סופיה מופיעה במועדון חשפנות והיא היתה כמעט עירומה לגמרי. לכן כבר בהכרות הראשונה המין שיחק תפקיד מרכזי ויחסי הכוחות מהרגע הראשון לא היה שווים. לאחר מכן הם קיימו יחסים מיניים (לא מלאים) ברכבו והוא ניסה לשלם לה מתוך מחשבה שהיא זונה. שוב, מי שנמצא כאן בעמדת הכוח זה ריקו , לא סופיה. העובדה שוונסה אסרטיבית וחזקה לא הופכת אותה ל"גבר" בעיני. היא נשית וסקסית ביותר לדעתי. אמנם כשמכירים אותה לראשונה היא נמצאת בתקופה של דכאון, אבל כשהיא מתחילה להתאושש, היא מתגלה כאישה חזקה ואסרטיבית. וריקו בהיותו גבר שמרן ושוביניסטי פשוט לא מסוגל להתמודד עם אישה שהיא לא "קטנה וכנועה". אז הוא מוצא אחת שהחיים רמסו אותה (סופיה) ועם זה, נדמה לו , הוא מסוגל להתמודד (מה שמתגלה גם כלא נכון) וגם בהמשך ריקו בהחלט קיבל תמורה לעזרה שהוא נתן. בעקבות אותו לילה, המצפון ייסר אותו, בגלל הבגידה. וגם כי סביר שכקתולי יש לו תסביכים לא מעטים בעיני מין והוא נגעל מעצמו. ולכן הוא החליט שהוא "יציל" אותה כשלמעשה המניע האמיתי הוא להוכיח לעצמו שהוא לא אדם רע, לנקות את המצפון, להראות שמהמעשה הראשוני ה"מלוכלך" יצא משהו נקי.

רוח3

New member
איזה ניתוח יפה

מופתעת, הפתעת אותי בעצמך... בכלל לא חשבתי על כל מה שכתבת פה וזה ממש מרחיב את הדעת תודה.

רינת4

New member
האמת? גם אני לא חשבתי על זה...

על כל הקטע עם וואנסה וסופיה. יפה וכל כך נכון.

../images/Emo42.gifהאמת, מסמפטת את רובם

הדמויות כל כך אנושיות בחוסר המושלמות שלהן ובטעויות (החוזרות ונשנות) כך שאינני מסוגלת לשנוא אף אחת מהן. הדמות שהכי מעצבנת לטעמי - ריקו בגלל השובינסטיות והחולשה, לווא דווקא בסדר הזה.

רינת4

New member
יש כמה דמויות...

עונה ראשונה - גייב. שנאתי אותו כל כך!! לא סבלתי אותו ברמות (למי שלא זוכר , זה החבר של קלייר שאח שלו מת מיריית אקדח וגייב האשים את עצמו. אם אני לא טועה, גייב זה גם מי שזכה לכך שקלייר תשים לו בארונית בבית הספר את הרגל של אחת הגופות שהגיעה אל משפחת פישר). והחל מעונה 3 לא סבלתי את ליסה. פשוט שנאתי את הדמות שלה מהרגע שהיא הגיעה אל העיר כשהיא בהיריון. והאמת היא שאת קית לא ממש אהבתי בעונות 2 ו-3 ואפילו בארבע. בת'כלס, בעונה 4 הוא התחיל להשתנות והרגשתי שזה היה כפוי כדי שנאהב את הדמות ופשוט הרגשתי שזה לא עובד עלי. זה אפילו עיצבן אותי עוד יותר בו... וזהו.

רינת4

New member
אה, כן.

וג'ורג'. אוחחח כמה שהוא מעצבן! (לא יודעת איך שכחתי אותו).

pumiki25

New member
הייתה אחת שלא סבלתי...

אנג'לה, העוזרת לבית הלוויות שפוטרה (בעונה השנייה? השלישית?) - וחזרה לביקור שוב בעונה החמישית. ומלבדה - אני באמת לא מסוגלת לחשוב על דמות שלא סובלת, או שונאת. כמו שאמרו מעליי - האנושיות שמאפיינת את כל אחת ואחת מהדמויות מקשה עליי להעביר ביקורת.

pumiki25

New member
ובאשר לג'ורג' -

לא רק שדמותו קסמה לי (מסיבות שונות ומגוונות) - אני גם משוגעת (נו, לא ככה...
) על השחקן, ג'יימס קרומוול. שחקן משכמו ומעלה

רינת4

New member
עם השחקן ממש אין לי בעיות

אני חושבת שהוא שחקן מצויין . כל פעם אני רואה אותו במקום אחר, והוא שיחק דמויות שונות החל מעו"ד או רופא (זכור לי שהוא היה משהו כזה במיני סדרה "מלאכים באמריקה") ועד התפקיד הזה שלו בסדרה, ובכל פעם הוא עושה את זה ממש טוב ובצורה משכנעת. פשוט הדמות הספציפית הזו של ג'ורג' עיצבנה אותי ברמות!! מה שכן , בעונה חמש זה קצת משתפר. מבחינתי...

lightanddark

New member
יש כמה.....

ליסה וכל שאר בני הקימל ג'ורג' ארתור ונסה אבל מהדמויות הראשיות אהבתי את כולם

למעלה