אפשר למות מזה!

**לילך**

New member
אתה יכול לבקר בבתי חולים לחולי

נפש ולשאול הרבה מאד פסיכולוגים ופסיכיאטרים ,שיספרו לך ,שיש הרבה מקרים (ולא אחד יחיד ומיוחד)של התפרצויות פסיכוטיות ,שנגרמו בגלל שסמים "קלים" היוו זרז להתפרצות. אני לא אומרת שכל אחד שיקח סמים קלים יהפוך להיות חולה נפש ,אבל יש אנשים מסויימים , שסמים "קלים" יכולים לגרום למחלה ששכנה בתוכם להתפרץ ,או לאו דוקא להיות חולי נפש ,אלא לסבול מהתפרצות פסיכוטית (חד פעמית או יותר) והתפרצות כזות יכולה להביא לתוצאות מסוכנות ומוות!!!. זה שעליך סמים "קלים" לא משפיעים לרעה ,לא אומר שאין אנשים שהם כן ישפיעו עליהם לרעה. האם אתה מעדיף ,שמשהו שיכול לגרום נזק לאנשים מסויימים ,יהיה חופשי ,רק בגלל שאתה נהנה ממנו? או שעדיף למען טובת הכלל ,שדבר כזה יהיה מחוץ לחוק? אם תצליח לשכנע אותי ,שסמים "קלים" לא גורמים נזק לאף אחד ,ואין סיכוי שיגרמו נזק או הדרדרות לסמים יותר קשים ,אז אני אתמוך בלגליזציה של סמים "קלים" ,אבל העובדות מדברות אחרת ,שיש כאלה שניזוקים מזה. וכל עוד יש כאלה שהנ"ל מסוכן להם ,אני אהיה נגד סמים "קלים" כמו שאני נגד סמים בכלל. דבר נוסף: טענה כמו למשל: יש עוד דברים שגורמים למוות כמו למשל: "מעטפות עם אנטרקס" ,לא הופכת שימוש בסמים "קלים" לפחות מסוכנת.

inbale

New member
אוווווווווווווווווווו

תשמע אני 13 שנים עובדת כאחות וחמש שנים כאחות חדר מיון. אני יכולה לספר לך בוודאות על מיקרה אחד בשבוע שאני רואה במיון של צעירים שמגיעים אלינו עם דרגות שונות של הפרעות בעקבות עישון גראס. נשמע מופרך? זאת האמת לאמיתה. יש כאילו שמספרים לי שזאת הפעם הראשונה שלהם. יש כאלה שמספרים על שימוש ממושך מאוד ורק לאחריו הופיעו תופעות ויש כאילו שלא מספרים בכלל. אתה לא מתאר לעצמך כמה צעירים הנשמנו על רקע שימוש בסמים בכלל. ואני מדברת על נזק מוחי לחלקם בלתי הפיך. וכל זה בלי לציין את החברה הנחמדים שנוהגים בדרכים ומגיעים אלינו במצבים מעוכים שונים. ורק בשביל להבהיר - אני עובדת בבית חולים קטן יחסית לא אחד מבתי החולים הגדולים.

**לילך**

New member
ענבל - תודה -סוף סוף עדות ראיה

הידע שלי הוא מאחותי (עובדת סוציאלית שעברה קורסים מיוחדים להדרכה בנושא מניעת השימוש בסמים והדריכה הרבה מאד בבתי ספר) ומאמרים שקראתי , ואני שמחה שאת יכולה לאשש שאת רואה את כל זה במו עינייך. אני בחיים שלי לא ניסיתי ולא אנסה סמים , אבל חשוב לי מאד שאנשים צעירים לא יתפתו לנסות משהו מיותר שיכול לגרום לנזקים. מה שנאמר: חכם לומד מנסיונם (הגרוע......) של אחרים ונזהר מראש.

MARMELAD

New member
עכשיו זאת אינפורמציה שלא ידעתי

השאלה היא- האם אותן "התפרצויות פסיכוטיות" הן לא החצנה של כל האסור ואסור ואסור שאומרים להם כל הזמן על סמים..? האם ילדה בת 16 מקרית אונו שכל חייה אמרו לה שאסור ואסור לא יכולה להיכנס לחרדה לאחר שעישנה גראס... למרות שלפני העישון הייתה בטוחה שהיא רוצה לנסות? אני לא יודע, אבל זאת בהחלט אפשרות

Yaniv-DC

New member
אז הנה 2 סיפורים

מאוד קרובים אלי שעד עכשיו התאפקתי מלספר (חוץ מלגפן...) אבל עכשיו אני לא מתאפק יותר... חבר אחד שלי, עישן גראס. כשהלך אח"כ ברחוב, הוא החליט סתם ככה לקפוץ לכביש, זה נראה לו נחמד באותה בשנייה. הבעייה הייתה שבאותו הזמן היה גם רכב על הכביש, אז אחרי כמה חודשים בקומה היום הוא "סתם" סובל מפיגור שכלי קשה. חבר אחר, שנכנס לנהוג אחרי שחשב שהשםעת הסם פגה, הרג אם חד הורית. אז גם אפשר לא להרוג את עצמך, אלא גם אחרים.

MARMELAD

New member
הכל נכון.. אבל

האם שני הסיפורים האלו לא יכלו לקרות באותה מידה משימוש באלכוהול? אז אני לא קורא להוציא את האלכוהול מהחוק. אלא קורא לליגליזציה של המריחואנה, והסברה נכונה לשימוש בסם הזה, ובכל סם, גם אם הוא לא חוקי. וההסבר - אם אנשים הולכים להשתמש בזה בכל מקרה, שיבינו מה הם עושים. אז באמת יכולות להיות כל מיני אסונות משימוש בגראס, אבל הגראס יהיה פה אם נרצה או לא. ואם יעבור חוק שיתיר אותו, מה שיקרה זה לא שמאות אלפי ילדים יתחילו לעשן, אלא שמאות האלפים שמעשנים גם ככה יוכלו לקנות אותו כמו בני אדם ולא מסוחרי סמים שאי אפשר לדעת מה הם שמים שם... יהיה פיקוח על הסם ככה שלא יהיה בו רעלים למיניהם, מה שיש היום, והכי חשוב, תהיה הסברה ואכיפה של שימוש נכון בגראס, למשל לא לנהוג כשמעשנים וכו´.

Yaniv-DC

New member
אכיפה אמורה להתקיים גם היום

ולו רק מתוקף כך שאינו חוקי, אז מה... להפוך אותו לחוקי כדי שתהייה שוב אכיפה? לא.

DJNYC

New member
זו גישה מאוד מתחסדת

היות והגראס נמצא כאן.. בהרבה בתים. תראו, אני לא אומר שהגראס הוא בעייתי. כן - הוא מאוד בעייתי, הוא יוצר פראנויות, הוא גורם למשתמש להיות תלוי בו, הוא מנוון ועם זאת אני חושב שזו צריכה להיות הבחירה של המשתמש האם להשתמש בו או לא. הרבה נערים ונערות עוברים בגיל הנעורים את שלב המרד.. ולעשן גראס הוא מרד בחוקים (כל עוד הוא לא חוקי) למה צריך שהגראס יהיה חוקי? כדי שיהיה פיקוח על הייצור ולא יהיו אי אילו חומרי הדברה על הגראס.כדי שאנשים לא יצטרכו להתעסק עם סוחרי סמיםכדי שתוכל להיות הסברה נאותה על שימוש בו, על האיסור לנהוג, על איסור הפעלת מכשירים חשמליים מסוכנים. כדי שאנשים שמרגישים רע, יוכלו לפנות לעזרה רפואית אם צריך בלי להיכנס ללחץ ולפחוד מרישום פלילי. המצב כרגע הוא מגוחך, יש גראס כמעט בכל בית שלישי בישראל ואסור לדבר על זה. תעלו את זה לתקשרות, תראו עם מה יש להתמודד, להגיד אסור אסור, ולחשוב שזה לא קיים זו עיוורות, והמחשבה שאיזה שהוא חוק יוכל לעצור את זה - זה ממש תמימות. להזכירכם (ותקנו אותי אם אני טועה) גם אלכוהול נכנס לחוק רק משנות השלושים. יש הרבה דברים מזיקים בעולם, אבל אין שום סיבה שמריחואנה תהיה לא חוקית. הרשות למלחמה בסמים פועלת על-ידי יצירת טראומה אצל אלו אשר צופים בפרסומים שלהם ע"י שימושים בכל מיני אלמנטים כמו מזרק עם חבל תליה וכו´. ורבים מתייחסים לסם ולגרורותיו בשלילה שלא מתוך בחירה אלא מתוך הטראומה והם האנשים אשר ישמחו להגיד לכם שאחרי שאכטה אחת אתה גמור.. מפה הדרך היא רק לעוד סמים ולמוות בטוח. אני לא חושב שאנחנו נגיע להסכמה, ואני לא בטוח שהפורום הזה הוא הבמה הנכונה לקיים את הדיון הזה. הצגנו פה את דעותנו המבוססות יותר והמבוססות פחות, הראו את צדדיו השונים של הנושא. מעניין אם מישהו מאלו שקראו את השירשור הארוך שינה את עמדתו לכאן או לכאן. אני יוצא לבלות, שבוע טוב

Yaniv-DC

New member
רק חשוב שתזכרו כולם

הבחירה שלכם, בדיוק כמו הבחירה אם לנסוע מהר או לאט בכביש, משפיעה בסוף גם על אחרים.

**לילך**

New member
אתה צודק - גם אלכוהול מאד מסוכן

כלומר אין סתירה בין זה שאלכוהול יכול לגרום לנזק לבין העובדה שסמים "קלים" גם גורמים לנזקים.

למעלה