אפשר למות מזה!

tiger

New member
אפשר למות גם מסוכר לבן אז מה?

יותר אנשים מתים בשנה מסיבוכים שקשורים באכילת יתר של סוכרים לבנים אז מה מישהוא חשב להוציא את זה מיחוץ לחוק עד היום או להיפך? גם אקמול הורג וגם מטיפשות אפשר למות ורבים אבן מתים ביסורים אז מה? מישהוא חשב להוציא את הטימטום אל מיחוץ לחוק או שאנחנו צריכים יום יום להיתמודד מחדש עם סטומים שיושבים בעמדות מפתח.אפשר למות מכל דבר כימעט,מאהבה משינאה מאוכל ומשתיה,רק ביגלל שחומר מסוים משפיע על הנפש ואיננו נחשב לצורך פיזי של הגוף שלנו עדיין לא עושה את זה יותר נכון או פחות נכון להוציא את זה אל מיחוץ לחוק.החברה מגיבה בהגבלות חוקיות כלפי כל דבר שהיא לא יכולה להיתמודד איתו או מפחדת מימנו ובדרך כלל הפחדים אינם מבוססים או מנופחים בימיוחד כשמדובר בסמים שם הדמוניזציה של החומרים השונים היא חסרת פרופורציות לחלוטין.לא מתים מגראס.אין לחומר מנת יתר והוא איננו הורג בשום כמות.יותר אנשים מתים מאלכוהול ומכדורים שהרופא רושם להם. t

נו באמת???

דבר ראשון הכתבה לא עוסקת בשאלה כן או לא להוציא את הגראס אל מחוץ לחוק, אלא מטרתה לגרום למודעות לנזק של הסמים "הקלים", שכן הרבה אנשים חושבים שסמים קלים אינם מזיקים. סוכר לבן - כולם יודעים שזה מזיק לבריאות, ובכל זאת צורכים. אז לפחות, אם אתה צורך את הגראס תעשה את זה עם שיקול דעת ולא ממקום שקרי. האינטרסנטים הגדולים כאן הם אנשי עולם תחתון, שמצידם אתה יכול להתפגר מחר, העיקר שתשלם היום. הם אלה שמפיצים את הקשקוש שסמים קלים אינם מזיקים. אז חשוב שידעו כולם שעישון שהוכח מדעית שעישון אינטנסיבי של גראס פוגע בתפקוד המוח וגורם לו נזק בלתי הפיך (אפרופו הטימטום שעליו אתה מדבר...). גרס גורם גם לעוד כמה תופעות לוואי "קטנות" כמו פגיעה בתפקוד המיני של גברים עד כדי אימפוטנציה ועוד. גם עישון חד פעמי ולו של שאחטה אחת עלול להיות מסוכן (בניגוד לכפית סוכר...) משתי סיבות: 1. החומר המסופק בד"כ ע"י אנשי עולם תחתון אינו חומר נקי!!! (במיוחד בארץ). הסכנה של נזקים והתמכרות פיזית כתוצאה מהחומרים הנלווים שאין לך מושג מה הם היא מסוכנת ביותר. 2. הנזק המיידי של עישון גראס הוא פגיעה לטווח הקצר בשיקול הדעת של המעשן. דבר זה גורם להרבה אסונות שבהם סיבת המוות הרשמית איננה הסם עצמו אלא תאונת דרכים, טביעה (כפי שקרה במקרה של עמרי) וכו´. נכון שהתגובה של עמרי הייתה קיצונית באופן חריג, אולם גם אצל האחרים יש ירידה משמעותית ביכולת להפעיל שיקול דעת. סביר להניח שבמצב של שיקול דעת מלא, חבריו של עמרי שהיו איתו היו יכולים להצילו. גם לאלכוהול יש אפקט דומה של פגיעה בשיקול הדעת, וגם בתופעה הזו יש להילחם, אולם סביר להניח ששלוק אחד של אלכוהול לא יגרום נזק, ולגבי שאחטה אחת של גראס אתה לעולם לא יודע מראש. לסיום אני אחזור שוב לעניין החוק (למרות שזה לא נושא הדיון וסביר להניח שאני ואתה לא נוכל להשפיע בכך). ההבדל המהותי מבחינת החוק בין סוכר לבן או סיגריות לבין גראס - שבגראס אתה מסכן לא רק את עצמך אלא גם את הסובבים אותך (תאונות דרכים וכו´).

יאיר5

New member
אמיר אתה נראה לי פראנויאד רציני..

שלא כל כך מבין בענין וסתם זורק דברים לא קשורים. תגיד לי מה גראס זה הרואין מה יש להוסיף לו קוטפים ומוכרים ואם קילו גראס עולה היום אלף מאתיים שקל על איזה עולם תחתון אתה מדבר מה אתה הוזה... ובגלל זה אני אומר אם המדינה הייתה הופכת את זה לחוקי אולי היתה קצת שליטה והסברה לנוער שיבינו בטח בדרך של הפחדה מה שאתה מנסה לעשות לא תעזור לאף אחד בדיוק ההפך רק בדרך של הסברה רצינית ושקולה אולי הנוער יבין ולא שאני אוהב גראס פשוט אני לא אוהב אנשים שסתם מנסים להפחיד ולכפות דעות ועובדות לא נכונות בכללל...

יאיר5

New member
ועוד דבר אתה יודע שאנשים כמוך בשנות

החמישים באמריקה טענו שגראס מצמיח שדיים לגבר אני בכלל לא צוחק רק לפני כמה ימים ראיתי את זה במחקר שנערך באמריקה למה הוציאו תגראס מחוץ לחוק גם שם ניסו למכור מה שאתה מוכר כאן.כנס לאתר של ברכה גולשת ותלמד כמה דברים אמיתים ולא סתם שטויות כמו שאתה כותב.

tiger

New member
לגראס לא מוסיפים כלום.בדוק

דוחות מעבדה מראים לכל אורך השנים עליה מתמדת בשיעור החומר הפעיל בגראס עקב שיפר תנאי הגידול והמיקצועיות של המגדלים אבל רק פעם אחת גילו עקבות של מתדון וזה לא היה בארץ וזה היה חד פעמי כניראה ניסוי שנחשל.אנשים שמוכרים גראס אף פעם כימעט לא מוכרים סמים קשים(סמים קשים בדרך כלל נימכרים ע"י נרקומנים שמישתמשים בעצמם)ככה שאין להם שום אינטרס.גם האינטרס הכלכלי במעשה מעיין זה איננו קיים מאחר והגראס הוא חומר יחסית זול והאבקות הלבנות יקרות כל כך שמעשה כזה יהיה יותר בבחינת היתאבדות כלכלית ולא עסק ריוחי.מה גם שזה בילתי אפשרי מבחינה ביצועית וכל מי שעישן פעם גראס יודע...בדימיון ובאגדות האורבניות שיש לאנשים בראש אפשר לעשות הכל וכל דבר הרי הוא בבחינת האפשרי אבל במציאות הדברים ניראים אחרת.הגראס הוא חומר עישבי מיובש שאין שום דרך לעשות קונטלציה בינו ובין חומרים נרקוטיים.החומרים הנרקוטיים או האופייטים האחרים-הממכרים,מופיעים בצורה של אבקות וכדורים.אין שום דרך לערבב בין השניים.אפילו יותר מיזה,אין שום היגיון כלכלי מאחר ואי אפשר לימכור גראס במחיר של הרואין וליהפך.בקיצור זה שטויות.נכון זה שטויות שמקובל מאוד לישמוע אותם אצל דור ההורים והסאבים שלנו אבל בכל שנותי כמעשן לא ניתקלתי בגראס שלא היה כזה או אפילו חשיש ותאמין לי שאני ידעתי בדיוק מה אני מעשן והייתי לקוח של הגרועים שבסוחרים.בשוק הסמים מקבלים רק את מה שמשלמים בעבורו לא שום דבר אחר.הלואי שזה היה ככה ושחומרים אחרים ממכרים יותר היו מעורבבים בגראס הזול ...נרקומנים רבים ומישתמשים רבים היו שמחים היום.אבל זה שוב חלק מימערכת הדמוניזציה שאין לה שום אחיזה במציאות אבל שום אחיזה.אין הוכחה אחת שדבר כזה נעשה אבל עדיין אנשים ימשיכו לנפנף בזה כאילו זו עובדה קיימת.לאנשים יש עיוותים כבר בתפיסת המציאות.עיוותים שניגרמו להם מדיסאינפורמציה ודמוניזציה מכוונת. T

tiger

New member
הבהרה קטנה...

כשאמרתי שבשוק הסמים מקבלים רק מה שמשלמים בעבורו היתכוונתי לזאת: בשוק הסמים מקבלים מקסימום את מה שמשלמים בעבורו או פחות...קנית חומר מסוים אז זביר להניך שאם זה סם קשה אז תקבל אבקה שתכיל כמות יותר קטנה מהכמות שקנית כאשר השאר זה חומר לעירבוב רק כדי להגדיל נפח ורווח.כאשר קונים סמים קלים אז מקבלים סמים קלים ,אף אחד לא יתן למי שקנה סמים קלים באותו מחיר "תוספת" של עוד משהוא בלי להרוויח על זה.חומר=רווח.אף אחד לא מחלק חומרים בחינם או עושה קוקטלים של סמים קלים עם קשים כאשר אי אפשר ליגבות את המחיר המלא בעבור כל החומרים...זה פשוט לא עובד ככה ורק מי שממש אבל ממש לעולם לא היתה לו שום נגיעה עם חומרים מישום סוג שהוא יכול לחשוב דבר כזה.לא שאני אומר חס וחלילה שזה לא בסדר שלא יהיה שום ניסיון שכזה להפך,אבל בבקשה לתת יותר קרדיט שיש לו ולא לנפנף ב"אינפורמציה" מהסוג הזה של "גראס מעורבב" בלי לברר קודם טוב טוב האם "כצעקתה"... t

tiger

New member
פעם אחת היה גראס מורעל...

וזה היה כשארצות הברית ריססה ברעל את שדות המריחואנה במקסיקו בכוונה להשמיד אותם אבל תנחשו מי קנה ואיפה מכרו אחר כך את כל הגראס המורעל הזה? נכון בארה"ב.מי הורעל?אמריקאים טובים.היום אין יותר מיבצעים כאלה ולא מרעילים יותר חומרים שאחר כך אנשים צורכים ולא משנה באיזו מדינה זה קורה.ארה"ב ביצעה אז פשע והיא שילמה את המחיר. t

יאיר5

New member
אז ככה אמיר אני בכלל לא מעשן

גראס אני שותה מתאדון הייתה תקופה שעשיתי הפסקה מהחומר ועישנתי המון גראס אבל התקופה הזאת עברה. סך הכל אני לא אוהב שמעוותים נתונים ומפחידים בלי צדק ובלי טעם. ואם היית מתענין ברצינות היית רואה שאתה לא צודק בהרבה דברים שכתבת פה ובקשר להולנד תבדוק ותראה ששם ההתר לשימוש בסמים קלים לא הזיק בכלל ואולי גם עזר עובדה שרוב מדינות אירופה מצטרפות לדרך של התר סמים קלים אז אתה רואה רק התפיסה שלך לא נכןנה וזה רק מה שרציתי להסביר לך יאללה תרגיש טוב ותעשה קצת בדיקה בנושא אולי ככה התפיסה שלך תשתנה קצת...

יש לי הפתעה בשבילך

אני לא מתנגד ללגליזציה כלל עולמית. אני מאמין בלגליזציה ככלי למלחמה בסמים. אני לעומת זאת מאוד מתנגד ללגיטימציה (החברתית) ולצערי בפורום הזה אני חש שהמאבק הוא בעיקר על הלגיטימציה. בנוגע ללגליזציה, אני מתנגד לכך ברמת המדינה, שכן אז אני חושש שנהפוך למרכז סמים בינ"ל. זה מה שהתכוונתי כשדיברתי על הולנד. הבעיה עם הולנד היא שבגלל שאצלה הסמים היו מותרים ובמדינות אחרות לא, זאת הסיבה שהיא הפכה למרכז בינ"ל. אני חושב שהמלחמה בסמים לא צריכה להיות מלחמה של כל מדינה בנפרד, אלא מלחמה מרוכזת של כל המדינות המערביות הנאורות. במסגרת גוף כזה אני הייתי תומך אולי אפילו בלגליזציה של סמים קשים, שכן אז אתה נותן מכת מוות לכל גורמי הפשע שמתעשרים מהסם, ויותר מזה אתה מפנה את הכספים שהוקצו למלחמה בפשע בעקבות הסמים למטרות חינוך נגד הסם ולמטרות שהם בדיוק ההיפך מלגיטימציה חברתית כפי שחוויתי שקורה בפורום הזה. אבל אני שוב מדגיש שכרגע אני חושב שזה לא יהיה נכון לעשות לגליזציה ברמה המקומית. אולי אחרי שזה יקרה ברוב מדינות מערב אירופה.

קשכפית

New member
הולנד כבר מיזמן לא מרכז סמים...

מאז שחוקים זהים לחוקים שבזמנו היו כה מהפכניים בהולנד חוקקו גם בשוויץ,בלגיה,פוטוגל,אנגליה(רק השבוע)אוסטרליה ומחוזות מסוימים בגרמניה המצב הולך ומיתאזן ושוב אפשר ליראות שהמדיניות הנכונה זה כן מה שניקרא "צימצום נזקים"/השיטה האירופית ולא "המילחמה בסמים"/השיטה האמריקאית.אין חשש שוב ששום מדינה וגם לא ישראל שתחוקק חוקים ברוח הליגאליזציה תהפוך למרכז סמים בינלאומי ביגלל שישראל במידה ותעביר את החוקים האלה בשלב כל שהוא תיהיה מהמדינות האחרונות באירופה ובעולם המערבי בכלל שיעשו את זה כך שאין חשש,נרקומנים ומכורים לא יצתרכו "להגר" לישראל כאשר הם נהנים מאותם תנאים בבית שלהם.הליגאליזציה של הסמים היא מה שיגרום בסופו של דבר את המכה הכי ניצחת ב"מילחמה נגד ההיתפשטות של הסם בכל פינה ותפורר את אירגוני הפשע ולא"המילחמה בסמים"."המילחמה בסמים"רק מנציחה את המצב ומממנת אפילו לא בעקיפין את אירגוני הפשע ע"י כך שביזכות ה"מילחמה" הזו מחירי הסם מרקיעים שחקים כדי לממן מיפלצות. אני יכול לומר יותר מיזה.בארה"ב מפחדים מימדיניות הליגאליזציה וצימצום הנזקים לא ביגלל שזה לא שיטות מוצלחות אלה להיפך,ביגלל שהם כל כך מוצלחות וביגלל שמי שמפעיל אותן משנה בעצם ,סידרי עולם" בסדר גודל שכל שרשרת המזון "הכלכלית" שמחזיקה מערכות שלמות של מישטר ומדינות בעולם השלישי פשוט תיתפורר.אין דבר שמפחיד יותר את היועצים של ג´ורג בוש בC.I.A מימדינות עולם שלישי ללא מימון ומיזרח רחוק חדש שגובע ברעב ודרום אמריקה חדש גובע ברעב גם כן.מה המוצר הלאומי של קולומביה?גזר?טירס?או קוקאין? מה הגידול הכי נפוץ בבורמה קולורבי?או אופיום?כל המדינות האלה ממי הם יתפרנסו ביום שלא יזרום לשם יותר כסף של נרקומנים?מישראל?מיצריים אולי?או ארה"ב של אמריקה השוטרת הגדולה של העולם שיכולה להפציץ כל חור בעולם אבל לידאוג לו לפרנסה גם זה משהוא אחר...חברה קצת היגיון.ראיתם יותר מידי חדשות בc.n.n. ובערוץ השני אני חושש... t

יאיר5

New member
טייגר זה לא חברה ולא תתעוררו זה

חבר תתעורר כי רק הוא מחזיק בדיעה הזאת אני בדיעה בדיוק כמוך בערך שצריך ומזמן להפוך את תעשיית הסמים לחוקית ואז אולי הפשע ירד קצת אולי יותר אנשים חולים לא יכנסו לבית סוהר רק בגלל שהיו צריכים להשיג כסף לחומר אולי אם יהיה חוקי יהיה פחות כאלו שימותו או שיקבלו כל מיני מחלות ממזרקים מלוכלכים כי אף בעל בית מרקחת לא רוצה למכור להם מזרקים אולי נערים ונערות לא יתחילו להשתמש כשזה יהיה חוקי יחסר לזה "הזוהר" ההתרגשות שבדבר לא חוקי ואז רק חולים כמונו יקבלו בלי להשתגע מאיפה לארגן כסף יקבלו חומר בחינם או בזול ובטח שקילו שבלבנון עולה אלף חמש מאות דולר לא יעלה שבעים ושמונים אלף דולר אחרי שעשו מימנו שלוש קילו ואולי ככה יפסיקו אנשים להיות מכורים לכל הכימיכלים והרעלים שכל הזבלים מכניסים בפנים אולי.אבל במצב הנוכחי שאמריקה שולטת בנו כמו בילד קטן זה בחיים לא יקרה רק תראה תמצב של כל אלה שמחכים בתור כל כך הרבה זמן לקבל אדולן באמת"מזל"שקיבלתי הפניה מהבית סוהר כשהשתחררתי אם לא גם אני הייתי צריך לחכות בתור ומי מאיתנו יכול לחכות בתור כזה בלי להשתמש ולגרום לעצמו נזק ובכלל לא להגיע לראש התור להגיע לבית סוהר קודם חבל אבל זה המצב.ועוד דבר אני בכלל לא רואה טלוויזיה ובטח שלא חדשות.....

tiger

New member
ולאכן אנחנו כאן בעד ליגאליזציה...

כדי שחוק וסדר יחליפו את סוחרי הסמים.כמו בהולנד,פורטוגל,שוויץ ועוד. סליחה כן אבל אני לא חושב שכל המדינות האלה החליטו ביחד להפקיר את בריאות הציבור.מה שיותר ניראה לי הגיוני זה שאנחנו משתפים פעולה בדמוניזציה של הקנביס שכל כך פופולרית אצל הפטרונית הגדולה שלנו הרי היא ארה"ב שם על תיקים של מריחואנה אפשר לשבת במאסר יותר שנים מאשר על רצח ואני מדבר על עובדות.אבל עדיין עם כל החשדנות שיש כלפי סוחרי סמים עדיין כשאתה קונה גרס אתה לא מיסתכן בעישון הרואין או כל סם אחר שכאילו סוחרי הסמים מערבבים ביפנים.מחקרים גילו שאין חיה כזו.פעם היה ניסיון להספיג מתדון בגראס אך זה נחשל.אי אפשר לערבב סמים וחומרים נוספים עם גראס עקב המיבנה היחודי של החומר.מקסימום הם יכולים לערבב בזה עלי תיי או טבק כדי להגדיל נפח אבל זה לא גורם לשום נזק חוץ מלכיסו של המעשן ולאכן כבר מיזמן אמרנו שצריכה ליהיות ליגאליזציה של החומר הזה כאן כמו באירופה כדי שרמה של פיקוח על המחירים,איכות וניקיון יהיו מנת חלקם של המעשנים.שלא לדבר על מיסוי שיוכל להכניס קופה יפה גם למדינה. בקיצור אם רוצים להפוך את הזנות לממוסדת אז שנתיים קודם צריכים לעשות ליגאליזציה בשוק הסמים.היום שולטת האנרכיה וכל ילד יכול לירכוש כל סם כימעט בכל פינת רחוב בגוש דאנס.כל זה יגמר ביום שיכניסו את המריחואנה והחשיש לבתי הקפה עם הגבלות גיל ואת ההרואין והקוקאין יכניסו לבתי החולים ובתי המירקחת ורק למי שמוכר כמישתמש כמו שעושים גם ככה היום עם המתדון.כמו שעושים באנגליה בפורטוגל בהולנד אוסטרליה שוויץ ועוד.אני לא מבקש ממישרד הבריאות שידאג לבריאות שלי יותר ממישרד הבריאות של אנגליה...אני די בטוח שלא הפקירו שם את בריאות הציבור כאשר העבירו את כל החוקים שמאפשרים שימוש בסמים קלים ונשיאת סמים קשים בכמויות קטנות לשימוש עצמי. t

כפי שאמרתי אני לא מתווכח איתך על זה

נושא הדיון הוא לא הלגליזציה, כי לא אני ולא אתה נוכל להשפיע בעניין (או כמעט לא נוכל). מי שתומך בלגליזציה ממקום נקי של מלחמה בסמים - אני מכבד את דעתו (ללא קשר אם אני מסכים או לא מסכים לדעה). לצערי הרב, נראה לי שרבים מהתומכים (ואני לא מתכוון אליך כי אינני מכיר אותך), תומכים ממקום אחר.

ליליזציה תהיה דבר חיובי בהחלט....

כי גם יהיה פיקוח מקיף על הדבר וגם ילדים קטנים שניתפסים מעשנים גראס לא יהרס להם החיים מה שמצחיק(ספק מצחיק) שאני קונה גראס באיזה פיצוחיה!!!!! עסק כיסול מכובד שמוכר גם בארד פסק זמן גרעינים וכל הדברים הרגילים מוכר גראס!!!!! אז עכשיו אתם מבינים כמה קל להשיג את זה

tiger

New member
כמה עולה שם מאה גרם גרעינים לבנים? ../images/Emo98.gif

סתם,ביצחוק.כן היום האנרכיה חוגגת,אנשים חושבים שליגאליזציה זה בעד "סמים חופשי" ולא מבינים שזה בדיוק מה שיש היום רק שכולנו משלמים על זה ביוקר.

anshell

New member
שלום אמיר

קודם כל אני רוצה להגיד שאתה מזלזל באינטילגנציה שלנו,כולנו יודעים שכל מה שקשור לעישון מזיק,כולל גראס!. ב,בהחלט מודעים לזה שגראס פוגע בזיכרון,אבל ממש לא משאחטה אחת,ונא לא להגזים.מחקרים הוכיחו שהוא פוגע בזיכרון לטווח קצר בשימוש ממושך,ובשימוש לאורך זמן ( הרבה זמן ושימוש רב) עלול לפגוע גם בזיכרון לטווח ארוך,אבל הוכיחו גם שאת הזיכרון ניתן לשפר כבר מרגע הפסקת השימוש. הגראס נמכר ע"י העולם התחתון...נו,נגיד ש..זה לא נכון,הרבה אנשים מגדלים גידולים עצמאיים,ואין שום דבר מסוכן בעצם הגידול,אלא אם כן מרססים בחומרי הדברה,אבל את זה יש לנו גם בתותים,ענבים וכל פירות וירקות ארצנו. אין מה להשוות אלכוהול לגראס,אלכוהול ממכר יותר,וגורם לתופעות לוואי הרבה יותר קשות,עד כדי פגיעה קשה בכבד,מה שאתה ממש לא יכול להגיד על גראס.תופעות הלוואי של הגראס מבינת פגיעה פיזית בגוף (פרט לזיכרון) שווה ערך לסיגריות רגילות. אני לא אומרת-רוצו ותאשרו את בחוק (הלוואי..),אבל צריכה להיות מודעות לפני השימוש,על מנת שלכל אחד יהיה את שיקול הדעת הנכון אם להשתמש או לא,ואתם הוצאתם את עניין הגראס מעבר לכל פורפורציה,ואני ממש,אבל ממש לא מסכימה איתכם,ואני יודעת על מה אני מדברת. שאחטה אחת עדיין לא הפילה אף אחד לקרשים.תאמין לי,אני יודעת. יום טוב אנשל

אני חלילה לא מזלזל באינטליגנציה של

הגולשים! אני גם לא אוהב את ההשוואות בין אלכוהול לסמים. זו נבלה וזו טריפה. אם בהודו יש רעב כבד, אז לא צריך להילחם יותר בעוני "הקל" אצלנו? אז בנוגע לאלכוהול יש בנינו הסכמה. אני מציע לכן שבדיון הזה נתמקד רק בנושא הדיון - הסמים "הקלים". מה שאת אומרת הוא בד"כ אכן נכון. שאכטה אחת לא מפילה לקרשים. על כך אין ויכוח וגם הכתבה טוענת כך. המקרה העצוב של עמרי היה בהחלט מקרה של ריאקציה קיצונית באופן מיוחד ואפילו הייתי אומר נדיר. אולם ההבדל בין המקרים השונים הוא לא באופן הפגיעה אלא בעוצמתה. אופן הפגיעה הוא תמיד ירידה ביכולת להפעיל שיקול דעת. עוצמת הפגיעה שונה מאדם לאדם. ביחד עם עמרי היו עוד חבר´ה שעישנו. אף אחד מהם לא הגיב באופן הקשה שבו הגיב עמרי, אולם אילו יתר הבחורים שהיו עם עמרי היו נמצאים ביכולת אופטימלית להפעלת שיקול הדעת שלהם, יתכן שעמרי היה היום איתנו בין החיים. אני אישית התנסתי בעבר לא מעט בסמים קלים, ואני חושב שכל מי מאיתנו שהתנסה יכול להעיד ששיקול הדעת שלו בזמן החוויה שונה משיקול הדעת שלו במצב רגיל. בנוגע לגידול ביתי - אני מסכים איתך שזה עדיף בהרבה מהמצב של קבלת חומר שמגיע ממקור לא ידוע. אני גם אגיד לך שבניגוד לכותב הכתבה, אני אישית לא מתנגד לעישון באופן גורף, אולם חשוב שנדע את האמת ולא נטייח אותה. חשוב שנדע לפני שאנחנו מתחילים לעשן שזה פוגע ביכולת התפקוד שלנו (ולו באופן זמני). ולכן הדבר הראשון שחייבים להקפיד עליו זה שיהיה לפחות אדם אחד בסביבה שיתנדב לקחת אחריות ולא לעשן. הוא זה שינהג במקרה הצורך, הוא זה שהיה יכול להציל את עמרי במקרה הצורך, זה המינימום ההכרחי. וגם החוויה הזאת (שבאופן אישי אין לי כוונה לחזור עליה) רצוי שתהיה לעיתים רחוקות מאוד אחרת הנזק לא נעלם לחלוטין מייד עם הפסקת ההשפעה של הסם. זו דעתי הצנועה, אבל אני מעדיף לסיים כאן את הדיון כי הרי לא נצליח לשכנע אחד את השני. רק אסיים בכך, שבאופן אישי החיים שלי מלאי סיפוק ופשוט אין לי היום צורך באלמנט חיצוני (סמים, אלכוהול, סיגריות...) ש"יסדר" לי את האושר בחיים. צר לי בשביל כל מי שיש לו את הצורך העז הזה (ואני לא אומר את זה ממקום של התנשאות גם אם כך זה נשמע!). אני אומר את זה ממקום של צער אמיתי.

למעלה