אפשר להתיעץ?

יוסי 302

New member
אפשר להתיעץ?

אני חרדי בן 33, ליטאי, אני אדם מאמין ומקיים מצוות, האמת, שעברתי שינוי רב בהשקפותי, וחלק גדול מאוד בזכות האינטרנט.

יש לי שתי שאלות.

א' אני מרגיש שאין לי שפה משותפת עם אשתי, אנחנו שתי עולמות בהשקפותינו, האמת, שגם בלי זה מעולם לא הרגשתי נמשך אליה וקשור אליה מאוד,אבל, עתה, זה כמו חיבור בין שתי עולמות שונים.
השאלה מה ניתן לעשות? האם אפשר למשוך אותה לכיון שלי? לא נראה לי כל כך, נראה לי שהיא מאוד חזקה בהשקפותיה.

ב, תמיד היא חשבה שיש לי אינטרנט חסום, עתה היא גילתה שיש לי פתוח, והיא לא מוכנה בשום פנים ואופן שיהיה לי פתוח, מצד שני,אני לא מעלה בדעתי להשתמש עם אינטרנט חסום, האם אפשר להתחבר לספק אחד לחסום,ולספק שני לאינטרט רגיל?

reאלי

New member
לא מספיק ברור...

אם אתה אדם שומר תורה ומצוות מה ההבדל ביניכם, אתה מהשונאים והיא מהמחבלים??

כמעט לכל ספק אינטרנט יש היום סינון תכנים ברמה זו או אחרת. בדרך כלל זה סוג של חסימה שאתה יכול ע"י קוד לפתוח אותה מתי שאתה רוצה.
אם היא לא מבינה גדולה בטכנולוגיה אתה יכול לודא שרוב הזמן המחשב סגור ורק שאתה רוצה אתה פותח.
תברר אצל ספק האינטרנט שלך איך זה עובד...

יוסי 302

New member
ההבדל הוא...

בשתי דברים אני חושב שהשתנתי במשך השנים, מה שגורם לפער ביננו, הייתי מחלק את זה בין גשמיות לרוחניות, בגשמיות, אני יש לי שאיפות וחלומות לההינות מהחיים, והיא לא בכיוון, בתחום הרוחני, אני כיום רחוק מאוד מהחרדיות, אני פשוט מרגיש שאין לי שפה משותפת עם חרדי סטנדרטי, כדי להמחיש את זה,אומר שאני מתכנן ללמוד באוניברסיטה מדעי היהדות,או מדעי הרוח, קצה נפשי מהחרדיות,בהרבה מאוד מובנים, אז אוכל למצוא שפה משותפת, עם אחת שהיא חרדית בלבה ובנשמתה.

לדעתי, אל תמהר להתגרש

בטח אם יש לך הרבה ילדים.

לפעמים צרך להקריב מהחיים בשביל המשפחה,
ובמיוחד שהפערים ביניכם לא כאלה גדולים (אפילו שאתה מרגיש שהם גדולים).

תחפש את המאחד ולא את המפריד,
ותקווה ששניכם תתקרבו אחד לשני.

שיהיה לך בהצלחה אם מה שתחליט.

nonsensical

New member
מנסיוני קשה מאוד

היות ואני בא מהצד היותר אדוק של החרדיות אני מסוייט מהאפשרות שבעוד מספר עשורים ראש הממשלה יהיה לפות בידיהם של אנשי חזון איש 5 או אנשי רשב"ם או גרוע מכך אנשי שערי חסד...
אשר על כן בראשית תקופת אניסותי ניסיתי בתמימות ילדותית משהו לצוד נשמות לצד שלי.
ומנסיוני אומר לך שזה כמעט בלתי אפשרי היות ואמונת החרדים ביהוה אינה נרכשת בהליך למידה אלא בשטיפת מוח מינקות כאשר המוח עומד הכן לקליטת כל שטות שתוזן לתוכו, לכן גם קשה לשרש את האמונה באמצעים לוגיים.

באשר לשאלתך השניה הפתרון פשוט ביותר. וישנם מספר פתרונות.
אתה יכול לחסום אצל נתיב ולהתקין במחשב שתי מערכות הפעלה, היות ונתיב הנה חסימה ברמת תוכנה, אי לכך הגלישה תסונן רק בדפדפן שמותקן על מערכת ההפעלה שתוכנת נתיב מותקנת עליה, ממערכת ההפעלה השניה תוכל לגלוש ללא סינון.

פתרון נוסף הוא לרכוש חבילת אינטרנט אצל רימון ובנוסף תמורת מחיר מגוחך של עשרה שקלים רכוש חבילת אינטרנט אצל ספק ללא סינון, וכל אימת שתחפוץ לגלוש ללא סינון, כל שעליך לעשות הוא להזין את שם המשתמש והסיסמא שניתן לך על ידי הספק הלא מסונן בדף הגדרת הראוטר ובזאת תם העניין.

יוסי 302

New member
תודה רבה.

תודה על יעוצך.

לגבי נתיב.

אם אני פותח שם משתמש חדש,אז אני יוכל בשם המשתמש הזה לגלוש ללא חסימה?

נתיב זה בדיחה, זה לא אינטרנט בכלל.

לגבי רימון
ב10 ש"ח בלבד ניתן לרכוש עוד ספק?
האמת,אני לא יודע אם יספק אותה רימון, אבל חשבתי על אתרוג שזה יותר נורמלי מנתיב.

אתרוג זה מבית רימון,אז כנראה זה גם אפשרי מה שכתבת.

nonsensical

New member
אכן גם באתרוג

עד כמה שידוע לי אתרוג זו חסימה ברמת ספק, וברגע שאתה מתחבר לספק אחר תהנה מאינטרנט פתוח.
באשר למחיר: עד לפני כחצי שנה שילמתי 8 ש"ח לחודש עבור 2.5 מ"ב וכיום אני משלם 20 ש"ח לחודש עבור 10 מ"ב.

אם אתה לא מוריד קבצים מרובי נפח אתה בהחלט יכול להסתפק ב2.5 מ"ב ובמעט התמקחות אתה יכול לקבל חבילה זו בעשרה שקלים.

ולגבי נתיב, אני אנסה להסביר בצורה הכי פשוטה.
כידוע, ניתן להתקין על אותו דיסק קשיח 2 מערכות הפעלה ובלשון העם" 2 "וינדוסים", אתה יכול ללכת לטכנאי שיתקין לך מערכת הפעלה נוספת, ועל המערכת הזו אל תתקין את תוכנת נתיב.
כעת, כאשר במחשב מותקנים 2 מערכות הפעלה, אחת מהן מוגדרת לפעול כברירת מחדל, אולם בעת עליית המחשב יש חלון תפריט ובו אתה יכול לבחור שמערכת ההפעלה השניה תעלה, במידה ובמערכת ההפעלה השניה לא תהיה מותקנת תוכנת נתיב, בכל פעם שתריץ אותה אתה תהנה מאינטרנט לא מסונן.

moshe010

New member
למיטב ידיעתי

כיום נתיב זה חסימה גם ברמת החומרה חסימה על המחשב, וגם ברמת הספק (יש להם איזשהו הסכם עם נטויזון)
כך שאם אשתו דורשת נתיב , הוא יצטרך את שני הפתרונות
גם להתקין מערכת הפעלה שניה וגם לקנות חבילת גלישה מספק שני

וגם רימון כיום מציעים תוכנת חסימה, כך שגם ברימון הוא יצטרך להשתמש בשני הפתרונות

nonsensical

New member
לגבי נתיב אין לי מושג

כבר שנים לא עבדתי מול מחשב עם המוצר הכושל הזה.

באשר לרימון הצדק עמך, אך מאידך אשתו אינה אמורה לדעת שניתן לשפר את הסינון באמצעות חסימה ברמת תוכנה.

reאלי

New member
אתם יוצרים בלבול שלם...

חבל שאתם לא מבררים לפני שאתם מדברים.
ראשית גם רימון וגם נתיב סגורים ברמת הספק מי יותר ומי פחות אבל עדיין חסומים.
שנית התקנת 2 מערכות הפעלה על מחשב אחד היא לא מצב בריא. זה כפול תוכנות, כפול מקום וסתם כאב ראש מיותר. מה גם שבמקרה של תקלה לא כל טכנאי ידע להתמודד עם זה.
ועוד... המעבר בין 2 המערכות שקוף למשתמש ואם תשים סיסמה בכניסה למערכת השניה אשתך תשאל מה זה ולמה זה??

הפתרון הכי פשוט הוא חבילת סינון של כל חברה שקיימת היום. אתה יכול לפתוח את הסינון בקלות ע"י כניסה למערכת פשוטה. מי שלא מתמצא לא ידע בכלל שהיא קיימת.
אם לא תשכח לנעול חזרה שאתה מסיים את שלך אף אחד לא ידע בכלל שזה קיים.

אם אתה דובר אנגלית חפש בגוגל k9. זו תוכנה שעושה אותו הדבר. אבל ברמת התוכנה.

nonsensical

New member
למה לברר אם אפשר ליישם

זהו וויכוח סרק את שני הפתרונות יישמתי במו ידי.
אני התקנתי במספר מחשבים dual boot
ניתן להגדיר את משך הזמן שתפריט מערכות ההפעלה יוצג, ואף ניתן להגדיר אותו לשניה אחת בלבד.
מספיק זמן למי שמודע לקיומה של מערכת הפעלה שניה, ומי שאינו מודע לקיומה בטרם הוא יקלוט משהו תהליך האיתחול ירוץ קדימה.

אך כמובן שזהו פתרון בדיעבד וציינתי אותו למקרה שאשתו תתעקש על נתיב.

באשר לרימון, גם כאן זהו ויכוח סרק, זהו פתרון שאני אישית יישמתי אותו מספר חודשים ואפשר בהחלט לתמרן בין צמד מנויים בשני ספקי אינטרנט שונים, כל עוד לא משתמשים בתוכנת החסימה שהם פיתחו.
ואני אף מכיר לא מעט אנשים שעושים זאת.

לגבי הסיפא של תגובתך, מסופקני עד כמה היא רלוונטית, משום שמרבית הנשים המתפקדות כ"משגיח" לבעליהן בתחום האינטרנט, לא מסתפקות בפחות מנתיב ורימון.

עד שאתה שואל על האינטרנט שאל על האונברסיטה

בקלות אפשר לעשות שני ספקים על האינטרנט אין בזה שום בעיה.

אבל איך אתה חושב שתצליח להסתיר מאשתך שאתה לומד באונברסיטה?

בהקשר לרוחנית/גשמית צריך לדעת שהרבה פעמים זה טעם נרכש, עד היום ההנאה היחידה שלה הייתה רוחנית, היא לא מכירה סוג הנאות אחר, ויש לה רתיעה מזה, אבל אם תתעקש ותכריח אותה לעשות דברים שהם בעצם הנאה, יכול מאוד להיות שהיא בסוף תתחבר לזה.
לדוגמא, קח אשה חרדית סגורה שמעולם לא אכלה במסעדה ותנסה לשכנע אותה לבוא איתך סביר להניח שתחטוף נעל לפנים.
אבל אם תתעקש על זה ותצליח להביא אותה לשם, רוב הסיכויים הם שפעם הבאה היא תגרור אותך.
מנסיון, זה עובד.

יוסי 302

New member
היא מסכימה.

בקשר לימודים באוניברסיטה היא מסכימה.

ממש תיארת את אשתי, לא שאני יחטוף נעל,אבל זה אכן דבר מופקע בעינה.

חלק מה שמרגיז אותי, כי זה גם לדעתי סוג הכחשה עצמית.

מתרגלים להגיד מה שחושבים שצריכים להגיד, שכל ההנאות זה שטויות, ושהכי יפה זה ללכת צנוע,ולא מעניין אותי קידום אישי, מימוש עצמי, קריירה,

אתה מעודד אותי שזה יכול להשתנות.

העקשן יצליח

זה מדכא לריב עם האשה על דברים שהיא תהנה מהם בסופו של דבר.
אבל תאמין לי, אין תחום שהתעקשתי ולא הצלחתי.
אבל בסוף נשבר לי מהויכוחים ):

שולי חי

New member
בני, איך אני משכנעת את עצמי שגם גשמיות זה טוב

אחרי 36 שנים של חינוך, כולל חינוך עצמי, להשקעה ברוחניות

חינוך עצמי זה כבר בעיה מליגה אחרת ):

המוח שלנו עובד על זכרונות של חוויות מהעבר,
לדוגמא, פעם בכינו ביום כיפור, והרגשנו אח"כ מאוד טוב עם עצמינו, אז נכנס לתודעה שלנו שיום כיפור הוא טוב, ולהתפלל בביכנ"ס זה טוב.
ומאידך פעם הברזנו לקניון וקיבלנו אחר כך שיחת מוסר, ואולי גם עונש, והרגשנו מאוד רע עם עצמינו, אז נכנס לנו לתודעה שקניון זה רע.
מי שחי בבית שבארוחת בוקר האמא אומרת עם אור בעיניים היום כיוונתי טוב בתפילה, יישאר לו בתת הכרה שלהתכוון בתפילה עושה אור בעיניים,
ומי שחי בבית שהאמא אומרת עם אור בעיניים, איזה כיף שהעוגה הצליחה, יישאר לו שעוגה שמצליחה זה כיף,

מי שלא השתכנע,
אז הנה טיעון דתי, בסוף הלימוד אומרים מודים אנחנו לפניך ששמת חלקינו מיושבי בית המדרש, לקבע בתודעה שזה כיף ללמוד.
אותו דבר בסוף התפילה אומרים מודים, כדי לצאת משמונה עשרה עם הרגשה של טוב לנו.
ראיתי לאחרונה באיזה סרט, שכל סרט נגמר בשיר, כדי שגם אם הסרט היה גרוע, הטעם הטוב של השיר ישאר בפה.

אז זהו, הלכת למסעדה, במקום ברכת המזון תגידי לעצמך בקול, זה כיף היה לבוא,
קנית בגד? במקום להתחרט על הכסף שהוצאת, תעמידי מול המראה ותגידי, איזה סקסית אני נראית איתו.
(ותשתיקי את המצפון שמנסה להשאיר אותך עם טעם רע)

ככה עשיתי עם אשתי, הייתי שואל אותה נו. היה טוב?
וזה עבד.

nonsensical

New member
אנו שבויים של הפרופגנדה החרדית

הייתי רוצה להוסיף עוד משפט על דברי בני.

למגזר החרדי אין תשובה של ממש לתופעת היציאה בשאלה, שהלא עגלת התאולוגיה החרדית היא מרוקנת לחלוטין.

אז מה עושים? פשוט מאוד. מטפטפים לנו יחדיו עם חלב האם שהיוצאים בשאלה הם בעלי תאוה חסרי חוט שדרה, ועוד שלל קלישאות אלמותיות, שהשאלות שלנו הן תשובות, ועל תשובות אין תשובות, וכו' וכו' (אגב, משעשע לראות כיצד כל חרדי שיורה את הקלישאות הבנאליות הללו, מתפרסת על פניו שביעות רצון עצמית משל הוא טבע את תובנת המילניום.)

וכתוצאה מכך, אנו שבויים של התעמולה החרדית, ובתודעה שלנו צרובה אקסיומה שהסתגפות ומוסריות צועדות שלובות זרוע, וכל אימת שאנו רוצים ללגום מעט ממנעמי החיים, מתחיל יתוש מסתורי לנקר במוחינו שמא אנחנו אכן בעלי תאוות חסרי חוט שדרה, נכון, קשה להשתחרר משטיפת מוח, אך האמיני לי הנס הזה מתרחש במוקדם או במאוחר.

שולי חי

New member
לכנות אותי בעלת תאוה זו באמת בדיחה עצובה

אני רק עכשיו מבינה עד כמה אין לי שום מושג איך נהנים מהחיים...
כל החיים חייתי מתוך תחושה של מטרה נעלית. וכשהמטרה התבררה כטעות, כלום לא נשאר. רק חלל עצוב וריק

והשנקל שלי

כוחה של החרדיות-ושל הדת בכלל-היא בשליטה הטוטלית שלה על כל רבדי החיים, ובכללם
הנאות החיים, ובתוך כך להעניק משמעות רוחנית להנאות רגילות. הפטנט הוא פשוט:מצווה.

עכשיו הכל פשוט, לאכול ארבע מנות בליל שבת זה מצווה גדולה של עונג שבת, ולא כמו החילונים
הבהמות האלה שהולכים למסעדות ואוכלים שם גו'קים. לעשות סקס טוב זה גם מצווה גדולה-אפילו המדריך אמר שצריך
להשקיע בסקס בשביל שלום בית, אבל לעשות סתם סקס כי זה כיף-ה' ישמור, וכן הלאה.

זה מה שקורה כשמאבדים את האמונה, צריך להתמודד עם זה שאנחנו יצורים ביולוגיים שרוצים ואוהבים
להנות מהחיים, בלי הכסת"ח הצבוע שנקרא מצווה.

שלא לדבר על אלו היודעים דעת עליון

עד שרצונותיהם, והרגשותיהם, הם חלק מרצונותיו והרגשותיו של שמו יתברך.
כאומרם ז"ל, אורייתא וקודשא בריך הוא וישראל חד,

אני מכיר אנשים, שבשומעם קולה של אשה, (מירי מסיקה לדוגמא), או כשחולפים ליד כנסייה מפוארת,
או אפילו ליד גבר מבושם,
הם יכולים פשוט להקיא את נפשם למוות,

הם מאמינים לעצמם,
הם מאמינים בעצמם,
ואילולא הייתי צריך לנגב אחריהם (נגזר עלי להקשיב לחלק מהגיגיהם),
הייתי אפילו נהנה.

למעלה