אפשר להתייעץ

Terri2

New member
אפשר להתייעץ

שלום, אני אמא לבת בת שנה וחצי, ומנסה כבר שמונה חודשים בערך להכנס שוב להריון ללא הצלחה. כבר לפני חודשיים הייתי אצל הרופאת נשים שלי, דרך קופ"ח, והיא אמרה לי שאם אני לא אצליח להכנס להריון שאני אבוא והיא תיתן לי משהו. היום הייתי אצלה ואמרתי לה שאני רוצה שהיא תעזור לי, והיא ישר רשמה לי כדורים, איקקלומין 50 MG לקחת מהיום החמישי למחזור למשך 5 ימים. יש לציין שהיא לא בדקה אותי בכלל, כבר אולי חצי שנה, וגם לא הסבירה לי שום דבר על הכדורים האלה, רק ציינה שזה יכול לגרום גם להריון מרובה עוברים, ואמרה לי להתחיל לקחת ולחזור לבדיקה בסיום הכדורים. מה דעתכן, והאם אפשר לקבל הסבר קטן מה זה הכדורים ואם בכלל כדאי לי להתחיל לקחת או להמתין עוד?

דעתי,

אם היא נתנה לך את הכדורים ללא בדיקה מוקדמת לך ועדיף גם לבן זוגך, אז אני מציעה לך לא להתחיל לקחת את הכדורים סתם. הכדורים עוזרים לייצר ביוץ לנשים שאינן מבייצות, ולתגבר ביוץ לנשים שמבייצות. באופן כללי אם הבעייה בביוץ בלבד, זה מעלה סטטיסטית את הסיכוי להרות. עם זאת יש לתרופה גם סיכונים כמו: הריון רב עוברי, ציסטות, רירית רחם דקיקה מידי, גרוי יתר, כמו כן צריך לדעת שאסור לקחת תרופה זו אחרי יותר מחצי שנה, כי יש סיכונים לכן לא נותנים את התרופה הזו "סתם" כתרופת פלא שתביא הריון אלא מומלץ ורצוי לבצע קודם את הבדיקות הבאות: 1. בדיקת דם לפרופיל הורמונאלי בתחילת ווסת לראות אם ישנה בעיה הורמונאלית. 2. אם אפשר אז בדיקת דם לביוץ ביום ה21 למחזור לוודא אם את מבייצת. 3. US להעריך אם יש משהוא ברחם שמפריע. זה הבסיס לפני טיפול הורמונאלי כל שהוא. ישנם רופאים שכאשר רואים שהכל תקין מבצעים גם: 1. צילום רחם, לוודא שהבעיה לא מכאנית, לעיתים אחרי לידה נוצרות הידבקויות, שהן מעקבות את הכניסה להריון, ועד שזה לא יטופל לא יעזור כל טיפול הורמונאלי. 2. בדיקת בן הזוג, אם הבעיה לא אצלו. (לעיתים גם אחרי הריון אחד מתגלה בעיה אקוטית), יש רופאים שאם רואים בעייה אצל האישה יבדקו את בן הזוג רק אחרי כמה מחזורי טיפולים ללא הצלחה. כמו כן במהלך נטילת התרופה מומלץ 1. לבצע מעקב זקיקים ו/או דם אחרי הביוץ בכדי לראות שהתרופה משפיעה וגורמת לביוץ, ואם כן מתי, וכן שלא נוצרות תופעות לוואי עם נטילתה. 2. להיות במעקב של רופא פוריות , כי לא בהכרח שרופא נשים רגיל הוא כזה, ויבדוק הכל קודם ותוך כדי. בהצלחה

נגר1

New member
שאלה למוכנה לעזור

האם אפשר לבדוק אם יש הידבקויות ללא צילום רחם (אולטרסאונד לדוגמא?) והאם יש אפשרות לבצע צילום רחם (באופן פרטי) בהרדמה מלאה?

תשובות

עד כמה שאני יודעת, את רוב ההדבקויות לא מגלים באולטראסאונד, אלא בצילום רחם ובהיסטרוסקופיה. צילום רחם נעשה בדרך כלל ללא הרדמה, אלא אם כן יש צורך מיוחד, לדעתי לא יאשרו את זה סתם כי הרדמה זה עוד פרודורה רפואית. בכל אופן, בפורום פוריות ממליצים על ד"ר טורדנייך שמבצע את הבדיקה ללא הרדמה אבל ללא כאבים בעזרת בלון מיוחד.

ddi13

New member
שווה לנסות../images/Emo50.gif

זה כבר החודש השני שאני נוטלת את הכדורים הכדורים נועדו להגברת ההורמונים במהלך הביוץ הכדורים טובים שמעתי על הרבה בנות שנקלטו בעזרת הכדורים אין תופעות לוואי ושווה לנסות להזיק זה בטוח לא יזיק בהצלחה....

Terri2

New member
את לוקחת איאקלומין?

ואין תופעות לוואי? סיפרו לך מה הסיכונים של זה לפני שהתחלת (אם יש)? אני מצד אחד רוצה לבדוק למה אני לא נקלטת, ומצד שני אין לי זמן ואני רוצה כבר להתחיל לעשות משהו שיגביר את הסיכויים. גם ככה כבר הפסדתי חודש ואני צריכה לחכות למחזור הבא.

למעלה