אפשר להתייעץ?

טאבית

New member
אפשר להתייעץ?

בוקר טוב לכולן

בעיר שלי מחפשים כרגע סייעות לגני העיריה.
מזה זמן רב אני מתחבטת בשאלה האם לעשות שינוי קריירה לחינוך. אני מאוד אוהבת ילדים מאוד מתחברת אליהם אך יש פחד כמובן לעזוב תחום מסוים וללכת לתחום שונה לחלוטין.
הצעת העבודה מטעם העיריה נראית לי כמו הזדמנות עבורי לראות האם התחום הוא באמת מתאים לי או לא...
מה דעתכן? אפשר להתרשם מעבודה בגן כסייעת?

אשמח לכל תגובה,תובנה,הצעה...

יום טוב לכולן

להתרשם מעבודה בגן

הי טאבית. ובקר טוב.
כיף לשמוע שאת נגועה בחיידק "אוהבת ילדים"
. בעיניי זה אמור להיות תנאי קבלה לעבודה איתם.
את מעלה שאלה אודות פחד מלעזוב תחום מסוים וללכת לתחום שונה לחלוטין. לא ברור לי אם מדובר גם במקור פרנסה ומקום עבודה שאת שוקלת לעזוב?
בכל מקרה זו דילמה שטעונה בדיקה יותר מעמיקה כמו למשל היתרונות והחסרונות של בחירה בשינוי לעומת הישארות בתחום הנוכחי, מה הרווח שתפיקי אם תשני ומה המחיר - על מה תצטרכי לוותר אם לא תשני? עד כמה יש בך תשוקה ומוטיבציה להתפתח בתחום שאת עוסקת בו כיום לעומת התחום אליו את רוצה לפנות, וכ"ו... אגב - זו בדיקה שמתאמנים רבים מעלים אותה בתהליך של אימון אישי (Coaching).
כך או כך כסייעת ניתן בהחלט להתרשם מאופי הגן ולהבין את הרוח שמאפיינת אותו. יש בכך יתרון משום שהסייעת נחשפת ושותפה לעשייה החינוכית, ובה בעת היא זוכה לליווי של גננת הנושאת באחריות לניהול הגן. היתרון בכך הוא שלפחות בשלב ההתלבטות ובתחילת הדרך הסייעת יכולה ליהנות נטו מהמגע עם הילדים, ללמוד מהגננת ולהעשיר את ארגז הכלים שלה בנחת ובלי לשאת באחריות לחלקים האחרים שמוטלים על הגננת.
אפשרות נוספת שמזמנת חשיפה ליותר מגן אחד היא לעבוד כסייעת משלימה ולא סייעת קבועה באותו גן. כמו כן אפשר להירשם ברשויות כסייעת מחליפה - ואז הם מציבים אותך בגנים כשהסייעות הקבועות חולות / נעדרות מהגן. היתרון בשתי האופציות הללו הוא בכך שתוכלי להתרשם ממספר גנים, להכיר שיטות וגישות של מספר גננות ואז להחליט מה מושך אותך ולאיזו גישה את מתחברת יותר.
בהצלחה ומוזמנת לשתף
כרמית אלון

טאבית

New member
תודה רבה לך

וכן, אילו הן בהחלט שאלות שצריך "לשבת" עליהן.
אני מאוד מודה על התשובה המפורטת. נתת לי עוד כיווני מחשבה

המשך יום נעים

למעלה