אפשר להתייעץ איתכן?

Oיון

New member
טוב אז ככה..

אבל רק בכנות טוב? כמו שספרתי לא אחת אני בת 22 ובגדול אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה פסיכולוגיה. רק מה, התחילו לבטים ותהיות.. עכשיו אני לפני תחילת עבודה יוקרתית באמת, שתדרוש ממני לפחות 9 שעות עבודה ביום.. לימודים יהיו ראלים, רק קשים מאוד.. ההעבודה תכניס הרבה כסף ותהיה מאוד מספקת.. האם לקחת את הסיכון? כמו כן, לקחת שנה חופש זה לא בא בחשבון ולכן אני מנסה בכל יכולתי לחשוב על דרך לתמרן בין השנים.. מה דעתכם?

Miss פטל

New member
אממ

אפשר לדעת למה אי אפשר לקחת שנה חופש מלימודים? לפי איך שאת כתבת את זה אפשר להבין שאת כן רוצה את העבודה הזאת, לכן את צריכה ללכת על זה! העבודה הזו נשמעת ממש טוב ועבודה טובה קשה למצוא בימינו
תנסי, מקסימום לא תסתדרי ואז תתפטרי או תבקשי פחות שעות(אולי עוד יתגמשו איתך אח"כ?) אבל לדעתי את צריכה לנסות

ShirShir

New member
אולי תהיה לך אפשרות לשלב......

את עובדת 5 או 6 ימים בשבוע
או פחות
אולי תוכלי לשלב
לעבוד פחות משבוע מלא וללמוד חצי תואר, כלומר מחצית הקורסים.... תוכלי לפרוס את הלימודים על יותר זמן ככה.... מה את אומרת?

Oיון

New member
מה שאני אוכל לעשות זה ללמוד

בקושי שני קורסים וגם זה יהיה ממש בלחץ היסטרי...

ShirShir

New member
למה בקושי../images/Emo35.gif

אני עושה 2 קורסים (אמנם לא לתואר, אבל לא משנה) חוץ מהעבודה במשרה מלאה (8.00-17.00), אני יוצאת לפני 7 מהבית וחוזרת אחרי 18.00 ומספיקה גם ללמוד 3 פעמים בשבוע (בערב)..... זה לא הכי פשוט וקליל אבל זה אפשרי ומהנה
תעשי את הבחירה שלך מה יותר חשוב ותתני לו את המשקל הגבוהה בלו"ז ובסדר העדיפויות.

ענתי 10

New member
סיון יקירתי, תשמעי,

אני בת 27, אמא ל-2 ילדים קטנים. עובדת לפחות 9.5 שעות כל יום, כולל יום שישי, ופעמיים בשבוע - כ-12 שעות. יחד עם זאת לומדת משפטים ויש לי גם תואר בסוציולוגיה. זה הכל תלוי בך. ביכולת הארגונית שלך ובכוח הרצון שלך. אני אישית לא רואה שום קושי לשלב בין השניים. אין לך ילדים. אמרת שבעלך ממילא חוזר ב- 12 בלילה הביתה. אז יהיה לך איך למלא את הזמן! אני אומרת - לכי על זה! אל תעשי הפסקה כי אח"כ לא תחזרי

Oיון

New member
../images/Emo2.gif ואו!

כל הכבוד... בהחלט דירבנת אותי לשלב בין השנים.. אבל אני חייבת להגיד שאני נדהמת.. כל הכבוד לך!!

g u r a

New member
<אייקון של הצדעה>

את תותחית.
.. ולא, לא שכחתי אותך אורית
גם לך מגיע
!

s h i r k u s h

New member
לדעתי- לכי על זה!!!

נשמע שאת מאוד רוצה, אז שווה לתת לזה צ'אנס, למרות שיהיה קשה. המון המון המון בהצלחה בכל מה שתבחרי, אנחנו איתך בכל מצב!

youngG

New member
אולי פשוט תנסי?../images/Emo91.gif

אחד היתרונות של הפתוחה הוא שאת עיקר העבודה והלימודים את עושה בזמנך הפנוי כשאת יכולה לתמרן לפי נוחיותך בין שאר הגורמים בחייך.אומנם 9 שעות ביום יקשו עליך מאוד אבל אני חושבת שלטווח הארוך תרגישי מצוין אם תשלבי ביניהם ושהלימודים לא יהיו הדבר היחידי בחייך.

Viburnum Tinus

New member
הי סיון

אבל זה כל היופי באוניברסיטה הפתוחה: היכולת שלך לנהל את הזמן שלך כרצונך. ממש תיכף נגמר סמסטר האביב ומתחיל סמסטר קיץ, את אולי יכולה לוותר עליו. בסמסטר סתיו, שמתחיל בספטמבר נדמה לי, כבר תדעי טוב יותר כמה זמן לימודים משאירה לך העבודה ותוכלי להחליט בהתאם. בסך הכל תפסידי עכשיו סמסטר קצר, ואח"כ תראי מה מתאים לך: קורס אחד או שניים או אפילו ללמוד במהלך הסמסטר בנחת ולגשת למבחן בסמסטר שלאחר-מכן. לא כולם יכולים לעשות הכל במקביל ולתפקד היטב תחת עומס, וזה בסדר... קחי את הזמן, תראי מה מתאים לך, מה כיף לך ונוח לך ומשאיר לך זמן גם לנשום בין העבודה ללימודים (שלא לדבר על זה שמבחינה מעשית או תעסוקתית נסיון בעבודה הוא דבר נחשב מאד מאד, הגיל המדויק של סיום התואר - פחות רלוונטי). בהצלחה!

דווקא אני נגד

כשמתרכזים במטרה אחת ההשקעה משתלמת. אני לא חושבת שאפשר להשקיע בלימודים וגם לעבוד משרה מלאה. כשאנחנו למדנו עבדנו במשרות חלקיות. אני במקומך הייתי דחה את העבודה כי הזדמנויות טובות תמיד יהיו. אם תדחי את הלימודים יכול להיות שלא תחזרי אליהם כי הפיתוי יהיה גדול יותר.

ואני אומרת שרק את יכולה להגיד

כי זה נורא תלוי באדם. קחי למשל את הדוגמא של ענתי שלנו, הסופרוומן, עושה הכל ובהצלחה. אני הייתי מזמן נשברת פיזית ונפשית. אני יודעת שלי זה ממש לא מתאים. או למשל ליאת שכתבה שעדיף לעזוב את העבודה וללכת ללימודים. אני הייתי עושה הפוך וקודם משקיעה בעבודה טובה שמקדמת אותי (קשה למצוא כאלו) ואח"כ לימודים. כך שרק את יכולה לדעת כמה את יכולה להעמיס על עצמך בלי להישבר ומה סדר העדיפויות שלך בחיים.

למעלה