אפשר להתבאס איתכם????

אפשר להתבאס איתכם????

אני כל כך מנסה!
אני שומרת על טבעונות בבית ובעבודה. המקום היחידי שאני אוכלת משהו עם ביצים זה כשאמא שלי מכינה לי פשטידה ואין לי לב להרוס לה..
אז אני בסך הכל בסדר.
אבל אני לא מצליחה לבשל טבעוני לילדים שלי... ושיאכלו!
ואני מבזבזת כל כך הרבה זמן ומאמצים!
אני מכינה לעצמי גבינות, אבל הילדים שלי מסרבים לאכול אותן (והם טעמו).
ואני מנסה!
אני עוקבת אחרי כל הבלוגים (המדהימים!) שצצו בשנה האחרונה, ומנסה.
שניצלים - לא יודעת לעשות.
הקציצות.. גם אלו שטעימות לי לא טעימות לילדים... (הם רגילים לקציצות דג/עוף)
בולונז, מג'דרה... לא אוכלים אצלי.
ואני מבואסת!
אני מליחה לתת להם ארוחה טבעונית ובריאה בערך יומיים בשבוע.. שאר הזמן זה פשוט לא מצליח.
וגם ממרחים לגן זו בעיה... לא אוהבים טחינה, אני לא מסכימה שוקולד/ממרח חלבה...
אני יודעת שאני יכולה לתת פסטות... קוסקוס, אורז.... גם ירקות אוכלים אצלי, לא מדהים, אבל אוכלים...
אבל החלבונים איפה???? סידן איפה????
מבואסת!

תוספת קטנה

יש ארוחות שכן טבענתי... ארוחת בוקר בשבת היא פנקייקים טבעוניים עם ש"ש, חלב סוינה בשימוש תדיר גם ע"י הילדים, המיונז טבעוני... יש קוגל טבעוני שהולך יופי
אבל ארוחות צהריים בגדול הן מלחמה...

ladybug6

New member
קודם כל תמיד אפשר

שתי ארוחות טבעוניות בריאות בשבוע זה הישג בלתי מבוטל! שינוי כזה משמעותי קשה לעשות לילדים ואין מנוס מלעשות את זה בהדרגה מבלי לתת לילדים להרגיש שמשהו נגזל מהם או שמנסים להכריח אותם.

אמנם עוד אין לי ילדים משלי, אבל מההיכרות שלי איתם ומנסיון של אחרים - הכלל העיקרי הוא סבלנות, והתמדה. התמדה לא בלריב איתם על זה, כי אז האוכל הופך לנשק, אלא התמדה בלהציע.
גם משהו שטעמו ולא היה טעים יכול להיות כן טעים בזמן אחר, או אחרי כמה פעמים שניסו.
כך שקודם כל - לא להתייאש ולהמשיך לנסות ולהציע.

מעבר לזה, צריך לנסות להשתכלל.
דרך אחת היא "להחביא" אוכל בריא באוכל שהם כבר מכירים, למשל אם אוהבים פסטה ברוטב אדום אז לרוטב להוסיף עדשים כתומות ולטחון כך שלא יהיה אפשר להבחין בהן. ירקות וקטניות שהם בדר"כ לא אוהבים להוסיף למרקים או קציצות שהם כן אוכלים.
דרך אחרת היא למצוא דברים חדשים שאולי יהיו להם טעימים, בשביל זה צריך להמשיך ולנסות. גם אני די בררנית בקציצות והרוב לא משהו לטעמי, אז אני מנסה ומנסה עד שמוצאת משהו שמוצא חן בעיניי.
אפשר גם לנסות להגיש את האוכל בצורה מעניינת/מגרה, או לשתף את הילדים בתהליך הקניות והבישול תוך הסברים וחוויה וככה לעזור להם להתחבר לאוכל (ואין ילד בעולם שיכין משהו בעצמו ולא יאכל אותו אח"כ..).

אני מניחה שהבעיה שלהם עם הממרחים זה לא הטעם אלא המרקם, תנסי להגיע למרקמים יותר חלקים ובלי חתיכות/גושים/פירורים ותראי אם זה עוזר. תנסי גם להוסיף טעמים לגבינות הביתיות ולראות אם זה עוזר.
ותנסי לתת להם לטעום כריך עם טחינה גולמית + סילאן. אולי תופתעי :)

יש בפייסבוק קבוצה שנקראת "בישול טבעוני לילדים", ממליצה לך מאוד לחפש שם טיפים ורעיונות.

יוספה 51

New member
יש בעיקר חלב סויה בטעם מקיאטו

שהבן שלי גילה וממש אוהב. עדשים כתומות אני תמיד דוחפת כמו שכותבת ליידיבג בכל מיני תבשילים, בעיקר במרקים כתומים, אבל בעניין הממרחים על הלחם זה באמת קצת בעיה. קונה הרבה אבוקדו, עושה כרוב סגול במיונז כממרח שעובד לא רע, ואני ממשיכה לנסות כל הזמן.

סביון1

New member
אם הם אוכלים מרקים, אז את יכולה להוסיף אמרנט

למרק כדי לתרום לענין הסידן.

סביון1

New member
אלה גרגרים קטנטנים שמוכרים בחנויות טבע

שמים אותם במרק, הם מסמיכים אותו קצת, לא מוסיפים טעם בכלל ונשאר מהם מעט מאד קליפה, כלומר הגרגר הריק, שמרגישים אותו בפה. אני מוסיפה בעיקר למרק ירקות והילדים שלי לא שמים לב שזה שם. יש בזה המון סידן (כך לפחות טוענת פיליס גלזר).

מזדהה מאוד!!

גם לי יש צרות עם ביתי בארוחות צהריים. לא מסכימה קציצות (גם אם הן טעימות לי מאוד). היה שלב שהסכימה תבשילי שעועית (שחורה/אדומה לבנה)- אבל בזמן האחרון גם זה לא ממש.
הדבר היחיד (כרגע בכל אופן) שהיא מסכימה לאכול זה רוטב אדום עם אפונה ושעועית ירוקה (אני שמה על פסטה/פתיתים- ושמה המון ירקות כי היא לא מוכנה לאכול ירקות ואז טוחנת), וקוסקוס עם מרק (במרק חוץ מהמון ירקות אני שמה גם חומוסים).
שאר הנסיונות היצירתיים שלי עולים בתוהו. מה גם שאני לא מכניסה הביתה אוכל מתועש. אני מניחה שאם אין לך התנגדות לטבעולים למינהם הם כן יוכלו (במיוחד עם תתני עם קטשופ... זה לפחות מה שקונה את הילדים אצלי...).
לי נמאסו הקוסקוס עם המרק והפסטה עם הרוטב אדום ואפונה ושעועית ואני חייבת לגוון לעצמי, אבל מתבאסת לבשל לה ולי דברים אחרים, חבל על הכמויות....

נטאשKה

New member
ראשית קבלי
כי נשמע שאת באמת מתבאסת

אני חושבת שאת מסתכלת על זה לא נכון. את לא נכשלת עם הילדים. את מנצחת ניצחון ענק!
לא יודעת כמה זמן אתם כבר בעניין הטבעונות המשפחתית אבל הצלחת לטבען שתי ארוחות שלמות בשבוע+ארוחת הבוקר בשבת. שאפו לך!

יש הרבה ילדים שמתקשים לקבל מגוון ושינוי בטעמים, טקסטורות ומרקמים שהם לא מכירים ובכלל הרבה ילדים אוהבים בעיקר את המוכר והידוע.

קחי נשימה, הצטיידי בסבלנות וביצירתיות.

כמה רעיונות -

הראשון הוא "להחביא". תחביאי קטניות ברטבים של פסטה, תחביאי ירקות באורז, מג'דרה, לביבות שהם כן אוהבים וכן הלאה. את כבר יודעת מה הם אוהבים, אם את לא מצליחה למצוא דרך להחביא או לא יודעת מה להחביא - כתבי מאכלים ספציפים ונעזור לך עם רעיונות.

הרעיון השני והוא עדיף לגמרי בעיני הוא להכין ארוחות עם מגוון מנות טבעוניות עבורך (ועבור בעלך אם הוא בקטע) ורק מנה אחת או שתיים רגילות עבור הילדים. דוגמה אישית זה כל הסיפור, ילדים בד"כ מסתקרנים ממה שיש להורים בצלחת ולאט לאט הדוגמה האישית והשיעמון מהמנה היחידה שלהם ישפיעו.

הרעיון השלישי והאהוב עלי ביותר, שגם עובד מעולה עם האחיינים שלי - הוא להפוך את האוכל ליפה ומעניין. למה הכוונה? מכירה את האמהות היפניות ששולחות את הילדים שלהם עם קופסת בנטו מטורפת להפסקת אוכל? אם לא, גגלי את המילה בנטו בעברית או באנגלית וצפי לשוק חייך

איך עושים את זה בלי להשתגע כמו אמא יפנית? קונית חותכני עוגיות מכל מיני צורות ומתחילים לעצב בתוכם את האוכל, אורז, פתיתים (דברים דביקים הכוונה), קציצות וכן הלאה. לאפות/לטגן עם צורת הקוקי קאטר. איזה ילד יסרב לאכול בצורת דב פנדה או הלו קיטי, לב, מכונית או כדורגל? מעטים הילדים שאני מכירה שיסרבו. העיצוב מאוד פשוט, בדיוק כמו שאת מעצבת עם רינג. להכין את האוכל רגיל ו"לצלחת" אותו עם הקוקי קאטר. לקנות חותכנים שהלא תבניות אלא פתוחים משני הצדדים, כלומר גם מלמטה וניתן פשוט לשים את האוכל לקבל הצורה ואז להרים אותם.

אוכל שאי אפשר לעצב עם חותכנים לעצב בצורה של פרצופים (כף או שתיים של עדשים יכולות להיות עיניים או שפם על ראש מאורז, פתיתים יכולים להיות תלתלים, ירקות בתנור יכולים להוות את הפה עם העיקום המתאים).

נכון, זה דורש ממך השקעה. תתחילי עם זה פעם בשבוע, אחרי שאת כבר תהיי מיומנת בזה לא יקח לך כ"כ הרבה זמן, בנתיים הילדים יתחילו להתרגל לטעמים וסגנונות אוכל שונים. עם האחיינים שלי זה עובד כמו קסם ואני בהחלט מתכננת להתנהל ככה עם ילדי.

רעיון רביעי ואחרון - שתפי את הילדים בהכנת הארוחה, השיתוף שלהם בהכנת המאכלים שפחות מעניינים אותם יעלה את המוטיבציה שלהם לאכול אותם. תמיד הרבה יותר מעניין לאכול את מה שהכנת בעצמך, גם לילדים. הם מאוד יתלהבו ויחושו גאווה מהשתתפותם בהכנת הארוחה... אני לא יודעת מה הגילאים שלהם אבל החל מגיל שנתיים אפשר לערב כל ילד בבישול תוך נתינת משימות מתאימות לגילו וליכולת המוטורית שלו ושמירה על כללי בטיחות נאותים כמובן.

ברמת הפרקטיקה - את בהחלט יכולה לקנות טופו או סייטן ולהכין "שניצלים" כמו "אצל אחרים". את יכולה להכין את השניצלים גם מפטריות אם הם אוכלים אותם, או מארטישוקים. אין פה יותר מדי מה לדעת, מגלגלים בפירורי לחם או פירורי פאנקו ומטגנים
טופו או סייטן יקנו להם תוספת חלבון. אפשר להכין מהם עוד דברים כולל משולבי ירקות, כמו מוקפצים עדינים, עם טעמים של סילאן שהוא יהיה הדומיננטי (ילדים בד"כ נמשכים למתוק), "מעורב ירושלמי" או "שווארמה" בפיתה.

להכין בבית עוד ממרחים, כל פעם בכמות קטנה, לא רק שוקולד או טחינה - תכיני פסטו ביתי בטעמים שונים, ממרחי שעועית שונים (עוד דרך לגרום להם לאכול שעועית), חמאת זוקיני או בזיליקום. שימי להם כממרח לפיתה או ללחם עם שניצל טופו. אחלה ארוחה. לא כל יום כמובן.

בעיקר, הביני שמדובר בתהליך ארוך טווח של חינוך לסגנון חיים, לא משהו של זבנג וגמרנו ואם בנתיים במהלך התהליך הם אוכלים גם דברים אחרים זאת לא טרדגדיה בגודל של הטיטאניק ואפילו לא אסון בגודל בגודל של הגזרות החדשות בתקציב

בהצלחה!

תודה לכולם ע העידוד

חייבת לציין משהו - הילדים שלי עוזרים לי להכין את האוכל (לפעמים)
והם טועמים...
זה פשוט לא טעים להם.
אני מודה, אני גם לא זוכרת את הטעם של קציצות בשריות בשביל לנסות לתבל באותו אופן....
לגבי אוכל מעובד - אין לטבעול הרבה מוצרים טבעוניים, ואני לא אוהבת לתת אוכל מעובד שכזה... אבל צמחוני של טבעול הולך אצלי יופי... נקניקיות או שניצל צמחי... אבל אני מרשה בערך פעם בשבוע..
אני ממשיכה לנסות!
שוב תודה לכולם!

נטאשKה

New member
ממש לא ממליצה לך לתת אוכל מעובד

זה בלי קשר לטבעונות. הוא פשוט לא בריא. ברור שאם את נותנת נקניקיות טבעול פעם בחודש/שבוע ושאר הזמן האוכל בריא זה לא נורא. אגב, קחי בחשבון שהמוצרים של טבעול אינם טבעוניים למעט איזה שלושה. הנקניקיות אינן טבעוניות. יש בהן שימוש בביצים.

ממליצה לך מאוד ללכת באוכל על הקטע העיצובי יצירתי. אצלינו זה עשה קסמים עם ילדים מאוד בררנים.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
המוצרים הטבעונים שלהם:

טחון מן הצומח
חטיפי כרובית
ואולי גם חטיפי ברוקלי
פעם היה להם גם שנצולונים בצורת חיות.

ladybug6

New member
גם המשולשי תפו"א בציפוי טבעוני

אבל חוץ מהטחון מהצומח אני לא רואה סיבה לשלם כ"כ הרבה על מוצרים כאלה פשוטים שקל להכין בבית..

למעלה