אפשר להציע שרשור?

kalah

New member
אפשר להציע שרשור?

אולי היה פה ופיספסתי.. אבל במידה ולא- אוטוטו מתחילה עלינו לטובה שנה"ל החדשה ואני שוברת את הראש ברעיונות לארוחת בוקר מזינה שניתן לשלוח לגן. אני חושבת להכין לחמניות חיטה מלאה או משהו בריא אחר ואשמח למתכונים מומלצים ולרעיונות לגבי מה ניתן לשלוח. הרעיון שלי: קרקרים של טופו/בצל וכד' עם קופסה קטנה , אישית, של קוטג' או גבינה, כמה זיתים ועגבניות שרי. קופסת קורנפלקס אישית עם אקטימל, מלפפון ירוק ותפוח. (הילדים שלי לא אוהבים ממרח שוקו בכריך.)

תתחילי בכמויות קטנות יחסית, חצי

פיתה, לחמניה קטנה - לא להעמיס כמויות גדולות. הקטנה שלי אוכלת רק חומוס - אז זה מה שהיא תקבל עד שתחליט שהיא רוצה משהו אחר. כשהגדולה היתה בגן (עכשיו היא עולה לכיתה ב') היא מאוד אהבה ממרח חרובים. עכשיו היא אוהבת סנדוויץ' פיצה: מורחים קצת קטשופ על הפרוסה או הלחמניה, מוסיפים גבנ"צ וזיתים.
קחי בחשבון שלא כל הגננות אוהבות שההורים שולחים אקטימל וכל שאר המשקאות הדומים לו. תבררי אם מקובל ורק אח"כ תשלחי. שיהיה
לכל התלמידים ולכל הילדים שהולכים לגן
.

יש גננות שלא מרשות להביא אקטימל

או מעדנים אחרים מפני שזה יוצר חיכוכים בין הילדים. לפני שנתיים, הגננת בגן חובה שבו היתה הבת שלי החליטה להעמיד להצבעה באסיפת ההורים את עניין השוקו בשקית בארוחת הבוקר - כדי שלא ייווצר מצב שלילד אחד יש שוקו ולילד אחר אין. היה רוב להחלטה נגד הבאת שקיות שוקו לגן, אבל בגלל שאמא אחת היתה בעד לא היתה ברירה אלא לאשר את השוקו בגן בארוחת הבוקר.

ayaba

New member
עם הגדולים

לא היתה לי בעיה, באמת בחרו מה למרוח, כשרק ביום שישי ברשיתי משהו מתוק. עם הקטנה עכשיו לא יודעת מה יהיה, היא כזו "פיגל'ה" בקושי אוכלת, ואוהבת בעיקר לחם עם גולדבנד, מקווה שבהמשך תאכל דברים אחרים, עד עכשיו בפעוטון קבלה ארוחות ולא כריכים.

silvey

New member
אכלת, ילד../images/Emo35.gif מאמר על החזרה לאכילה

"נורמלית" של ילדי בית הספר אחרי החופש הגדול. מקווה שהדוגמאות תעזורנה... אכלת, ילד ? מה נותנים לילד לאכול ואיך מחזירים אותו למסלול הנכון והבריא אחרי חודשיים של פיצה, המבורגר, פלאפל ושווארמה מאת אילן דן תחילת שנת הלימודים מביאה איתה מעבר חד עבור ילדים שבזמן חופשת הקיץ סיגלו לעצמם הרגלי אכילה פרועים, שונים ממה שהיו רגילים אליו במשך שנת הלימודים. "הילדים נמצאים בגן ובבית הספר שליש משעות הערנות, ומה שהם אוכלים בשעות אלה הוא בעל חשיבות עליונה להתפתחותם", אומרת ציפי רוטשילד, תזונאית קלינית מרשת מכבי טבעי, "הכנסת הקיוסקים לתוך בתי הספר הפרה את שיווי המשקל התזונתי של הילדים ושיבשה את יכולתם לשלוט בתזונה נכונה. הפיתוי לקנות הוא גדול, אבל האוכל בקיוסקים אינו עונה לדרישות התזונה הנכונות. בבורקס, גלידות, מיצים ממותקים וכדו' אין ויטמינים ומינרלים והם בגדר 'קלוריות ריקות' הגורמות להשמנה. לכן, האחריות לתזונת הילד מוטלת על ההורים בעוצמה כפולה". אז ממה מתחילים? "לפני היציאה לבית הספר, מומלץ שהילד יאכל ארוחה קלה, כיוון שהיא מגבירה את הריכוז מקורות האנרגיה של הילד מתרוקנים בלילה ולקראת הלימודים הוא צריך לספק לגופו ולמוחו אנרגיה זמינה של פחמימות בצורה של דגנים מלאים ללא סוכרים, או לחילופין פרוסת לחם (רצוי מחיטה מלאה) עם גבינה. אפילו בננה יכולה להיות ארוחת בוקר". מה לגבי הסנדוויצ'ים? "בסקר שערכה חברת טלסקר, במאי 2001, נמצא כי מחצית מהילדים בני 8-14 אוכלים כריך עם ממרח שוקולד. 40% אוכלים כריך עם גבינה צהובה והשאר, ממרחים שונים. אני הייתי מאוד ממליצה להשקיע בסנדוויץ' ולהכין משהו בעל ערך תזונתי גבוה, שילוב של פחמימות, חלבונים ומעט שומנים. למשל, כריך טונה, חומוס, ביצה. אצל ילדים קטנים, בכיתות א' וב', אפשר להסתפק בכריך אחד ופרי. אצל בוגרים, במיוחד בגיל ההתבגרות, צריך להקפיד על כמות גדולה יותר: שני סנדוויצ'ים עם כמות חלבון גדולה יותר: יותר חומוס, יותר טונה. את הילדים הקטנים מומלץ לצייד במים ולא לסמוך על כך שישתו בברזיה שבחצר, כי כמות המים שיצרכו כך תהיה קטנה יותר". מה אם הילד לא רוצה לאכול כריך עם ממרח בריא אלא מתעקש על ממרח שוקולד? "לא כדאי להיכנס לעימותים איתו, אבל כדאי להגביל את מספר הכריכים עם ממרח שוקולד. אגב, ממרח מתוק יכול להיות גם דבש או חלבה. ניתן ליצור חלבה טבעית: מוסיפים לדבש חצי כפית טחינה גולמית". יש לאפשר לילד גיוון, אומרת רוטשילד, בחירה והעדפה מתוך קבוצת הירקות, הפירות והדגנים: "למשל, אם ילד רוצה חומוס ולא גבינה אפשר להרשות את זה וגם להסביר לו שחשוב לגוון. מצד שני, לא כדאי להרשות לו בחירה של חטיף או ממתק במקום האוכל. זו טעות להגיד ש'לפחות יאכל חטיף, גם זה אוכל'. הוא תמיד יעשה את הבחירה הלא נכונה ויעדיף את החטיף". מה לגבי ירקות ופירות? "מרבית הילדים לא מתלהבים לקחת אותם לבית הספר, לעתים בצדק. הרי בתנאי החום השוררים בקיץ הפרי והירק הופכים להיות לא אטרקטיביים. לכן חשוב שצריכתם תיעשה בשעות אחר הצהריים או הערב". האם צריך להקפיד על דברים שונים אצל ילדים צעירים, לעומת ילדים מתבגרים? "כעיקרון, יש לשמור על אותם כללי תזונה: להקפיד על ארוחת בוקר, להקפיד על סנדוויצ'ים בעלי הרכב תזונתי גבוה, על צריכת פירות וירקות ושתייה מרובה. ההבדל העיקרי הוא בכמויות. צריכת הקלוריות והחלבונים של מתבגרים צריכה להיות גדולה יותר, ולכן, גם הכמויות. בנוסף, אצל הצעירים שרק מתחילים את בית הספר, יש להקפיד במיוחד על ארוחת בוקר, על מנת לשפר את כושר הריכוז שלהם ואת יכולת הלמידה והזיכרון". הנה כמה דוגמאות לכריכים קלים להכנה לבית הספר ; כריך טונה - 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה סלט טונה (חצי קופסת טונה במים + כף מיונית דלת קלוריות + בצל קצוץ) עלי חסה, פרוסות עגבניה כריך סלט ביצים - 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה 1 ביצה קשה בצל ירוק 1 כף מיונית דלת קלוריות מלפפון חמוץ כריך גבינה - לחמניה קלה 1 כף גבינה לבנה 5% (או קוטג') עגבניות שרי חצויות 5 זיתים ירוקים כריך אמריקאי - 2 פרוסות לחם קל משיפון 3 פרוסות פסטרמה הודו דלת שומן 1 כפית מיונית דלת קלוריות 1 כפית חרדל עלי חסה פרוסות עגבניה 5 טיפים לתזונה נכונה. ------------------------- הנה חמישה טיפים שיעזרו לכם להתחיל את השנה נכון מבחינה תזונתית: • טיפ ראשון: ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה של היום. מחקרים רבים הוכיחו שבני נוער האוכלים כל יום ארוחת בוקר מרוכזים יותר במשך היום ויצליחו בהישיגיהם בלימודים. את הארוחה אפשר לאכול בבית, בדרך לבית הספר או בהפסקת עשר. זה יכול להיות פרי, חטיף דגנים וכדומה. • טיפ שני: את הכריכים מומלץ להכין בבית ולא לקנות אותם בקיוסק של בית הספר. זה יהיה זול יותר, תרתי משמע. • טיפ שלישי: יש להקפיד להרבות בשתיית מים לאורך כל היום. שתייה פותרת בעיות ריכוז וכאבי ראש. מומלץ להביא שני בקבוקי מים לבית הספר. • טיפ רביעי: בזמן ההפסקות בבית הספר כדאי לצאת החוצה, להתאוורר ולשחרר את הגוף מלחץ הלימודים. כך יתמלא הגוף באנרגיות חדשות ויהיה מוכן להמשך היום. • טיפ חמישי: במקום חטיפים ומתוקים בקיוסק, עדיף לצרוך ארטיקים דיאטטיים, סוכריות ומסטיקים דלי קלוריות. מתוך חוברת "חזרה ללימודים" – עיתון מעריב – אוגוסט 2005.

למעלה