קשה לקרוא כזה דבר........
הבנתי את התמונה הכללית. תראי בואי אספר לך, תמיד חייתי במצב של נתינה לאחרים. כל חיי עזרתי, תמכתי, חיבקתי, עודדתי והענקתי בלי סוף. גם היום אני נותנת מעצמי לאחרים יותר מאשר לעצמי. הדימוי העצמי שלי היה מאד נמוך, אף פעם לא אהבתי את עצמי, לא יכולתי להראות עצמי בחברת אחרים, סגורה, מופנמת, בודדה, עצובה, רגשות אשם, נחיתות מה שרק אפשר. כל חיי אמרתי לעצמי לילדיי יהיה כל מה שלי לא היה בילדותי, ואז כשהם נולדו נתתי את כל כולי לילדים, אימצתי עוד שלושה אחים אליי הביתה, נותנת להם אהבה גדולה משקיעה את רוב שעות היום במשפחה. לעצמי לא דעגתי, לא היה אכפת לי, שמנה, רזה, יפה, מכוערת העיקר שלאחרים יהיה טוב ושארגיש נפלא שלא חסר להם כלום. אבל יום אחד ישבתי עם עצמי, סתם ככה זה יצא, ואז התחלתי לשאול את עצמי, היי אני כבר בת 35, מה היה לי עד עכשיו? מה השגתי בכל מה שעשיתי? איפה כל חוויות הילדות שלי? היכן טיילתי עד היום? מה עשיתי בשביל עצמי כדיי שגם לי יהיה טוב? האם ככה אני רוצה לחיות את שארית חיי? רק בלתת ולתת ולתת? מה לי לא מגיע קצת להנות בחיים מדברים שקשורים רק אליי ולא לאחרים? מה לי לא מגיע לצאת לחברה לשתות קפה ביחד ולפטפט? ריבונו של עולם אני חיה בתוך בועה, חיה רק בשביל האחים וטיפטיפה מזה לא נותנת לעצמי. איפה בן זוגי בכל זה? איפה היציאות והבילויים ביחד, מה התחתנו רק בשביל להביא ילדים, לעבוד, הבייתה ושוב ילדים? זהו החלטתי שזה לא מתאים לי דרך החיים שאני חיה בה. ואז התחלטי לעשות שינויים. קודם כל בדימוי העצמי שלי, ירידה במשקל, להתחיל לאהוב את עצמי, ברגע שאהבתי את עצמי התחלטי לצאת, העמדתי עובדה אני יוצאת אתם מסתדרים לבד וכך הלאה והלאה, ואז הזוגיות בינינו הלכה והתחזקה, הרבה שיחות, לפתוח את הלב ולומר לו כל מה שיש לי ומפריע לי, והתגלה לי כמה הוא מפרגן, אוהב, תומך, ומוכן לתמוך בי בכל דרך שבה אלך. תראי נשמה שלי, איזה חיים יש לך עכשיו? ככה את רוצה להמשיך את חייך? את חייבת להגיע להחלטה ומיד, את מתארת פה חיים שאף אחת לא הייתה רוצה להיות במקומך, נכון זה קל לומר תברחי, תברחי כל עוד את יכולה, בני לעצמך חיים טובים יותר, אבל קשה ליישם. נשמה, ילד לומד להתמודד, קודם כל חשבי על עצמך מה הכי טוב לך, מה היית רוצה שיקרה עכשיו, ויחד איתך יזרמו הילדים, אף אחד לא יכול לחיות את החיים האלו במקומך, ובטח ובטח התערבות חמתך. שבי עם בן זוגך, אמרי לו עכשיו חד וחלק, אני רוצה שיחה רצינית איתך, פתחי את ליבך בפניו, שפכי הכל בלי פחד. ופשוט תאמרי לו אם המצב בינינו לא משתנה אני עוזבת, פשוט עוזבת הכל ומתחילה חיים חדשים עם הילדים, תראי לו עד כמה נמאס לך. עם פסיכולוגית את יכולה להתייעץ, תרופות מרגיעות באותו רגע אבל הביצוע האמיתי, והפיתרון הסופי הוא רק את. אל תחששי ממה שאומרים הסובבים אותך אלה חיים שאת הולכת לחיות איתך, ההתחלות לשינוי יהיו קשות מאד, אבל לבסוף לפחות תצאי מאושרת ושלמה עם עצמך, דיי, תתחילי לחיות, אני לא אומרת לחתוך ומיד להתגרש אבל לשתף אותו בהחלטות שלך לשנות, אני מהיום לא מוכנה לחיות בצורה כזאת, ואם אתה לא מתכוון ללכת איתי יד ביד אני אעשה שינויים שיפגעו בנו כמשפחה וחבל, אבל לפחות תתחילי, עשי צעד ראשון. נשמה שלי תתחילי לחשוב קצת על עצמך, אלוהים העניק לך חיים כדיי שתחיי באושר, לא שתסבלי ככה. גם לי יש בן עם בעיות קשב וריכוז, נערים בגיל ההתבגרות, אבל הגעתי למצב שאני מפרידה בין הדברים. זמן לבית, לעבודה, לילדים, לבעל, וסוף סוף זמן לעצמי. התחילי להשקיע בעצמך, כדיי שיהיו לך הכוחות להתמודד עם כל השאר.