אפשר להצטרף?

אפשר להצטרף?

שמי יעל ואני אם ל 2 בנים מקסימים אוריה בן ה 3 ואושרי בן ה 8.5 חודשים. אני קוראת אתכם הרבה ואת עיצותכם ואשמח להצטרף , בנתיים הינה הבעיה שאנחנו מתמודדים איתה בשבועות האחרונים. אוריה בטיבעו ילד נשמה פשוט מקסים אוהב ומוותר כך גם כניסת אושרי למשפחה לא לוותה בטראומות מיוחדות ( כמה פליקים לכאן או לכאן..
) בשבועות האחרונים הוא נהפך אלים !! מרביץ - סתם אפילו אם לא מרגיזים אותו הכל "לא רוצה" וכמובן הכל הפוך - עכשיו העיניין הוא שזה לא כל הזמן אלא בעיקר כשאני בסביבה - בגן לדוגמא רק כשהוא רואה אותי מתחילה ההתנהגות הזו - לפני כן הוא מקסים כהרגלו.. רעיונות על מצוקות / דרך התמודדות ?

תסכול...? חוסר בכלים לתקשר

את הרצונות שלו? ילדים יותר גדולים/מילוליים/יותר משהו בגן (לתפיסתו, כמובן - הכוונה אינה ל"יותר" ממנו)? לא הייתי בהכרח נכנסת לסיבות לפני שנותנת לו כלי תקשורת חלופיים וצופה בו רגע....אולי זה יפתור את הבעייה.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו, יעל ../images/Emo142.gif

אני דוקא כן מהמרת על קשר בין ההתנהגות של אוריה לנוכחות של אושרי, דוקא עכשיו, כשאושרי חדל בהדרגה להיות חבילה קטנה ולא ממש מפריעה, והופך להיות נייד יותר, ותופס יותר מקום ותשומת לב. אני ממליצה לך, כמו לכולם, לקרוא את המאמר המצויין על הקנאה - אני חושבת שהוא יתן לך תובנות מעניינות לגבי מה שעובר עכשיו על אוריה, ואולי בעקבות התובנות האלה תוכלי גם למצוא בתוכך את דרכי ההתמודדות המתאימות לכם. נשמח לשמוע תובנות ועדכונים.

שִירָה

New member
לגיל וגם לסיטואציה (אח קטן)

בזמן האחרון נתקלתי בשני ילדים שהתנהגו ממש כך, ונתינת תשומת לב רבה צמצמה את הבעיה.

שִירָה

New member
ברוכה הבאה יעל ../images/Emo142.gif

נראה לי סביר מאד, שדווקא עכשיו, כשאושרי כבר גדול יותר והנוכחות שלו הרבה יותא מורגשת - מתפתחת קנאה אצל אוריה. מהתיאור שלך, נראה לי שהוא זקוק להרבה מאד הבנה, ולהרבה תשומת לב. אני מניחה שכשהוא נמצא בגן, ואושרי לא נמצא באזור - הוא לא מרגיש צורך למשוך תשומת לב בדרכים שליליות. אני מציעה לך לנסות לבלות איתו זמן איכות בלי אושרי; לשוחח איתו, לספר לו סיפור או אפילו ללכת איתו למוזיאון או לגן החיות. תדגישי לו את העובדה שהוא גדול, ולכן אתם יכולים לעסוק שניכם בעיסוקים בוגרים יותר יחדיו. בנוסף אפשר להסב את תשומת הלב של אוריה לעמדת הכוח שלו כאח גדול, להזכיר לו עד כמה אושרי אוהב אותו ומעריץ אותו, עד כמה הוא שמח לקראתו וכו'. המון בהצלחה! עוד מאד תגענה לפה המנוסות!

למעלה