אהההה.... משבר 10 השנים הנורא
האהבה הלוהטת והמרגשת של תחילת הקשר תמיד אבל תמיד נגמרת. ובכל זאת רוב הזוגות לא נפרדים. הריגוש ההוא מפנה מקום בדרך כלל לרגשות אחרים כמו כבוד הדדי, הנאה מצמיחה משותפת, הנאה מבנייה ויצירה של משהו (בית, ילדים משפחה) ובאופן כללי חברות עמוקה. בדרך כלל מתגרשים כשמתברר בדיעבד שהיה טעות להתחתן מלהתכילה (שני אנשים שלא שממש לא מתאימים זה לזה או שהציפיות המקוריות היו ממש לא ריאלית), כשיש בגידה, כשאחד מבני הזוג משתנה עם הזמן, או, מה שדי נפוץ בארץ, כשסיכסוכים לא נוהלו נכון וחיכוכים בין בני הזוג הופכים מכוערים והאהבה מפעם הופכת לתיעוב, סלידה ואף שנאה.
אם אתם כבר מעבר לנקודת האל-חזור, יכול לעודד אותך שגירושין זה לא סוף העולם. הסוד הוא לקבל ולהשלים. להבין ולקבל שמה שהיה לא יהיה עוד. אתה במצב חדש והדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה להמשיך הלאה. הכי חשוב זה לא לחיות בעבר ולא לחשוב כל הזמן איפה טעיתי, למה זה מגיע לי ומה היה יכול להיות אם.... אין דבר כזה "היה יכול אם"! מה שקרה קרה ועם זה צריך להתמודד. אני זוכר שכשהלכנו לטיפול זוגי, אחת המטפלות הידועות וה"נחשבות" בארץ אמרה לנו שיש כאלה שמשווים פרידה למוות ותהליכי האבל חלים גם בפרידה. WTF? זה נשמע מעוות אז וזה נשמע, סליחה על הביטוי, דפוק לגמרי כיום! כשאתה מת, אתה מת. Game over. כשאתה נפרד סיימת פרק אחד ומתחיל פרק אחר. זה שינוי, לפעמים מהותי, אבל אף אחד לא מת.
אני יכול לדבר רק על עצמי בנושא הזה אבל כיום כשאני מעל שנתיים בזוגיות אחרת (בחרנו שלא להתחתן) אני יודע כמה שהנישואים הראשונים שלי היו מועדים לכשלון וזה פלא ששרדנו יחד יותר מ- 10 שנים. אני מאד מכבד את גרושתי והיא מהווה פרק חשוב מאד מחיי וממי שאני כיום והיא תמיד תשאר כזאת אבל לא היה לנו טוב ביחד. דווקא היום כשאני בזוגיות אחרת אני יודע כמה המצב היה חסר סיכוי קודם. החיים שלי היום הרבה יותר טובים כשאני לא מבזבז כל כך הרבה אנרגיות על הדברים הלא נכונים ויכול לנתב את כל האנרגיות האלה לדברים שכן עושים לי טוב.