אפשר להצטרף?

mister xy

New member
אפשר לפקח על נישואי צעירים/ות

אם יחוקקו חוק שמגיל 17 עד גיל 20 יש צורך באישור של רשויות הרווחה כדי להנשא זה יכול לעזור מאוד, כי אם יש ליווי צמוד של פסיכולוגים ועו"סים אפשר לדעת אם מדובר בזוג שבשל לנישואין או לא. כמובן שיהיה צורך בתוספת תקציב משמעותית לרשויות הרווחה שגם ככה לא עומדות בנטל. ברור שבמצב הכלכלי הנוכחי זה לא מעשי אבל באופן תאורטי זה מא שהיה צריך לעשות.

רעיון דווקא לא רע במיוחד לאור העובדה

שזוגות שהתחתנו מתחת לגיל 20 מתגרשים באחוזים הרבה יותר מאשר אלו שמעל גיל 20.

sec op

New member
הבעיה היא לא בנישואים או הגירושים

זכותו של כל אדם בוגר לעשות מה שהוא רוצה בחייו כל עוד זה לא פוגע במישהו אחר, וכל אדם בוגר צריך לקחת אחריות על החיים שלו, כמו שהסביר רוצה לעזוב בארוכה. הבעיה אם ברגע שמביאים ילדים בלי מחשבה על העתיד, בלי שיש יציבות בחיי הזוגיות, כך שבתוצאות ההחלטה של אותם בוגרים נפגעים ולעיתים אף נפגעים קשות אותם ילדים קטנים, שההורים מתגרשים עם כל הבעיות למינהן (הורים שממשיכים לריב, אמהות חד הוריות שאין להן פרנסה וכדו'), ולכן הפיקוח אם צריך להיות הוא לא על הנישואין, אלא על הבאת ילדים. אם רשיון נהיגה צריך, רשיון להביא ילדים על אחת כמה וכמה.

moshe010

New member
פיקוח על הבאת ילדים היא עוד יותר קשה

אלא אם תגזור קנסות. ומאסר. וסירוס למי שמפיר זאת אבל ודאי שבאופן עקרוני על כל מי שרוצה להביא ילדים מעל שנים צריך לשלם הרבה מס וגם צריך להוכיח שיש בידו לגדל אותם בכבוד

אני חושב שיש סיכוי יותר

שתהיה ועדה שתחליט שאתם מתאימים להתחתן לפני גיל 20 מאשר שתהיה ועדה שתתן רישיון להורות. אני לא נאיבי לומר שזה יקרה אבל אם מחייבים כלה חילונית להופיע להדרכת כלות גם אם היא מצהירה שהיא לא תשמור לאחר החתונה ואם היא לא מביאה פתק שהיא היתה במקווה הרב עושה לה בעיות אז למה שלא תהיה ועדה ואם לא ועדה אז לפחות הדרכה שתהיה חייב לעבור אותה כדי להינשא ולא בשביל שתבין שזה לא החלטה של רגע ואז אחרי שנה שנתיים לא מתאים אז מפרקים את החבילה.

pokeret

New member
הזוי לחלוטין

במקרה של הציבור החרדי לא חסרות עובדות סוציאליות חרדיות שיאשרו כל דבר. מעבר לכך שזו פגיעה עמוקה בעקרונות הדמוקרטיה והחופש.

mister xy

New member
ברור שזה הזוי

אבל לא מהסיבה הזו כי את הבעיה הזו אפשר לפתור אם יקימו וועדה בלתי תלויה שתבדוק את כל הילדים שרוצים להנשא. הבעיה העיקרית היא שכזה חוק לא יעבור בממשלה ובכנסת בזמן שיש ייצוג חרדי/דתי כל כך גדול בממשלה ובכנסת. ולמה שכתבת שזו פגיעה בעקרונות הדמוקרטיה והחופש? האם לדעתך אסור להגביל בכלל את גיל הנישואין?

moshe010

New member
באופן תיאורטי אפשר לאסור

1)להורים לשדל להתחתן 2)לאסור להורים להיות היזמים, ז"א אם הילד מבקש את עזרתם בחיפוש או בבירור אז זה בסדר, אבל לא שהם יודיעו לו "מחר יש לך פגישה עם פלמונית" כמו שהיה אצלי ולמרות שסרבתי הלחיצו אותו בכל מקרה בכל הנוגע לגיל הגיל 17 אינו קדוש ובהחלט שאפשר להחליט שעד גיל 23 המתבגר אינו כשיר, ובפרט שישמגזריםגדולים במדינה שהם ממש לא כשירים בגיל הזה, ומצד שני למגזרים החילונים זה לא רלוונטי כי בין כל אין כמעט כאלה שברצונם להתחתן כ"כ מוקדם כמובן שעד גיל הנישואין יהיה מותר כבר מגיל 18 לקיים יחסי מין עם מי שהם רוצים לדעתי אפשר מוסרית לכפות על ההורים שלא לחנך את ילדיהם לתלותיות ולחוסר עצמאות, אבל אני לא יודע עד כמה זה ישים ויעיל יתכן שנסיון לכפות זאת יגרום רק להתלכדות של הציבור החרדי ויתכן שעדיף לפעול "בטוב" למשל 1)להשתדל לעשות רשת וימקס שיהיה אינטרנט אלחוטי בכל הארץ 2) לייצר מכשיר זול שלא יהיה צריך לשלם עליו בתשלומים(כמו פלאפון ) שיאפשר לגלוש בחופשיות באינטרנט 3)שהמדינה תיתן אפשרות לחניכי הציבור החרדי שלא למדו לבגרות ללמוד במכללות לבגרות על חשבון המדינה + מילה יותר גדולה מהכולל אמנם יש כבר דבר דומה מעין זה אבל צריך לפרסם את זה 4) שהרשויות יפרסמו באתרי אינטרנט חוברות למתבגרים הנבערים למשל חוברת על חינוך מיני או חוברת על עקרנות הדמורטיה ועל אזרחות ויפרסמו אותם ברדיו, (תודות למכשיר ה mp3 יש היום להמוני המתבגרים החרדים גישה לרדיו , עד המערכה הבאה שתהיה כנראה בקרוב נגד ה mp3) 5)ליסד ספריות המוניות של ספרים ומחשבים עם אינטרנט (הכניסה לספריה חינמית אין לה את הרושם הגרוע כמו כניסה לבית קפה בתשלום ) נ.ב קראתי פעם שאחד מהסיבות להצלחה הגדולה של ארצות הברית בתעשיה ובמדע היא שייסדו שם הרבה ספריות חינמיות להמון העם

moshe010

New member
זה שמדינה רודנית השתמשה לרעה ב"חינוך מחדש"

אינו אומר שזה דבר רע בכלא ופן בכל מדינה יש מן הדבר הנ"ל חוק חינוך חובה איסור להורים להרביץ לילדיהם ובמדינתינו בפרט חיוב להתחתן ברבנות והעיקר הגיוס לצבא שמלכחילה יועד ליצור כור היתוך ולהשריש תרבות אחידה בכל אופן מה שאני הצעתי זה דבר אלמנטרי הדומה לחוק חינוך חובה המכריח את ההורים לתת לילדיהם כלים כלכלים והשכלתיים להתמודד עם החיים, ולא להיות תלותיים

sec op

New member
לחנך לחשיבה זה טוב

אבל להתערב לאנשים בחיים זה כבר בעייתי. הצעת 2 הצעות 1. לאסור על הורים לשדל להתחתן 2. לאסור על הורים ליזום פגישות שתי ההצעות האלו לא סבירות בעליל, האם ניתן לאסור על הורים להשפיע על ילדיהם? ומה עם הם ישפיעו עליהם לעבוד, ללמוד, או כל דבר אחר? ואם הם חושבים שלהתמסד על ידי חתונה זה טוב, אסור להם להביע את דעתם ולנסות לשכנע? וליזום פגישות, הורים יוזמים כיון שזו הדרך, האם אתה התנגדת כשאמרו לך מחר יש לך פגישה? אני גם מודיע לך עכשיו שיש לך פגישה עם ... זה אומר שתלך? הבעייתיות מתחילה אם אנחנו מגדירים את החרדיות ככת שלאנשים אין דעה עצמית ואין להם שליטה על החיים שלהם, אלא נתונים בידי אחרים, זהו מצב שבהחלט ניתן להתערב. אבל הבעייתיות היא גודל הציבור, האם ניתן להוציא ציבור כ"כ גדול מחוץ לחוק?

moshe010

New member
עכשיו אני מבין אותך בהחלט

חשבתי שקצפך יצא על ההתערבות בחינוך אני מודה שזה בעיתי לאסור להורים לשדל את בניהם להתחתן אבל אפשר לרכך קצת את מה שכתבתי ולאסור לשדל עד גיל 28 ז"א שמי שרוצה להתחתן מיוזמתו יכול מגיל 23 אבל הורה שרוצה לחתן צריך להיות מצב שבנו כבר ממש בשל בענין האיסור ליזום אני ממשיך לתמוך בה, גם אם אני מסכים שזכותו של ההורה לשדל את בנו להתחתן, אבל אין זכותם לקבוע עם השדכן והמחותנים והכלה על פגישה מאחורי הגב, ולהודיע לחתן "בדיעבד" על הסיכום כשכבר לא נעים לסרב הציבור החרדי מתנהג די דומה לכת, ואילו אצל הציבור החסידי זה ממש כת ולא רק דומה גודל הציבור זה אכן בעיה, אבל זה בעיה מציאותית אכיפתית ולא בעיה מוסרית

אין בכך כל רע

אתא טורק חינך מחדש והצליח לו לא רע, גם בן גוריון שחילן את רוב המזרחיים.

moshe010

New member
ברור כשמש

שיש הבדל בין 17 ל23 ונערים ונערות בגיל 23 גם אלא שגדלים בגטו החרדית הרבה יותר יודעים ומבינים מה שהם רוצים ויש להם הרבה יותר אומץ להתמודד עם לחץ ההורים ולחץ חברתי (בכלל ככל שהגיל עולה הלחץ החברתי פחות משפיע) ומבחינה מוסרית ודאי שמן הראוי להגביל את גיל הנישואין לפחות לגיל 23 ומעלה, כי נישואין והבאת ילדים לעולם זה אחריות כבדה שיש לה השלכות כלכלית נפשיות ופיזיות ומתבגר צעיר בן 17 עוד לא בשל לזה, ובודאי לא מתבגר חרדי הבעיה היא רק האכיפה שכנראה לא יצליחו לכפות את החוק הזה נ.ב בציבור החילוני גיל הנישואין הממוצע הוא מעל 28 לנשים 30 לגברים

זה הגבלה? זה כמו להגיד שאסור

להביא 3 ילדים בשנה... זה גיל מגוחך. וחניכה שלי בת 16 היתחתנה עכשיו.

אני מכירה ילדות בנות שלושים

שלא יודעות מה ללבוש. ואגב, מה אמא'לה, זה קורה כל יום כל היום.

לא צריך הרבה אומץ

פשוט ניגנתי לו על המצפון שאלתי אותו:אתה רוצה שעוד שנה אני יהיה זרוקה עם ילד? אני לא יסתדר עם אחד כזה.(וזה היה בחור עובד דיי מודרני,הם ידעים לא להציע לי לומד) ומאז הם הפסיקו להילחץ על שידוך בישבילי. והכי הרבה אני הולכת לפגישה ואומרת סורי זה לא מתאים.

צריך גם אומץ

ובעיקר להיות משוכנעת שזהו הדבר הנכון. עד איזה גיל ההורים יגידו לנו מה לעשות?

למעלה