אפשר להצטרף?

אמאלה!!

השניה שמעתי שבת דודה שלי בת 17 שבקושי יודעת להחליט מה ללבוש בבוקר נכנסה לשידוכים! אחריה יש תאומים ואז כול שנה ילד אז ההורים בלחץ שמא יהיה פקק...אנשים היתהפכו על הראש!

סוג ב

New member
אפשר לעבוד על החוק

הרב מחתן את הזוג הצעיר ובגיל המתאים, נרשמים לרבנות..

לא הבנתי,

סוגי, הטענה שלך מכוונת כלפי מי? מיסטר טען שצריך שתהיה מגבלה בחוק על גיל הנישואין. אמרתי שיש כזו. ציינתי רק עובדה... זה דבר ראשון. דבר שני, לגוף הטענה, ניתן לטעון כך כנגד כל דבר. בחוק יש סנקציה. שתיים מאסר או קנס כספי גבוה (70,000 אלף ש"ח). באמת, לא הצלחתי להבין מה הטענה? שמה? שהאכיפה תהיה יותר מוגברת? איך? אם מישהו ידווח לרשויות על כזה דבר, החוק ייאכף. אבל אם הדבר נעשה בהיחבא, איך אפשר למנוע זאת? זה בדיוק כמו גניבה! ברור, שרב שעושה כזה דבר מסתכן מאוד, וכל מי שמשתף בזה פעולה מסתכן אף הוא - אבל החוק אינו יכול למנוע עבירות פליליות, הוא רק מעגן את האפשרות למנוע את זה ככל שיד הרשות המבצעת יכולה להגיע. מורדת, הטענה שלך... איך לומר... מביכה. ברור שזהו חוק שחוקק מתוך נסיון איזון בין אינטרסים ובין ערכים שונים. גיל 17 הוא גיל סביר למדיי (ויש נסיונות להעלותו לגיל 18). אינך יכול למנוע מנערה בוגרת שמעוניינת להינשא את האפשרות לעשות זאת (ולכפות נישואין - זה בלתי אפשרי ואסור בכל גיל). אם כך, איני מצליח למצוא שום מובן בדברייך.

סוג ב

New member
אתה חייב להתפלסף

בטח שאפשר לטעון כך על כל דבר. אבל אתה משווה את זה לרוצחים או עברות מס? חוץ מאם תהיה הלשנה מאוד רצינית על ילדה שהתחתנה לפני גיל המותר, הילדות ימשיכו להתחתן מוקדם והעברה על החוק במקרה הזה, פחות גרועה מרצח (ככה לפחות החרדים רואים את זה) מיסטר אמר שצריך חוק? אתה ציינת שיש חוק? אני ציינתי שבקלי קלות מצפצפים על החוק בלי למצמץ ובלי לתת את הדין? גם אני ציינתי רק עובדה. רק לך מותר? אין לי שום טענות, וכל שכן לא טענות כלפי הדברים החשובים שאתה כותב.

סוג ב

New member
אני אסביר לך בדיוק

במחשבה שניה, אחרי שפרשתי את הסבריי, מחקתי. החלטתי שאם אתה באמת חושב שהותקפת, יש סיבה לכך ותוכל לקבל הסבר במסרים.

בחורה שרוצה?

אז למה חוץ מאצל החרדים והערבים אין מצב של ילדה בת 17מיתחתנת? ברור שזה לא רצון והבנה אלא כפיה.

מה הקשר?

כפייה - בכל גיל (גם בגיל מאה) אסורה לפי החוק. מאידך, על חתונה בהסכמה - על פי איזו סכמות חוקית ניתן למנוע מנערות בוגרות שגופן ברשות עצמן?

כול השאלה זה

עם זה החלטה של בת בוגרת שגופה בירשותה או תוצאה של שטיפות המוח של ההורים. ולהוכחה שזה לא ניקרא מרצון יש לנו את תמר וסוגי פה. ועוד דבר ההגדרה של אונס בחוק היא:ביצוע מעשה באישה נגד רצונה או שאינה כשירה להחלטה-ז`א שגם אם ילדה בת 10 תבקש מימך לשכב איתך זה יחשב אונס כיון שהיא לא כשירה להחלטה כזאת! ובחורה בת 17 כשירה לקבל החלטה של חתונה? מהכרות אישית עם נוער בגיל הזה (היו לי חניכות בגלאים אלו) נדיר למצוא בחורה שיודעת מה זה נישואים ואהבה ללא שטיפות המוח של ההורים ובוחרת להיתחתן. זה לא בחירה! זה כפיה!

אני בכלל לא חולק על זה, אבל שוב, זה לא קשור

לעניין הגיל. דברייך תקפים גם בגיל 22. כל מה שאת כותבת הוא אכן עניין לדיון משפטי (מוסרי לא כל שכן). לכן, מי שחותנה על ידי הוריה, לטעמה בכפייה, מוזמנת לפנות לבית המשפט ולתבוע את הוריה. ברור, יחד עם זאת, שלא ניתן למנוע נישואין של אשה בת 22, בגלל החשש שבקהילות מסוימות מחתנים את הבנות בגיל זה בעל כורחן. החסם התחתון של החוק לגיל נישואין נובע ממקום אחר לגמרי, מהמקום שמתחת לגיל 17 הנער/ה נתפס/ת כמי שדעתו עדיין אינו בוגרת דיו להחליט החלטות מורכבות דוגמת אלו. לכן, גם הרישיון ניתן מגיל 17 ואילך, מאותו ההיגיון בדיוק. לכן אני חושב שהטענה שלך שהחוק צריך לאסור גם על בנות הגדולות מגיל 17/18 להינשא, היא מביכה במקרה הטוב.

לא לאסור.

פשוט לשלוח מישהו שיבדוק את המצב בדומה לרשוית הרוחה במיקרים בעיתים כמו חרדים וערבים.

ולחתן בחורה בת 17

שלא יבש לה החלב על השפתים זה היגיוני? אני שאני כמעט22קשה לי לעמוד מול ההורים אז ילדה בת 17 תצליח?

תלוי איך מסתכלים על זה,

בכל מקרה, את חייבת להבין משהו, שאינו קושר בדיון ספציפי זה דווקא אלא נוגע לכל המישור החוקתי: הבסיס הטבעי הוא שלכל אדם מותר לעשות כל שיחפוץ, ובלבד שלא יפגע בזולתו. כל חריגה מכלל האמור בשורה הקודמת מצריכה הנמקה חזקה שיש לה תוקף משפטי. אין תפקידו של המחוקק לפתור את כל הבעיות האישיות של החברה (ולכן אין בית המשפט מוסמך להתערב בשאלה האם יחסים הומוסקסואלים טובים או רעים, האם חוצפה להורים היא רעה או טובה, וכמה פעמים בני הזוג גומרים בלילה). לכל אדם יש הזכות להינשא. זו זכות יסוד, זו זכות חוקתית, המוכרת גם במדינת ישראל החל מ-1992 כזכות חוקתית הגוברת על כל הוראת חוק אחרת במקרה של התנגשות. אכן, בגלל שעד גיל מסוים יש לנו חשש אובייקטיבי (להבדיל מחשש סובייקטיבי) שכלל הנערים והנערות אינן ברי דעה מספיקה - מונע החוק את האפשרות לחיתונן, מתוך מסקנה שזוהי השמירה על זכותן ולא מניעתן. יחד עם זאת, מרגע שהכלל הנ"ל (בדבר היות נערים מתחת לגיל 17 בלתי כשירים להערכת המחוקק לחיי נישואין) אינו תקף עוד, כמעט ואין אפשרות חוקתית למנוע באופן קטגורי מאנשים את זכות הנישואין. באותה מידה לגבי הצעתך להציב שמירה ופיקוח על מערך הנישואין - לבחון האם זה מגיע מכפייה או מהסכמה, זו הצעה דמוגגית שאין לה ולשכר הישר כלום: 1. איך הדבר ניתן לאכיפה מבחינה מעשית? איך הפקחים יראו ללבב שמדובר בחיתון בהסכמה ולא בכפייה? 2. כמה כסף המדינה יכולה להקצות למען מטרה זו? 3. אין שום סמכות חוקתית לפגוע בחופש הפרטיות (כמדומני זוהי גם זכות יסוד), ובחופש של כל אדם להינשא. כל הדברים אינם אמורים כאשר יש הוכחה חותכת, הקבילה בבית המשפט, לכך שההורים כפו על הילדה את הנישואים בניגוד לרצונה. מצב כזה, למיטב הבנתי, אסור על פי החוק. כמובן תלונה פלילית ותביעה אזרחית שתוגש על ידי הבת, ככל הנראה תיענה. אני מאמין שברוב המקרים, רוב מוחלט, אין מדובר בכפייה ממש. נערה שתסרב ותעמוד על דעתה, לא יכפו עליה להינשא עם מי שאינה חפצה בו. העניין הוא, שהנערות מלכתחילה חונכו להסכים לכך. אבל שוב, זה כבר נושא רחב של שאלה האם ניתן לכפות על הורים בעלי תרבות אחרת, את התרבות האחרת ועד כמה.

למעלה