אפשר להצטרף...?

טליולי

New member
אפשר להצטרף...? ../images/Emo140.gif

נתקלתי במקרה בפורום הזה ונראה לי שאולי אוכל למצוא פה בדיוק את התמיכה שאני צריכה.
אני טליולי מאזור השרון. אמא למקסימונת בת 3 וקטנצ'יק בן חודשיים וחצי - נעים מאוד!!!!
מאז ומתמיד הייתי מלאה, לא זוכרת שאי פעם הייתי באמת רזה. רוב החיים שקלתי בין 65-68 ק"ג (גובה 1.70). ממש לפני שנכנסתי להריול הראשון הייתי הכי רזה שאני זוכרת את עצמי אי פעם, 63-65 ק"ג. תמיד הרגשתי שמנה נורא,
היום בדיעבד המשקל הזה נראה לי סביר לחלוטין. בהריון הראשון עליתי 17 ק"ג! 8 ק"ג בהם ירדו בלידה (במשקל של בתי בלידה + כל מה שמסביב) ובמהלך חופשת הלידה עליתי 5 ק"ג מה שהביא אותי לעודף משקל די מטורף של 14 ק"ג מהמשקל טרם ההריון.
בהריון השני הקפדתי מאוד על התזונה ועליתי רק 8 ק"ג מתוכם 7 ק"ג ירדו לאחר הלידה (שוב, משקל העובר ושאר ירקות) כך שנשארתי עם ק"ג אחד יותר מהמשקל שלפני ההריון השני, הייתי מאוד גאה בעצמי שלא עליתי יותר ונשבעתי לעצמי שבחופשת לידה אני לא עולה במשקל ואף יורדת. סיכום ביניים: שתיי לידות, סה"כ עודף משקל של 15 ק"ג מהמשקל שלפני ההריונות.
לאחר הלידה השנייה (לפני חודשיים וחצי) הלכתי לחפש בגדים לברית של הקטן וקניתי מכנס שבקושי נסגר עליי. פתאום היה לי יעד, להכנס למכנסיים, והתחלתי ממש לשמור על כל מה שנכנס לי לפה. ירדתי ממש יפה ונכנסתי למכנסיים בצורה מרווחת. קיבלתי המון מחמאות מכולם וזה נתן לי מוטיבציה להמשיך ולשמור על המשקל. ירדתי בחודש וחצי 8 ק"ג ופתאום, לראשונה מזה שנים, הרגשתי שוואלה, זה אפשרי לגמרי. 8 ק"ג ירדו, 7 ק"ג נשארו כדי לחזור למשקל שלפני ההריונות - לחלוטין אפשרי! ואז הגיעה השגרה של חופשת הלידה בצירוף כמה אירועים משפחתיים שהיו לאחרונה ופתאום עליתי שני ק"ג. ברגע שתנופת ההרזיה נפסקה הרגשתי שפתאום יצאה לי כל הרוח מהמפרשים. פתאום אין לי "דד ליין" (כמו מכנסיים שחייבים להכנס אליהן...) והתחלתי ממש "לזייף" בדיאטה ואפילו עליתי ק"ג נוסף. אני לא מבינה את עצמי, יודעת שאני מזיקה לעצמי אבל איכשהו לא ממש מצליחה לשלוט על מה שנכנס לי לפה.
הבנתי שמה שחסר לי זו מטרה או תמיכה, שזו תובנה טובה אחרי כ"כ הרבה שנים שאני סוחבת עודפי משקל, ופתאום מצאתי את הפורום הזה, כאילו משמיים.
אולי זה יהיה הפתרון? אז הנה השאלות שלי:
אשמח לשמוע מהמנוסות מה נותן לכן את המוטיבציה והכח להתמיד? איזה "יעד" / "מטרה" אני יכולה להציב לעצמי כדי לא להשבר? אין אתן "חוזרות לסוס" אחרי נפילה? (מקווה שהכוונה ברורה) ותובנות / עצות נוספות מאילו שאולי מזדהות. תמונת המצב כרגע: שוקלת 75 ק"ג (לא מאמינה שאני ממש רושמת את זה... וזה עוד אחרי שירדתי במשקל, אמאל'ה!!!
) היעד: קודם כל לחזור למשקל שלפני ההריונות, 65 ק"ג - 10 ק"ג!!!
בשלב שני, שבינתיים אני אפילו לא מעיזה לחשוב עליו, אשמח לרדת 5 ק"ג נוספים כדי לעמוד על משקל תקין ויפה של 60 ק"ג בדיוק. עכשיו איך,לעזאזל, עושים את זה????
איכשהו יצאה הודעה נורא ארוכה, זה נהיה נושא די רגיש אצלי, ותודה למי שהחזיקה מעמד

יעל י

New member
ברוכה הבאה...

הגעת בדיוק למקום הנכון... ואת מתמודדת עם מה שכולנו פה למעשה מתמודדות. אני ממליצה בשלב ראשון לרשום כל מה שאת אוכלת על מנת לבקר את עצמך לטוב ולרע. פעילות גופנית אפילו קלה להתחלה. מה עם מים?כמה את שותה? ואולי כדאי אף לשקול מסגרת כלשהי עם תמיכה כמו שומרי משקל או דיאטיקאית. בהצלחה

טליולי

New member
../images/Emo9.gif תודה

פעילות גופנית - עושה רק כפיפות בטן (5 סטים של 30 כל יום), משתדלת ללכת ברגל כמה שיותר אבל אין ספק שזאת נקודת התורפה שלי. שונאת ספורט...
מים אני שותה דווקא די הרבה. בד"כ משהו כמו 2 ליטר ביום.
לגבי דיאטנית - ניסיתי בעבר אבל אני ממש גרועה ב"דיאטות" בכל הפעמים בחיי שהצלחתי באמת לרדת במשקל זה היה רק מתוך החלטה שלי להיות יותר מודעת ויותר בררנית במה שאני אוכלת ואף פעם לא הצלחתי בדיאטות של תפריטים שאומרים לך כמה גרגרי אורז מותר ביום.
לגבי שומרי משקל - אני בטוחה שזאת מסגרת שדווקא תתאים לי אבל, עד כמה שזה נשמע תירוץ עלוב, פשוט אין לי זמן. בין משרה מלאה +, בעל עם משרה מלאה ++ ושני ילדים לא מצליחה למצוא את הזמן.

ברוכה הבאה ובהצלחה ../images/Emo23.gif

אני חושבת ששילוב של פעילות גופנית תורמת להאצה בירידה במשקל. ג'מני לא מתה על ספורט ,אבל זה מאוד מסייע. הרבי בשתית מים ארוחות קטנות כל 3 שעות הורידי בהדרגה מתוקים וחטיפים בהצלחה

למעלה