אפשר להצביע בחו"ל?

אפשר להצביע בחו"ל?

אוטוטו בחירות. אני לא על תקן דיפלומטי, ולא משהו כזה, סתם כמה חבר'ה מטיילים. באנגליה, אם זה משנה. יש אפשרות להצביע בבחירות?

לא

אזרח ישראלי שלא נמנה על הסגל הדיפלומטי, נמצא בשליחות המדינה, נמנה על צי סוחר (אולי גם צוות אוויר, אני לא בטוח) ונמצא על כלי שיט ישראלי לא יכול להצביע מחוץ לגבולות המדינה.

jol8

New member
האמת שזה קצת חבל

יש לא מעט אזרחים שנמצאים בחו"ל בגלל העבודה, בגלל טיול או כל דבר אחר ועדיין איכפת להם ממה שקורה בארץ. למה לא לשים איזה כלפי בשגרירות, ומי שזה ממש חשוב לו יגיע להצביע? נראה לי לא כזה קשה לביצוע.

שין

New member
כבר דנו בזאת בעבר

והתשובה הכי אינטלגנטית שניתנה (נדמה לי שזה diday) שכמות הישראלים שחיה באופן קבוע בחו''ל גדולה יחסית לאזרחי המדינה וזה לא יהיה הוגן שלקבוצה כזו תהיה זכות השפעה על אלה שגרים במדינה.

forglemmigej

New member
ההגיון ממנו והלאה../images/Emo8.gif

רק מי שרשום במרשם התושבים והוא בנוסף לאזרח ישראלי תושב קבע בארץ יכול להצביע. מי שירד זה עתה מהמטוס וקבל ישר אזרחות ולא שילם אפילו גרוש אחד למסים מימיו במה הזכות שלו יותר טובה ממי שחי הרבה שנים בארץ ומכיר את כל המורכבות שלה אבל לא עלינו החליט לחיות במקום אחר על הכדור ויש לו בטוח יותר ידע. אגב אזרח ישראלי שחי בחול וטורח לעדכן את מרשם התושבים כן יכול לעלות על המטוס ולהצביע למשל הרבה חרדים באים במצוות הרב מברוקלין להצביע . כל השטה הזו ממש מפגרת לדעתי מתיחסים לישראלים שחיים בחו"ל כאנשים חסרי דעת היום בעידן האנטרנט כשכל אחד צמוד למחשב ומודע לכל הדקויות שקורות בישראל אין סבה לחסום זכות זו.

een ogenblik

New member
זה לא קשור כלל לבעלי דעה או חסרי דעה

המחוקק אינו מעוניין שמי שאינו תושב ישראל ישפיע על הבחירות. מצד שני, המחוקק חושב שאזרח ישראלי שטורח להיות ביום הבחירות בארץ, זכאי שיתחשבו בדעתו. אם מישהו חש שאינו יודע מספיק כדי להצביע, הוא אינו חייב להצביע. זה רעיון חשוב בדמוקרטיה, כל עוד אדם אחראי חוקית למעשיו ובעל זכות בחירה, מותר לו להצביע. בעלות על דעה או חוסר בעלות על דעה אינה מהווה קריטריון.

TrigATUSA

New member
תיקון: לא צריך להיות תושב ישראל כדי להצביע

גם אם אתה לא תושב כל עוד אתה מגיע לישראל בבחירות אפשר להצביע אני יודע - עשיתי את זה 6 שנים לאחר שהפסקתי להיות תושב ישראל

een ogenblik

New member
תיקון למה?

"המחוקק אינו מעוניין שמי שאינו תושב ישראל ישפיע על הבחירות. מצד שני, המחוקק חושב שאזרח ישראלי שטורח להיות ביום הבחירות בארץ, זכאי שיתחשבו בדעתו." תושב ישראל יהיה מן הסתם בישראל. מי שצריך לטרוח להיות בישראל ביום הבחירות הם מי שאינם תושבי ישראל. המחוקק הניח שמי שרוב מי שאינם תושבי ישראל לא יגיעו במיוחד לישראל ביום הבחירות, כך שאיפשור להצביע רק בתחומי ישראל מהווה מסננת מספקת. אם טרחת והגעת לישראל להצביע, כמובן שמותר לך.

מי יושפע מהבחירות

הבחירות ישפיעו על תושבי ישראל באופן הרבה יותר דראסטי ממה שהן ישפיעו על ישראלים שנמצאים באורח קבוע במדינה אחרת. יש שלל דוגמאות להשפעת הממשלה בישראל על ישראלים בחו"ל, החל מנושאי אזרחות שונים ומשונים וכלה במיסים, ועדיין, הריבונות הישראלית משתרעת רק בשטח ישראל, מי שיאלצו לשאת את השלטון באופן יום יומי, לשלם מיסים ולהסתכן בשפיכת דמם במלחמה או בכבישים הם אלה שיושבים בישראל. המחוקק, בתבונתו הנצחית, שואף שאלה שנמצאים בשטח הריבונות הישראלית בלבד יצביעו. מן הסתם, החוק הוא לא חסין פרצות ואסופת החרדים בברוקלין מצאה בו פרצה, עדיין, רוב היושבים בחו"ל חסרים את האמביציה או האמצעים לשכור להם מטוס ליום הבחירות.

forglemmigej

New member
המחוקק בתבונתו הנצחית גם

קבע שזה בסדר לקחת מעמ בבתי מלון והשכרת רכב ממי שחי בחול שנים רבות ויש לו אזרחות ישראלית למה זה כן חוקי ולהצביע לא? למה ישראלי שחי בחול לא יודע טוב מה טוב למדינתו יותר ממי שחי בה? לא ראיתי שבבחירות בעשורים האחרונים הישראלים שחיים במדינה עשו בחירות כל כך מושכלות ע"ע ביבי, ברק , שרון ואולמרט ועכשו ביבי יקח גם סבוב שני . עובדה שבהרבה מדינות כן סומכים על אזרחים שחיים בחו"ל שידעו לממש את זכותם הדמוקרטית בצורה יעילה. אפשר לחשוב שישראלים שחיים בחו"ל יצביעו בצורה עיורת וחסרת היגיון בינתיים מי שמצביע לפי פקודת הרב אלו דוקא אלו שיושבים בציון וגורמים למצבים בלתי אפשריים ליצירת קואליציות.

החוק לא תמיד צודק אבל הוא תמיד החוק

זה חוקי לקחת מע"מ ממי שחי בחו"ל שנים רבות כי המחוקק, בתבונתו הנצחית, החליט ככה. מה זה שייך לעניין הצבעה? בנוגע לציבור בישראל, זה לא משנה מה אני או את חושבים על הבחירות הנכונות או לא של הציבור בישראל, עובדה שהציבור לא חושב שכל הבחירות שלו היו לא נכונות כי הוא רומם מחדש את המנהיגים הנפולים של העשור הקודם (ביבי, ברק). ישראלי בחו"ל אולי יודע מה יותר טוב למדינתו אבל בגלל שהוא לא נדרש, בשלב הזה, לחיות עם תוצאות הידיעה שלו, הוא גם לא רשאי לבחור ע"פ הידיעה הזו. כשישראלי בחו"ל יחליט לחלוק את גורלו עם היושבים בישראל הוא יוכל גם להצביע שם. יש מדינות שלא מרשות לאזרחים בחו"ל להצביע. אם אני זוכר נכון, בריטניה לא מאפשרת הצבעה מרחוק (אם כי היא מאפשרת להצביע בדואר מראש, אבל גם זה רק לרשומים במרשם התושבים המקומי). בריטניה גם לא רואה במי שנולד מחוץ לבריטניה כאזרח בריטי, גם אם הוריו בריטים, מה שמראה לנו שישראל היא לא המדינה היחידה שרואה באזרח שעזב אותה כמי שבחר לא להיות חלק מהחברה בישראל (לפחות באופן זמני).

forglemmigej

New member
זה נשמע כמו מנטליות של שנות החמישים

מי שעוזב את הארץ הוא בוגד ונמושה לא הגיע הזמן להתבגר קצת? ואיך תשלום מעמ קשור הוא קשור כי אם אין לי שום זכויות במדינה כי עזבתי אז שלא יהיו לי גם חובות ומעמ הוא חוב.

להיפך, זו גישה פרוגרסיבית

שמבקשת מהתושבים במקום מסויים לקחת אחריות על מקום מושבם ולא לסמוך על תושבי חוץ שיורו להם את הדרך. אני חושב שזכות הצבעה צריכה להיות לכל מי שיושב כחוק במקום מסויים מעל למספר מסויים של שנים. ברוב מדינות העולם התאזרחות היא הליך ממושך, ישראל היא אחת המדינות הבודדות שנותנות אזרחות בקלות ולדעתי גם מי שנחת אתמול בישראל והוא יהודי לא צריך ללכת להצביע בבחירות.

Woking

New member
רק תיקון קטן

האזרחות הבריטית כן עוברת לילדים אוטומטית, אבל רק למשך דור אחד. כלומר בן להורים בריטים ילידי בריטניה, שנולד מחוץ לבריטניה יהיה בריטי, אבל הילדים שלו לא יהיו בריטים (אלא אם כן נולדו בבריטניה, או אם אביהם חזר לבריטניה למספר שנים לפני לידתם). ושוב המחוקק מוכיח את תבונתו הנצחית.

אאל"ט

זה נכון רק אם גם אחד מהורי ההורים אזרח בריטי, ההורים גרו בבריטניה תקופה מסויימת ועוד שלל הגבלות.

Woking

New member
זה נכון

בקיצור נמרץ, אפשר לקבל אזרחות מהורה בריטי (by descent), רק אם אותו הורה הוא בריטי מסיבה אחרת (British citizenship otherwise than by descent).

suomi

New member
ישראל יוצאת דופן בהרבה פרמטרים

ולכן היא לא ברת השוואה ברוב המקרים. כולל במקרה של ההצבעה.

jonbaum

New member
אני לא הייתי מצביע בבחירות בארץ

אני אמנם יותר בקיא מאדם "ברחוב" באירופה, אבל אני כבר כמעט 15 שנה בחו"ל, לא מכיר חצי מהמועמדים (למרות האינטרנט), ויותר חשוב, כתושב חו"ל אני לא צריך לחיות עם התוצאות של הבחירה שלי. זה לא חכם להצביע בעד או נגד מלחמה/החזרת שטחים/גירוש ערבים ואז מיד לחזור לבית הנוח שלי באירלנד. אני מסכים איתך בהחלט שיש לי זכות מלאה לדעה על מה שקורה בארץ, אבל לדעתי בזה שבחרתי לא לחיות שם ויתרתי על הזכות שלי להשפיע על מה שקורה שם. בטח ובטח לא הייתי נוסע לארץ להצביע, אבל גם אם היה מותר לי להצביע כאן בשגרירות לא הייתי מצביע.

שין

New member
עדין לא שכנעת אותי

ההגיון שלו מדבר בכמויות: אם חלק נכבד מבעלי זכות ההצבעה חי בחו''ל זה לא עושה שכל שהוא ישפיע על הנעשה בארץ וביחוד שהשאלות שעולות בבחירה הן מהותיות לקיום. כמות האנשים שעולים לארץ ויום אחר כך מצביעים היא שולית ולא מהותית, ובכל כלל יהיה יוצא מן הכלל. כך שההגינות בזה שעולה ארצה ומצהיר לפחות שהוא בא לחיות פה מגיע לו להצביע, וכאמור אין רבים כאלה. אותו דבר לגבי החרדים שבאים להצביע - אני מניח שהכמות לא עולה על אלף אלפיים ושוב זה שולי. ולחוק תמיד ימצאו עוקפים. לגבי הצמידות של כולם למחשבים - תרשי לי לחלוק עלייך נדמה לי שזהו מיעוט וגם אם המציאות עולה על הדמיון והם אכן צמודים למחשב ולידיעות מהארץ זה עדין לא עושה אותם זכאים לבחור.

למעלה