אפשר להפסיד ?

• פותח הנושא Gmai
  • פורסם בתאריך

Gmai

New member
אפשר להפסיד ?

הבנתי שהריבית במק"מ אינה צמודה למדד, כלומר - אם קיבלתי 4%, אבל האינפלציה היתה 5% - אז בעצם הפסדתי על הכסף שלי ! 1. האם נכון ? 2. האם יש חסרון בלשים כסף במק"מ, אבל לאחר מספר חודשים למשוך אותו ? 3. איזו אלטרנטיבה חסרת סיכון יש לי חוץ ממק"מ ? (מסתפק ב 3% - 5% ריבית)

אמיר72

New member
בטח שאפשר להפסיד

אבל הסיכוי נמוך. התשואה הגלומה במק"מ מגלמת בדר"כ את האינפלציה הצפויה פלוס ריבית נמוכה מעבר לה. שינוי חד בשיעור האינפלציה הצפוי אכן יכול לגרום להפסד, אבל לפחות בשנה הקרובה שיעור כזה אינו נצפה ע"י חזאי האינפלציה. יש חסרון גדול במשיכת כסף ממק"מ, כיוון שהעמלות (במיוחד לפרטיים) גבוהות יחסית לתשואה. בוא נניח שהבנק לוקח 0.5% בקניה ומכירה, ואין דמי שמירה. קנית מק"מ לשנה ב-5% תשואה - כבר קוזז לך 10% מהתשואה. מכרת כעבור חצי שנה, והעמלה האפקטיבית שלך היא 1% (0.5% לחצי שנה כמו 1% לשנה), היינו הלכו לך 1.5% מתוך 5% - לא שווה. האלטרנטיבה - פק"מ. הריבית משתנה (בניגוד למק"מ). היא קצת יותר נמוכה, אבל על סכומים משמעותיים (50 א' ומעלה) אפשר להתמקח עם הבנק על 3%.

Gmai

New member
מה היתרון שבפק"מ ?

שאין עמלות קניה ומכירה ? והאם אפשר להגיע ל 5% בפק"מ ? (אם תאורטית יש לי 200,000 ש"ח...) ושאלה נוספת - אם אני מוכן להסתכן קצת.. מה האלטרנטיבות הספציפיות ? תודה רבה לך

אמיר72

New member
על פק"מ

א. אין עמלות ב. 5% - קשה מאוד, רק אם הריבית תעלה מאזור 4.1% (היכן שהיא היום) לאזור של 7% - לא צפוי כרגע. ג. לאיזה טווח זמן ? מה מידת הסיכון שאתה מוכן לקחת ? זה מאוד משנה לצורך התשובה.

Gmai

New member
הממ...

הבנתי.. טווח הזמן הוא כשנה שנתיים, מידת הסיכון היא נמוכה (האם זו הגדרה מספיק טובה ?)

אמיר72

New member
אז מק"מ/פק"מ פחות הגיוניים

מק"מ הוא עד שנה. אם זה שנתיים - למה לא תכנית חסכון צמודה, פלוס ריבית ? זה צמוד, עם תשואה נמוכה, והסיכון אפסי. אם זה שנה, שנה פלוס - אג"ח שקלי בריבית קבועה (שחר) או משתנה (גילון). הסיכון קצת יותר גדול, הריבית טובה יותר ממק"מ (בשחר) או בפק"מ (גילון).

למעלה