אפשר להניק פג?

shiranShik

New member
אפשר להניק פג?

אם תיוולד לי פגית - בשבוע 32 והלאה, האם אפשר להניק אותה? האם עליי לשכוח מזה? או האם יש דרך לשמור על החלב, כגון שאיבה וכד´. והאם משאבה חשמלית קיימת בבי"ח או שצריך לקנות, או שאפשר לשכור... אם זה משנה, קיבלתי זריקות להבשלת ריאות. אגב, הזריקות מפתחות רק את הריאות נכון? כלומר, זה לא משנה את מידת הפגות עצמה? אלא את העובדה שלא יהיה צורך בהנשמה או אינקובטור? משהו כזה? הבנתי שפגות נקבעת על-פי המשקל ותו לא. תודה רבה

אפרת_ח

New member
בדרך כלל אפשר להניק פגים

אבל לפעמים אי אפשר מהתחלה, אלא צריך קודם לתת להם שאוב ורק אחרי שהם גדלים להניק. אני חושבת שכדאי לך ליצור כבר עכשיו קשר עם יועצת הנקה שתבוא אלייך מיד עם הלידה לעזור. לגבי הגדרת הפגות - ההגדרה נקבעת לפי משקל ולפי שבוע הלידה, אבל מה שחשוב זה המצב של התינוק! עדיף אינקובטור על הנשמה
שיהיה במזל

ברוכה הבאה שירן!

קודם כל - שיהיה בהצלחה ובשעה טובה! לגבי מה ששאלת - אפשר בהחלט להניק פג. אפשר גם לתת חלב שאוב בזונדה או בכפית או בכוס לפג שמתקשה לבצע את היניקה עצמה. באופן כללי, תינוק שנולד מעל למשקל של קילו וחצי (1500 גרם) יוכל לגדול היטב על החלב של אימו ללא תוספות מלאכותיות. תינוק שנולד פחות ממשקל זה חייב לקבל תוספות מלאכותיות, אך עדיין ניתן לשלבן עם החלב של אמו. בכל הפגיות שאני מכירה יש משאבת חלב. במרביתן אף משכירים משאבה במחיר סמלי מאוד לאימהות שתינוקותיהם נמצאים בפגיה והאם נמצאת בבית, כדי שתוכל לשאוב שם. ידוע לי על פגיה אחת בה מעקרים חלב אם. זה תהליך שלא רק מיותר אלא גם הורס את כל הטוב שבחלב האם. שווה לשאול ולבדוק וגם להביע התנגדות לכך (אם וכאשר תרצי - אספק לך מידע על כך). בכל מקרה - אם את יולדת תינוק פג שאינו יונק ואת מעוניינת להניק - קימת אפשרות לשאוב חלב כדי לשמר את אספקת החלב. זה דורש שאיבה מאוד אינטנסיבית וזה לא קל, אבל היתרון האדיר של הקושי הזה - כאשר התינוק שלך יוכל לינוק את תהיי מסוגלת להניק אותו כי יהיה לך חלב שופע בשבילו. עוד משהו חשוב - אם חשוב לך להניק, ובעיקר (לדעתי) חשוב שתינוקך יקבל את הקולסטרום שלך (שחשוב לכל תינוק ובעיקר לפגים) את יכולה לשאוב אותו ולהקפיא ולתת אותו לתינוק כשיוכל לקבל אותו. המלצה שלי - תנצלי את הזמן שלך עכשיו לבירור מהי מדיניות הפגיה בביה"ח בו תכננת ללדת, ואם המדיניות לא נראית לך - בררי בבתי חולים אחרים! את יכולה לבחור היכן ללדת. אני לא יודעת מאיפה את, אבל במרבית המקומות בארץ ישנה יותר מאפשרות אחת. לצערי, אני לא יכולה לענות לך על השאלות לגבי הפגים. נראה לי שגם תינוק עם ריאות בשילות עלול להזדקק להנשמה במקרים מסויימים, אבל גם את הפרטים האלה נראה לי הכי טוב לברר בפגיה בביה"ח בו את מתכוונת ללדת. כל צוותי הפגיה שפגשתי היו נחמדים ומסבירי פנים. שווה לנסות
שבת שלום
שרון.

את בטח לא צריכה "לשכוח מזה"

יש ערך עצום להנקת פג. פגים שעדיין לא יכולים לינוק, יקבלו חלב שאוב בצורה שמתאימה להתפתחות שלהם. כל סי-סי חושב להם מאוד. אל תסמכי על הבית חולים. גם אםא יתמזל מזלך והפגיה יהיה פרו-הנקה, הם לא יודעים בד´´כ כלום על הנקה. משאבה חשמלית בכל מקרה טוב לקנות, ורק את של מדלה, לדעתי. אבל זה עוד קצת מוקדם, לא? יש בכל אופן משאבות במחלקות אבל הן לא תמיד טובות. בחלק מסניפי יד שרה אפשר לשכור משאבה של מדלה אבל לא בכל מקום. אפשר להזמין אחת ממדריכת הנקה הקרובה לביתך או לבית חולים שבו את מתכננת ללדת, ולבקש ממנה לשלם רק מקדמה ואת היתר- אחרי הלידה, כשהיא תביא לך אותה. חשוב שתהיה לך תמיכה לעניין, כי כל עניין הפגות הוא לא פשוט ובודאי ההנקה של פג. אבל זה עוד יותר חשוב לפגים מאשר לתינוקות בשלים, אז שווה מאמץ. יש פה את אמא של נוריאל, שנראה לי תשמח לחלוק איתך מנסיונה אם אכן תלדי לפני הזמן. יש עוד אמהות שילדו והניקו פגים אבל אני לצערי ממש לא זוכרת כבר... בנתיים תשמרי על עצמך ותנסי לשכנע אותו להשאר כמה שיותר בפנים :-~ שיהיה בעתו ובזמנו!

היי שירן ../images/Emo140.gif

קודם כל רני מחזיקה לך אצבעות שתיוולד לך תינוקת מתוקה וכמה שיותר "בשלה". איתמר נולד "גבולי" הוא נולד בשבוע 36 ולא קיבלתי כלום לזירוז הבשלת ריאות (נותנים עד 35 אם אני לא טועה) הוא נולד במשקל מצויין 2800 אבל פיתח מהר מאד מצוקה נשימתית והונשם. אני לא אפרט בתיאור של מה שהוא עבר, אבל מה שטוב במקרה שלך שכבר קיבלת "זריקה" ואת בהשגחה אני מתארת לעצמי. לגבי ההנקה, איתמר קיבל רק אחרי יומיים בערך חלב שאוב בזונדה ואח"כ בבקבוק ובערך בגיל שבוע הוא הגיע לציצי... אז אני שאבתי מההתחלה (כמה שעות אחרי הלידה) ובמשך שבוע. ילדתי בבלינסון ואיתמר היה בשניידר, אבל אני מניחה שבכל בית חולים יש יועצת ומשאבה. אותי הנחו בביץ החולים כיצד לשאוב וכיצד להקפיא והכל... לצערי איתמר לא תפס טוב ונורא אבל נורא כאב לי והגעתי ליועצת הנקה רק בגיל חודש.... אז טיפ חשוב!!! חבל לחכות. אם תתקשי מייד צרי קשר עם יועצת יש פה הרבה המלצות על יועצות תלוי מאיפה את.... שיהיה בהצלחה... ואני מכירה דרך אגב משהי שמניקה עד היום ובתה בת כמעט שנתיים ונולדה בשבוע 28!!!! בהצלחה

רק תיקון אחד...

לא בכל בית חולים יש יועצת. ביתהחולים היחיד בו יש יועצת הוא ליס (איכילוב), שם עובדת אסתר גרוניס. והערה גם למה שכתבה נדיה - מרבית צוותי הפגיה מתמצאים לא רע בהנקה, לפחות יותר ממחלקות התינוקות הרגילות.

ענבל30

New member
על פגים והנקה...

אני מצטרפת להמלצה לנסות להניק - כדי שבתך תקבל את המזון הכי טוב בעבורה... הנסיון שלי הוא לא ממש עם פגה - רומי נולדה בתיחלת שבוע 37 ובמשקל 2020 גר´, ואחרי חמישה ימים בלבד שיחררו אותה הביתה (יחד אתי, שהייתי אחרי קיסרי). אני לא רוצה לייאש... השורה התחתונה היא שרומי היום בת שנה ויונקת בכייף, אבל לקח זמן לא מועט (חודשיים) עד שהיא הצליחה לינוק. בחודשיים הראשונים לחייה, רומי לא הצליחה לינוק. היא היתה מצליחה אולי בהנקה אחת מתוך 10 (וכמובן בזמן ביקור של יועצת הנקה
)והיו ימים שלמים שלא ינקה בכלל. לא היה קל, לשאוב נון-סטופ, לקוות עם כל ארוחה ש"הנה זה מסתדר" ולהתאכזב... אחרי חודשיים החלטתי לנסות להניק, ולהמשיך לשאוב כמה שאוכל. כמות החלב שלי הלכה והתמעטה במשך החודשיים האלו - ורומי קיבלה רק ארוחה אחת ביום חלב של אמא, והשאר פורמולה. שבועיים לא ניסיתי בכלל להניק אותה, והמשכתי לשאוב - ואז ברגע ספונטני נתתי לה לנסות - והצליח! היה לא קל, וסביר להניח שהייתי מפסיקה לשאוב מהר מאוד אבל ברגע האחרון רומי שלי הצילה את המצב... לגבי היחס של צוות הפגיה להנקה: הם מאוד "בעד" ומאוד "מעודדים". זה מתבטא בכך שלאף אחד לא היה רגע פנוי לשבת אתי, שה"תמיכה" הסתכמה במשפטים כגון "בבית, בשקט, יצליח לכן יותר". יועצת הנקה לא היתה (בפגיה של הילל יפה) אבל היתה משאבה מעולה.

לצערי זה לא מדויק לגבי רמב"ם (חיפה)

מתוך צוות אחיות ענקי רק אחות אחת היתה פרו הנקה, וידע לתת עזרה ממש טובה, השאר נעו בין חוסר ידע לבין התנגדות בוטה (כי הוא חלש ו"משחקים" בלנסות מחלשים אותו עוד יותר....). אבל זה מקרה מאד פרטי...

אולי יותר, אבל...כבר קראתי ושמעתי

כל כך הרבה שטויות ואמונות טפלות שאמרו להורים לפג...כאילו שלא מספיק קשה להם...

zimes

New member
בטח! ../images/Emo124.gif אמהות לפגים, תגיבו

מאוד קשה, אבל אפשרי. שני דברים עיקריים (בעצם, שלושה): 1 - לשאוב 7 פעמים ביום, את יכולה לקבל מיד שרה משאבה רצינית אם תביאי מכתב מיועצת הנקה. מטרת השאיבה: (א) לשמור על יצור החלב (ב) לתת לפג חלב אם. 2 - קנגרו: כמה שאפשר להצמיד את הפג אל גופך (או גופו של בעלך) (ללא בגדים, אבל תכסי את שניכם יחד כדי שיהיה לו חם) 3 - כשאת בוחרת בית חולים, תשאלי (בטלפון) בפגיות אם הם עושים קנגרו, ותבררי עם אמהות (גם בפורום פגים) באילו פגיות *באמת* תומכים בהנקה (להבדיל מ - רק חוזרים על המנטרה שחלב אם הוא הכי טוב).

הנקת פגים:

אפשר גם אפשר להניק פג!!! הי שירן, נוריאל נולד פג וינק עד גיל שנה וחודש בערך. חצי שנה הוא ינק הנקה מלאה!!! אל תותרי על ההנקה אם זה מה שאת רוצה ועוד דבר - ההנקה הינו הדבר הכי טוב שאת יכולה לתת לפג. החלב שלך הוא דינמי ומשתנה לפי צורכי הפג. אם חלב אם הוא התזונה האופטימלית לתינוק אז לפג זה על אחת כמה וכמה!!! בבה"ח יש משאבות חשמליות גם בתינוקיות וגם בפגיות. אם תלדי פג תידעי את האחיות שם ברגע הראשון שמתאפשר שאת רוצה להניק. הן אמורות לעזור - ללמד ולהראות לך מה עושים, איפה נמצאות המשאבות וכד´. אני ילדתי בקיסרי והמלצתי היא להצטייד במשאבה אישית (לי היתה את המיני אלקטריק של מדלה) כי הנידות בימים הראשונים היתה קשה ונהנתי מאד לשאוב במיטה. חשוב לשאוב כ-8 פעמים ביום (כמו שתינוק יונק) כדי שהספקת החלב תיהיה שוטפת ולא תדעך. עד כאן הפרטים הטכניים. על תוותרי לנסות להניק כבר בפגיה!!! הצוות אצלי לא עודד וכל הזמן אמר שנוריאל קטן מכדי לינוק, אבל מכוון שעשתי לו קונגרו אז תמיד הצמדתי אותו לשד והיו פעמים שהוא תפס מאד יפה את הפיטמה. השילוב של החלב שלי עם ההתמדה בלהצמיד אותו לציצי הפכו את ההנקה אצלינו למהירה. אם יש עוד דברים תשלחי לי מסר, אני אשמח לעזור ככל יכולתי. בהצלחה!

shiranShik

New member
תודה על ההסברים של כולכן

אבל איפה בכלל יש יועצות? איפה אני שואלת? אני אלד בשערי צדק. זה בתשלום?

יועצת בירושלים

בירושלים יש את בתיה דיוויס האגדית. לדעתי, כדאי לך לשוחח איתה עוד לפני הלידה והיא תשמח לעזור וגם להגיע לביה"ח. ביקור של יועצת עולה בסביבות 250-350 ש"ח (פחות מעשרה שבועות של תמ"ל). אחרי הביקור הראשון - ביקורים נוספים עוים הרבה פחות (אם בכלל) וישנו גם מעקב וייעוץ טלפוני, שהוא, על פי רוב, בחינם (אחרי הביקור הראשון). הטלפון אצלה בקליניקה: 5325383-02 בהצלחה! שרון

יש יועצות בשערי צדק א-ב-ל

לפי מה ששמעתי, זה או שתפלי על אחת שיודעת משהו, או שלא. לכן מומלץ להזמין לביקור את אחת היועצות הפרטיות. היא תשב איתך כמה שצריך עד שתצליחי ותלווה אותך אח´´כ. את גם יכולה לסמוך על מה שהיא אומרת, אם היא יועצת מוסמכת. בגלל החשיבות הרבה של ההנקה לפגים, המחיר נשמע לי ממש לא עיקרוני, כי האבקות עולות הרבה יותר. זה עולה 200 או 250 ש´´ח.

מניקים פגים(וגם פגיות)../images/Emo173.gif

איתי יחד ילדה ידידה שלי שתי בנות בשבוע 34. היא היתה שואבת ושואבת בזמן שהיו בפגיה. היא המשיכה להניק עד כמעט 5 חודשים כי חלתה נורא... קשה אבל שווה

קרנושה

New member
כן!! אפשר להניק פג!!

אמנם נסיוני היה מר....סיפורי מובא בהודעה הנ"ל אך יותר מעניין מסיפורי ההודעה המקורית שבקישור שלמעלה שכתבה אמא לפג (שנולד בשבוע 29). משאבה חשמלית אכן קיימת גם בבתי יולדות וגם בפגיות (שם זה סטרילי ביותר)... הזריקות (צלסטון) הם להבשלת הריאות ולא למשהו אחר....אך אלו זריקות שטיפולם כבר הוכח! כשאישה בשבוע צעיר שוכבת בבי"ח עם סכנת לידה מתקרבת רצוי שתקבל כמה שיותר זריקות צלסטון (כל שבוע מקבלים זריקה)... יקירתי....אין זה אומר שלא יהיה צורך בהנשמה או אינקובטור זה מאוד אינדווידואלי....תלוי בשבוע הלידה ואך מגיב הילד....מה שכן אני מניחה שבלי ההכנה הנ"ל של הזריקות שלושת ילדיי היו בטח מונשמים בזמן הלידה... ולא...פגות לא נקבעת על פי משקל ותו לא...ממש לא נכון...פגות נקבעת גם לפי שבוע הלידה....אפילו אעיז ואומר ששבוע הלידה קריטי יותר מהמשקל הנולד....(יש פגים שנולדו בשבוע 38 והם עדיין פגים....ויש מי שנולדו בשבוע צעיר יותר ועודם פגים...) שאלה מסקרנת לי אלייך... למה את חושבת שתלדי בשבוע 32? זה צפוי? שאלות מעניינות היו לך... מאחלת לך
ואם תרצי עוד פרטים מוזמנת לפנות אלי במסרים גם...

shiranShik

New member
תשובה לקרנושה

למה אני חושבת שאולי אלד בקרוב? משום שהיו לי צירים, בשבוע 31, צוואר עליון קצר, צוואר אמצעי מחוק, וכן פתיחה של סמ. לאחר הטיפול, אמרו לי שאני יכולה ללדת בכל יום, ומצד שני יש מי שאמר שהכול פתוח. עכשיו זה שבוע 32.

כן! אני הנקתי ועדיין מניקה שני פגים

היי שירן, הילדים שלי שניהם פגים - תומר נולד בשבוע 35 וינק - כמעט ללא בעיות מיוחדות. תומר נגמל בגיל שנה וחצי. מיה נולדה בשבוע מאוד מוקדם 29 וזה דרש הרבה עזרה ונחישות -אבל כיום בגיל שנה ועשרה חודשים היא עדיין יונקת (הסיפור של מיה מופיע במאמרים למעלה). בניגוד למה שנאמר כאן - זה גם לא נכון שבשבוע מוקדם חייבים לשלב הנקה עם תחליף - מיה שלי גדלה אך ורק על חלב שאוב! זה תלוי בקצב הגדילה של התינוק - יש תינוקות שגדלים יפה על חלב אם בלבד - ויש טכניקות על מנת לשאוב לפגים בעיקר חלב אחורי. הכי חשוב זה לא להתבייש לשאול ולבקש עזרה - מה שאת עושה עכשיו: לשאול, לברר ולאסוף אינפורמציה - זה צעד נהדר לקראת הנקה מוצלחת! זריקות להבשלת הריאות - אם קיבלת קורס מלא (שתי זריקות) יכולות לעזור מאוד! ואפילו למנוע צורך בהנשמה (גם אני קבילת סטרואידים בשני ההריונות - ואכן מיה למרות השבוע המוקדם והעובדה שנולדה שלושה ימים לאחר הזריקה - כמעט ולא נזקקה להנשמה). אני אשמח לענות לך על כל שאלות נוספות, או סתם לדבר אם את מרגישה שזה יכול לעזור - אני מנחשת לפי השאלה שעכשיו את בשמירת הריון - ואני זוכרת היטב את התקופה הזו אצלי ... (הכי פשוט לשלוח לי מייל ל[email protected]) בהצלחה! מור

אם התכוונת למה שאני כתבתי -

לא התייחסתי לשבוע שבו נולד התינוק אלא למשקלו - פחות מ 1,500 ג´ צריך תוספות כדי לעלות היטב במשקל.

למעלה