אפשר לדעת

niya

New member
עד כמה שאני יודעת...

כן, אבל בוא נחכה לזקני הפורום, הם בטח יודעים יותר טוב ממני

gamari

New member
יאללה עבודה

קצת גיאוגרפיה. . ואדריכלות נוף (דרישות המקצוע. . ) לימון פרסי נקרא לימטה - שזה לימון מזן שניתן למצא 2 תת זנים, מתוק וחמוץ. - הנפוץ זה המתוק. גדל על עץ המשתרע לגובה של 3 וחצי מ', בעונה יכול להוציא 60-70 ק"ג מעץ אחד. גדל בכל אגן הים התיכון במקומות הנמוכים, במקור שלו הגיע מערבית למרכז אסיה (אירן ועירק) לא אוהב קור כמו הרי ירושלים או הרי אלבורז באירן. . מכירים אותו גם כלימון פרסי בגלל שמהלימון הזה אנו מקבלים תוצר של לימון יבש שחור או לבן. ישנו סוג נוסף שזה לימון ננסי (לימקווט) שהוא חמוץ בעל קליפה דקה עם הרבה מיץ, בעיקר מתאים להחמצה וגם לייבוש (בעיקר לימון לבן) אירן מוכרת כמדינה יבשה ברוב אזוריה ובעקבות משאב טבע זה, המון גידולים והרבה מהמטבח בעיקר מבוססים על חומרי גלם יבשים כמו לימון פרסי יבש, פירות יבשים (המון סוגים) , קטניות מיובשות, ירקות מיובשים, הרבה גידולי בקר ולא גידולי עוף, וכו'. כך גם השום. שום פרסי (מוסיר) - לכאורה שום מעט יותר גדול ממה שאנו מכירים (שום אדום). מגדלים אותו בעיקר באירן , אפגניסטן, הודו. הגידול בתנאי יובש וכך גם התוצר הסופי, לאחר שקוטפים אותו מהשיח , מייבשים אותו. . (אירן, יבשה, זוכרים ? ) ואז מייבאים לארץ. כדי לרכך אותו חייבים להשרות במים או בחומץ\לימון, תהליך של מספר ימים. כשאומרים אורז פרסי, למה מתכוונים ? ובכן ל-2 דברים במקביל מבלי לדעת 1 - תהליך הבישול של האורז "שלנו" מאופיין באידוי והוצאת העמילן ע"י סינון בלי לטגן את האורז - בגלל התוצר הסופי כולם קוראים לזה אורז פרסי המאופיין כ"אחד אחד". 2 - קטגוריית זנים של אורז הגדל באירן בגלל תנאי גשם רב בחורף בהרים ויובש בקיץ בשפלה. סוגי הזנים :ג'לאל, שהרזאד, יסמין פרסי (לא יסמין תאילנדי), גמלים פרסי, חתולים.

פרויז1

New member
ניר תודה.

אני מכיר את הלימון היבש שמכניסים לחורשת : לימוּ אוֹמָאני . אכן : יש שחור(קליפתו מרירה וזה לא נעים), ויש לבן, (קליפתו לא מרירה זה מפנק). וואלה? כשמסננים את האורז, אז העמילן יורד עם המים ומתקבל אורז דל עמילן?

gamari

New member
בהחלט

איך עלי האורז הופך לאורז ? העלים של האורז גדלים בשלולית מים (מעין טרסות של גשם או שלולית מלאכותית) בעומק של 20-30 ס"מ, ויש מקומות שזה מגיע עד 2 מ'. בתוך השלולית מגדלים נחשים , צפרדעים וכל מיני ציפורים מקננות (שרשרת המזון בטבע). האורז גדל בתוך גבעולים, שאותם מלקטים. א"כ מפרידים את העלים של האורז מהגבעול ומקלפים אותו. מייבשים את האורז ואז מתקבלים גרגרים כמו שאנחנו מכירים כמובן שיש המון סוגים של אורז, עגול, חום, לבן וכו' מתוך כל זן יש תת זנים שהחלוקה שלהם משתנה בהתאם לתנאי גידול ולאזור גיאוגרפי. מן הסתם אורז שגדל באזור שיורדים שם גשמים רבים (אזורים טרופים) יוציא תוצר שונה מאורז שמקבל מי השקיה (כמו אוסטרליה או ארה"ב) , לא אותם ויטמינים, תנאי לחות שונים, זן שונה וכו'. גידול האורז מצריך המון מים ובעניין העמילן, הוא נמצא בקליפה של כל הקטניות ביחד עם כל מיני מרכיבים תזונתיים חיוביים ושליליים לגוף...והגוף שלנו לא יודע לפרק כימית את העמילן ולכן לאחר אכילת אחד מהרשימה (תירס, שעועית, חומוס לא קלוי, עדשים, אורז וכו') , נוצרים בבטן המון גזים כתוצאה מאי יכולת המעיים לפרק את התרכובת ואז לצערינו הגזים יוצאים ממקומות לא רצויים בגוף בליווי ניחוח לא נעים. כדי למנוע את התהליך כדאי לפרק את העמילן מראש לפני שזה נכנס לגוף. איך עושים את זה ? פשוט. . כל אחד מהקטניות רצוי שיהיה מושרה במים למשך מספר שעות, רצוי כל שעה-שעתיים להחליף את המים ולשטוף עד שהמים נקיים, ושוב חוזרים, לפחות 3 פעמים. מביאים לרתיחה או חצי רתיחה וכשמגיעים לחצי בישול מחליפים מים או שוטפים ומסננים (בדיוק כמו אורז פרסי) ואז אנחנו יכולים להיות רגועיםשצימצמנו את הבעיות במעים בתהליך הפירוק הכימי.

,תיקון

לימון המתוק נקרא מאדני. לימון היבש שחור נקרא לימו המוני. נכון השום הפרסי נקרא מוסיר.

gamari

New member
למה תיקון ?

נדמה לי שכתבתי את השם של הזן של הלימון. מאדני זה בפרסית... מוסיר זה בפרסית... לימו-עמוני בפרסית.. לימטה בעברית וכו'....

פרויז1

New member
אההה!!! עכשיו אני יודע למה אני

לא מכיר את ה"מעדני" . תגידו מראש שזה שירזי. בוק רטוב @!

gamari

New member
נכון

לימו שירין - נזכרתי עכשיו. מהסוג הזה הכי טוב להכין חמוצים. לימו עמוני זה בעצם הלימון שאנחנו מדברים עליו, לבן או שחור (סייה או ספיד) והוא החמוץ.

gamari

New member
סבתא שלי

ז"ל (בשבוע הבא, שנה לפטירתה) הייתה מכנה את הלימו- שירין, מאדני, נדמה לי שרק השירזים קוראים לזה ככה. המונח היותר מקובל זה לימו- שירין. לתרכובות של האוכל הפרסי יש כ"כ הרבה מחקרים מדעיים וקולינריים שרק על זה אפשר לכתוב דוקטורט. אין לזה סוף... ד"ר לחורשט סבזי.......... ולפולאו האוויג'

פרויז1

New member
../images/Emo6.gif בונה !

כל חורשת - דוקטורט בפני עצמו. חורשת מסובך + חורשת רגיל : פרופסורה !!!

shirinak

New member
לימון שירין טוב לכאב גרון כי לא צורב גרון

בזמן אנפולנזה ''שפעת'' וכאב גרון בריא לשתות מיץ לימון מתוק אפשר להשיג בחורף אבל לא כמו תפוז שיש בשפע בכל סופר

gamari

New member
וכי למה ?

פירות הדר מופיעים בעונת הגשם, בעונת הקיץ העץ מקבל את הפוטוסינתזה מהשמש ואז עם בוא הגשם הפרי מתפתח מעט והופך מחמוץ למתוק ומירוק לכתום\צהוב\אדום. זה אומר שבארץ שלנו כל פירות ההדר מופיעים מעונת האסיף (סוכות\ 22 לספטמבר באופן רשמי) עד לסוף החורף תחילת האביב (22 במרץ באופן רשמי). מכיוון שאת רוב פירות ההדר אנו מייבאים ממדינות אירופה הדרומיות או דרום ומרכז אמריקה, אזי ניתן למצא אותם גם בקיץ. חלקם אחרי שהיה בקירור ובאופן גורף רובם לא מתוקים. המאפיין של רוב פירות ההדר זה שפע ויטמין C שאכן זה טוב להמון דברים ובעיקר לכל תופעות ההתקרות\שפעת וכו'. ממש הפכתי לד"ר בריאות. .

למעלה