אפשר דיון פילוסופי?

megalodon

New member
אפשר דיון פילוסופי?

למי אתן קוראות פנאטית הנקה? והאם זה כה גרוע?
ברור לי שאולי זה לא המקום הכי אובייקטיבי לשאול בו אבל הזאלה עלתה אצלי בעקבות שיחה עם אמהות בגן ששמעו שאת הגדולה הנקתי עד שגמלה את עצמה בגיל שנתיים וחודשים ואת הנוכחית אני מניקה בלעדית (מה זאת אומרת את לא נותנת לאבא שלה להנות גם מהאכלה את ממש אגואיסטית...) הן אמרו שאני ממש פנאטית ושלא מתאים לי (למי זה כן מתאים?)
בקיצור אני כמובן לא מתייחסת אבל תוהה - איך נראית פנאטית הנקה? האם זה רע להיות? עד איזה גיל נחשב בעיניכן סביר להניק ועדיין לא להיות פנאטית?

אני כמובן לא מנסה להעליב אף אחת - ואמהות הגן כבודן במקומן מונח - אבל זה באמת העלה אצלי תהיות בנושא אז אשמח לשמוע את דעתכן

gudat

New member
וואו!!! אני מנסה לעכל את מה שאמרת.

או יותר נכון- את מה שאמרו לך.
אמא שמניקה את התינוק שלה בלעדית. כפי שממליץ משרד הבריאות. כפי שממליץ ארגון הבריאות העולמי. כפי שעושה כל אמא השייכת כמונו למחלקת היונקים (סליחה, חוץ מאמהות אדם בעולם המערבי)- היא אגואיסטית, כי לא נותנת לבן הזוג שלה להנות מההאכלה? אני מנסה לקרוא את זה שוב- ולא מבינה.
טוב אחרי ששחררתי את זה, אני אתחיל מסודר. כשאני שומעת את המושג "פאנטית הנקה" זה כנראה מכניס אותי אוטומטית לעמדת מגננה. כשאני מנסה לחשוב מה זה בעיני, אני לא רואה אמהות, אלא יותר אנשי או נשות מקצוע ש"דוחפים" להנקה. אמהות שמניקות, ללא קשר למשך ההנקה שלהן, ארוך או קצר- לא נכנסות אצלי לקטגוריה. הן נשארות במקום של הערכה, נחישות וכד.
בדקתי עכשיו מה זה פנאט, וכתוב: קיצוני, חסר פשרות. אז פה יש לכאורה כר נרחב לדיון, או שזה מאד מאד פשוט. להניק הנקה מלאה זה קיצוני? זה חסר פשרות? ברור שזה בעיני המתבונן. אני באופן אישי לגמרי לא יכולה להבין איך אמא מניקה היא קיצונית או חסרת פשרות בעצם זה שהיא מניקה.
תראי, הנקה מעוררת בנו המון רגשות. כשאני אומרת שאני יועצת הנקה, תמיד תמיד אמהות יגידו משהו- כן הצליח להן, לא הצליח, מה היה, מה קרה... זה עניין טעון. אני לא יודעת על מה זה יושב לאותן אמהות- אבל זה יושב על משהו.
בכובע של איש מקצוע, חשוב להגיד שאני רואה שליחות גם בנושא של קידום הנקה באופן כללי. עם זאת- אני לא משכנעת להניק. אני משתדלת, כשמבקשים ממני, לתת את המידע הכי מדוייק שיש בידי. ולכל הורה יש את הזכות לעשות את הבחירה המושכלת שלו.

בעיניי פנאטית הנקה היא כל מי שרואה בתמ"ל רעל

מוזר עד כמה שזה נשמע, פגשתי לא מעט כאלו.

לפני שילדתי הייתי בטוחה שאני רוצה להניק ושאני מוכנה לעשות המון כדי להצליח.
כשחברה שלי ילדה ולא הניקה עלתה בי המון ביקורת כלפיה והייתי צריכה ממש להתאמץ כדי לא להגיד לה מילה בנושא.
ואז ילדתי, והבנתי על בשרי שכל אמא וכל אבא עושה את הבחירות הכי טובות לילדים שלו, תחת אילוצי המציאות.
המשפט שאני מאמינה בו לגבי תזונת תינוקות הוא : הדבר הכי חשוב הוא תינוק שבע ואמא שפויה. ולכל דיאדה יש את הדרך שלה להגיע למצב הזה. בעבורי זה אומר הנקה ישירה מלאה, אבל זה לא היה כל כך פשוט לתינוקות שלי.
הבכורה שלי ינקה ואכלה שאוב ותמ"ל, ותחת הדרכה הצלחתי להגדיל אצלי כמויות והיא גדלה והשתפרה ביניקה, ואחרי חודשיים עברנו להנקה ישירה בלבד והייתי מאושרת. עם האמצעי עברתי תהליך דומה.
הפיצפונת הנוכחית נולדה בשבוע הרבה יותר מתקדם משני אחיה, וינקה מצויין מהרגע הראשון, ומגיל שבוע היא על הנקה ישירה בלבד.
יש הרבה שיגדירו אותי פנאטית הנקה, אבל אני ממש לא רואה בעצמי כזו.

טרומסו

New member
אני חושבת שפנאטיות זה אופי

אפשר להניק גם עד גיל 5 ולא להיות פנאטית. פנאט הוא מי שמסרב לראות את האחר.

כשאני רואה תינוק רך אוכל מבקבוק הלב שלי קצת מתכווץ, אבל אז אני נזכרת שאני לא יודעת כלום על התינוק הזה, על ההורים שלו ועל הבחירות שלהם.
אני חושבת שהנקה היא זכות של כל תינוק, ויש לי ביקורת על אמא שלא מנסה (אני מדברת בתור מי שלא הצליחה להניק את הבן הבכור שלה), כמו שיש לי ביקורת על כל מיני דברים בעולם הזה- זה חלק מעולם ההשקפות והערכים שלי, אבל אני לרוב שומרת אותה לעצמי, אם לא שאלו אותי.
אז האמהות בגן שלך קצת חצופות (פנאטיות בקבוקים?).

זה תלוי מה מקובל סביבך

הערכה אישית שלי (מהסביבה שלי) זה שלהניק עד גיל שנה זה עדיין לא מקטלג אותך כ"פנאטית".
גם אם את משלבת הנקה + שאיבה (אבא יכול לתת חלב שאוב) או הנקה + תמ"ל אז את גם לא מקוטלגת כ"פנאטית".
&nbsp
עכשיו השאלה מה "דינה" של אמא שחלק מהילדים ינקו עד גיל 3 וחלק אכלו תמ"ל...?

&nbsp

michal@gal

Active member
מנהל
זו מילה עם קונוטציה שלילית

הנקה לטווח ארוך היא מתנה שאת מעניקה לבנות שלך ואין בה שום דבר שלילי.
&nbsp
פנאטית הנקה היא מי שעסוקה בלהטיף ליתר האמהות שהן צריכות להניק בלעדית לטווח ארוך.
האם הן פנאטיות בקבוק ומטיפות לך להפסיק להניק?

megalodon

New member
עונה לכן - סליחה שנעלמתי

מי ידע שהורות לשתיים הופכת אותך לעסוקה יותר ממתאם הפעולות בשטחים (לא רוצה לחשוב בכלל על יותר מ2...)

אני כמובן לא מחשיבה את דבר אמהות הגן לתורה מסיני זה פשוט גרם לי לחשוב על איך אני מצטיירת בעיני אחרים בעיקר העובדה שהן טרחו לציין שוב ושוב שלא מתאים לי להיות מניקה עד גיל כה מאוחר...

שתי האמהות המדוברות היו בעד הנקה אבל טענו שצריך לשלב עם תמל כי מה את עושה כשאת יוצאת מהבית (לא יודעת מניקה בחוץ או אם יוצאת בלעדיה משאירה שאוב...)

אני מבינה שהדרך שלי לא מתאימה לכל האמהות וגם שאיבה לא מתאימה לכולן ולכן כל אחת עושה מה שמתאים לה אבל אני חושבת שבגלל שנושא ההנקה הוא כה טעון ברגע שמישהי עושה אחרת ממך ואת לא שלמה עם מה שאת עושה יש נשים שמפרשות את זה ישר כביקורת על מה שהן עושות ואז הדרך להסביר לך שאת פנאטית או למה מה שאת עושה הוא לא טוב היא קצרה מאוד - לא כולם יודעים לשמוע מה האחר עושה ולהגיד סבבה אני לא...

גם אני חושבת שפנאטית הנקה היא מי שמטיפה להנקה בכל מצב אבל יש לי חברה שלא הצליחה להניק ואמרה לי שכל פעם שאני מניקה את הבת שלי אני מנפנפת לה בזה שאני מניקה (אני מניחה שאלו רגשות אשם כבדים ששוב לא קשורים אלי ובכל זאת דרכנו נפרדו לזמן ההוא כי היא לא יכלה לשאת את זה ואני סרבתי להשאיר תינוקת רעבה רק כי החברה מתנהגת כמו תינוקת...)

ולגבי דברים הזויים שאנשים אומרים - ללא מילים - יש לי כל כך הרבה דברים הזויים שכבר אמרו לי רק מאז שהקטנה נולדה שעברתי לצחוק מזה כי אחרת אני לא אפסיק לבכות...

megalodon

New member
אה ורציתי להגיד עוד משהו -

שמתי לב עכשיו בהנקה של הקטנה שזה ממש לימודי וחינוכי גם לגדולה, היא מסתכלת עלי מניקה ושואלת שאלות - אמא את שמת לב שכשהיא יונקת היא מכניסה לפה את הבולט האדום וגם את החום העגול שמסביב?

וזה גורם לי לחשוב שבעצם בזה שאני מניקה עכשיו אני גם נותנת לקטנה את הטוב ביותר אבל גם מחנכת את הגדולה לזה שזה נורמלי להניק והדבר הטבעי ובבוא היום כשלה יהיו ילדים זה יראה לה טבעי וגם יהיו לה כלים לנסות ולהניק נכון (לא אומרת שהיא זכור ותדע ויש גם קשיים אובייקטיבים שמן הסתם יצוצו) אבל איפושהו במאחורה אני כן מאמינה שאני שותלת לה מודעות לאיך לעשות את זה - וזה גורם לי להנות מההנקה הפעם הרבה יותר מאשר עם הגדולה שאז רק תפחתי לעצמי על השכם כי הפעם אני ממש מרגישה שליחות - בעיקר כי אמא שלי לא הניקה (ויש לי אחות שקטנה ממני ב18 שנים) ואולי אם היא היתה מניקה היה לי יותר קל בהתחלה - אולי

בת כמה הגדולה?

אצלי באיזשהו שלב הן "הניקו" את הבובות/"שאבו".
עכשיו הקטנה (בת 5+) "הכריחה" אותי "לשאוב" לה חלב שהיא גם תשתה. בגלל שאני כבר לא שואבת כמה חודשים, סחטתי לה קצת...

megalodon

New member
היא תהיה בת 5 בסוף הקיץ

גם ביקשה כמה פעמים לטעום אמרתי לה שבהזדמנות וככה זה נשאר - אם תתעקש אין לי בעיה לתת לה אני גם ככה שואבת היא פשוט לא שתיינית גדולה של חלב באופן עקרוני אז לא נראה לי שיהיה לה כזה טעים ולא בא לי לבאס אותה

למעלה