אפשר גם תמיכה ?

אפרתש

New member
אפשר גם תמיכה ? ../images/Emo13.gif

לקראת השנה החדשה, בואו נהפוך קצת לקבוצת תמיכה לאימהות חוששות... החלטנו להעביר את נגה לגן עיריה (טרום חובה). אתמול היה מפגש היכרות. בניגוד לתיאור של לאה, אצלנו לא היה יחס אישי. היה המון בלגן (33 ילדים + 33 הורים + חלק הביאו אחים קטנים או גדולים + חלק הביאו גם סבתא ...), היחס האישי היחיד היה משפט אחד שהגננת אמרה לנגה כשנכנסנו לגן. נגה נורא התרגשה והיתה עם העיניים בתוך הרצפה, ככה שגם המשפט היחיד הזה הלך לאיבוד. חוץ מזה היה לא רע - הילדים ישבו, הגננת עשתה איזו הצגה, הסבירה להם קצת על הגן. הגן הוא דו גילאי. ידעתי שנגה תהיה בין הגדולים, אבל הופתעתי מכמות הקטנים. היא כבר כזו גדולה ובוגרת, ויש שם כמה ממש תינוקיים. בגן השנה היא התחברה עם גדולי הגן (שגדולים ממנה בשנה), והשנה היא מוקפת בילדים עם מוצץ... (בלי לפגוע בילדי המוצץ
). מקווה שהיא לא תרגיש ירידה. הודעות שקראתי עכשו (של ליליה, למשל, שאני יודעת שבנה ילד מוכשר ונבון והיא מספרת שהוא לא נפגע מלהיות הכי גדול) קצת הרגיעו אותי.

לאה_מ

New member
נשמע באמת בלגאן גדול ../images/Emo24.gif

לא נעים להתחיל כך את השנה. אני מקווה שהבלגאן היה בגלל הכמות הגדולה של הילדים וההורים, ושבמהלך השנה תהייה אווירה נעימה ורגועה יותר בגן. כמו שאת יודעת, אני לא חושבת שלהיות בין הגדולים בגן זה דבר רע. היתה לאורי התנסות כזו במשך שנתיים, ואני חושבת שזה עשה לו מאד טוב. אני גם חושבת שהוא בסך הכל ילד מאד מפותח ו"גדול" יחסית, ולא ראיתי שהשהות במחיצת קטנים ממנו עצרה את ההתפתחות שלו באיזו צורה או "משכה אותו אחורה". להיפך - זה מקנה הרבה שלוות נפש ובטחון עצמי. עכשיו תהיה לו כנראה התנסות במצב ההפוך למשך השנה הקרובה - משום שהוא ככל הנראה מצעירי הגן החדש שלו. לגבי הילדים עם המוצץ - הסיטואציה שאת מתארת נשמעת מאד מלחיצה - מי שנרגע עם מוצץ, ודאי חש צורך להשתמש באמצעי ההרגעה הזה. אני בטוחה שבמהלך הרגיל של שנת הלימודים זה לא יהיה משמעותי באותו אופן. בלי קשר, אני חושבת שחבל להתחיל את השנה במשהו כל כך המוני - אבל זה באמת נתון לשיקול דעתה של הגננת. הסיבה שבגן של אורי הכל התנהל באווירה רגועה ונעימה היתה, שכל אחד מהילדים הוזמן לשעה אחרת. אז אמנם הילדים שהגיעו שיחקו קצת עד ש"הפשירו", וגם נשארו בגן אחרי הפגישה עם הגננת, להמשיך לשחק, אבל בסך הכל בכל עת נכחו בגן רק ילדים ספורים והוריהם, מה שאפשר לסייעת לעשות סיור אישי לכל אחד מהילדים ולגננת לעשות באמת פגישה אישית של מספר דקות עם הילד והוריו. בעיני זה עדיף. ואפשר לשאול למה החלטתם בסוף להעביר לגן עירוני? לא התכוונתם להשאיר אותה באותה מסגרת בה היתה בשנה שעברה?

אפרתש

New member
כן, עוזבים את האליטה והולכים

לחינוך העירוני
החלטתנו לעזוב את הגן עלתה במאמצים רבים והמון התלבטויות. מהצוות של שנה שעברה נשאר שליש (שאר השני שליש הולכים לגנן את הקטנה שלי, איזה כיף). וזה השליש הנוקשה, ה"אורתודוכסי".לגננת הזו יש הרבה חוקים ודעות מאד מוצקות לגבי "ככה דברים צריכים להיות". בן אדם לא גמיש. בנוסף - נגה שלי רצה קדימה. ולדעת לקרוא בגיל ארבע וחצי אצל גננת שחושבת שאסור ללמד קריאה עד גיל שבע - נראה לי שזו לא הסביבה התומכת שמתאימה לה. הילדה תגיד "תראי! כתוב כאן שנה טובה!" והגננת תשלח אותה בפרצוף חמוץ לעבוד בגינה
.שני הגננים האחרים הם מקסימים, ויודעים לתת לילד הרגשה טובה לגבי עצמו, גם אם מה שהוא עושה זה לא בדיוק לפי הדוקטירנה שלהם. מקווה שלא נתחרט.

הזיק זה לא, אבל יש היבט

שחשוב לקחת בחשבון. אצלי זה חלק מעסקת החבילה שקוראים לה עומר, ממילא, אבל בהחלט מעורר מחשבה: יש מידה של נטיה להתבדל, שאולי (רק אולי) מתחילה מלהיות הכי גדול בגן. למרות שכפי שציינתי, אני מכירה בכך שזה גם חלק מהאישיות של הילד הפרטי שלי.

אפרתש

New member
גם לה יש נטיה להתבדל...

אוהבת מאד לשחק לבדה. אני חשבתי שזה אולי כי היא הכי קטנה, ולפעמים כל הבריונים האלה קצת מאיימים עליה. אבל היא גם מאד אוהבת לשחק עם כל הבריונים האלה ("בריונים" בלשון חיבה, כמובן. אלה ילדים גדולים, פיסים, פעלתנים. לא ילדים "רעים" או משהו כזה).

אלדורית

New member
תמיכה ../images/Emo24.gif

קחי בחשבון שאת בשלב של התפכחות: אחרי שהתלבטת ותוך כדי הגזמה קלה אולי לטובת הגן הנבחר, גם החלטת, את מגלה כל מיני פגמים. מה שעוזר לעבור את זה זאת ההכרה שאין גן מושלם ושבעוד זמן קצר תתחילו להתרגל והכל יראה די בסדר בסה"כ.

אפרתש

New member
../images/Emo51.gif "הרע במיעוטו" זה "הגזמה לצד

הנבחר" ?
כי לצערי זה קצת מצבנו. זה גן עיריה, בלי שם מי יודע מה. דווקא הופתעתי לטובה אתמול, כי באתי בלי שום ציפיות. אבל הבלגן וברעש היכו בי שנכנסתי, כי בגן הישן שלנו היה הרבה יותר רגוע ושקט.

לאה_מ

New member
אז בלגאן ורעש לא בהכרח יהיו שם

כשלא יהיו עוד הורים ונספחים אחרים, וכשהילדים יתרגלו לגן ויהיו רגועים יותר. אם הגננת יודעת לעודד יצירה ועבודה אצל הילדים, תגלי שגם בקבוצה של 33 ילדים, הגן יכול להתנהל בשלווה ובנעימים. סיפרתי כאן פעם על הגננת של שירה בגן חובה (והגננת של אורי החל ממחר) שאצלה אי אפשר היה להרגיש שיש 35 ילדים בקבוצה - האווירה תמיד היתה רגועה ונעימה. ו"הרע במיעוטו" זו לא הגדרה נכונה לדעתי, כי היא באה מהכיוון של חצי הכוס הריקה - אני מעדיפה את ראיית חצי הכוס המלאה (ולפעמים הכוס המלאה, לא תמיד יש כל כך הרבה מגרעות). אולי תגלו שזה גן נפלא מבחינתכם - זה לא בשמיים - זה אפשרי!

אלדורית

New member
אוי. ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אבל את גם אומרת ששני שליש צוות, הטובים שבהם, עוברים לשם, לא? זה לא נשמע רע. אני באמת מקווה שתגלי שהענינים (הרבה) יותר טובים ממה שנדמה כרגע.

לנו יש היום מפגש היכרות בגן חובה

הגננת חילקה את הגן לשתי קבוצות - 16:15 ו- 17:15. אנחנו בקבוצה השניה. התוודות - יש לי פרפרים בבטן. אני מאוד מתרגשת. רוצה כבר שיגיע הזמן להגיע לגן ולפגוש את הגננת והסייעת והילדים האחרים.

גמאני גמאני זקוקה ../images/Emo24.gif

אוריה בן 3 וקצת , עד השנה הוא היה בגן מקסים עם גננת משגעת ו.. 8 ילדים בני גילו , השנה הוא הולך לגן עירוני עם 31 ילד על גננת ועוזרת , ולי זה נשמע קטסטרופה . הוא כ"כ קטן ורגיש ואיכפתי שאני מפחדת שיאכלו אותו בלי מלח .. היום יש מפגש , ואני כ"כ רוצה לשוחח עם הגננת ולהסביר על הירידה בשמיעה ועל ההזדדקות שלו למוצץ , ועל זה שהוא עוד לא מנגב לבד ( ואיך זה בר ביצוע שהרי צריך לשים משרה מלאה בשרותיים
) ועוד 100 דברים שבטח יש לעוד 30 אמהות להגיד .. אוף .. מקוה שהצלחתי לא להעביר לו את החרדות שלי..

לאה_מ

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

נסי לחשוב על זה כך - מה שאת עושה עכשיו הוא לא בלתי הפיך. נניח שבעוד חודש תחשבי שהמסגרת של גן עירוני ממש לא מתאימה לאוריה, עדיין תהיה לך אפשרות להעביר אותו לשנה נוספת לגן פרטי - גם אם זה לא הגן שהוא ביקר בו עד היום. אנחנו במצב קצת דומה - גם אורי היה עד השנה בגן פרטי, בקבוצה של 13 ילדים, שכולם צעירים ממנו, ורובם צעירים ממנו בהרבה - עם גננת וסייעת. עכשיו הוא עובר לגן טרום חובה - כשבקבוצה שלו יהיו 35 ילדים, מתוכם 19 בגיל טרום חובה והיתר בגיל חובה - לדעתי כולם או רובם המכריע יותר גדולים ממנו. המעבר הוא אכן חד, אבל אנחנו (גם אורי, וגם אנחנו, ההורים) באים עם הרבה תקוות - מאד עוזר לי שאני מכירה את הגננת, אבל אני חושבת שכדאי בכל מקרה להגיע בראיה אופטימית, בהסתכלות חיובית עם תקווה, מתוך אמונה שלך ביכולת של אוריה להשתלב בגן ואמונה ביכולת של הצוות לסייע לו בהשתלבות. האמונה שלך מחלחלת אליו, בחינת נבואה המגשימה את עצמה - נצלי את היכולת שלך להשפיע! בהחלט חשוב לעדכן את הגננת בכל מיני פרטים מסוג אלה שציינת. בגן של אורי הגננת ביקשה מכל הורה למלא דף על הילד, שבו מילאנו בתחילה במשותף כל מיני פרטים כלליים, ואחר כך יש מקום להוסיף פרטים אישיים על הילד - הייתי גם אומרת לגננת, וגם מציינת את זה בדף כזה, אם יש אצלכם. בנוסף, לגבי בעיית השירותים - את יכולה להציע לאוריה שתשימי לו חבילת מגבונים בתיק, והוא ישתמש במגבונים כדי לנקות את עצמו בשירותים. זה קל יותר מאשר עם נייר טואלט. שיהיה
מחר

היום הראשון בויצו

אצלנו התחילו כבר היום ואחר כך נחזיר את היום הזה בפסח. בתינוקיה הההורים באו עם הילדים וישבו לידם על השטיח עם מישחקים עד 12 בפעוטון וגם בכיתה הבוגרת היו גם ילדים ותיקים וגם חדשים,היה הבכי הצפוי אבל ברמה ממש מועטה בשתי הכיתות,רוב הילדים מצאו את עצמם מהר והיום כבר נישארו ליום מלא מאחלת לכולם שנה נעימה ופוריה בגן. שלכם חנה גונן

irisgh

New member
ימים קשים עוברים על כוחותינו

ולא רק בב"ש. מלאי מתח. אוף, הלוואי שידעתי מה יהיה. הרבה
לכל מי שצריך. ושתהיה לכולנו שנה נפלאה וקליטה חלקה ככל האפשר!

למעלה